Jump to content

Bernold

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Bernold
 • Last name
  Philippa
 • Website address

Company info

 • Location
  Breda
 1. Klopt, maar dat is statiegeld ook niet en ook dat staat op je bonnetje van de supermarkt. Om de geldstroom te kunnen herleiden zou ik het daarom altijd op de factuur zetten.
 2. Ik zou de borg altijd op de factuur plaatsen, daar hang je dan gewoon de code "geen btw" aan. Bij het terugstorten maak je dan een creditnota.
 3. Factuur was wel eerder opgemaakt, maar alleen niet door TS ontvangen. Ik zou voor de variant van Roel gaan.
 4. TS geeft zelf aan dat BTW wordt meegefinancierd, maar dat terzijde. Ik zou het eveneens altijd afraden. Makkelijk of gemakzuchtig vind ik een zeer zwak excuus. Ik zou het ook zeer kwalijk vinden als mede adviseurs dit als excuus zouden hanteren. Maar dat terzijde en niet zeggende dat u dat doet.
 5. Zoals je het nu stelt lijk het mij inderdaad geen probleem. Wat bedoel je eigenlijk met een door jezelf opgezet boekhoudsysteem?
 6. Wat denk je wijzer te worden uit deze uitspraak? Maw, wat wil je weten?
 7. Dat ligt er een beetje aan wat de afspraken zijn. Ik zou in dit geval ook proberen versneld af te lossen, je financiert immers de BTW mee. Bij teruggaaf zou ik deze direct doorstorten. Het afgesproken aflossingsschema wijzigt daardoor weer. Verder verhoog je door jouw methode de balans onnodig, wat een negatieve uitwerking heeft op je solvabiliteit.
 8. Dus je gaat het bedrag inclusief BTW financieren? Simpel zou de boeking moeten zijn bij aanschaf: Auto 7200 BTW 1600 @ Bank 1800 @ financiering 7000 Daarna per betaling van de financiering: Kredietverg. XX Financiering XX @ Bank XX Mocht eea niet duidelijk zijn, schroom niet om je vraag hier te stellen. [mod edit: mailen is niet nodig]
 9. Waarom heb je duitse btw in nederland afgedragen?
 10. An sich is de methodiek niet verkeerd. Alleen dien je bij je formule "oude vrd -/- nieuwe vrd" wel rekening te houden met tussentijdse inkopen. Wat ik mij alleen af vraag, wanneer je tellingen automatisch gaan is het toch gemakkelijk te bepalen wat de kostprijswaarde bij verkoop geweest moet zijn? Je kunt dan voor jezelf toch veel inzichtelijker maken wat je huidige voorraadwaarde is en welke marges je realiseert op je verkopen?
 11. Is het aankoopbedrag van 8.800 inclusief of exclusief BTW? En ik ga er gemakshalve vanuit dat je weet dat het een btw-auto is en geen marge-auto.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept