Jump to content

Wawo

Junior
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  China
 • First name
  Wouter
 • Last name
  Wargerink
 • Company or organization name
  uCan-Packaging
 • Website address

Company info

Recent activities

 1. Dit lijkt mij inderdaad het beste. Om verse producten houdbaar te houden in een automaat zul je ze waarschijnlijk moeten verpakken in plastic. Dit verpest de hele mileuvriendelijke en duurzame kant van het idee. Daarnaast zul je verse producten sneller moeten vervangen als ze niet verkocht worden wat weer voor afval zorgt. Gedroogd fruit is een erg goed alternatief.
 2. Hier hebben wij inderdaad ook aan gedacht, om alleen de plastic producten weg te halen en het glas te laten staan. Het is echter wel zo dat plastic nog steeds een erg grote markt is, vooral in de US. Daarom zitten wij er aan te denken om 1 website te gebruiken puur voor aluminum op onze huidige naam als producent, en een twede website op andere naam voor andere producten meer als reseller. Kwa extra werk en marketing budget is een 2e website geen probleem. Maar we zitten er dus nog over na te denken hoe we dit het beste aan kunnen pakken.
 3. Hallo iedereen, heel erg bedankt voor jullie snelle reacties! Ik zal mijzelf eens wat meer verdiepen in het redirecten van de links. Om de ‘’waarom vragen’’ te beantwoorden; er zijn een aantal redenen waarom wij hier aan zitten te denken. Dit zijn een paar van de belangrijkste redenen: 1) Als wij alleen onze eigen aluminum producten aanbieden op onze website zullen bezoekers sneller door hebben dat ze met een producent te maken hebben en niet met een reseller die simpelweg producten inkoopt en weer verkoopt. Dit is voor veel van onze klanten belangrijk. 2) De markt voor aluminum verpakkingen groeit snel, vooral onder bedrijven die opzoek zijn naar een verpakkingsmateriaal dat goed is voor het milieu. Wij willen onszelf dan ook graag als een ‘’sustainabe supplier’’ omschrijven. Dit gaat echter wat lastig nu dat wij ook plastic producten en glazen producten (veel waarvan een plastic dop hebben) aanbieden. 3) Omdat wij deze glazen en plastic producten niet zelf produceren komt er veel bij kijken met de QC / levering Etc. Hier hebben wij ons voorheen een beetje op verkeken. 4) Met de nieuwe plastic wetten van de EU die in 2023 in gaan, verwachten wij dat de vraag naar plastic flesjes/potjes binnen Europa steeds verder af zal nemen. Wij weten dus niet zeker of dit een goed plan is voor op het lange termijn.
 4. Hallo Allemaal! Ik heb een vraagje betreffende mijn bedrijfs-website en dan vooral over de SEO en (mogelijke gevolgen) van veranderingen. Mijn bedrijf (link in handtekening) produceerd en verkoopt aluminum verpakkingsmateriaal. Dit zijn vooral blikjes en flesjes voor cosmetica en voedsel. Wij zijn een Nederlands bedrijf maar werken 100% vanuit China (productie op naam van ons Chinees bedrijf, quality control, warehouse, shipping, etc.). Voor de afgelopen 3 jaar hebben wij met onze internationale website vooral gefocussed op de verkoop van deze aluminum producten die wij zelf produceren. Vanaf eind 2020, hebben wij ook andere verpakkingsmaterialen geupload (glas, plastic, etc.) die niet uit onze eigen fabriek komen. Dit hebben wij gedaan omdat veel oude klanten ook om dit soort producten vroegen. Na een half jaar ben ik nu van mening dat wij dit beter niet hadden kunnen doen. Het was beter geweest om onze website puur voor aluminum te gebruiken en wellicht een 2e website te beginnen voor andere verpakkingen die niet uit onze eigen fabriek komen. Nu zit ik er aan te denken om al deze producten weer offline te halen en om alleen de aluminum producten online te laten en hier op te focussen. Nou vraag ik mij af: 1) Omdat deze nieuwe categorieen al een paar maand online staan (het gaat om veel URLs, tussen de 100 en 300 ongeveer), zal het offline halen van al deze paginas een negative invloed hebben op de SEO / kracht van onze website omdat er opeens zoveel minder URLs zijn? 2) Het is mogelijk om de URLs te ''hiden''. In dit geval blijven de URLs wel bestaan maar zal niemand ze kunnen vinden . Als wij dit doen kunnen mensen deze paginas niet meer vinden maar Google kan ze nog wel zien (neem ik aan)? Als ik dan later een 2e website begin waar ik deze producten upload met dezelfde beschrijving, zal dit dan voor problemen zorgen omdat Google dezelfde text op 2 websites vind (duplicate content)? 3) Indien iemand die veel verstand heeft van on-page SEO nog iets toetevoegen heeft hoor ik het ook graag! Bij voorbaat dank voor de reacties!
 5. Ik ben het helemaal met u eens dat veel producten uit China gewoon van goede kwaliteit zijn. Het is echter wel zo (gebasseerd op 5 jaar werk ervaring in China bij een soortgelijk bedrijf dat via Amazon verkoopt) dat veel Chinese bedrijven Amazon business puur doen voor de winst. Veel producten zullen niet eerst in China getest worden en mochten ze kapot zijn bij aankomst kun je vaak op weinig service rekenen. Ik weet nog goed een comment van 1 van onze Chinese Amazon Sales tegen een klant die zei dat een onderdeel van zijn product los zat: ''Why don't you buy some glue and fix it''. En dit is maar 1 van de zoveel voorbeelden van Chinese customer service (al zal het niet altijd zo gaan, natuurlijk!). Zoals u zei, het blijf een gok om iets online te kopen. Als je iets via Alibaba of Banggood koopt weten mensen dat het uit China komt. Het probleem met Amazon is dat deze bedrijfjes zich voor doen als Westers merk en, omdat het wordt verstuurd vanuit een lokaal pakhuis, je moeilijk kunt zien waar het nou echt vandaan komt en op wat voorn service je kunt rekenen.
 6. Ik zit hier inderdaad al een tijdje maar niet zo (helemaal niet) acief geweest voor 3 jaar! En wat je zegt klopt, veel Europese en Amerikaanse bedrijven laten hun producten in China maken (waaronder ikzelf) en je kunt zeker goede producten uit China krijgen voor een goedkopen prijs. Het is echter wel zo dat op Amazon vaak veel kleine Chinese bedrijfjes of zelfs gewoon personen vanaf hun slaapkamer spullen doorverkopen puur voor de winst en niet echt op de kwaliteit letten. Als er dan achteraf iets verkeerd is met je product zul je niet altijd de beste service krijgen. Desalniettemin kun je goede producten uit China krijgen zolang je een betrouwbare leverancier hebt.
 7. Goed advies, zo ben ik zelf ook begonnen. Door je eerst op SEO te richten kun je erg goedkoop (soms zelfs gratis) bezoekers op je website krijgen. Zodra je een paar klanten hebt gehad kun je de winst van deze bestellingen gebruiken als investering in de website. SEO is een erg krachtige manier om dagelijks mensen naar een website te krijgen en het mooie is dat, zodra je je er in verdiept, het niet eens zo moeilijk is! Het enigste ''nadeel'' van SEO is dat het wel lang kan duren voordat je resultaat ziet voordat je positie in Google omhoog gaat. Maar in de tussentijd kun je al wat klanten naar je website krijgen doormiddel van artikelen te schrijven op andere (soortgelijke) websites met een link terug naar jouwn blog/webshop. Dit (back linking) is een standaard onderdeel van off-page SEO. Het helpt niet alleen je Google Ranking maar brengt ook lezers van andere websites naar jouwn webshop.
 8. Hoe is dit uiteindelijk afgelopen? Ik zelf exporteer ook vanuit China en wij hebben met sommige leveringen veel vertraging gehad i.v.m Covid. Gelukkig hebben onze klanten hier begrip voor en, al zijn ze er niet blij mee, hebben wij hier verder geen problemen mee gehad. Ik zie in sommige reacties dat mensen zeggen dat ''omdat de Corona situatie al gaande was op het moment van de bestellig is dit jouwn probleem''. Ik weet niet hoe dit juridisch in elkaar zit maar persoonlijk vind ik dit grote onzin. Ik zelf woon in China en hier is de situatie eigenlijk al weer ''back to normal'' sinds April/Mei 2020. Heel af en toe komen er echter weer lokale uitbraken voor (zoals afgelopen maand in Shenzhen en Guangzhou) waardoor de hele stad in lock-down gaat en de haven op slot gaat voor 1 of 2 weken. Dit kan niemand zien aankomen ookal leven we nu al bijna 1.5 jaar met dit virus. Zolang jij hebt gezegt dat ''onder normale omstandigheden'' de levertijd 3 weken is, dan moet je toch gewoon goed zitten. Klinkt alsof die klant gewoon bitter is dat de prijs nu gedaald is en hij het goedkoper kan kijgen. Zover ik weet valt een pandemie ook gewoon onder Force Majeure!
 9. Al zal dit in de meeste gevallen geen probleem zijn (zolang je geen producten door verkoopt waarvoor je speciale documenten nodig hebt) zal ik dit zeker niet aanraden. Zoals hierboven al vaker wordt gezegt, als er iets niet goed is met de producten die jij doorverkoopt ben je wel aansprakelijk hiervoor. Er wordt veel troep verkocht op Alibaba en, als je het door verkoopt en er gaat iets verkeerd, is de kans klein dat deze Chinese leverancier jou hiermee gaat helpen. Het mag dus wel in de meeste gevallen maar of het slim is? Ik zelf zou het niet doen!
 10. Dit is inderdaad een veel voorkomend probleem dat alleen maar groter wordt. Een van de eerste bedrijven (in China) die hiermee begonnen is op grote schaal is GlobaleGrow met hun eerste website Gearbest (erg bekent onder mensen die van goedkope electronica houden). In het begin waren ze er erg open over dat hun producten uit China kwamen maar later is dit veranderd. Dit bedrijf heeft momenteel honderden kleine merkjes die allemaal individueel geregisteerd staan als een EU of US bedrijf (postbus bedrijf). De meesten zijn vooral via Amazon actief. Je kunt ook iets via hun eigen website kopen maar het mooie is dan dat deze bestelling nogsteeds via het lokale Amazon warehouse geleverd zal worden om zo korte vervoerstijden te behouden. Dit kost die merken handen vol geld omdat zij hiervoor een penalty moeten betalen bij Amazon maar, gezien ze genoeg verdienen aan hun leugens omdat hun main business Amazon is, maakt het ze niet zoveel uit. Een paar voorbeelden van dit soort ''Amerikaanse bedrijven'' die eigenlijk gewoon Chinees zijn zijn LANGRIA, SUAOKI, ENKEEO, LUVKIS (18+), en zo kan ik er nog tientallen opnoemen. Als je hun officiele website bezoekt zul je nooit weten dat dit Chinese bedrijven zijn. Ze willen er dan ook alles aan doen om te voorkomen dat mensen weten dat al deze ''bedrijfjes'' eigenlijk allemaal dezelfde (Chinese) eigenaar hebben. Als je iets bij dit soort bedrijfjes koopt en er gaat iets verkeerd, hoef je niet op ''Europese customer service'' te rekenen.
 11. Wat veel mensen niet door hebben is dat het merendeel van de (onbekende) merk artiekelen die worden aangeboden op websites zoals Amazon rechtstreeks van een Chinese reseller komen. Ik heb zelf 2 jaar lang in China gewerkt voor een zeer groot bedrijf. Wat zij (en vele anderen in China) doen is een postbus bedrijfje opzetten in de USA of EU. Dan even een mooie website in elkaar zetten met merknaam om vevolgens te doen alsof ze een betrouwbaar Europes / Amerkaans merk zijn die hun eigen producten verkoopt op Amazon. In feite koop je gewoon de standaard Chinese troep met een logotje erop geprint en betaal je een paar keer zoveel vergeleken met als je het gewoon via Alibaba besteld. In sommige gevallen zal de levertijd nog niet eens veel beter zijn ook. Het is natuurlijk wel een erg lucrative business gezien deze bedrijven hier letterlijk tonnen mee verdienen per maand. Voor Nederlanders die in Nederland wonen zal het wat lastiger gaan omdat wij de producten duurder in moeten kopen en geen directe toegang hebben tot Chinese leveranciers, maar ik weet zeker dat, als je dit goed aan pakt, het big business kan zijn. Het enigste waar je bij op moet passen bij Amazon zijn hun warehouse fees. Als je teveel in hun warehouse laat staan en je verkoopt het niet optijd, dan kan je hier mooi je vingers aan verbranden. Bij het Chinese bedrijf waar ik voor werkte kwam het regelmatig voor dat niemand hun troep wou kopen en wij Amazon moesten betalen om de voorraad te vernietigen. Persoonlijk ben ik echter voorstander van het kopen van producten via (lokale) webshops in plaats van over platforms zoals Amazon Etc. Dan weet ik tenminste zeker dat ik een kleine (lokale) ondernemer help en geen Chinese multi-millionair.
 12. Als jij iets vanuit China koopt betaal je hier 0% BTW over. De import belasting Etc. wordt door de leverancier betaald met DDP, dus hier hoef jij je ook geen zorgen over te maken. Zoals ik het zie heb je dus niks om terug te vorderen?
 13. Hallo! Ik zie dat dit forum al een tijdje online staat maar wellicht dat ik wat kan helpen. Zelf woon ik in China (Shenzhen) en heb ook een Chinees bedrijf op mijn naam. De enigste reden waarom ik dit Chinese bedrijf heb is echter zodat ik een werk visum / verblijfsvergunning kan krijgen om in China te wonen/werken. Als jij vanuit Nederland werkt is dit niet nodig. Het opzetten van een bedrijf in China is een heel gedoe. Het beste kun je dit via een agency doen. Als je het zelf probeerd verdrink je in het papierwerk en wordt je zeer waarschijnlijk afgewezen. Verder is het noodzakelijk als buitenlander met een bedrijf in China om een kantoor in China te hebben. Om een kantoorruimte te huren moet je weer in China wonen. Ik weet dus niet zeker hoe dit zal gaan als jij zelf niet in China woond. Daarnaast zal ik het ook zeker niet aanraden om een Chinees bedrijf te runnen en mensen in China in diesnt te nemen zonder dat jij (of je partner) hier bent. Het werkt hier allemaal net wat anders en het gaat allemaal niet zo gemakkelijk als in Nederland. Wat ik aan zou raden (en wat meer mensen al hebben aangeraden zo te lezen) is om een goede relatie met je leveranciers op te bouwen en hun te vragen om de producten rechstreeks naar jou te versturen. Zo ben ik zelf ook begonnen. Zolang je een goede relatie hebt met de leverancier zou dit prima moeten kunnen. Zolang je niet zelf in China zit zal ik het afraden om daar een bedrijf te beginnen. Het is een heel gedoe en, indien het niet allemaal loopt zoals je gehoopt hebt, is het zelfs nog niet zo makkelijk om dat bedrijf weer 1,2,3 te sluiten omdat hier, in China, ook veel bij komt kijken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept