Jump to content

Wawo

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  China
 • First name
  Wouter
 • Last name
  Wargerink
 • Company or organization name
  uCan-Packaging
 • Website address

Company info

 1. Hallo Esther, Als u zaken doet met Chinese bedrijven komen er ook nog een aantal dingen bij kijken van de Chinese kant waarmee jij (of het bedrijf in China) rekening mee moet houden. Ik China is het namelijk zo dat niet elk bedrijf legaal zaken mag doen met het buitenland. Ik weet niet zeker hoe het zit met een ''service'', maar als het om goederen gaat heeft een Chinees bedrijf speciale papieren nodig om met het buitenland zaken te doen. Misschien interessant om hier even naar te kijken. Als het hetzelfde zit met een service, kan het namelijk zo zijn dat er problemen onstaan zodra het Chinese bedrijf u probeert te betalen. (Geld uit China krijgen is niet makkelijk, zelfs niet voor locale bedrijven!) Dan over wat Highio hierboven zei over het werken op ''persoonlijke titel''. Ook dit is niet toegestaan in China en het zal niet makkelijk zijn om voor een Chinees bedrijf geld over te schrijven naar een buitenlandse prive rekening. Zelf woon en werk ik in China en help ook wel eens Chinese bedrijven op ''persoonlijke titel'' maar deze betalen mij allemaal in contanten of via mijn Chineze bank rekening. Indien je op ''persoonlijke titel'' voor hen gaat werken, is het misschien een idee dat zij het geld aan uw studie genoot geven en dat hij/zij dit geld weer overmaakt naar jou. Als het een groot bedrijf is, hebben zij wellicht een bank rekening in Hong Kong? In dat geval zou ik altijd vragen of ze u via die rekening kunnen betalen. Een stuk minder gedoe.
 2. Normaal gesproken ben ik ook niet zo van het overdreven Amerikaanse gedoe maar na het lezen van deze post heb ik het toch eens geprobeerd of het verschil maakt als ik z'n slogen gebruik op Social Media om mijn website te promoten. En wat blijkt, zoals Jochem8 eerder al aan gaf, het werkt echt. En hoe! Bijna dubbele aantal ''clicks'' dan normaal. Nou was deze advertensie wel gericht op de USA. Zelf denk ik nog steeds dat het meerendeel van de Nederlanders (incl. mijzelf) niet van dit soort overdreven marketing teksten houdt. Maargoed, als u uit bent op de Amerikaanse markt, dan waarom niet? Zoals eerder ook al werdt aangegeven denk ik inderdaad wel dat het veel verschild per industrie.
 3. Als je op SEO wilt focussen heb je in het begin geen groot budget nodig. In feite is SEO gratis in het begin, het kost alleen erg …. ERG veel tijd om het goed te doen. Er zijn 2 soorten SEO: On-page SEO = alles wat je op je eigen site doet om hoger te scoren in Google. Dit is vooral copywriting met het gebruik van de juiste keywords. Off-page SEO = alles wat buiten jouw website plaats vindt om zo hoger in Google te komen voor bepaalde woorden. Dit gebeurt vooral door ‘’link building’’. (Andere websites naar jouw website terug laten linken door middel van de juiste Anchor tekst) Om succesvol te zijn in SEO, moet je op beiden richten. Als eerste (terwijl je je site bouwt) kun je op on-page SEO focussen. Dit is GEHEEL GRATIS. Je moet echter wel weten hoe het werkt (keyword research, copywriting, Google algoritme etc.) Daarnaast gaat er ook nog eens erg veel tijd in zitten. Zodra je eigen website fully optimized is voor SEO, kun je overgaan tot off-page SEO… link building. Dit kost erg veel tijd om de juiste websites te vinden die naar jou terug kunnen/willen linken. Verder kan dit ook erg duur zijn! De gemiddelde prijs voor een artikel met een link naar je site ligt tussen de 50 en 300 Euro. Zoals al werd aangegeven in de vorige comments, SEO is geen rocket science maar er gaat wel veel tijd en werk in zitten! Voor je keyword research kun je bijv. SEMRUSH gebruiken (www.semrush.com) Hier kun je ook de SEO status van je eigen website analyseren. Verder heeft MOZ veel gratis trainings materiaal voor SEO: www.moz.com Als je meer wilt weten over SEO kun je altijd contact met mij opnemen via e-mail. Ik help je graag. Ik heb veel ervaring met het bouwen van websites en On-Page SEO en heb hierover ook een handleiding geschreven (in het Engels) Indien je deze wilt, laat het me even weten.
 4. Dat kan, er zijn inderdaad veel goedkope (maar langzame) mogelijkheden om producten vanuit China naar Nederland te versturen. Maar omdat de poster van dit topic aangaf dat hij de producten graag binnen 2 dagen bij zijn klanten wil hebben, wou ik alleen even aangeven dat dat niet gaat lukken als hij iets direct vanuit China besteld. In dat geval heeft hij inderdaad een voorraad nodig in Nederland.
 5. Waarom moet dropshipping 2-3 weken duren? Ik zelf ben begonnen zonder voorraad maar door middel van goede afspraken met de fabrikant werden de meeste bestellingen binnen een dag verstuurd. De meeste fabrikanten hebben wel een voorraad. Je kunt contact met hun opnemen en vragen hoeveel zij van een bepaald product op voorraad hebben. Als dit bijv. 5000 is, dan weet je dat je altijd 5000 units van een bepaald product binnen 1 of 2 dagen kunt vesturen. Op deze manier heb ik het in het begin aan gepakt en dat werkte prima. Moet je natuurlijk wel een betrouwbare fabrikant vinden waarmee je een relatie op kunt bouwen. Maargoed, als deze producten uit China komen zullen uw klanten deze nooit binnen 2 dagen in huis hebben omdat de shipping time van China naar Europa minimaal 3 tot 7 werkdagen is.
 6. Misleiden is nogal een groot woord hier, vindt u niet? Ik woon en werk zelf in China en ben bekent met de omstandigheden waaronder deze mensen werken. U moet zich realizeren dat deze verkoop medewerkers rond de 500 euro salaris krijgen. Als u nooit in China bent geweest denkt u misschien dat dit voldoende is maar China is niet meer wat het was. In de (midden) grote steden is de ‘’cost of living’’ bijna gelijk aan West-Europa! Het is dus begrijpelijk dat deze verkopers er alles aan doen om de aandacht te krijgen van potentiele klanten om zo hopelijk wat te verkopen en om zo een extra bonus te krijgen. Daarnaast spreken weinig Chinezen goed Engels en krijgen ze vaak ook geen verkoop training van hun bedrijf. De kans is groot dat zij deze ‘’techniek’’ ergens online gelezen hebben en nu zelf toepassen in de hoop wat te verkopen. Ze moeten toch wat om de aandacht te trekken? In de bedrijven waar ik in China heb gewerkt heb ik deze techniek nooit voorbij zien komen. Ik zie het probleem hier niet eerlijk gezegt. U kunt en mail openen en binnen 1 seconde zien of u eeder contact hebt gehad met dit bedrijf of niet. Zo niet en u bent niet geinteresseerd, jammer dan. Klik het weg en ga verder met uw werk...
 7. Bert, Hartelijk bedankt voor uw snelle antwoord en uitleg. Het is duidelijk zo! :)
 8. Hallo! Ik heb een vraagje over het BTW-Tarrief dat ik moet rekenen als ik goederen lever buiten de EU. Ik weet dat men normaal als Europees bedrijf 0% in rekening moet brengen als men vanuit de EU naar buiten de EU exporteert. Bij mij zit het echter wat lastiger in elkaar... Ik heb een eenmanszaak in Nederland maar ik woon momenteel in China. Via mijn website (wordt nog aan gewerkt) verkoop ik tin containers (aluminium blikjes). Deze worden echter in China ingekocht en rechtstreeks aan de klant geleverd. Dit betekend dat, als ik een klant uit bijv. Amerika heb, mijn producten nooit de EU ''verlaten'' omdat deze van China naar de USA worden verstuurd. Hierdoor kan ik niet de benodigde ''export documenten'' aantonen bij de belastingdienst dat mijn producten de EU ''verlaten''?? ??? Dus nu vraag ik mij af: kan ik nog steeds het BTW tarief van 0% aanhouden en kan in de export documenten van China-USA laten zien? Of zit dit anders in elkaar? Excuses als het antwoord op deze vraag makkelijk online te vinden is.... Mijn VPN doet het slecht en het is hier in China nogal lastig om online informatie te vinden. Ik dacht ik vraag het eerst hier even voordat ik contact op neem met de belastingdienst. Bij voorbaat dank voor jullie hulp. - Wouter [Mod edit: geen links naar eigen sites in tekst aub]
 9. Ik ben afgelopen zomer nog op een beurs in GZ geweest. Woon zelf in Shenzhen, China. 1) Bij de beurs die ik afgelopen zomer heb bezocht kon je gewoon een ticket bij de entree krijgen. Ik neem aan dat dit hetzelfde gaat op de Cantonfair maar dit weet ik niet 100% zeker! 2) Als u al een business visum heeft om het land in te komen voor de tradeshow kunt u gewoon op dit visum rond reizen zolang deze geldig is. U hoeft hier geen extra toeristen visum voor aan te vragen. 3) Als u een weekje in China bent om te reizen zou ik niet naar de grote steden gaan omdat hier niet veel te doen is (Shenzhen / Guangzhou etc.) Als je de tijd hebt kun je naar ''Dapeng'' gaan of naar ''Yangshuo'' (Guilin). Veel beter dan de grote steden!
 10. Danku! Zoals je misschien wel hebt gezien is mijn website nog niet helemaal compleet. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt. Als het goed is, ben ik hier volgende maand mee klaar ;) Later in 2018 zal ik ook andere producten toevoegen zoals plastic en glazen flesjes, plastic containers etc. Als je ooit hulp nodig hebt met het importeren van goederen uit China, kan je me altijd een berichtje sturen! :)
 11. Hei! Mag ik vragen waarom je geen Alibaba en TaoBao wilt gebruiken? Ik woon zelf in China en moet zeggen dat hier echt alles via die 2 websites gaat, WeChat, en andere Apps/platforms. Ik zie zelden dat mensen een specifieke webshop gebruiken van 1 bedrijf waar zij alleen hun produten kunnen kopen. Als je TaoBao/Alibaba/Wechat gebruikt, zal het veel makkelijker zijn om klanten te vinden. Ik weet niet of je Chinees spreekt of enige ervaring hebt met marketing / SEO (op Baidu in het Chinees) in China maar het lijkt mij een stuk lastiger om klanten te vinden voor een webshop.
 12. Hallo! Ik woon zelf in Shenzhen, China en exporteer vooral verpakkingsmateriaal naar Nederland. Dit gaat ook vaak om grote en zware verzendingen. Voorheen gebruikte ik altijd ocean shipping maar sinds kort verstuur ik de bestellingen per trein. Afgelopen week nog een verzending van ongeveer 250kg (23 dozen) naar Nederland gestuurd. Door-to-door shipping was ongeveer 400 Euro. Misschien dat u dit eens kan navragen bij de vervoersbedrijven waarmee u in contact bent. Zelf gebruik ik deze shipping agent in China, maar hun website is alleen in het Chinees. http://htt.hdbgo.com/index.html
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept