• 0

Wat zijn de Innovatie-trends voor 2009 (en 2010) ?

Aanbevolen berichten

  • 0

Mijn voorspellingen voor 2009:

- kleine ondernemers krijgen ook meer kansen, omdat de 'grote' nu niet liquide genoeg zijn om in te grijpen/ mee te doen

- mobiele branche (mobile advertising & mobile internet) gaat nog meer toenemen

- meer internationale samenwerkingen

- handels blokkades worden meer opgeheven

- VS gaat 'hopelijk' een nieuwe fase in, met een intelligente president

www.allsexstuff.nl -- de sexshop voor al uw seksuele wensen!

Link naar reactie
  • 0

Visualisatie van ideeën en concepten in o.a. 3D (fysiek of virtueel). Zeker jongeren zijn steeds meer visueel ingesteld. In plaats van woorden denken ze in beelden. Dit leidt op termijn tot 3d tv's (zonder bril), grotere schermpjes op een mobile of beamer voor je mobile of ipod. Maar ook het visualiseren van je eigen ideeën door middel van 3d printing.

 

3D printing stelt amateur hobbyisten, professionals, ontwerpers etc. in staat om snel en steeds meer betaalbaar een fysiek model te maken van hun idee of ontwerp. Een 3d geprinte lamp, fruitschaal, speelgoed of avatar is al lang geen bijzonderheid meer. Door de snelle ontwikkeling van de technologie kan er in steeds meer materialen worden geprint, worden de modellen sterker en groter.

 

Wat zou jij morgen printen.......?

 

__________________________________________________________________________________________________

Sotopia concepts | ideas | concepts | Rapid Prototyping http://www.sotopiaconcepts.com

Sotopia concepts

ideas | concepting | prototyping | 3D printing | maquetteservice

Link naar reactie
  • 0

 

De ultieme innovatie-trend voor 2009/2010 voor mij is de koppeling tussen duurzaamheid en een efficiëntere bedrijfsvoering (dan bedoel ik ook in geld uitgedrukt). Het is jammer dat de economische crisis deze ontwikkeling enigzins in de weg staat, vanochtend op het nieuws Australië dat de emissiehandel nog een jaar uitsteld, misschien is het ook wel wishful thinking, vandaar ook het woord ultiem.

Link naar reactie
  • 0

maar o wat een gedrocht van een mediaplayer......

 

Vanwaar dat? Dit is de standaard-SlideShare-player, wel aardig toch?

 

Hij is niet aanrdig omdat er voor de "kijker" teveel mogelijkheden in zitten om de presentatie in de war te gooien.

Link naar reactie
  • 0

Zoals? En wat vind je van zijn visie?

Even dat boek gegoogled. Hij spreekt over de volgende trends:

 

1. Van natiestaat tot nieuwe tribalisering

2. Van tradities naar technologische, spirituele en milieurevoluties

3. Van laissez faire naar veiligheidsobsessie

4. Van overheidscontrole naar het eind van de verzorgingsstaat

5. Van corporatieve democratie naar aandeelhoudersdemocratie

6. Van Argentiniëmodel naar het nieuwe VOC-model

7. Van calvinistische cultuur naar Aziatiseirng, islamisering en de deseksualisering van Nederland

 

 

Founder

INSTRKTIV - Ontwikkeling van documentatie

Link naar reactie
  • 0

Ik ben eerlijk gezegd niet zwaar onder de indruk.

 

Laten we een paar trends noemen die nu eigenlijk al spelen - die dus voorspelbaar zijn. Laten we voor de PR wat aardige en gewaagde tegenstellingen erdoor heen sauzen. Zeg wat mensen verwachten, maar draai er een onverwachte twist aan en voila : we hebben trends. (En het belangrijkste : zeg na een paar jaar precies iets anders, anders ben je al snel uitgeluld, natuurlijk.)

 

Wat is gewaagd ?

 

[*]Alles over religie

[*]De economie in het algemeen, graaien in het bijzonder

[*]De Vogelgriep

 

 

Wat is voorspelbaar ?

 

[*]Voortgang van de techniek - vooral Moore's law (geheugen chip wordt steeds sneller & goedkoper)

[*]Internet gaat meer op mobiel en ook de offline wereld wordt getagged

[*]Steeds meer mensen in sociale netwerken

[*]Wereld wordt steeds kleiner door communicatienetwerken & globalisering

[*]Het Westen vergrijst

[*]India en China komen op (net als Singapore, Thailand, Zuid Korea, Taiwan, etc.)

 

c. Mix naar hartelust

 

Link naar reactie
  • 0

Ik voorspel dat:

 

- De in dit jaar gevonden TCP/IP socketstress methode (http://security.nl/artikel/23291/1/TCPIP_in_de_stress.html) in handen komt van kwaadwillende organisaties en voor miljoenen schade gaat zorgen.

 

- Er een duurdere (lastiger te kraken) Mifare chip komt, waardoor de OV chipkaart alsnog grootschalig uitgevouwen gaat worden

Wellicht nog duurder dan het nu al is en vermoedelijk eind 2009 nog niet klaar :P

 

- Er meer en meer anti skimming oplossingen op betaalautomaten gaan komen die niets helpen, maar eerder het gebruiksgemak doen afnemen.

 

- Google zijn g2 phone uitbrengt en dit keer beter oogt dan de g1 :)

 

- Google chrome browser nog steeds een kleine minderheid aan trouwe gebruikers heeft

 

- Er een nieuwe ontwikkeling in flashchips komt waardoor de hoeveelheid schrijfbewerkingen naar een solid state disk voldoende is om de huidige harde schijven te vervangen.

 

- Dat er hier en daar betaalbare draadloze opslagsticks (8 Gb) in de winkels liggen.

 

- Banken alleen maar een phisingaanval vergoeden indien de klant een virusscanner op zijn pc heeft.

 

- De taliban de extra onbemande vliegtuigjes ( die de nederlandse troepen gaan krijgen ) met 3 paperclips, een scheermesje, een potlood en een 9v batterij van duracell naar beneden halen :)

 

Zal ik ophouden :P

Nee nog eentje.

 

- Joran een boekje opendoet (verhaaltje verzint) over peter r de vries en deze man eindelijk eens op zijn plek zet. En joran blijft helaas op vrije voet.

 

Zo dit is mijn niet zakelijk bekeken blik op 2009

 

 

 

Leuk om je eigen voorspellingen eens terug te lezen :)

Zat er niet heel ver naast.

De onbemande vliegtuig hack was er ook nog net op tijd bij.

Nu eens nadenken over de gebeurtenissen van 2010.

 

 

 

Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link naar reactie
  • 0

Ik was minder hoogdravend - misschien omdat ik ruimte wilde geven aan anderen.

Mijn voorspellingen uit eind 2008 waren :

 

Trend1 : inderdaad, mobiel gaat heftig groeien

Trend 2: online marketing verovert nog veel sneller marktaandeel in de advertentiemarkt van bestaande media (niet onmiddelllijk innovatief, maar ik was lekker bezig)

Trend 3: Altijd maar meer video, meer video, meer video, meer video

Trend 4: Steeds meer kleine bedrijven, freelancers, interimmers en shopjes (ook niet enorm innovatief, maar ja)

Trend 5: voor 2009 : verwacht meer augmented reality :

Zo te zien kunnen we deze nog wel een tijdje doorzetten. Die van Augmented Reality was nog het meest gewaagd - leuk om te zien dat dat zo'n sprong heeft genomen.

 

Tijd om wat gewaagder te worden voor 2010 :

 

Internet

* Dominantie van Google blijft doorgaan en begint overheden steeds meer te irriteren. Verwacht meer onderzoeken vanuit overheden. De grip die Google gaat hebben op browsers, DNS, Anroid e.d.. zal een doorn in het oog zijn. Als Google ongelimiteerd blijft groeien tegen de klippen in : verwacht dat Google wordt opgebroken rond 2014.

* Breedband internet toegang zal een commodity/ wettelijk recht worden rond 2015. Dit kan of vanuit overheidswege, of een partij zoals Google biedt dit gratis aan. (dit zal moeilijk worden als het tegen die tijd is opgebroken)

* Google Adwords worden steeds meer onbetaalbaar en partijen die betalen per leads zullen meer en meer dit advertentie medium verlaten. Mainstream bedrijven zullen er echter meer en meer gebruik van maken. Google zal deze trend voor proberen te zijn, door het resultaat van Adwords nog duidelijker en beter aan te geven.

* The Real Time Web gaat in 2010 zeer hard door - verwacht dat het real time web een belangrijk deel gaat worden van het populaire internet. Nieuws en de nieuwste informatie blijft mensen fascineren. Mede door het Realtime Web is het mogelijk om evenementen online en offline te hebben, die direct door honderden mensen verslagen, becommentarieerd en verdiept kunnen worden. De vraag naar kwaliteitsjournalisten zal toenemen om deze stroom informatie van kwaliteit te voorzien.

* Search blijft doorgaan om meer en meer informatie op te slokken. Verwacht rond 2011 dat TV en Radio omgezet worden in teksten, die realtime te vinden zijn op het internet en die searchable zullen zijn.

 

Energie

*Green technology blijft groeien - er is de afgelopen 8 jaar enorm veel geld vanuit Silicon Valley en andere kapitaalplaatsen in gepompt. Ik verwacht dat ik begin 2011 zonnecellen en/of een kleine windturbine zal aanschaffen rondom mijn huis.

*Nucleaire energie wordt weer als een realistische optie gezien tegen het einde van 2010, maar het zal tot 2012 duren voordat dit echt tot het mainstream gedacht goed gaat behoren.

Link naar reactie
  • 0

Ik denk wel dat onze samenleving dom genoeg is om toe te laten dat er straks mensen "gechipt" gaan worden. Dat is een paar jaar geleden al gebeurd in Rotterdam. De ontwikkelingen op het gebied van "liquid memory" e.d. maakt straks veel meer mogelijk. Zelfs als je het zelf niet in de gaten hebt. Een heel nieuw marktveld dus voor innovatieve ondernemers.

Link naar reactie
  • 0

Andere "leuke" : wat we nu zien met Augemented Reality (combineren van offline en online gegevens zoals gebouwen en informatie over die gebouwen) : dat gebeurt nu al door de Amerikaanse overheid .....met mensen.

 

Dat betekent volgens mij dat we op gebied van privacy binnen zeer korte tijd een nieuw tijdperk ingaan: het tijdperk dat je nergens meer anoniem kan zijn: iemand richt zijn telefoon op je en kan je herkennen en gegevens over je oproepen. Ideaal als je op zoek bent naar loslopende criminelen, gruwelijk als je beroemd bent. Verwacht : binnen 2 jaar.

 

Link naar reactie
  • 0

Ideaal als je op zoek bent naar loslopende criminelen

 

Aangezien het begrip crimineel steeds verder opgerekt word. Wel eens een filmpie illegaal gedwonload Ewout ? Gaat 2010 mogelijk het jaar worden van nog verdere invloed van de overheid op mensen hun persoonlijke leven.

Nog even en we passeren landen als Oost Duistland en het Roemenie van Ceaucescu.

Kijk even op de site van de politie Gelderland, daar kun je je VoPo filmpjes uploaden, de verrader is ineens iedereen met een telefoon met camera !! Dit zijn zaken die mensen steeds meer een unheimlich gefuhl zal gaan geven en dat gaat ten koste aan de kwaliteit van leven. Hadden we het recent niet over geluk en een eenvoudig bestaan ? Vandaag is het inderdaad die relschopper die een bushokje sloopt, morgen is het een ouder die net die ene keer uithaalt naar zijn kind en de pech heeft dat het word gefilmd.

Het gaat allemaal onder de noemer dat je hier alleen iets op tegen kunt hebben als je iets te verbergen hebt, nou ik heb inderdaad iets te verberegn, en dat is mijn persoonlijke leven, daar heeft de overheid niets mee te maken.

 

Grote imperiums zijn allemaal in elkaar gelazerd doordat machthebbers teveel macht kregen, daar zijn we hier ook lekker mee bezig. Ik denk dat 2010 wel eens het jaar zou kunnen worden van aanslagen op overheidsinstellingen door de eigen bevolking.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 140 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.