• 0

Zoektocht naar een nieuw idee voor mijn bedrijf

Sinds twee weken ben ik behoorlijk aan het brainstormen wat ik met mijn bedrijf wil gaan doen.

Elko Trading is gestart als importbedrijf. Al snel kwam ik erachter dat met een relatief laag vermogen importeren erg lastig is waar verzendkosten behoorlijk drukkend werken als je klein inkoopt.

Na het 'importavontuur' ben ik ruim een jaar bezig geweest om parapluautomaten op de markt te brengen.

Twee weken geleden werd ik gedreigd met een rechtszaak door een concurrent in China.

Aangezien ik niet zit te wachten op een langdradig en vooral dure en demotiverende rechtszaak heb ik met veel pijn in mijn hart afstand gedaan van het idee.

 

Kortom, ik heb al veel meegemaakt. Veel misstappen begaan, foutjes en heel grote fouten. Gelukkig heb ik als zelfstandig ondernemer enorm veel geleerd en ben ik er achter gekomen dat ondernemen echt mijn passie is!

 

Nu is de tijd aangebroken om iets nieuws te gaan doen. Ik heb nog weinig ideeën welke richting ik uit wil gaan al neig ik naar iets in de grote boze internetwereld. Ik zie hier wel veel uitdagingen en misschien ook mogelijkheden.

 

Ik wil de geïnteresseerde via dit topic op de hoogte houden van mijn zoektocht en ik sta natuurlijk open voor positieve en negatieve onderbouwde feedback. Mogelijk wordt het ook een interessante topic voor mensen in een zelfde situatie.

 

Tijdens het brainstormen ben ik een mindmap gaan maken. Ik heb hiervoor het programma Mindjet gedownload. Een programma waar je op overzichtelijke wijze een mindmap kan maken. De trail is een maand gratis. Je kunt gebruik maken van tekstvakken, links foto's etc. Hierdoor kun je jezelf een goed beeld vormen. Ik kan dit programma zeker aanraden aan mensen in een zelfde situatie of bij andere bedrijfsprocessen.

 

Bij het mindmappen heb ik een aantal richtingen neergezet waaronder internet, retail, dienstverlening en een agentuurschap en hierop ben ik gaan verder borduren. Het is echt pas in een eerste fase. De kans is natuurlijk erg groot dat ik uiteindelijk iets geheel anders zal gaan doen.

Inmiddels zijn er twee leuke ideeën ontstaan.

Ik ben een erg leuke Spaanse franchise formule tegengekomen in de kindermode in het hogere segment. Hierover wil ik niet teveel uitwijken aangezien ik liever met iets kleins begin.

 

Cadeaubox

Eigenlijk kwam ik op dit idee toen mijn broer een aantal maanden naar Equador ging, ik was opzoek naar een passend cadeau en ik had geen zin om naar de ANWB en andere trackingwinkels te gaan. Ik ben wat gaan zoeken op internet naar een leuk passend cadeau maar ik kon eigenlijk weinig vinden.

Mijn idee is nu om een soort cadeaubox te ontwikkelen die men via een website kan aanschaffen. De cadeaubox kan diverse thema’s hebben:

[*]Globetrottersbox

[*]Verhuisbox

[*]Trouwbox

[*]Promotiebox

[*]Geslaagdbox

[*]Babybox

[*]Pret-in-bed-box

[*]Etc

Je kunt de cadeaubox best vergelijken met een kerstpakket, al klinkt dit heel saai en uitgekauwd. Toch wil ik zaken heel anders aanpakken. Ik wil gaan werken met bijvoorbeeld een 70% vaste inhoud en 30% keuze inhoud. Voor de keuze-inhoud krijgt men 50 punten. Deze punten zijn inwisselbaar voor producten uit een keuzelijst die ik aandraag. Wilt men extra punten betaald men bij. Ik wil ook gaan werken met de mogelijkheden op fotogebied waarbij je kunt denken aan handdoeken, stickers, shirts en het bedrukken van tegeltjes met een eigen tekst.

Hierdoor vormt de cadeaubox een persoonlijk cadeau waarvoor de potentiële koper het huis niet uithoeft en toch iets unieks kan geven.

 

Ik denk zelf dat er mogelijk wel vraag is naar een dergelijk product mits alles natuurlijk in een mooi jasje zit.

 

Ik ben benieuwd wat jullie van dit eerste idee vinden. Het brainstormen gaat door en ik ga Google eens afstruinen naar dit idee. Mogelijk zijn er al behoorlijk wat site's.

 

 

Handige links:

Programma om mindmap te maken met veel opties en eerste maand gratis

SMART doelen stellen

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

Leuk idee Elmer, wat mij betreft zeker interessant. Mijn feedback als potentiele koper:

 

Ik zou dit vooral gebruiken als ik niet op iemands feestje kom of kan kmoen, maar daarna iets leuks wil verzenden aan die persoon. Via internet kiezen (te veel keuze hoeft ook weer niet) en daarna naar iemand thuis verzenden.

Zou het ook wel gebruiken als je het op de dag zelf kan laten aankomen, dat als iemand verhuisd is, je de dag erna een mooi pakketje met peper en zoutstelletje in de bus krijgt ;).

 

Ik heb zelf bijv. wel vaak als afstudeerkado een combinatie van Delfts blauwe attributen gegeven (ik heb zelf in delft gestudeerd). Met een theedoek, pannenlappen, etc. Voor mij zou het niet te veel geld moeten kosten maar vooral leuk zijn.

 

Succes, Arthur

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie
  • 0

Klinkt als een leuk idee. Ik denk dat het nog een stuk leuker wordt wanneer je de verpakking ook aankleedt aan de hand van het thema. Zo kan je een "echte verhuisdoos" namaken, voor de globetrotter een doos als koffer laten bedrukken, etc.

 

Pak het goed aan, en kom met unieke maar verfrissende ideeën, en het zou best goed kunnen werken denk ik.

Link naar reactie
  • 0

Arthur,

 

Je brengt mij gelijk op een idee. Mocht het concept op de duur gaan lopen kun je 'De I Love Amsterdam-box' gaan aanbieden voor mensen die daar gaan wonen of die een werkgever aan zijn werknemer kan geven. Dat kan natuurlijk ook met andere steden, maar ik denk dat zoiets pas iets is als het concept zich bewezen heeft anders wordt het te breed.

 

Bas, je advies sluit aan bij mijn idee. Ik had inderdaad het idee om de box goed aan te kleden. Ik denk ook dat dit essentieel is aangezien je een uniek product in de markt wil zetten. Ik vraag me wel af of dit betaalbaar is te verwezenlijken.

 

Ik zal eens kijken of ik een digitaal voorbeeld kan maken incl inhoud.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Mooi idee!

 

Veelzijdig en toch simpel. Zo hoort een idee te zijn. Zorg we dat je, zoals gezegd, een goede service een aankleding hebt. Internetaankopen (of in ieder geval ga ik ervan uit dat je geen winkel opent) zijn (nog) niet voor iedereen weggelegt. Verlaag die drempel door je serviceniveau en je hebt een uitstekend idee in de pocket.

 

Succes

 

P.S Nog een klein ideetje voor een box. De Entrepreneur-box. Met allemaal handige informatie en gadgets voor starters. Zal het erg goed doen bij mensen die vrienden of familie hebben die als ondernemer aan de slag willen.

Link naar reactie
  • 0

Hey,

Erg mooi idee al zeg ik het zelf, misschien nog een paar aanvullingen erbij zoals

 

Nieuwe baan

Valentijnsbox

Zwangersschaps box

En een box die een bedrijf kan geven aan iemand die daar werkt en zeg maar stopt.. omdat hij of zei een kind krijgt enz

 

Tevens misschien een idee om in de baby box tien kleine kado`s te doen voor de baby en dat ze dan iedere dag een kadotje open mogen maken, mijn moeder maakt dit nu zelf voor mijn zus.

 

Succes

Link naar reactie
  • 0

Ik heb inmiddels behoorlijk nagedacht met dit idee en ben voornemend om de mogelijkheden verder te onderzoeken.

Wel zit ik nu met de volgende kwestie:

Op het moment dat de site online zou gaan en ik werk met een box of 8 heb ik behoorlijk hoge startkosten aangezien de boxen allemaal een uniek design en mogelijk unieke vorm moeten krijgen. Dit is een behoorlijke kostenpost qua druk- en ontwerpkosten. Mijn startbudget wil ik op max. 2500 euro zetten. Hiervoor moet een site gemaakt worden, kadoboxen ontworpen en gedrukt, de eerste inkopen en een klein marketingbudget.

 

Ik kan natuurlijk beginnen met twee themaboxen, bijvoorbeeld de klus- en de verhuisbox alleen ben ik dan bang dat je de site niet goed in de markt kan gaan zetten aangezien mijn doel is om uiteindelijk een totaalassortiment aan te gaan bieden.

Ik vind het enorm van belang om het direct goed te doen.

Ik wil direct een pakkende site en een goed ogend kadopakket in een mooie verpakking.

 

Kan iemand mij hierin adviseren?

 

 

Gr. Elmer

 

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Elmer,

 

Mijn complimenten voor je idee. Ik weet niet of het echt innovatief is, maar dit zou je nog verder onderzoeken. Is hier al iets uitgekomen?

 

Je geeft aan je startbudget op € 2.500,00 te willen houden. Dit is naar mijn mening redelijk beperkt, zeker wanneer je een aantal verschillende boxen wil laten ontwerpen en drukken, een website met webshop wilt realiseren, je eerste voorraad inkopen én dan ook nog een klein gedeelte marketingbudget. Ik zal niet zeggen dat dit niet haalbaar is, maar je zegt zelf dat je goed in de markt wil zetten. Wanneer je in het begin een klein assortiment hebt, zullen mensen jaren later (wanneer je wel een groot assortiment hebt) nog steeds aan refereren. Op een goede en professionele wijze je producten en bedrijf in de markt zetten, is dus heel belangrijk.

 

Verder vraag ik me af of je al een marktonderzoek hebt gedaan. Weet wat de markt wil! Misschien is er helemaal geen interesse in een verhuisbox en promotiebox, maar des te meer aan een geslaagdenbox.

Bedenk ook goed wat je markt is. Hoe beter je je markt segmenteert, hoe beter je daarop je website, marketing (dus ook je budget) en dergelijke op af kan stemmen. Dat kan je een hoop blunders, tijd en geld schelen!

 

Succes met de opvolging van je idee!

Link naar reactie
  • 0

Hoi Elmar,

 

Ontzettend leuk idee! Misschien kan je de kosten voor het ontwerpen van de verschillende boxen wat drukken door contact op te nemen met grafische scholen. Studenten moeten regelmatig opdrachten doen of zelfs een afstudeeropdracht en zijn vaak blij met zo'n soort opdracht. Zij staan altijd onder begeleiding van een docent. Vaak kan dit dan tegen een kleine vergoeding. Zij hebben dan een leuke opdracht (die ook nog echt uitgebracht wordt) die ze in overleg met jou in hun portfolio kunnen gebruiken.

 

Succes ermee!

 

Groeten,

 

Lonneke

Link naar reactie
  • 0

Gezien het lage budget, kun je naar ik vrees maar weinig zelf introduceren op het gebied van fysieke distributie. Waarom probeer je niet samen te werken met partijen om bijvoorbeeld fris-het-nieuwe-jaar-in pakketten op de markt te zetten?

 

Denk mee met consumenten of zakelijke partijen over hun doorlopende contracten, verplichtingen en onafgedekte behoeften of risico's. Helemaal actueel bij deze tijden.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Simon & Lonneke,

Bedankt voor het reageren!

Simon, het budget heb ik nu op 2500 gezet. Ik verwacht dat de website tussen de 500 en 1000 euro gaat kosten aangezien een goede vriend de site gaat bouwen. Het budget kan opgeschoeft worden als blijkt dat dit nodig is, dat is opzich geen probleem. Echter wanneer dat het geval is wil ik meer zekerheid van slagen hebben. Hiervoor ga ik komende weken de boel goed onderzoeken middels een bescheiden haalbaarheids- en marktonderzoek.

 

Ik ben vandaag gestart met het opstellen van een online enquete. Hier wil ik een beeld krijgen op diverse zaken, zodat ik een eerste inzicht heb waardoor ik het onderzoek beter in kan gaan.

 

Rien,

 

Wat jij bedoeld is toch echt iets anders. Ik wil een pakketservice hebben waarop de gever bepaald wat het pakket wordt, deze kan vervolgens bij de ontvanger worden afgeleverd.

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Beste Elmer.

 

Lijkt misschien anders maar is het in wezen niet. Als de "gever" de inlog gebruikt voor het maken van de keuze maar diegen aan wie hij het wil schenken als ontavnger invult gebeurt exact dat wat jij beoogt.

 

Ietsje andere schil maar zelfde inhoud en techniek.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0

Daar heb je gelijk in alleen deze site heeft een behoorlijke drempel en de corebusiness is duidelijk kado's die door bedrijven worden vergeven waarbij de werknemer zelf het kado kan uitkiezen.

Ik wil dat men in 5 a 10 minuten kan bestellen en betalen waarna het kado direct naar de ontvanger gaat.

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Elmer,

 

Ik ben blij dat je aangeeft een markt- en haalbaarheidsonderzoek te gaan doen. Dit zijn echt belangrijke gegevens, waarop jij je business kan uitbouwen. Zo kan je te weten komen wat je klant nou precies wil, wat hij/zij er voor uit wil geven etc. Met al deze gegevens die je uit deze onderzoeken kan vergaren, kan je onder andere je ROI gaan berekenen, zodat je van te voren weet of het idee nou daadwerkelijk haalbaar is.

 

Succes!

Simon

Link naar reactie
  • 0

Leuk idee Elmer!

 

Ik zou toch eens nadenken over een low budget startup model en een ideaal organisatiemodel als het blijkt goed te werken.

Aan de ene kant is het voor het marketen van het concept interessant meerdere boxen te hebben maar qua inkoop / voorraad / marge wordt dit een lastige met weinig schaalgrootte.

 

Je kunt i.p.v. dure boxen met hoge verzendkosten, ook starten met met mooie design tassen. Ik heb laatst in een Indiase drukkerij deze ook gezien, staat heel mooi en gemakkelijk te vouwen dus vrij voordelig om te transporteren naar NL.

 

Succes

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 114 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.