Jump to content

Karci

Super Senior
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Een kickje, ik was gewoon nieuwsgierig hoe dit er na bijna drie jaar uitzag. Rob v.d. Graaf MBA staat op Linkedin genoteerd als "CEO VDG Groep Delft BV". Een recensie op administratiekantoor-gids.nl vermeldt het volgende: 13 februari 2011 | Frits Hubbeling Slechte ervaring Klein accountantskantoor met te grote ambities. Een verschil van ruim 37.000 is twee jaar lang niet opgemerkt door deze accountant. Eigenaar houdt zich niet aan beloftes m.b.t. uitbetaling van credit factuur. Geen aangifte inkomstenbelasting gedaan totdat ik er zelf om vroeg. Gevolg hiervan is een naheffing van ruim Euro 500,00 wegens te laat aangifte doen. Er was ook geen uitstel aangevraagd. Conclusie: onbetrouwbaar. Maar, last but not least - en dat maakt 't des te interessanter: Op 10-06-2011 is Vdg Groep Delft B.V. te Delft (Zuid-Holland) door de rechtbank in 's-Gravenhage failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. J.J. Wittekamp. Het insolventienummer van deze zaak is F.11/404. De (hoofd)activiteit van Vdg Groep Delft B.V. is rechtskundige dienstverlening, accountancy, belastingadvisering en administratie. Er zijn (nog) geen verslagen beschikbaar. Bron: faillissementsdossier.nl Met name dat "klein accountantskantoor met te grote ambities" lijkt me de lading hier prima te dekken.
 2. Gelukkig denk jij dan weer niet zwart/wit
 3. Kreeg dit binnen op m'n spamaccount, krijg er sterk het gevoel bij dat het hier gaat om acquisitie van twijfelachtig allooi, met name vanwege de wijze van presentatie en pusherigheid. Misschien weer een nieuwe poging tot acquisitiefraude? Eerlijk gezegd raad ik iedereen af een kijkje op de website te nemen ivm phishing risico.
 4. Mods, als ik de laatste paar maanden eens kijk hoeveel oude topics nieuw leven ingekickt krijgen bekruipt me het gevoel dat reageerders niet altijd door hebben dat zo'n topic al zo oud is. Is het niet mogelijk een kleine popup met "oudheidswaarschuwing" te laten zien als je probeert op zo'n topic te reageren?
 5. Voor de psychologen onder ons of de gokkers; heeft ie 't nu zo druk of houdt ie niet van opruimen (of beide) ;D
 6. Het was ook een beetje een grapje, wat Ruben uitlegt is een hele goede manier om een berekening te maken, maar hij gaat uit van een 40 urige werkweek, ik denk dat er veel ondernemers zijn die aanmerkelijk meer uren draaien. Soms omdat 't moet, soms omdat je werk je hobby is. Wat ik wilde aangeven is dat er in de berekeningen nog wel wat ruimte zit in de hoeveelheid uren die je ergens insteekt. Misschien moet je inderdaad ontzettend veel tijd in acquisitie steken en dan vervolgens 's avonds nog een keer je productie draaien. Niet gezond wellicht om dat de rest van je leven te doen, maar in de opstartfase van een bedrijf is het vaak toch wel het geval. Ik ben zelf nu al meer dan een maand bezig met ontwikkeling van een product waar ik nog niets van verkocht heb, maar ik kijk ook niet naar nu, maar naar later. Spruce is nu te goedkoop en hij moet 't evenwicht vinden (en zich daar senang bij voelen) betreffende de in rekening te brengen prijs en zijn "angst" om dan geen werk te hebben.
 7. Lees: De broncode is een grote teringzooi, met programmeur bedoelen ze detective, eigen onkunde om issues op te lossen wordt vertaald naar "de klant wil het niet/wil wat anders", om zodoende een excuus te hebben wat beter klinkt dan "we hebben er geen zin in / het is te lastig / we kunnen het zelfs niet meer". Helpdesk personeel is blijkbaar afgericht om een klant die een klacht heeft (hé, hallo, kansen!!!) zoveel mogelijk af te schrikken, ze zijn er tenslotte niet voor de klant, die is slechts een vervelende bijkomstigheid. Tsja, als bedrijf (monopolist?) kan je dat nog lange tijd volhouden, maar als je dat op deze manier doet, dan komt er een keer een einde. Was er niet iemand die Darwin heette die daar interessante gedachten over had?
 8. Gedaagde is er wellicht niet mee gediend, maar vanuit een hoger perspectief bekeken lijkt 't me dat de uitspraak van deze rechter toch wel degelijk gunstig is waar het gaat om het aanbrengen van drempels / blokkades tegen misleidende verkooppraktijken door ze a) aan de kaak te stellen en b) moeilijker/onmogelijk te maken. Deze rechter volgt wellicht niet de letter van de wet, maar is zich blijkbaar bewust van het maatschappelijk belang, gaat op een creatieve manier om met de wetgeving en gaat daarmee in feite op de stoel van de wetgever zitten die dan naar zijn mening een lacune heeft laten ontstaan in die wetgeving. Hij lokt dan verdere jurisprudentie uit of definitieve wetgeving. Zonder per definitie de in onze ogen misleidende verkooppraktijken te veroordelen worden er dan in ieder geval regels gecreeërd waaraan iedereen zich straks te houden heeft en waarmee de onduidelijkheden worden voorkomen die er nu toe leiden dat misbruik mogelijk is. Dat lijkt me een goede zaak voor iedereen, zelfs voor de mensen achter de bedrijven die zich inlaten met de misleidende praktijken. Mijn ervaring is dat rechters (de goede in ieder geval) op deze manier naar dit soort zaken kijken.
 9. Da's wel weer heel mooi! Niet alleen raken we misschien nog eens af van dit soort wanpraktijken, maar ook kunnen we straks dan weer eens gewoon de telefoon opnemen zonder angst om een acquisitieverhaal aan je oor geslingerd te krijgen. Dan - niet eerder - zal ik bij de KvK mijn correcte telefoonnummer weer opgeven.
 10. Als je 80 uur per week werkt hoef je nog maar € 30,77 per uur te rekenen ;)
 11. Hebben jullie een aandeelhoudersovereenkomst en zo ja, is daar iets in vastgelegd? Problemen met je partner is levensgevaarlijk voor je business, ik heb om die redenen afscheid genomen van een partner en dat is niet van een leien dakje gegaan. Zoals Ronaldinho zegt; je zal er in ieder geval met elkaar over moeten praten, afspraken maken en die vastleggen. In geval jullie er niet uitkomen wellicht een mediator inschakelen, dan zien of je er uitkomt en als niet, met elkaar afrekenen en uit elkaar gaan.
 12. Klopt. Ik noteerde ooit "taken" in een schrijfblok. Alle taken die gedaan waren streepte ik door en eens in de zoveel tijd noteerde ik de overblijfselen op een vers blad. Veel van die restzaken gebeurden uiteindelijk nooit. Toen dat inzicht er was ben ik er ook snel weer mee opgehouden, want al dat geschrijf kostte ook nogal wat tijd.
 13. Toch grappig hoe een offtopic onderwerp uiteindelijk weer terugkomt ontopic. Pas 't toe en je hebt veel minder reden tot klagen ;D
 14. Vertaalservice ligt niet per definitie voor de hand; wil je dat goed doen (beëdigd, tolken), dan heb je aanvullende papieren nodig. Je kan informeren bij het NTGV. Het kan lucratief zijn, maar het ligt een beetje aan de hoeveelheid beschikbare vertalers/tolken en uiteraard de vraag. Tolken is overigens een stuk lucratiever dan vertalen. Arabisch is misschien wel interessant, met name als het taalgebied groot is (spreken ze in Egypte hetzelfde Arabisch als in Saudi-Arabië bijv.?) Import/export; je kunt kijken waar Egypte goed in is, welke producten. Ik weet dat er goede en betaalbare meubelproductie is, alleen is de Egyptische smaak totaal anders dan de Nederlandse (maar dat hoeft geen probleem te zijn). Andersom kan natuurlijk ook, kijken waar in Egypte behoefte aan is en of dat dan hier vandaan is te halen. In Egypte heb je in ieder geval een voorsprong, omdat je vriendin op de hoogte is van de gebruiken en omgangsvormen aldaar, veel ondernemers die ik ken houden niet van de Arabische manier van zakendoen, je zou daar je voordeel mee kunnen doen.
 15. Een vriend van me ziet die matrix als volgt: A = heel belangrijk, + heel urgent (moet dus snel) B = heel belangrijk + niet urgent (zal wel ooit urgent worden, als je er lang genoeg niets aan doet, goeie kans dat het grotendeels C en dan ooit D wordt.) C = niet belangrijk, wel urgent (kan je nog even laten liggen, evtl tot dat het D is) D= niet belangrijk, niet urgent = in de prullenbak. Dus, als je er vanuit gaan dat ieder sort 25% is, kan je ca 70% van je werk gewoon weggooien (niet 50% want slechts een gedeelte van B zal ooit A worden). Vond 'm wel verfrissend :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept