Jump to content

Elgusto

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Alternatieve financiering: - Kredietunies - Qredits - crowdfunding - private equity (participatiemaatschappijen, google) - lease van de assets van andere vergelijkbare onderneming - tweede hands - BVA auctions Verder mocht je bij het UWV belanden is er ook een lening mogelijk voor het starten van eigen onderneming.
 2. Die beroeps en bedrijfsaansprakelijkheid zou ik doorlopend afsluiten, zeker indien je software maakt. Indien de soft of hardware niet werkt kan dat bij jouw worden gelegd. In je algemene voorwaarden opnemen dat je aansprakelijkheid accepteert tot op zekere hoogte (niet alles uitsluiten!). Ik denk dat dit wel te verzekeren is, zoek een goede assurantietussenpersoon.
 3. De meeste private equity investeerders in het middensegment zijn niet geïnteresseerd in een meerderheidsbelang. Verder kijk eens naar de participatiemaatschappijen zoals Innovationquarter, die willen absoluut geen meerderheid maar wel bepaalde stemrechten op belangrijke besluiten. Ze gaan ook akkoord met achtergestelde leningen. Het gaat uiteindelijk om jouw businessmodel en groeipotentieel. De investering zou dus aanzienlijke leverage moeten leveren. Je kan denken aan bijvoorbeeld 10-35% aandelen of een lening. Dergelijke investeerders willen een bepaald rendement hebben op hun investering, die best fors is (even geen voorbeeld). Echter de participatiemaatschappijen zijn door de overheid gefinancierd en zijn iets milder naar mijn mening. Je businessplan moet volledig zijn, en een rendement na vijf jaar is niet erg interessant. De investeerders gaan meestal niet voor de lange termijn. Je plan klinkt overigens ideeel cq maatschappelijk, dan moet je wellicht andere routes bewandelen. Denk aan subsidies en gemeente/provincie etc. Ik ben geen fan van crowdfunding/donaties, ik zou juist kiezen voor een model dat een verstrekker van een fund ook een zeggenschap krijgt. Denk aan een cooperaties waarbij het publiek een deelneming kan kopen (check wel ff de WFT), zo krijgen ze zeggenschap in hun wijk/omgeving etc.
 4. Ik moet wel zeggen dat ik ook geen arbeidsongeschiktheidsverzekering krijg omdat ik ooit kanker heb gehad, lang geleden. Om eerlijk te zijn is dat erg lullig. Verder hoe gaat een verzekeraar dat bewijzen mocht je dat niet aangeven (is wel onrechtmatig trouwens)? Je dossier bij het ziekenhuis is niet openbaar, tenzij je Barbie/Samantha de Jong heet. Dergelijke bewijs is moeilijk. Liegen mag ook niet dus dat raad ik ook af. Lastig...
 5. Paypal zit gewoon in de VS. Kosten ja wellicht als zakelijk is. Paypal zijn aftrekbare kosten indien zakelijk, EU of niet EU. Er zit geen BTW op geloof ik.
 6. Precies voor EUR 19.000 moet er iets mogelijk zijn bij de bank. Ik denk dat de Ontvanger wellicht de tweede schuldeiser was..
 7. Ik zou me er niet zo druk om maken, de meeste ondernemers schrijven toch zelf eigen recensies.
 8. Mijn nieuwe boekhouder had niets nodig van mijn vorige fiscalist/boekhouder. Ik had zelf alle stukken nog en ook kopieën. Die boekhouder zal wellicht je stukken achterhouden als je niet betaalt. Check of hij echt accountant is op www.nba.nl. Zo ja dan heb je mogelijkheid om klacht in te dienen.
 9. Ik zou nu nog even niets betalen en overstappen naar andere fiscalist en boekhouder. Een goede kan meteen zien of een en ander goed is afgehandeld door Jouw huidige boekhouder. Indien er een zooitje van gemaakt is kan dat nog gevolgen hebben in de toekomst. Ik vertrouwde de boel niet van mijn vorige fiscalist/boekhouder. Ik ben eerst naar een ander gegaan en wat bleek was dat ik diverse boetes had verbeurd, en ik op de blokkeringsregeling ben gezet door de Belastingdienst omdat mijn vorige boekhouder geen uitstel had aangevraagd waar dat nodig was. De vorige fiscalist was geregistreerd bij de officiële branchevereniging en tuchtrechtelijk verwijtbaar. Ik heb uiteindelijk deze persoon niets betaald. De Belastingdienst was begripvol en heeft goed meegewerkt.
 10. Ik heb zelfde ervaring gehad met een fiscalist. De opgestelde aangiftes voor mijn bedrijf waren onjuist en ik was niet op de hoogte gebracht wat mijn rechten waren fiscaal. Er klopte niets van en de berekening was dat ik fors moest afdragen aan fiscus. Ik vond het maar vreemd en nadat ik bij andere boekhouder (niet eens fiscalist) navraag deed bleek er niets van te kloppen en had ik vele fiscale voordelen blijkbaar welke niet eens uitgelegd waren. Deze eerste fiscalist / boekhouder deed maar wat maar stuurde wel een forse factuur voor 1500 euro...ondanks de zogenaamde bestede uren. Normaal betaal ik alles eigenlijk maar deze keer heb ik geweigerd en in detail uitgelegd (dat kostte heel wat tijd) wat deze partij fout deed. Nooit meer wat gehoord. De nieuwe boekhouder heeft geregeld dat mijn boetes werden verlaagd van EUR 738 per jaar naar EUR 100. Deze boetes waren gevolg van het verkeerde advies. Zelfs de belastinginspecteur was verbaasd over mijn fiscale adviseur en nam contact op met mij wat er aan de hand was. Ga dus even wat extra informatie verzamelen. Ik betaal nu dus duizenden euro’s minder en belastinginspecteur is akkoord.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept