Ga naar inhoud

Rien Gluvers

Legend
 • Aantal berichten

  454
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rien Gluvers

 1. Bij agenturen is het gebruikelijk dat een partij die optreedt als agent wordt beschermd. Anders zou iedere handelsagent een soort van vogelvrije vertegenwoordiger zijn. Dus ook rechtstreekse bestellingen van partijen die tot de relatiekring van de agent behoren leveren hem zijn provisie. BW Artikel 431De handelsagent heeft recht op provisie 1.De handelsagent heeft recht op provisie voor de overeenkomsten die tijdens de duur der agentuurovereenkomst zijn tot stand gekomen: a. indien de overeenkomst door zijn tussenkomst is tot stand gekomen; b. indien de overeenkomst is tot stand gekomen met iemand die hij reeds vroeger voor een dergelijke overeenkomst had aangebracht; c. indien de overeenkomst is afgesloten met iemand die behoort tot de klantenkring die, of gevestigd is in het gebied dat aan de handelsagent is toegewezen, tenzij uitdrukkelijk is overeengekomen dat de handelsagent ten aanzien van die klantenkring of in dat gebied niet het alleenrecht heeft. 2.De handelsagent heeft recht op provisie voor de voorbereiding van na het einde van de agentuurovereenkomst tot stand gekomen overeenkomsten: a. indien deze hoofdzakelijk aan de tijdens de duur van de agentuurovereenkomst door hem verrichte werkzaamheden zijn te danken en binnen een redelijke termijn na de beëindiging van die overeenkomst zijn afgesloten, of b. indien hij of de principaal, overeenkomstig de voorwaarden bepaald in het eerste lid, de bestelling van de derde heeft ontvangen voor de beëindiging van de agentuurovereenkomst. 3.De handelsagent heeft geen recht op provisie, indien deze krachtens het tweede lid is verschuldigd aan zijn voorganger, tenzij uit de omstandigheden voortvloeit dat het billijk is de provisie tussen hen beiden te verdelen.
 2. Zou het met je eens zijn ware het niet dat het bedrijf in haar doelstelling ook heeft verkoopbemiddeling en dat ook doet bij bedrijven waar geen verdere activiteiten plaatsvinden. Ik weet trouwens ook niet of degene die koopt dezelfde is als de ingehuurde manager.
 3. Ik ben leverancier aan partij A Agent/verkoper is bedrijf B (krijgt commissie over verkopen) Bedrijf B levert ook management diensten aan partij A
 4. Dat katvanger begrijp ik niet. Ben ik verplicht bij een onderneming die op commissiebasis voor mij als agent optreedt te informeren naar hun eventuele andere banden die zij onderhouden met mijn afnemers, waar zij voor mij orders schrijven?
 5. Partner is een onderneming met eigen kvk en btwnummer. Afspraken die hij heeft gemaakt met zijn opdrachtgever inzake management heb ik geen inzicht in. In zijn ondernemingsdoelstelling staat ook verkoopbemiddeling, dus neem ik aan dat ook zijn andere opdrachtgever(s)hiermee bekend zijn. Het is denk ik niet aan mij om de onderliggende afspraken tussen hem en andere partijen op te vragen.
 6. Ik overweeg een samenwerking met een onderneming die op allerlei terreinen actief is. Interim-en, management verkoop etc. Heeft inschrijving kvk en btw nummer. Deze wil op commissiebasis verkopen. Mag ik de commissie op basis van door mij uitgereikte facturen met creditbedragen verrekenen en kan het mij problemen geven als mijn businesspartner tevens als (interim)manager werkzaam is bij een afnemer.
 7. Na een jarenlange afwezigheid waarin veel is gebeurd nu hier weer de draad opgepakt. Inmiddels in een andere setting bezig met allerlei rond marketing en reclame. De nadruk blijft liggen op relatiegeschenken en promotionele producten, maar door nauwe samenwerking met diverse partners nu ook webdesign, pre-press en advertising, lead generation, marketingadvies en freelance sales. Voor wie vragen heeft op dit gebied. stel ze gerust en ik zal zien wat ik voor je kan betekenen. Groet, Rien Gluvers
 8. YouTube lanceert een muziekbibliotheek met rechtenvrije muziek. Lees meer: rechtenvrije muziek op youtube [titel verduidelijkt - mod]
 9. Ik had de laatste maanden al steeds meer moeite met inhoudelijke kant van higherlevel, het nivo van de topics en de reacties van een aantal mod's. Na vandaag heb ik het wel gehad. In de rubriek vraag en aanbod is door mij een advertentie geplaatst waarin ik mensen die willen starten in mijn branche aanbied, weliswaar tegen vergoeding. te faciliteren op het gebied van huisvesting, kennis, financanciering e.d. Dit zo in strijd zijn met de "reclameregels" van higherlevel en deze advertentie is verwijderd. Als een dergelijk bericht niet (meer) kan dan heb ik het hier wel gezien. Dus, succes iedereen en bye bye.
 10. Hou je bij de import wel rekening met verplichtingen zoals rohs en reach? Anders kan het nog wel eens dure inkoop blijken.
 11. Toch fijn dat je al op hetzelfde nivo zit als de twee door jou genoemde ondernemers. ;)
 12. Naar mijn idee geeft TS in het onderwerp al aan dat hij geen schijn van kans heeft. Hij werkt nl. maanden aan een offerte en niet aan een opdracht. Een offerte = een aanbieding. Je kan niemand verplichten op een aanbieding in te gaan.
 13. De keuze voor een BV. kan ook wel zijn ingegeven door andere redenen dan fiscale.
 14. Graag leg ik jullie hetvolgende voor. In een interne email bestemd voor twee collega's binnen het eigen bedrijf wordt een situatie geschetst waarin een tweetal leveranciers en een een concurrent niet fraai worden beschreven. Abusievelijk gaat de mail naar een derde leverancier. Deze reageert inhoudelijke per email en zegt in dezelfde mail toe het bericht niet te zullen verspreiden. Na enkele weken blijkt dat de mail toch in de markt wordt verspreid. Hierdoor lijden zowel de oorspronkelijke verzender als de beschreven leveranciers en concurrent imagoschade. Zijn er juridische mogelijkheden stappen te ondernemen tegen deze partij die duidelijk de afspraak niet nakomt? En zo ja op welke wettelijke gronden.
 15. Bron: De Telegraaf Onrust rond AH Sneeuwwitje-poppetjes Van een onzer verslaggeefsters BARENDRECHT - Er is onrust ontstaan rond de Sneeuwwitje-poppetjes van Albert Heijn. Ouders maken zich zorgen over mogelijk schadelijke weekmakers in de gratis figuurtjes. Volgens de Zaanse kruidenier is het kinderspeelgoed echter voor 100 procent veilig. De plastic Sneeuwwitje figuurtjes van Albert Heijn. Moeder Marjon Gagic uit Barendrecht doet wekelijks boodschappen bij de grootgrutter en kreeg vorige week vijf zakjes met figuurtjes uit het sprookje van Sneeuwwitje mee. „Toen ik ze uitpakte, viel me op dat ze enorm chemisch stonken. Dat durfde ik niet zomaar aan mijn kind te geven. Ik kon alleen nergens vinden waar de figuurtjes van gemaakt waren.” Gagic zocht vervolgens contact met de klantenservice van de supermarkt, die haar weet te vertellen dat de kleine poppetjes van PVC zijn gemaakt. „Ik schrok daarvan. Waarom kiest Albert Heijn ervoor om in zulke grote aantallen PVC-poppetjes aan onze kinderen te geven? PVC is keihard is en er zijn vaak weekmakers nodig om dit materiaal zachter te maken. Daarom wilde ik weten of er weekmakers verwerkt zijn en welke verf er gebruikt is.” Volgens woordvoerster Els van Dijk van Albert Heijn is de angst niet terecht. „De Disney-figuurtjes zijn gemaakt van PVC zonder toevoeging van weekmakers. Ze voldoen aan alle wettelijke bepalingen welke getest zijn door een onafhankelijk onderzoekslaboratorium. Hierbij werden testen uitgevoerd op alle figuurtjes met betrekking tot het materiaal en de gebruikte verf. Tevens zijn alle figuurtjes getest en goedgekeurd volgens de Europese speelgoednorm.” Gagic is hierdoor wel gerustgesteld. „Je weet tegenwoordig nooit wat je krijgt. De Voedsel- en Warenautoriteit ontdekt nog te vaak speelgoed met verboden weekmakers. Nu weten ouders dat ze, ondanks de stank, deze speeltjes zonder zorgen aan hun kind kunnen geven.” De actie van de grootgrutter loopt tot en met zondag 22 november. Bij elke 15 euro aan boodschappen ontvangen klanten één van de vijftien
 16. Dan heb jij dus ervaring met mensen die slecht kunnen inkopen en zich slecht verplaatsen in de wensen van de mogelijke ontvanger. Behoor jij ook tot die groep dan moet je inderdaad geen kado voor een relatie gaan uitzoeken, Je gunt het een ander dus meer dan je relatie.Draai daar dan niet omheen en communiceer dit dan ook. Niet ik geef uw kado aan ......... maar ik geef liever aan een go.ed doel dan aan mijn relaties. Niet veel, maar ik kan wel alternatieven bedenken."
 17. Geschenk voor mij is een gift aan een ander? Kan je niet beter het deel van je bruto-winst dat je voor jezelf had bestemd aanwenden voor het doen van een gift in plaats van te zeggen: Beste gewaardeerde relatie, u krijgt niets, maar gelukkig wel de ...... in .......?
 18. Pas maar op dat je niet gaat spammen. Nadukkelijk vragen en vastleggen van het akkoord tot verzenden van de emails is noodzakelijk.
 19. Mijn idee. Maar helaas is dit in Nederland (nagenoeg) niet mogelijk door vakbonden, cao's en dergelijke.
 20. Het feit dat die het kan aanbieden heeft niets met presteren te maken en dat hij de produkten kan verkopen komt veelal door de marketinginspanningen van anderen.
 21. En nogmaals: dit is echt niet bedoelt tegen starters die vanuit een oogpunt van lage kosten vanuit een zolderkamer of garage en uit voorzichtigheid naast een loondienst verband hun bedrijf op poten willen zetten.
 22. Of minstens iets van een praktijktoets waaruit blijkt dat de starter over een minimaal benodigde bassiskennis beschikt of het geld en de wil om deze kennis in te huren.
 23. Jammer alleen dat het "ons " dan heel vaak geld gaat kosten. Zie: Mislukte starters kosten miljoenen Startende ondernemers die failliet gaan, kosten de samenleving jaarlijks honderden miljoenen euro's. Het zou daarom goed zijn als minder mensen voor zichzelf beginnen. Dat zegt onderzoeker Robert Blom van kredietadviseur Graydon. Hij doet jaarlijks onderzoek naar faillissementen. Het aantal startende ondernemers overstijgt dit jaar, volgens voorspellingen van de KvK, voor het eerst de honderdduizend. Blom vindt dat zorgelijk. Eenvijfde van de starters gaat het eerste jaar al failliet, bijna de helft binnen vijf jaar. Iedere Nederlander betaalt, volgens Blom, gemiddeld per jaar 168 euro belasting, om het verlies aan inkomsten door alle faillissementen, inclusief die van starters, bij de fiscus te compenseren. In totaal gaat het om 2,7 miljard euro. Blom ziet niets in het stimuleren van het ondernemerschap door de overheid. "Liever zie ik dat de nadruk wordt gelegd op de kwaliteit van het ondernemerschap." Uit zijn onderzoek blijkt dat de meeste starters failliet gaan door onkunde. Starters kijken zelden naar de kredietwaardigheid van hun klanten en tweederde beschikt niet over goede betalings- en leveringsvoorwaarden, zo heeft ook incassobeheerder en gerechtsdeurwaarder Flanderijn berekend. De KvK erkent dat het aantal faillissementen onder starters hoog is, maar wuift de negatieve reacties van incasso-organisaties weg. "Het is juist goed dat Nederlanders ondernemender worden, want dan leren ze gemakkelijker op eigen benen staan", zegt KvK-directeur Frans van Steenis. Volgens Van Steenis is het ondernemerschap een mooie manier om uit een uitkering te komen, of om werk en zorg voor de kinderen te combineren. Volgens Blom is dat beeld te rooskleurig. "Als je ondernemer wilt worden omdat het je leuk lijkt, ben je gedoemd te mislukken. Een starter moet ploeteren: ondernemen is helemaal niet leuk." Bron: Brabants Dagblad
 24. Vooruit betalen in deze tijd doe ik alleen als ik ervan overtuigd ben dat mijn leverancier financieel zijn zaakjes op orde heeft. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bedrijf failliet gaat zonder dat het in staat blijkt vooruitbetaalde goederen uit te leveren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...