Ga naar inhoud

Marco van Houttum

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  adviseur
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  internationaal ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Kennispunt
 • Email
  administratie@kennispunt.eu
 1. Marco van Houttum

  Verplicht Duits btw-nummer per 1-1-2019?

  Kom je over de afstandsverkopen drempels of verzend je vanuit een ander EU land dan je bent gevestigd dan moet je, je in dat land registeren. Duitsland heeft per 01 januari 2019 de E-marktplaatsen verantwoordelijk gesteld voor het ontduiken van de omzetbelasting. Handel je via zo'n marktplaats en voldoe je aan de voorwaarden dan moet je na registratie een certificaat aanvragen en uploaden naar de marktplaats. Ik ken inderdaad bedrijven die voor meerdere EU landen registratie en aangiften voor je kunnen verzorgen
 2. Marco van Houttum

  Welke ondernemingsstructuur voor Duitse retailonderneming?

  Hallo Jeffrey, Marketing technisch verdient de GmbH de voorkeur zou ik zeggen. Fiscaal zou je een en ander moeten doorrekenen om te zien wat de voordeligste optie is zeker als je nu in Duitsland woont. Gezien de structuur die je al hebt staan is een GmbH een logische keuze. Voor een gedegen advies is meer informatie nodig dan je nu geeft.
 3. Marco van Houttum

  Duitse BTW

  De vraag is wat jullie kopen en waar dit feitelijk belast is. De Duitse belastingdienst doet er alles aan om btw die wordt terug gevraagd niet te hoeven uit betalen.
 4. Marco van Houttum

  Registreren voor Mwst in Duitsland

  Voor de registratie is een invulbare pdf, die je daarna uitprint, ondertekend en met eventuele bijlagen mailt of per post aan het Finanzamt stuurt. De aangiften, let op het eerste jaar maandelijks, moet je digitaal via Elsteronline indienen. Of via een boekhoudpakket. Ga je via Amazon handel drijven? Denk na de registratie in Duitsland ook aan het aanvragen van het nieuwe verplicht certificaat 22f UStG. Er zijn wel bedrijven die dit voor je kunnen verzorgen 😉

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké