Ik ben 28 jaar en in 2008 HBO afgestudeerd. Daarna ben ik naar het buitenland gegaan om een cursus te volgen die ik nodig heb voor het starten van mijn onderneming. Ik ben van plan om een horeca gelegenheid te starten in de centrum van Rotterdam. Het gaat om een concept/product dat nog niet te vinden is in Nederland. Het is vergelijkbaar met een ijssalon, zonder de nadeel dat het het maar een maandje of 7 open is per jaar. Ik heb zelf geen spaargeld.
Nu vraag ik mij af hoeveel dat eigenlijk ongeveer kost om te starten? Ik hoor namelijk uiteenlopende bedragen van 50.000euro - 300.000euro.
Ik heb ongeveer de volgende dingen nodig voor mijn salon:
* werktafel met vriesvak
* stoomkast
* oven
* vaatwas
* 3 2-deurs koelkasten of een koelcel
* kookplaten
* ijsblokjesmachine
* koffieautomaat
* waterboiler
* wastafel
Nu heb ik de volgende vragen:
* Hoeveel m2-ruimte is er in totaal ongeveer nodig voor een salon met ongeveer 30 zitplaatsen. in de keuken moeten de bovenstaande apparatuur in passen? Ik dacht aan 60m2. Is dat genoeg?
* hoeveel geld heb ik nodig om mijn salon te starten in de centrum van Rotterdam? Ik kwam zelf op een bedrag van 200.000euro.
* hoelang duurt het als ik alles vanuit Azie wil laten importeren? Ik dacht aan 3 maanden totaal.
* waar moet ik allemaal op letten bij openen horeca?
* welke vergunningen zijn er nodig?
* welke goede horeca makelaars websites voor Rotterdam zijn er? Ik kom zelf niet verder dan http://www.wbk-horeca.nl
Ik heb gehoord dus dat banken meestal 30% eigen geld verwacht. Dit heb ik dus niet. Hoe moeilijk is het dan om geld te kunnen lenen?
Ook heb ik eigenlijk een probleem bij het zoeken van een pand. Ik zie dus dat cafe's of zo allemaal +/-200.000euro goodwill vragen. Maar ik start met iets dat helemaal niet te vinden is in Nederland, dus dat goodwill is dan weggegooid geld. Dat werkt dus ook niet. Die klanten worden toch niet mijn klanten. Wat dan bij mij opkomt is dat er niks anders op zit dan zoeken naar leegstaande panden. Moet ik dan echt wachten/ gericht zoeken naar leegstaande panden, of zijn er nog andere manieren/oplossingen waarbij ik alleen maar hoef te verbouwen? Is een slechtlopende horecagelegenheid overnemen ook een optie?
Bij voorbaat dank voor het tijd nemen om mijn vragen te beatnwoorden.
Als er nog ergens punten zijn die niet zo duidelijk zijn om mij een goed advies te geven, dan hoor ik die graag.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
DoFormosus
DoFormosus
Beste Higherlevelers,
Ik ben 28 jaar en in 2008 HBO afgestudeerd. Daarna ben ik naar het buitenland gegaan om een cursus te volgen die ik nodig heb voor het starten van mijn onderneming. Ik ben van plan om een horeca gelegenheid te starten in de centrum van Rotterdam. Het gaat om een concept/product dat nog niet te vinden is in Nederland. Het is vergelijkbaar met een ijssalon, zonder de nadeel dat het het maar een maandje of 7 open is per jaar. Ik heb zelf geen spaargeld.
Nu vraag ik mij af hoeveel dat eigenlijk ongeveer kost om te starten? Ik hoor namelijk uiteenlopende bedragen van 50.000euro - 300.000euro.
Ik heb ongeveer de volgende dingen nodig voor mijn salon:
* werktafel met vriesvak
* stoomkast
* oven
* vaatwas
* 3 2-deurs koelkasten of een koelcel
* kookplaten
* ijsblokjesmachine
* koffieautomaat
* waterboiler
* wastafel
Nu heb ik de volgende vragen:
* Hoeveel m2-ruimte is er in totaal ongeveer nodig voor een salon met ongeveer 30 zitplaatsen. in de keuken moeten de bovenstaande apparatuur in passen? Ik dacht aan 60m2. Is dat genoeg?
* hoeveel geld heb ik nodig om mijn salon te starten in de centrum van Rotterdam? Ik kwam zelf op een bedrag van 200.000euro.
* hoelang duurt het als ik alles vanuit Azie wil laten importeren? Ik dacht aan 3 maanden totaal.
* waar moet ik allemaal op letten bij openen horeca?
* welke vergunningen zijn er nodig?
* welke goede horeca makelaars websites voor Rotterdam zijn er? Ik kom zelf niet verder dan http://www.wbk-horeca.nl
Ik heb gehoord dus dat banken meestal 30% eigen geld verwacht. Dit heb ik dus niet. Hoe moeilijk is het dan om geld te kunnen lenen?
Ook heb ik eigenlijk een probleem bij het zoeken van een pand. Ik zie dus dat cafe's of zo allemaal +/-200.000euro goodwill vragen. Maar ik start met iets dat helemaal niet te vinden is in Nederland, dus dat goodwill is dan weggegooid geld. Dat werkt dus ook niet. Die klanten worden toch niet mijn klanten. Wat dan bij mij opkomt is dat er niks anders op zit dan zoeken naar leegstaande panden. Moet ik dan echt wachten/ gericht zoeken naar leegstaande panden, of zijn er nog andere manieren/oplossingen waarbij ik alleen maar hoef te verbouwen? Is een slechtlopende horecagelegenheid overnemen ook een optie?
Bij voorbaat dank voor het tijd nemen om mijn vragen te beatnwoorden.
Als er nog ergens punten zijn die niet zo duidelijk zijn om mij een goed advies te geven, dan hoor ik die graag.
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/24821-startende-onderneming-in-centrum-rotterdam/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
12 antwoorden op deze vraag