Jump to content

Anoukhn

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Anouk
 • Last name
  Halen
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Enschede
 1. Nou idd , dat dus. Het is crisis en we moeten hier allemaal uit zien te komen, het laatste wat we met zn allen kunnen gebruiken is dat soort opmerkingen.
 2. Twa bla Omdat je huis niets te maken heeft met je "zaak" Niet moeilijker maken dan het is
 3. https://www.nd.nl/nieuws/varia/964900/horeca-pleit-voor-reparatie-now-regeling Zo heel raar was mijn opmerking omtrent januari 2020 blijkbaar niet.
 4. Topic mag dicht. Heb inmiddels de antwoorden via mijn boekhouder.
 5. Ik denk dat ik 2 hele simpele vragen ga stellen, maar ik twijfel toch te veel. Ik ben bezig met de aangifte inkomstenbelasting van de V.o.f. van 2019 v.o.f. is juni 2019 gestart, daarvoor was het een `niet transparante` rechtsvorm (llp) over de inkomsten van januari tot en met juni is afgerekend (de lonen van mijzelf , LH etc die lonen zijn dus in Juni door onze boekhouder gedaan) mijn eerste vraag : in de `al ingevulde gegevens` staat het salaris van de LLP. nu vul ik de overige inkomsten in van de v.o.f. (de prive opnames van de winst) ik heb de v.o.f.
 6. Je uitleg was wel degelijk helder , ik gaf daar een verweer/antwoord op dat het wellicht niet 100% eerlijk zou kunnen gaan met zo n volume akkoord, wel moet er in mijn ogen gekeken worden naar het salaris dat in het contract staat zo gek.is dat toch niet ? Daarbij, als je net 6 mensen eind januari zou hebben aangenomen , dan heb je dus niets aan de now regeling zoals jij hem schetst , want die moet je ook gewoon doorbetalen (100%) maar dan zou de compensatie dus 0% zijn. Ik had het logischer gevonden als ze niet perse zo statisch naar Januari 2020 hadden gekeken maar een cummu
 7. Jazeker die is gewoon doorbetaald, daarnaast is er ook iemand begonnen die eind februari het eerste salaris heeft ontvangen (ja recruitement ging netjes door en destijds waren we ons natuurlijk niet bewust van wat zou komen) Die heeft dus januari 0 euro verdiend en februari 100% .
 8. Heel erg bedankt voor je uitleg. Het mieren gedeelte is natuurlijk niet terecht, ja het uwv werk heel heel erg hard en daar heb ik diep respect voor (ook dat dat in dit land kan is om trots op te zijn) Het is echter wel van belang dat wanneer je iemand moet gaan doorbetalen 100% en diegene net 11 maanden 100% kreeg maar die ene maand 70% , je dan 90% van die 70% vergoedt gaat krijgen, dat is ronduit geen eerlijk meetmoment ondanks de hoge druk en de spoed die ze willen invoeren.
 9. ps ik kan de bewerk knop niet meer vinden? ik lees ook dat er binnen 2 tot 4 weken (indien toegekend) een voorschot van 80% word betaald, in 3 termijnen. Tot dit moment gaat dat dus goed hoe ik het bereken, want dan zou je eind april het salaris kunnen betalen, maar daarna zou je 22 weken moeten wachten op de 2e maand? (dus eind mei kan je dan pas betalen 22 weken na eind april?) dan zouden we toch allemaal met een gigantisch cashflow probleem zitten ? (dat de 10% uit eigen zak komt is uiteraard berekend) of zie ik het allemaal verkeerd? ik zou wel heel dom overkomen m
 10. ik zit even met een vraag De now regeling voor zo ver die is uitgelegd snap ik echter het volgende; 1 medewerker zat van oktober tot en met januari in de ziektewet en kreeg 70% betaald, Februari en maart (onlangs verloond) zat deze medewerker weer normaal op 100% ik lees nu dat het uwv kijkt naar de loonsom van januari 2020, ik mag toch aannemen dat er meer bedrijven zijn die toevallig op dat moment (januari) iemand niet 100% verloond hebben (ziek/wachtdagen/later in dienst bijv. de 7e) maar inmiddels wel met 100% van de salarissen zitten in de maanden ernaa
 11. Het "vage" doelde ik op onderstaande , we hebben dus "niets" gedaan. Excuus had het raar geformuleerd. Nee. Doe je niets dan ben je automatisch géén eigen risicodrager. Wil je wél eigen risicodrager worden dan kun je dat 2 x per jaar (per 01-04 en per 01-04) aan de belastingdienst aangeven.
 12. Dit forum heeft altijd ontzettend handige en duidelijke informatie vandaar dat ik hier in 2 dagen tijd 2 belangrijke vragen heb, hoop dat het niet erg is. Een vraag die mij veel bezig houd maar niemand echt 100% het antwoord op schijnt te weten binnen mij zakelijke kringen De toeslag (zorg en kindgebonden budget) is gebaseerd op je toetsing inkomen, zover duidelijk. Nu ben ik aan het kijken voor 2020, omzet - gemaakte kosten (reiskosten etc.) = winst (waarover je inkomstenbelasting dient te betalen) Nu is mijn vraag :
 13. ontzettend bedankt voor het antwoord. Zoals ik zie betalen we de premies en hebben we idd `iets gedaan om eigen risico drager te worden` Wat zou uberhaupt het voordeel kunnen zijn om eigenrisico drager te willen worden?
 14. Hoi , ik zit al een tijdje met een nogal domme (basis) vraag, maar ik ga hem toch hier stellen : Wanneer ben je als werkgever een eigen risico drager ? wij hebben personeel (3 mensen 40 uur basis) en 5 mensen op oproep basis. wij betalen bij aangifte loonbelasting de volgende premies * ww premie * wao / iva / wga * whk uiteraard komen er nog andere zaken bij, maar dit zie ik staan op het aangifte blad die ik van de boekhouder terug ontvang (die nu met vakantie is) Moet je dat zelf bewust aangeven dat je wel of geen eigen ris
 15. Deze kwestie heb ik ook (soortgelijk) meegemaakt met een werknemer (via payroll, juridisch gezien de werkgever). "Werknemer" kwam niet opdagen op de werkdag vlak voor kerst en nam na kerst ontslag. "Werknemer" had even goed uitgezocht indien de dag voor kerst verloond, hij recht had op een hele week salaris. 3 maand na de kerst kreeg ik een loonvordering via een no cure no pay incasso opgesteld (inclusief spelfouten) Ik was 100% overtuigd van mijn gelijk (sms, whats app conversaties waar niet op gereageerd werd) dus er was gewoon niet gewerkt, maar "werknemer" bleef z
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept