Jump to content

VincentV

Senior
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Address
  De Liesbosch 14 F, Nieuwegein, 3439LC, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Vincent
 • Last name
  Verhaar
 • Company or organization name
  Brouwerij Julius (gaat dus veranderen)
 • Website address
 • Facebook
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  pragmatisch kunnen omgaan met problemen
 • My opinion about entrepeneurship
  Bekijk je tegenslagen zakelijk dus niet emotioneel, vier successen
 • My opinion about innovation
  standaard producten maken doet bijna iedereen, kijk is naar hoe het beter kan waardoor er een exclusievere smaak ontstaat
 1. Ik ben geen onbekende in boekhoudland, echter kom ik nu voor een boekhoudkundig probleempje waar ik even geen antwoord op weet. er komt een concept store waar ik aan kan gaan leveren. de conceptstore vraagt 15 % provisie op de verkoopprijs. korte vragen, wat is/zijn de journaalposten aan de kant van de conceptstore inclusief commissie/provisie voor de inkoop en verkoop kant, wat is/zijn mijn journaalposten voor de verkoopkant met commissie/provisie. Internet geeft mij op het ogenblik weinig of geen voldoende antwoord op hoe journaalpost technisch de conceptstore en/of ik als lerancier daarmee om kan gaan. groet, vincent.
 2. Voor een reparatie bedrijf in verbrandingsmotoren heb je je te houden aan de milieu eisen en vergunningen. Richt je tot de uitvoeringsdienst die hierop controleert. Doe een melding bij de gemeente dat er gekeken moet worden met handhaving. Ik weet dat een verhuurder niet zo snel gaat meewerken. Hij krijgt zijn geld op tijd. Dus gaat niet handelen. een bedrijf moet voor afzuiging zorgen en ook moet een bedrijf aan milieu eisen voldoen. Voor luchtbehandeling alsook voor geluids profielen. Laat de gemeente eens meekijken naar je overlast. Dan moeten ze snel in actie komen om te voorkomen dat ook zij in overtreding zijn.
 3. Ja, psa financiële, is de financieel voor financial en operational lease voor Franse automerken, ik herken niet de negatieve uitingen, ik heb een Peugeot partner nieuw financial lease gedaan. Via de dealer. Ik heb zelf geen contact gehad met de leasemaatschappij. Alle contacten gingen via de autodealer. Wel zo makkelijk. Hoefde geen cijfers te laten zien. Ik kan ook niet rood staan, heb geen schulden. Etc. Ben gewoon een leuke ondernemer. Heb heel goed gekeken waar leasen goedkoper is. De eerste vijf jaar heb je bijna geen onderhoud aan een nieuwe wagen. Daarna is de wagen afbetaald. Dan is die van mij. Kan ik hem verkopen. Van de opbrengst (ongeveer 10k) kan ik de helft van een nieuwe bedrijfswagen terug leasen. Zodoende worden straks mijn lasten lichter. Alle onderhoud, etc gebeurt bij de de autodealer. De problemen die mensen hebben is als ze de termijnen niet meer kunnen betalen. Ja dan kan je ineens de wagen inleveren. En natuurlijk kijken ze dan naar schade aan de auto. Die kan je dan achteraf ook betalen. Ik ga ervan uit dat ik als ondernemer een contract van vijf jaar financiering op een auto gewoon kan betalen. Het is nu minder dan alle kosten die ik privé zowiezo had. Verzekering, wegenbelasting, brandstof, leasebedrag. Als mensen de kleine lettertjes niet lezen en rekeningen krijgen achteraf als de auto is ingeleverd. Tja, eigen schuld dikke bult. Als ondernemer neem je een gewogen risico. Een bedrijfswagen is zo een activiteit die je nodig hebt om gezond zaken te kunnen doen. Dus gewoon binnenstappen bij een Franse autodealer en ga praten over aanschaf nieuwe lease. Lenen is ook nooit mijn ding geweest. Zekerheid op een auto die gewoon elke dag start is mij ook wat waard. Succes met je beslissing nemen.
 4. Nieuwe bedrijfswagens financial leasen kan bij PSA france al 5 jaar tegen 0% rente. Kost je dus alleen de financieringsprijs voor de auto. Rente betalen is natuurlijk niet leuk. Dus kun je het ook vaak doen met aanbiedingen.
 5. In foto’s zit ingebakken exif data. Of de plaatser weet dit en heeft het aangepast. Als dat niet het geval is, is het uit te lezen, schermafdruk erbij. Briefje van een jurist erbij. Klaar. Als die dan niet inbindt gaat die bij een rechter echt wel nat.
 6. Ik heb 55 barcodes gekocht, maar waar ik achtergekomen ben is dat deze barcodes niet geregistreerd zijn. Is dit aan te passen achteraf, is daar een aparte database voor die je kan voeden met gegevens.?
 7. Brouwerij Kordaat uit Roermond beschrijft over zichzelf dat ze gestopt zijn met het aanvragen van de AGP vergunning voor het produceren van eigen bier. Het enige wat ik nu nog niet heb kunnen achterhalen is of zij bier hebben laten brouwen bij een ander brouwer en deze als huurbrouwer op de markt hebben gebracht. voor een huurbrouwer heb je alleen inschrijving KvK nodig voor groothandel in dranken. voorzover ik kan zien is daar bij de KvK geen inschrijving van bekend. Dus kun je bijna ervan uitgaan dat Kordaat uit Roermond geen commercieel bier op de markt heeft gebracht, dit waren dus slechts plannen.
 8. Een gelegenheidsbier is niet belangrijk, ik heb in 2017 een bier op de markt gehad in en collab met een hobbybrouwer. Genaamd Maarssens Blond. Dit jaar kwam de ondernemersvereniging in Maarssen met en plan om ook een Maarssens blond op de markt te brengen. Daar heb ik met succes tegen geprotesteerd, de brouwer heeft in samenwerking met mij de naam aangepast naar Maerssens Gagel Blond. Op deze manier is er geen verstrengeling van naamgebruik. Dat een reclamebureau een bier op de markt brengt en daarbij vermeld dat het ook voor andere doeleinden gebrouwen kan worden maakt het voor de Lidl net iets ongemakkelijker. Maar wederom, de naam Kordaat in combinatie met classificering bier is niet vastgelegd bij het BOIP. Ik blijf deze zaak volgen. groet, Vincent
 9. en deze dan, https://www.studiokordaat.nl/werk/kordaat-bier/?fbclid=IwAR1yES6WVOhQiRKJDDr4T-VAUbpiCBs9fwcYDPn4W-DfXy1lvYOHdJ27aS4 een reclame bureau met een eigen speciaalbier op de markt in 2017. kaching. [verandering: link aangepast]
 10. navraag bij BOIP, Nummer en dagtekening (dag en uur) van het depot 1378414 /13-07-2018, 14.42 Naam en adres van de deposant Lidl Stiftung & Co. KG Stiftsbergstrasse 1 74172 Neckarsulm, Germany Klasse-aanduiding en opgave van de waren en diensten Cl 32 Beers; Shandy; Beer-based beverages; Non-alcoholic beer; Non-alcoholic beverages. datum publicatie en daarmee definitief gemaakt 15 augustus 2018. hebben ze slim gedaan. ze hebben alleen het beeldmerk vastgelegd, in dat beeldmerk zit het woord Kordaat, met classificering 32, bier. ik denk dat dit mogelijk wel genoeg is om het woord Kordaat te kunnen kapen in combinatie met bier. de Swinckels familie, eigenaar van bavaria, zal toch echt wel juristen hebben die daar ook naar gekeken hebben. Swinckels zijn de tweede grootte brouwer in Nederland.
 11. Zo bizar dit, gister heb ik hierover ook al geschreven bij de beergeeks groep op Facebook. Met alles wat ik hier geleerd heb kan ik wel opmerken dat ik nu in de kleine bierwereld ineens ook een beetje een pro ben in het merkenrecht. Het geval. Die brouwerij uit Roermond heeft zijn brouwerij activiteiten op een laag pitje gezet ivm zijn huidige werk. Hij wilde brouwerij kordaat opzetten met als doel om aandacht te vragen en geven aan militairen met geestelijke problemen uit oorlogsgebieden. En om ook daar voor een beetje werkgelegenheid te zorgen. Alleen hij heeft de naam niet vastgelegd. Zelfs de vergunningen en inschrijvingen opgeschort. Tja, en nu heeft Lidl de naam gekaapt en ook nog eens vastgelegd en de definitieve vastlegging is 13 augustus geweest, toevallig mijn naam was 15 augustus. Lidl heeft het beeldmerk met het woord kordaat vastgelegd. Brouwerij kordaat uit Roermond kan dan weliswaar craft achter zich hebben staan, maar het is mij wel duidelijk dat bierbrouwers geen kaas hebben gegeten van merkenrecht. (Leuk woordgrapje, geen kaas, ) voor mij heel erg duidelijk dat ik geen lid wordt van craft, zij gaan straks heel veel geld uitgeven aan juridische kosten, terwijl je voor zeker kan weten dat alleen een inschrijving bij het Benelux merken bureau een geldige zaak maakt, en tja, dat heeft Lidl gedaan. Dus de kleine brouwerij uit Roermond kan gaan uitkijken naar een andere naam, en het is misschien wel heel erg goed dat de craft bestuurders lid word van deze club. Scheelt ze straks een hoop geld. Nou tot zover, merkenrecht, wie van jullie ga ik zien op de borrel bij de brouwerij. Komende vrijdag, de Bock staat koud. Trouwens de brouwwereld is er waarschijnlijk al achter gekomen wie het Kordaat van Lidl gebrouwen heeft, dat is zeer waarschijnlijk Bavaria. Dan moet het een kleine moeite kosten om uit te zoeken of Bavaria ook een onderdeel is van AbInBev.
 12. Er gaan toch geen 17.500 mensen komen, want dan moet ik even het Nieuwegeins Business Center afhuren. Vincent
 13. HL profiel aangepast, 12 oktober vrijdag Higherlevel borrel bij de brouwerij in Nieuwegein. is goed. wie doet de catering in hapjes, bier is aanwezig. evenals 60 m2 proefruimte. vincent, brouwerij Jovius.
 14. Er zijn dus geen bezwaren binnengekomen bij het merkenbureau, Jovius is goedgekeurd voor gebruik voor speciaalbier. 2 letters verschil is dus toch voldoende. Als ik dit hele verhaal terug lees met alle reacties op de naam jovius/julius dan denk ik dat wij toch ongelooflijk veel geluk hebben gehad. Waar een Engelse Kostschool genaamd Belle-Vile zijn naam moest aanpassen omdat het teveel lijkt op Belle-Veu, tja dan heb ik hiermee toch wel een engeltje op de schouder gekregen. voor nu ga ik voorlopig verder met brouwen en uitbreiden van leuke en lekkere bieren. En binnenkort ook met een frisdrank lijn. Waanzinnig bedankt allen voor de opbouwende reacties. Het lijkt mij leuk om jullie eens een keer in levende personen te aanschouwen. er zit hier veel kennis en intelligentie in deze club. Ik ben er trots op dat ik daar nu ook een deelname aan heb.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept