VincentV

Senior
  • Aantal berichten

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door VincentV

  1. Ik ben geen onbekende in boekhoudland, echter kom ik nu voor een boekhoudkundig probleempje waar ik even geen antwoord op weet. er komt een concept store waar ik aan kan gaan leveren. de conceptstore vraagt 15 % provisie op de verkoopprijs. korte vragen, wat is/zijn de journaalposten aan de kant van de conceptstore inclusief commissie/provisie voor de inkoop en verkoop kant, wat is/zijn mijn journaalposten voor de verkoopkant met commissie/provisie. Internet geeft mij op het ogenblik weinig of geen voldoende antwoord op hoe journaalpost technisch de conceptstore en/of ik als lerancier daarmee om kan gaan. groet, vincent.
  2. Voor een reparatie bedrijf in verbrandingsmotoren heb je je te houden aan de milieu eisen en vergunningen. Richt je tot de uitvoeringsdienst die hierop controleert. Doe een melding bij de gemeente dat er gekeken moet worden met handhaving. Ik weet dat een verhuurder niet zo snel gaat meewerken. Hij krijgt zijn geld op tijd. Dus gaat niet handelen. een bedrijf moet voor afzuiging zorgen en ook moet een bedrijf aan milieu eisen voldoen. Voor luchtbehandeling alsook voor geluids profielen. Laat de gemeente eens meekijken naar je overlast. Dan moeten ze snel in actie komen om te voorkomen dat ook zij in overtreding zijn.
  3. Ja, psa financiële, is de financieel voor financial en operational lease voor Franse automerken, ik herken niet de negatieve uitingen, ik heb een Peugeot partner nieuw financial lease gedaan. Via de dealer. Ik heb zelf geen contact gehad met de leasemaatschappij. Alle contacten gingen via de autodealer. Wel zo makkelijk. Hoefde geen cijfers te laten zien. Ik kan ook niet rood staan, heb geen schulden. Etc. Ben gewoon een leuke ondernemer. Heb heel goed gekeken waar leasen goedkoper is. De eerste vijf jaar heb je bijna geen onderhoud aan een nieuwe wagen. Daarna is de wagen afbetaald. Dan is die van mij. Kan ik hem verkopen. Van de opbrengst (ongeveer 10k) kan ik de helft van een nieuwe bedrijfswagen terug leasen. Zodoende worden straks mijn lasten lichter. Alle onderhoud, etc gebeurt bij de de autodealer. De problemen die mensen hebben is als ze de termijnen niet meer kunnen betalen. Ja dan kan je ineens de wagen inleveren. En natuurlijk kijken ze dan naar schade aan de auto. Die kan je dan achteraf ook betalen. Ik ga ervan uit dat ik als ondernemer een contract van vijf jaar financiering op een auto gewoon kan betalen. Het is nu minder dan alle kosten die ik privé zowiezo had. Verzekering, wegenbelasting, brandstof, leasebedrag. Als mensen de kleine lettertjes niet lezen en rekeningen krijgen achteraf als de auto is ingeleverd. Tja, eigen schuld dikke bult. Als ondernemer neem je een gewogen risico. Een bedrijfswagen is zo een activiteit die je nodig hebt om gezond zaken te kunnen doen. Dus gewoon binnenstappen bij een Franse autodealer en ga praten over aanschaf nieuwe lease. Lenen is ook nooit mijn ding geweest. Zekerheid op een auto die gewoon elke dag start is mij ook wat waard. Succes met je beslissing nemen.
  4. Nieuwe bedrijfswagens financial leasen kan bij PSA france al 5 jaar tegen 0% rente. Kost je dus alleen de financieringsprijs voor de auto. Rente betalen is natuurlijk niet leuk. Dus kun je het ook vaak doen met aanbiedingen.
  5. In foto’s zit ingebakken exif data. Of de plaatser weet dit en heeft het aangepast. Als dat niet het geval is, is het uit te lezen, schermafdruk erbij. Briefje van een jurist erbij. Klaar. Als die dan niet inbindt gaat die bij een rechter echt wel nat.
  6. Ik heb 55 barcodes gekocht, maar waar ik achtergekomen ben is dat deze barcodes niet geregistreerd zijn. Is dit aan te passen achteraf, is daar een aparte database voor die je kan voeden met gegevens.?
  7. Brouwerij Kordaat uit Roermond beschrijft over zichzelf dat ze gestopt zijn met het aanvragen van de AGP vergunning voor het produceren van eigen bier. Het enige wat ik nu nog niet heb kunnen achterhalen is of zij bier hebben laten brouwen bij een ander brouwer en deze als huurbrouwer op de markt hebben gebracht. voor een huurbrouwer heb je alleen inschrijving KvK nodig voor groothandel in dranken. voorzover ik kan zien is daar bij de KvK geen inschrijving van bekend. Dus kun je bijna ervan uitgaan dat Kordaat uit Roermond geen commercieel bier op de markt heeft gebracht, dit waren dus slechts plannen.
  8. Een gelegenheidsbier is niet belangrijk, ik heb in 2017 een bier op de markt gehad in en collab met een hobbybrouwer. Genaamd Maarssens Blond. Dit jaar kwam de ondernemersvereniging in Maarssen met en plan om ook een Maarssens blond op de markt te brengen. Daar heb ik met succes tegen geprotesteerd, de brouwer heeft in samenwerking met mij de naam aangepast naar Maerssens Gagel Blond. Op deze manier is er geen verstrengeling van naamgebruik. Dat een reclamebureau een bier op de markt brengt en daarbij vermeld dat het ook voor andere doeleinden gebrouwen kan worden maakt het voor de Lidl net iets ongemakkelijker. Maar wederom, de naam Kordaat in combinatie met classificering bier is niet vastgelegd bij het BOIP. Ik blijf deze zaak volgen. groet, Vincent
  9. en deze dan, https://www.studiokordaat.nl/werk/kordaat-bier/?fbclid=IwAR1yES6WVOhQiRKJDDr4T-VAUbpiCBs9fwcYDPn4W-DfXy1lvYOHdJ27aS4 een reclame bureau met een eigen speciaalbier op de markt in 2017. kaching. [verandering: link aangepast]
  10. navraag bij BOIP, Nummer en dagtekening (dag en uur) van het depot 1378414 /13-07-2018, 14.42 Naam en adres van de deposant Lidl Stiftung & Co. KG Stiftsbergstrasse 1 74172 Neckarsulm, Germany Klasse-aanduiding en opgave van de waren en diensten Cl 32 Beers; Shandy; Beer-based beverages; Non-alcoholic beer; Non-alcoholic beverages. datum publicatie en daarmee definitief gemaakt 15 augustus 2018. hebben ze slim gedaan. ze hebben alleen het beeldmerk vastgelegd, in dat beeldmerk zit het woord Kordaat, met classificering 32, bier. ik denk dat dit mogelijk wel genoeg is om het woord Kordaat te kunnen kapen in combinatie met bier. de Swinckels familie, eigenaar van bavaria, zal toch echt wel juristen hebben die daar ook naar gekeken hebben. Swinckels zijn de tweede grootte brouwer in Nederland.
  11. Zo bizar dit, gister heb ik hierover ook al geschreven bij de beergeeks groep op Facebook. Met alles wat ik hier geleerd heb kan ik wel opmerken dat ik nu in de kleine bierwereld ineens ook een beetje een pro ben in het merkenrecht. Het geval. Die brouwerij uit Roermond heeft zijn brouwerij activiteiten op een laag pitje gezet ivm zijn huidige werk. Hij wilde brouwerij kordaat opzetten met als doel om aandacht te vragen en geven aan militairen met geestelijke problemen uit oorlogsgebieden. En om ook daar voor een beetje werkgelegenheid te zorgen. Alleen hij heeft de naam niet vastgelegd. Zelfs de vergunningen en inschrijvingen opgeschort. Tja, en nu heeft Lidl de naam gekaapt en ook nog eens vastgelegd en de definitieve vastlegging is 13 augustus geweest, toevallig mijn naam was 15 augustus. Lidl heeft het beeldmerk met het woord kordaat vastgelegd. Brouwerij kordaat uit Roermond kan dan weliswaar craft achter zich hebben staan, maar het is mij wel duidelijk dat bierbrouwers geen kaas hebben gegeten van merkenrecht. (Leuk woordgrapje, geen kaas, ) voor mij heel erg duidelijk dat ik geen lid wordt van craft, zij gaan straks heel veel geld uitgeven aan juridische kosten, terwijl je voor zeker kan weten dat alleen een inschrijving bij het Benelux merken bureau een geldige zaak maakt, en tja, dat heeft Lidl gedaan. Dus de kleine brouwerij uit Roermond kan gaan uitkijken naar een andere naam, en het is misschien wel heel erg goed dat de craft bestuurders lid word van deze club. Scheelt ze straks een hoop geld. Nou tot zover, merkenrecht, wie van jullie ga ik zien op de borrel bij de brouwerij. Komende vrijdag, de Bock staat koud. Trouwens de brouwwereld is er waarschijnlijk al achter gekomen wie het Kordaat van Lidl gebrouwen heeft, dat is zeer waarschijnlijk Bavaria. Dan moet het een kleine moeite kosten om uit te zoeken of Bavaria ook een onderdeel is van AbInBev.
  12. Er gaan toch geen 17.500 mensen komen, want dan moet ik even het Nieuwegeins Business Center afhuren. Vincent
  13. HL profiel aangepast, 12 oktober vrijdag Higherlevel borrel bij de brouwerij in Nieuwegein. is goed. wie doet de catering in hapjes, bier is aanwezig. evenals 60 m2 proefruimte. vincent, brouwerij Jovius.
  14. Er zijn dus geen bezwaren binnengekomen bij het merkenbureau, Jovius is goedgekeurd voor gebruik voor speciaalbier. 2 letters verschil is dus toch voldoende. Als ik dit hele verhaal terug lees met alle reacties op de naam jovius/julius dan denk ik dat wij toch ongelooflijk veel geluk hebben gehad. Waar een Engelse Kostschool genaamd Belle-Vile zijn naam moest aanpassen omdat het teveel lijkt op Belle-Veu, tja dan heb ik hiermee toch wel een engeltje op de schouder gekregen. voor nu ga ik voorlopig verder met brouwen en uitbreiden van leuke en lekkere bieren. En binnenkort ook met een frisdrank lijn. Waanzinnig bedankt allen voor de opbouwende reacties. Het lijkt mij leuk om jullie eens een keer in levende personen te aanschouwen. er zit hier veel kennis en intelligentie in deze club. Ik ben er trots op dat ik daar nu ook een deelname aan heb.
  15. tekst op de website aangepast, wegslikken en doorgaan, de laatste naamsfout ook gecorrigeerd, bedankt voor alle adviezen. we gaan verder op het maken van goed bier. vincent
  16. Merkenrecht is zeer rechtlijnig, daarom ook zeer mooi. het is logisch dat AbInBev de naam Julius beschermd. In de Craft Beer wereld wordt dit gedrag door AbInBev beslist niet op prijs gesteld. Ook al heeft AbInBev volledig recht op de naam Julius. Dat het door andere mogelijk gezien wordt als onprofessioneel, het verhaaltje over onze rode kater die Julius heet, en helaas niet meer in ons midden is. Tja, dat is dan jammer, ik verkoop er geen biertje minder om. De andere verwijzingen in de website die ga ik de komende dagen aanpassen. Ik dacht dat ik alles al had aangepast. blijkbaar dus niet. Ik vind het wel fijn dat ik daar alsnog op gewezen wordt. Morgen is hopelijk Brouwerij Jovius een feit en goedgekeurd door de Benelux merkenbureau. By Jove, (mijn god), dan hebben we toch eindelijk een goede naam. vincent
  17. Brouwerij Julius is doorgelinkt naar brouwerij jovius. De link in Google laat al gelijk zien brouwerij jovius. Al zou je direct brouwerij Julius intikken kom je gelijk bij jovius uit. Google doet het lekker verkeerd, ik heb er alles aan gedaan om Julius uit de boeken te houden. Waar ik geen invloed op heb is de geschiedenis van Google. Dat zal wel even duren voordat Google dat door heeft. Juridisch is Julius al als brouwerij er niet meer. Dat is het voornaamste. Vincent
  18. Nog 1 dag dan weet ik of Jovius geaccepteerd is ook door AbInBev, btw, vorige week eindelijk een bericht van AbInBev gekregen dat ze gezien hebben dat ik Jovius had ingeschreven en zij mij succes wensen met mijn biermerk. Vincent
  19. De factuur is leidend voor het terugvragen van de btw. Als daar gesproken wordt over 6 en 21 % dan zul je dit moeten aanhouden.
  20. Odoo software, onder Windows 10 kun je eenvoudig een server installeren en vervolgens opstarten, er is een freeware versie, voor de betaal versie kun je ook makkelijker ondersteuning krijgen.
  21. Je kunt beter een kleine studie gaan maken van SEO, door het gebruik van zoekwoorden in je pagina in te voegen die slaan op alle namen van je bedrijf, alsook van het andere bedrijf al dan niet foutief geschreven, en geef Google de tijd om je pagina de catalogiseren, dan komt je bedrijf bovenaan de pagina in Google. Zelf heb ik een politiek pagina gemaakt waarbij ik een concurrerende politieke partij heb misbruikt zodat alle mensen onze politieke pagina eerder bovenaan vonden in Google dan de concurent. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat we nu dus in het college van de gemeente gaan zitten. Er is dus mogelijkheid genoeg om SEO te gebruiken. Het snelste is een document in je bedrijfspagina te openen met een verhaal bestaande uit ongeveer 400 to 500 woorden waarbij je veelvuldig enkele woorden die voor je business belangrijk zijn daarin verwerkt. Deze pagina wordt door de autobots van Google doorzocht en zodoende komt je pagina boven je concurent in Google. Het is niet netjes, maar je gebruikt Google om je bedrijf bovenin te krijgen. Het zal lang duren voordat de tegenstander dat door heeft.
  22. En wie gaat dan die creatieveling tegen zichzelf beschermen? ;) Ik loop echt niet meer in twee sloten tegelijkertijd hoor
  23. is dat drinken totdat je erbij neervalt, dan heb ik daar wel een doosje julius bier voor over tegen een vriendenprijsje.
  24. Als je toch uitspraken gaat opzoeken, dan zijn de mogelijk interessante zaken: PICASSO/PICARO, IKEA/IDEA, SIR/ZIRH, BED HEAD/BOBHEAD. Daarin is geoordeeld dat -ondanks dat er behoorlijk veel visuele/auditieve overeenstemming is- er toch geen sprake is van verwarring, omdat één van de merken een duidelijke betekenis heeft, die afwijkt van de ander. Doordat het publiek bij bijvoorbeeld PICASSO meteen aan de schilder zal denken (ondanks dat het om het automerk ging), ontstaat er niet zo snel verwarring, en compenseert dat de overeenkomsten. Dat zou ook wel eens kunnen spelen bij JULIUS. Hoewel het dan wel de vraag is of JOVIUS begripsmatig wel of niet voldoende afwijkt, omdat beide Romeinse figuren zijn... Kijk, hier wordt ik nou blij van, Julius is een persoon, Jovius is de bijnaam van een god, de één is vlees en bloed, de ander is geloof, beiden wel romeins,
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.