• 0

mijn bedrijf van begin tot eind

Voor degene die het leuk of interessant vinden het volgende.

 

Hallo, ik ben Joop de Kock en ga verslag uitbrengen van het verloop van mijn bedrijf.

De rede hiervoor is dat je als uitvinder vaak geen , gewoon’ bedrijf uitoefent maar het gaat er bij ons vaak anders aan toe dan voor vele , gewone’ bedrijven.

 

Alle facetten zal ik in etappes zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen gaandeweg het traject.

Ik wil hier niet mee zeggen dat dit de juiste manier van ondernemen is, sterker nog ik denk dat ik hier en daar fouten zal maken en dat is misschien iets voor andere om van te leren.

Mede hierom zou ik het op prijs stellen als u uw reacties op wat ik doe , ventileert op deze site. ( Niet al te hard voor me zijn hoor).

 

Omdat ik van plan ben om op een gegeven moment mijn bedrijf te beëindigen wegens rijkdom of falen is het mogelijk om het gehele proces te verslaan

Om u een goed beginbeeld te geven eerst even iets over mezelf en m’n bedrijf.

Ik ben dus joop, ik ben al uitvinder sinds 1998 maar nog nooit is het me gelukt om zeg maar door te breken met mijn ideeën.

 

Dit kan inderdaad liggen aan de ideeën zelf maar ga er voor het gemak even vanuit dat het komt door de weg die een uitvinding af moet leggen om zich om te zetten in geld.

 

Mijn laatste uitvinding is een soort auto die een soort van vliegt en hier omheen gaat het bedrijf.

Beetje technisch verhaal maar ik denk dat dit systeem minder weerstand geeft dan bijvoorbeeld auto’s en mede hierom een plek op de wereldmarkt verdient. Meer van dit op www.dutchaerotechnics.com

 

Om bij het begin te beginnen neem ik u even me terug naar het moment dat ik het bedacht.

 

Ik zit altijd te spelen met de elementen en probeer te imiteren en te combineren met wat de natuur ons als voorbeeld geeft voor de meest briljante uitvindingen.

 

Ik heb de voordelen van een vliegtuig gecombineerd met die van een auto en na veel knutselen en tekenen kwam ik met een concept dat voor mij voldoende was een eureka moment te hebben, het model werkte immers en wat staat me nu nog in de weg om succes met dit idee te hebben dacht ik.

 

Ik ben al jaren bezig maar de weg naar succes wist/weet ik nog steeds niet, ik weet wel hoe het niet moet en dus doe ik het dit keer anders heb ik me voorgenomen.

 

De man met de sigaar die het idee uit m’n handen trekt bestaat niet (in dit stadium) dus wat nu.

Mijn strategie was zo snel mogelijk zorgen dat het idee beschermd is en dat zoveel mogelijk aandacht van de media trekken om de man met de sigaar te vinden en de zak geld aan te pakken.

Gelukkig kreeg ik een innovatievoucher van senter novum en hiermee kom ik grotendeels m’n octrooi bekostigen.

 

Goed idee toch , anders kun je het alleen je vrienden vertellen en die hebben de zak geld niet hmmm.

Met m’n octrooi op zak ben ik op zoek gegaan naar een investeerder maar ik kan het ze niet kwalijk nemen hoor met een octrooi en een paar tekeningen alleen vindt je geen investeerder, ik niet althans.

Bij de bank hoef je het niet te proberen want die zijn allergies voor uitvinders en voor een echte invormal is het nog te vroeg.

 

Iedereen die ook maar iets voor je kan betekenen moet een goed ondernemersplan zien maar ik wil m’n gedachtegoed verkopen, geen bedrijf opstarten, hoe maak je een ondernemersplan als je maar 1x iets verkoopt?

Overcompleet past dit op een de achterkant van een bierviltje en dus geen startkapitaal voor mij!

 

O ja, dit startkapitaal heb ik natuurlijk nodig om mijn uitvinding meer gestalte te geven in de vorm van een prototype en/of een doorgerekend stuk door een professor of een ander slim orgaan als TNO ofzo.

 

Ik realiseerde me dat dit echt nodig is om te komen waar ik wil zijn.

Geld moest er dus komen en snel ook want ik zit inmiddels wel in m’n prioriteit jaar en dit is zo om.

Ik heb toen toch maar besloten om het hele verhaal in een bedrijf te gieten en dat resulteerde in dutch aero technics.

Een beetje tegen m’n zin in dat wel maar het is de enige manier om nog een beetje kans te maken, wie gaat je geld verstrekken zonder k.vk. inschrijving?

 

Na heeeel lang zoeken op google kwam ik terecht op deze site en ik moet zeggen ik voelde me hier meteen thuis, allemaal mensen met dezelfde problemen en interesses geweldig, een thuishaven bedacht ik me.

 

Ik heb me een beetje verdiept in hl.nl en besloot m’n zegje ook eens voorzichtig te doen en schreef een column waarbij ik (terecht) een beetje mijn ongenoegen uitsprak over hoe e.e.a. geregeld was over subsidies

 

Hier begint het spannend te worden want ik kreeg hier hele waardevolle reactie’s op en ik kan nu best wel trots zijn op het kleine maar krachtige netwerkje wat ik inmiddels zonder het me direct te realiseren heb opgebouwd in de vorm van Syntens, het begon met een mailtje van Perry Smit die zij dat hij me misschien kom helpen.

 

Dit kon hij zeker en na niet al te veel gedoe kon ik samen met hem aan tafel met jawel TNO!

Er is nog niets zeker maar een belangrijke stropdas van deze club zag het volgens mij wel zitten en stelt na z’n vakantie zijn netwerk intern beschikbaar om te onderzoeken en te bevestigen dat mijn uitvinding nut heeft (geld waard is).

Dit is een geweldige mijlpaal voor mij want het brengt me een stuk verder naar succes.

 

Jammer echter is wel dat TNO een kostbaar prijskaartje heeft en al heb ik geen idee wat dit gaat kosten maak ik me nog meer zorgen hoe ik dit ga betalen, maar Perry gaat na zijn vakantie kijken of hij me hiermee kan helpen.

Dit was afgelopen vrijdag en ik denk dat dit in een nutshel wel ongeveer is wat er tot op heden is gebeurd.

 

O ja niet onbelangrijk is dat ik me op aanraden van syntens ook heb ingeschreven voor het ei van columbus en the green challenche en wie weet wat hier uit voortvloeit.

 

Zo dat was het dan, ik denk dat het volgende bericht niet zo lang is want ik moest jullie eerste even bijpraten.

 

Ik hoop dat het een beetje interessant gaat worden en het leuke is dat idereen live kan zien hoe het zich ontwikkeld en zelf het verhaal een wending kan geven doormiddel van tips enzo.

 

Het zal vd week wel rustig blijven (vakantietijd) maar zodra er ontwikkelingen zijn horen jullie dit direct van mij.

 

Tot snel joop

upforce1.thumb.gif.0c5f5fb06c47f8c301d9ff3d70d8f422.gif

www.restnrg.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hallo allemaal, ik kan vandaag niets publiceren. De rede is dat ik in afwachting ben van informatie die belastend voor mijn bedrijf kan zijn als ik hierover schrijf.

Ik heb beloofd dat ik mijn bedrijf transparant zal ventileren op higherlevel.nl maar ik kan het nu even niet doen en hoop op jullie begrip.

Ik beloof dat ik desnoods aan het einde van het project versla wat ik hiermee bedoel om zo toch nog een duidelijk en compleet beeld van mijn bedrijf neer te zetten.

Volgende week weet ik meer en dan probeer ik het uit te leggen.

Voor nu een prettig weekend allen.

Excuus,groet joop

:-\

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 1

Joop, je bent al een toonbeeld van transparantie door je verhalen en berichtgeving hier.

 

Ik ken plenty uitvinders/ondernemers die zo enorm bang zijn, dat ze het nooit aandurven om ook maar iets ooit aan de buitenwereld te laten zien. Zoals Wouter Pijzel dat noemt : het zolderkamer-complex.

 

Ik heb er meer dan begrip voor: ik hou een eigen blog bij en daarbij schiet ongeveer 1 keer per week door mijn hoofd: kan ik dit wel schrijven? Wat betekent het als een klant van mij zich hier aan stoort ? Zou een oude werkgever/klant doorhebben dat het hier over hem/haar gaat ? Kan ik wel schrijven over dit idee - voor je het weet heeft iemand mijn mooie conceptje afgeleid uit een simpele blogpost, etc, etc.

 

In het traject waarin jij zit kan het niet anders dan dat je af en toe even stil moet zijn. Als je dit alleen al opmerkt, dan is het voor mij spannend. Als je daarbij ook nog aangeeft waarom je dit doet (ik wil een potentiele investeerder niet voor het hoofd stoten, etc) dan kan ik mij niet voorstellen dat iemand afhaakt.

Link naar reactie
  • 0

Beste Ewout, bedankt voor het compliment en de reus trouwens.

Ik moet zeggen dat ik smul van dit soort bericht, ik doe alles in principe alleen en krijg nu te maken met een team en mede hierom kan ik nu even niet inhoudelijks melden maar door dit team moet ik heel anders denken en beslissen wat moeilijk voor me is.

Ik sta op het punt cruciale besluiten te moeten maken en ben hierom enorm onzeker. Gelukkig vind ik een heleboel steun aan higher level en alle leuke reacties, zoals iedereen weet komt er nog geen geld binnen en is voor als nog mijn enige beloning de repliek op hl.nl

Ik zag net dat ik de 7500 lezers ben gepasseerd en dit is rede genoeg om aan te nemen dat het leeft. Dus Ewout en alle andere lezers bedankt, ik heb hier meer aan dan jullie denken echt waar!

Tot snel met een goede koers en een duidelijk doel!

Joop

:)

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Zo,daar ben ik weer. Het was even heel spannend omdat ik mijn project tijdelijk uit handen moest geven omdat er een vermoeden was dat mijn aanpak niet de goede was. Ik heb er een week over nagedacht en mijn besluit genomen (in m’n onderbuik had ik dit al direct gedaan maar)

Het komt er op neer dat de mensen met de kennis van vliegtuigen mijn houten model niet zien werken en ze willen eerst berekeningen met de computer maken.

Ik vind het onzin omdat mijn apparaat bijna klaar is en als er nog iets aan mankeert ik het makkelijk kan veranderen zodat het wel goed werkt.

Ik heb voorgesteld om het bedrijf een offerte uit te laten brengen om het zeg maar op hun manier te doen terwijl ik gewoon lekker zelf door kan testen met mijn model.

Ik zie het nut wel in van een computerberekening maar ook van mijn eigen pionieren, het probleem is dat sommige organisaties dreigen de stekker er uit te trekken als ik mijn manier aanhoud wat opmerkelijk is omdat ik toch zeg maar hun lijntje ook aanhoud.

Tevens hebben mijn investeerders geloof in mij en mijn project zoals ik dit doe en kom ik in gevaarlijk vaarwater als ik van mijn oorspronkelijke plan afwijk.

Het wachten is nu op antwoord van het bedrijf die eventueel deze berekening maakt maar intussen kan ik lekker verder bouwen aan mijn musquito!

Ik hoop dat ik er goed aan doe om twee lijntjes te draaien maar ik denk zo meer kans te maken om sneller met een fatsoenlijk product te komen.

Iedereen behalve sommige mensen uit mijn team vind dat er zo snel mogelijk een prototype moet komen en ik ook dus komt ie er en snel ook!

Ik hoop dat ik niemand tegen de borst stuit en dat het verder lekker vlot loopt maar zoals ik heb gezegd ik doe het nu anders, ik ben er nog niet maar voor mijn gevoel gaat hij lekker!

Groet, joop eigenwijs misschien, vastberaden op zeker!

;D

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Beste Joop,

 

Wat mooi om te lezen dat jij de ambachtelijke manier van pionieren in je hebt. Toch wel begrijpelijk dat de partijen die jij benaderd het via computermodellen willen doen. De reden hiervan is puur dat tijd geld is. Prototypes aanpassen kost immers meer tijd dan een computermodel aanpassen. Zeker ook m.b.t. de veiligheid hiervan. Via de computer kan je 20 aanpassingen doen in 1 dag wanneer je op jou manier misschien maar 12 aanpassingen kan doen. En je testpiloot natuurlijk nog in leven is ;)

Wanneer je met 2 lijntjes werkt kan het nu wel zijn dat jij achter loopt op de ontwikkelingen van de andere partij. Waardoor je achteraf misschien de tijd van jezelf en je team in andere onderdelen had kunnen steken.

 

Heb je al geprobeerd om direct betrokken te zijn bij de computermodellen en -simulaties, zodat je nu gaat uitvinden via de computer.

 

In mijn ogen heb je duidelijk een clash tussen de creatieve passievolle hobbyist en de innovatieve industrie van 2009. Want wat ga jij doen als er toevallig 20 van deze voertuigen besteld worden? Ga je ze alle 20 in elkaar timmeren? Je staat precies op het punt om van je hobby je werk te gaan maken.

 

Wel complimenten voor het durven kiezen van een eigen weg, waardoor je altijd kritisch blijft richting anderen.

 

 

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 0

Verwarrend, als eerste sorry maar het plan is weer veranderd. pfff

In mijn laatste stukje had ik onvoldoende informatie om een goede beslissing te kunnen nemen, ik had mijn besluit genomen op basis van alleen de overeenkomst en had de offerte nog niet binnen. In gesprek met de ontwikkelaar kwam naar boven waar deze overeenkomst goed voor is en ben ik overtuigd van de voordelen die het met zich mee brengt. Het is gelukkig ook zo dat ik me er wel mee mag bemoeien en ik heb er nu dus wel vrede mee.

Het komt er op neer dat alles nu geregeld word financiën, 3d tekeningen, certificatie, proof of concept en een professioneel prototype!

Het is jammer dat het wel drie maanden kan duren en ik kan dus weinig publiceren over het verloop. Ik heb gevraagd of de ontwikkelaar als gastschrijver een klein stukje op mijn draadje te zetten om jullie zo een beetje tegemoet te komen/ in te lichten.

Dit omdat ik nu bijna 8000 lezers heb en jullie niet zo lang wil laten wachten.

Als het project klaar is zal ik alle namen van betrokkenen vertellen en een beeld proberen te scheppen van aan wie je iets hebt en aan wie niet.

Als ik iets mag of kan zeggen horen jullie dat direct maar voor nu een poosje stilte ben ik bang.

Groeten en tot ziens in de euromast!

Joop

???

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Het is jammer dat het wel drie maanden kan duren en ik kan dus weinig publiceren over het verloop.

 

Ik kan mij niet voorstellen dat je niets hebt meegemaakt de afgelopen week en/of mee gaat maken de komende 3 maanden . Je ervaring zonder het noemen van betreffende personen voedt onze nieuwsgierigheid en brengt jou wellicht weer een stapje verder als we daar feedback op hebben/geven ;)

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Beste mikky en andere geïnteresseerde,

Ik vind het jammer dat ik niet mag schrijven hoewel er ook niet zo veel gebeurd op het ogenblik. (voornamelijk wachten op financiën)

Het heeft te maken met de tactiek van het in de arm genomen bedrijf waar ik me aan te houden heb.

Wel kan ik vertellen dat ik vandaag te horen heb gekregen dat ik mee mag doen met lifewire van Shell wat een hele verdienste is en het zal ook niet lang meer duren voordat ik weer ronduit kan vertellen hoe de zaken ervoor staan.

Ik hoop natuurlijk dat jullie snel iets van me kunnen vernemen maar mocht dit nog langer duren dan deze maand wil ik allen lezers van higherlevel.nl alvast een warm, gezond, succesvolle, gezonde en vooral gelukkige periode toe wensen!

Groet en graag tot snel, joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Afgelopen vrijdag bij DHL geweest.

Afgelopen vrijdag ben ik met greenwish en nog een club naar DHL in Amersfoort geweest voor een oriënterend gesprek met de directeur en iemand van r&d om te kijken of we in de toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen.

Om in aanmerking te komen voor een soort subsidie moet ik een optrekkende partner vinden om met een kennisalliantie mee te kunnen doen.

‘dolgelukkig werd ik van het bericht dat ze geboeid en geïnteresseerd zijn in mijn bevindingen en ik mag me dus gelukkig prijzen dat syntens nu e.e.a. in werking kan zetten om mijn bedrijf echt op te starten.

Het is nog niet gezegd dat ze participeren maar de toezegging dat ze interesse hebben geeft genoeg groen ligt om verder te kunnen met de financiering aanvraag.

Ik heb een tijdje niet kunnen schrijven en als jullie dachten dat ik met een mysterieuze partner in gesprek was is dit helaas niet het geval maar het bedrijf dat het prototype, de proof of concept en de typegoedkeuring verzorgd vond het nodig om een poosje onder de radar te blijven omdat dit beter is om straks de media te bespelen.

Op advies van mijn vrienden, mijn moeder en de bank is het van belang dat het werkende prototype er snel moet komen om vervolgens de stap naar de productie te kunnen maken.

Hiervan kan ik zeggen dat het inderdaad in het water gaat gebeuren en dat de eerste modellen als een 6 persoons model op de markt zullen verschijnen.

Uiteraard zal het zo geconfigureerd kunnen worden dat er in plaats van mensen ook cargo mee vervoerd kan worden en dit is dus waar ik DHL misschien mee kan interesseren.

Intussen ben ik een partnership aangegaan met het Amerikaanse bedrijf seaphantom en ben nu de trotse Europese dealer van dit merk.

Misschien wel leuk om eens op de nog voorlopig alleen Engelstalige website te kijken www.seaphantom.com , zo kunt u direct een indruk krijgen van hoe de 0 serie van musquito er ongeveer uit gaat komen te zien.

Het is niet echt een groot bedrijf maar samen kunnen we misschien groeien en het wachten is op de eerste verkoop van een seaphantom in Europa en zo gaat seaphantom musquito’s in Amerika verkopen.

Als alles goed gaat hoor ik aankomende week meer over mijn lening en ik ben voorzichtig aan het zoeken naar een bedrijfspand in de regio Zuid-Holland.

Sorry, van de lange onderbreking maar ik ben nog steeds een ,one man band ‘en weet niet altijd welke beslissing de juiste is maar mijn gevoel zegt dat er snel veel gaat gebeuren.

Tot snel, groet joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Vandaag kreeg ik te horen van het IMK dat ik niet in aanmerking kom voor een financiering via mijn gemeente.

Het IMK toetst plannen van de ondernemer om zo gemeenten te adviseren.

De rede is dat ik 30.000, - euro heb aangevraagd (het maximale) en met dit bedrag kan ik mijn bedrijf niet zover krijgen om de productie te starten en dus geld kan verdienen om de lening terug te betalen.

Wel heb ik coatching aangeboden gekregen dus we zien wel wat eruit voortvloeit.

Ik had bedacht om de 30.000, - te gebruiken om mijn prototype van te betalen maar helaas.

Gelukkig heb ik nog een paar escapes in de vorm van de bank, syntens de wedstrijden livewire enz.

Ik laat het de pret niet drukken omdat het vandaag een speciale dag gaat worden, hierover straks meer op yes vier je succes hier (anders is het cross post)

Tot zo groet joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Zo, de confetti van het feest ter ere van de 10.000e lezer van dit stukje is uit mijn haar geschud en nu dus weer volop verder.

De laatste tijd melden zich steeds vaker mensen met een uitvinding zich bij mij met de vraag hoe ik het doe en in de zelfde zin moet ik ze dan onderbreken om te zeggen dat ik er ook nog lang niet ben.

Veel mensen zeggen dat ze bij veel hulp instanties alleen aan een netwerk geholpen worden en zo in contact komen met andere zoekende uitvinders die in het zelfde schuitje zitten, geld problemen dus!

Ik weet inmiddels dat het verdomde moeilijk is om aan kapitaal te komen en ik kan tot nu toe ook geen advies geven waar je aan kunt kloppen voor geld.

Wel kan ik zeggen dat het ene na het andere clubje geboren wordt om duurzaam en innovatie verder te helpen maar geld is hier niet te vinden en dus wees als uitvinder een zakenman/vrouw en vertrouw er niet op dat je na je briljante idee achterover kunt leunen!

Natuurlijk zijn er goede netwerken maar ik vind het niet aan mij om de waardeloze op te noemen maar ik zeg, volg het geld’’ en kijk wat ze concreet voor je kunnen doen.

Beetje hard en zakelijk maar ook voor uitvinders is dit wel eens nodig.

Hou je ogen en oren open, zoek in je directe omgeving en blijf positief!

Dat is wat ik doe, groet joop

;)

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

echt een leuk en spannend verhaal ik ben het gisteren gaan lezen en heb nu alle 8 pagina's gehad:D. ik hoop dat het je lukt en zo te zien ben je goed op weg. krijg je nou ook geld voor dat werk voor dat Amerikaanse bedrijf? want zo verdien je ook wat.

 

ik ga nu aandachtig lezen naar je verhaal en hoop dat je het lukt.

 

groetjes gijs

Link naar reactie
  • 0

Het bedrijf seaphantom verkeerd in zwaar weer, hij heeft er zelf nog niet 1 verkocht.

Het is een hele aardige man en ik hoop hem te kunnen helpen.

Misschien is er in Europa wel iemand die er 1 wil kopen en dan kan hij pas echt beginnen met de productie!

Een dergelijk ding kost 750 dollar dus dat is denk ik zijn probleem, en dan de crisis natuurlijk!

Bedankt voor de interesse en ik hoop je snel meer te kunnen vertellen!

Groet, joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Het blijft spannend om dit te lezen, Joop. Het zorgt er ook voor dat iedereen die denkt dat uitvinden simpel is, is je verhaal veel boeiender dan jij misschien beseft. Simpele vraag : waar kan je een dergelijk verhaal vinden, laat staan op het internet ?

 

Ook de zogenaamde overvloed aan durfkapitaal blijkt niet zo hard te klotsen, als sommigen wel laten denken.

 

veel succes, ik blijf lezen.

Link naar reactie
  • 0

Baby steps,

Zo ploeter je door in je zoektocht naar financiers.

Ik heb geleerd dat je zo snel mogelijk uitvinder af moet zijn want met alleen een idee krijg je niets voor elkaar. Je moet dus zorgen dat je een bedrijf bent dat gebruik maakt van een nieuwe techniek!

Dit is uiteraard precies het zelfde maar als je het zo verkoopt gaan de deuren misschien op een kiertje staan.

Ook probeer ik langzaam stap voor stap dingen voor elkaar e krijgen, als er een klein beetje geld is dan gebruik ik dit om mijn bedrijfje meer aanzien te geven.

Op den duur hoop ik dat het als een versneller werkt.

Naar verwachting zijn eind februari een aantal dingen klaar, zaken als een proof of consept en certificatie, maar ook het eerste echte werkende model.

Ik hoop dat ik met deze zaken weer meer geld boven tafel kan krijgen voor de ontwikkeling van het prototype,wat model gaat staan voor de 0 serie van de eerste 6 persoons musquito watertaxi.

Als dit ding er is zijn voor mij de problemen uit de wereld want pas dan kunnen de mensen zien wat het is en de voordelen duidelijk vergelijken.

Dan zal die man met die zak geld wel op mijn stoep staan maar ik vrees dat het dan te laat is hihi

Ik kan zelf ook geen verhalen over uitvinders vinden, dit is jammer want ik kan niets afkijken maar het maakt het wel extra spannend, ik voel me daarom ook een klein beetje pionier wat ook zijn charmes heeft

Hartelijk bedankt voor de reactie en de interesse!

Groet, joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 3

Beloofd is beloofd!

Als eerste mijn excuus voor het niet frequent posten op mijn draadje, telkens weer werden mij dingen toegezegd door derden en telkens moest ik maar wachten en wachten.

Meerdere malen heb ik verteld dat het nu echt bijna zo ver is en meerdere malen heb ik jullie teleur moeten stellen.

Ik kreeg de indruk dat lezers mijn draadje als broodje aap gingen beschouwen en heb hier alle begrip voor.

Ik heb me het afgelopen jaar vast gehouden aan een netwerk wat me bijna de das om deed maar ik heb m’n zaakjes gelukkig nog net kunnen redden.

Ik ga hier niet met modder gooien maar ik kan als hint/tip meegeven dat je in een geval als het mijne je onderbuikgevoel moet volgen.

Mijn prioriteit jaar zit er inmiddels op en ik heb nog net op tijd een PCT procedure op kunnen starten (dit geeft me 18 maanden extra de tijd om een wereld octrooi te vestigen) en de proof of consept is bijna klaar.

Dit is een werkend schaalmodel met afmetingen van ongeveer 120cm bij een meter.

Over enkele dagen is het dan toch eindelijk zo ver en kan er gevlogen worden en de afspraak met RTL is dat ze het komen filmen voor op het nieuws!

Eerder heb ik gezegd dat higher level de primeur zal krijgen en hierover het volgende.

Ik ben bang dat RTL zegt dat er geen sprake van een primeur is als het al op higher level staat en dat ze mijn verhaal niet uitzenden, u begrijpt dat dit enorme goede reclame voor mijn bedrijf is en dat ik hierdoor wellicht tegen een club aanloop die een licentie bij me af wil nemen dus graag uw begrip voor de kwestie.

Als het model naar behoren functioneert en als RTL woord houd is het binnenkort dus te zien op tv maar als slag om de arm zeg ik er nu wel bij ALS!

Voor de liefhebbers heb ik een kort filmpje op youtube gezet, hier is te zien hoe ,musquito’er ongeveer ut gaat komen te zien. Maar om een PALV misverstand te voorkomen ,het schaalmodel wat vliegen gaat is dus niet op ware grote!

In alle gevallen wens ik jullie allemaal natuurlijk goede zaken en dat het voor jullie collega ondernemers allemaal iets vlotter gaat als bij mij pffff.

Groet joop!

 

http://www.youtube.com/watch?v=BJTUErH_fLQ

 

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Hoi Joop,

 

Voordat ik het gehele topic lees:

 

Een reden waarom het zo lang duurt: Peter Golder: Why Your Firm Can't Innovate

 

Een taxi met capaciteit voor 8-12 mensen voor 33.000 euro vind ik interessant.

 

[*]Wat is het benzineverbruik bij verschillende snelheden?

[*]Heb je gekeken hoeveel vissen sterven door de taxi (ik stel me messen voor die heel snel door het water snijden).

[*]Mag je hiermee door de kanalen in de Nederlandse grote steden racen?

[*]Wat is je eerste beoogde markt? Ik neem aan gebieden met grote meren in Noord Amerika? Of rondvaarboten-/taxi's in grote steden?

 

Je kunt natuurlijk altijd zelf een taxibedrijf starten. Daarmee krijg je geld binnen en genereer je publiciteit, en heb je proof of concept voor het product en het businessmodel.

 

Ik vermoed dat je site niet heel goed vindbaar is in google, ondermeer doordat je gebruikt maakt van plaatjes. De teksten kunnen ook nog veel beter.

 

In de eerste paar posts las ik dat je geen 3-d modellen maakt. Ik gebruik zelf Google SketchUp voor de eerste 3-d tekeningen en animaties. Na een paar uur spelen kun je daar heel veel mee, en het is gratis.

Link naar reactie
  • 0

Wat is het benzineverbruik bij verschillende snelheden?

Ik heb nog geen idee,wel weet ik zeker dat het minder zal zijn dan vergelijkbare boten omdat er veel minder wrijving is (denk aan het botsen op de golven

;Heb je gekeken hoeveel vissen sterven door de taxi (ik stel me messen voor die heel snel door het water snijden).

-Als goede dierenvriend vind ik het ook een rotidee dat dit probleem nog niet opgelost wordt door mijn apparaten (sorry)

;Mag je hiermee door de kanalen in de Nederlandse grote steden racen?

-Natuurlijk niet,da’s veel te leuk

;Wat is je eerste beoogde markt? Ik neem aan gebieden met grote meren in Noord Amerika? Of rondvaarboten-/taxi's in grote steden?

-Ja,maar ik ga ervan uit dat de techniek ook in treinen en auto’s gaat worden toegepast.

-In de eerste paar posts las ik dat je geen 3-d modellen maakt. Ik gebruik zelf Google SketchUp voor de eerste 3-d tekeningen en animaties. Na een paar uur spelen kun je daar heel veel mee, en het is gratis.

-Ik ben digibeet,misschien kun jij me helpen met een paar coole tekeningen?

Groet joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

-Ik ben digibeet,misschien kun jij me helpen met een paar coole tekeningen?

 

Ik ben er niet zo goed in, maar ik kan wel even kijken.

 

Als je mij je bouwtekeningen stuurt, heb je een kans van 20% (doordat het best wel wat tijd kost, en ik niet zeker weet of ik dit heb) dat ik er iets mee doe.

 

Jijzelf weet hoe je antwoorden moet geven op een forum, dus zo'n digibeet ben je nu ook weer niet. Misschien kun je

nog wel volgen.
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 162 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.