• 0

Ondernemer als one-man-team!

Als starter en werknemer ben je jezelf vaak niet bewust van de vele kwaliteiten die nodig zijn om als volwaardig wergever/bedrijfsleider te kunnen functioneren.

 

Je hebt uiteraard een businessplan klaarstaan waarin je duidelijk je doel en marktpositie uiteenzet, je weet waar je staat in de maatschappij. Je kent jouw vak als de beste! Laat maar komen dat “grote geld”. Er kan niets meer misgaan. Dacht je....

 

Dan kom je in aanraking met 99% van de overige business-wereld! Buiten jou om draait er veel waar je jezelf in moet gaan mengen. Of je dat nu wilt of niet. Jouw bedrijf gaat niet alleen afhangen van jou en je goede instelling. Nee, je collega-buren in de business bepalen in veel aspecten of alles lekker draait.

 

Je hebt materiaal nodig, en wilt het op tijd hebben! Het moet goed geleverd worden aangezien je geen zeeën van tijd hebt. En daar komt jouw eerste nieuwe persoon om de hoek kijken.

 

Je wordt business-to-business communicator

Een open communicatie is nodig, een heldere en overtuigende houding. Jij weet wat je wilt. Waar je het wilt. En hoe snel je het wilt! Waarom? Anders loop je namelijk achter de feiten aan. Anderen zullen voorrang krijgen op de producten omdat ze

a) meer druk uitoefenen;

b) misschien langer klant zijn;

c) meer indruk en herinnering achtergelaten hebben;

d) een hogere bestelling hebben gemaakt.

 

Kortom, er zal gebeld moeten worden. Ook al werk je 500 meter onder de grond!

 

Je wordt incasso bureau / Sherlock Holmes

Je wilt je verdiende centen uiteraard binnen redelijk termijn op de rekening hebben staan. Gaat dat vanzelf na het versturen van een factuurtje? Dat zou je wel verwachten. Het is in de praktijk helaas zo, dat de zakenwereld één groot administratief en papierwerk is, waar jouw factuur echt niet opvalt!

 

Kortom, jij zorgt ervoor dat de facturen betaald worden, aangezien het inschakelen van een bureau zeer veel tijd in beslag gaat nemen voor elk persoon/bedrijf.

 

Sherlock?! Hoor ik je denken, wat heeft dat met business te maken? Wanbetalers sturen je nl. geen kaartje met kerst. Die laten niets meer van zich horen. Dus zal jij moeten speuren om hun nieuwe telefoon nummer of e-mail adres te krijgen. Ik zal er niet te veel over uitweiden, laten we gewoon hopen dat het je niet overkomt.

 

Je wordt de ge-hekelde werkgever

Of in schuttingtaal: baas. Wanneer jouw bedrijf groter wordt en je meer klanten krijgt, ga je merken dat je personeel of freelancers nodig hebt. Een “niet-zelfstandig-ondernemer” zal vaak niet dezelfde passie delen voor jouw werk als jijzelf. Kortom je moet zo’n persoon zien te motiveren. Soms pushen. Het kost energie of een hoog uurloon.

 

Jij wordt boekhouder, administrateur

Je denkt van tevoren 'ik neem een boekhouder' maar niets is minder waar! Uiteraard kan een boekhouder veel uit handen nemen, maar je zult een secretaresse moeten aanschaffen wil je zelf niet alle informatie moeten aanleveren. Je hebt log’s bij te houden, post te lezen en te verwerken, noem maar op.

 

Conclusie, wanneer jouw bedrijf is opgestart begint het pas! Succes!

www.ontwerpexpert.net | Websites en reclame op maat

 

www.brommert.nl | Alles over brommers en scooters

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 0

Een column met telkens "weinig" van "veel", waarin ik nou eigenlijk niet duidelijk kan opmaken wat je boorschap is. Waarschijnlijk probeer je een beeld te geven van de vele werkzaamheden, die je als ondernemer zelf moet uitvoeren, om je doel te bereiken. Maar in dat verband, zie ik de connectie tussen je eerste alinea en de actiepunten niet. Bovendien kunnen die actiepunten nog gemakkelijk worden uitgebreid met o.a. doorlopend marktonderzoek, kwaliteitsbeheersing, bijscholing, acquisitie en nog veel meer.

Of bedoel je aan te geven dat je als starter in het diepe springt en alles nog moet gaan ontdekken?

Link naar reactie
  • 0

Je hebt helemaal gelijk dat je als ondernemer ontzettend veel moet kunnen en doen. Geweldige vorm van persoonlijke ontwikkeling, daardoor ;-). Toch ben ik er erg voor om naast jouw waarschuwing - om je bewust te zijn van wat je allemaal moet doen en kunnen- er voor op te passen om een doe-het-zelf-ondernemer te worden. Want door teveel zelf te doen, en te weinig te vertrouwen om anderen, doe je jezelf en je bedrijf ook erg tekort. Ik schreef er in november toevallig een artikel over: "De nadelen van doe-het-zelf-ondernemen": http://bit.ly/b5uTMz

Link naar reactie
  • 0

Je hebt helemaal gelijk dat je als ondernemer ontzettend veel moet kunnen en doen. Geweldige vorm van persoonlijke ontwikkeling, daardoor ;-). Toch ben ik er erg voor om naast jouw waarschuwing - om je bewust te zijn van wat je allemaal moet doen en kunnen- er voor op te passen om een doe-het-zelf-ondernemer te worden. Want door teveel zelf te doen, en te weinig te vertrouwen om anderen, doe je jezelf en je bedrijf ook erg tekort. Ik schreef er in november toevallig een artikel over: "De nadelen van doe-het-zelf-ondernemen": http://bit.ly/b5uTMz

 

Sorry voor mijn opmerking, maar dit is de grootste kul die ik hier maar kan lezen. Een starter moet zelf zijn mogelijkheden en grenzen ontdekken, net als een kind dat leert lopen door vallen en opstaan. De starter heeft meer aan plaatselijke startersbijeenkomsten, waar ze ervaringen kunnen uitwisselen. Dat bevordert zelfredzaamheid en bagage. Een (te intensieve) coach zou alleen maar twijfels en onnodige kosten opleveren.

Link naar reactie
  • 0

@linda

 

Ik moet mij in deze ook aansluiten bij Odems. Alle voorbeelden die jij noemt zijn juist de zaken wat het ondernemen leuk en dynamisch maken. Wie a zegt, moet ook b zeggen. Ondernemen kost veel tijd, maar die andere zaken horen erbij.

 

Dat is hetzelfde als ik wil een baby, maar ik heb zin in luiers, opvoeding, leren lopen, fietsen e.d. Door deze mentaliteit van afschuiven van zaken waar je geen zin in heb is de reden waarom crèches zo vol zitten en dat de huidige opvoed mentaliteit aardig wat te wensen overlaat naar mijn idee.

 

Micha

 

Ik ga zo mijn werk even neerleggen boodschappen te doen en een maaltijd klaar te maken voor mij en mijn vrouw. Zodat zij lekker op tijd naar de paarden kan gaan. En dan ga ik vanavond lekker verder werken.

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Sorry, ik vind deze column een veredeld 'borrel- met bitterbal' praatje. Je begint misschien als one-man team, maar als je de wijsheid en het geluk hebt dat je groeit, zowel met je onderneming als in je diverse rol(len) als ondernemer, dan is dat doordat je veel nuttige leerervaringen hebt opgedaan. Ik sluit me bij P.J. aan dat je er genoeg GET (Geld, Energie en Tijd) voor over zult moeten hebben om in alle wijsheid te ontdekken welke rollen jou passen en welke je wellicht door een ander moet laten vervullen.

 

En dat je 'uiteraard een businessplan klaar hebt staan waarin je duidelijk je doel en marktpositie uiteenzet', vind ik een enorme misvatting, hoewel het wel mijn advies zou zijn om met een goed onderbouwd plan aan een onderneming te beginnen.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

@mathieu

 

Ik snap de column niet.

 

Eerste gedeelte is dat je klanten nodig hebt, er concurrentie is en dat je een netwerk moet opbouwen.

Dat is toch leuk. Geloven in jezelf en je product en dat verkondigen aan de wereld. Iedereen die je kent, spreekt of ziet vertel je alles met een enorm enthousiasme en gedrevenheid. Want jij bent ondernemer en beter als de rest in jouw branche.

Tweede gedeelte is frustratie dat je niet betaal krijgt.

Voorbereiding is alles, en daarna ben je wat tijd kwijt aan een paar rotte appels. Maar naar mate je ervaring opbouwt kan je beter inschatten wie deze zullen zijn. EN de beslissing ligt altijd bij jouw.

 

derde gedeelte is frustratie over personeel of medewerkers.

Als je geen baas bent, dan wordt je toch geen baas? Freelancers, outsourcen, partners zijn allemaal opties. Geweldig al die keuze ;D

 

 

Er zit geen verbinding tussen de verschillende zaken en alles wordt wel heel erg negatief neergezet. Maar met jouw conclusie ben ik het helemaal eens. Maar zo negatief als jij de zaken belicht...

 

Maar je column heeft bij mij effect. Ik heb er weer zin in, en ik ga ervoor zorgen dat ik niet zo gefrustreerd ga worden zoals jij in je column overkomt. Dank daarvoor en ik wens jouw beterschap en betere tijden.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 1

Dat is hetzelfde als ik wil een baby, maar ik heb zin in luiers, opvoeding, leren lopen, fietsen e.d. Door deze mentaliteit van afschuiven van zaken waar je geen zin in heb is de reden waarom crèches zo vol zitten

 

En dat vind ik dan weer kul en generaliserend. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar de meeste ouders brengen hun kindjes echt niet naar de creche voor hun eigen plezier, maar uit pure noodzaak (tophypotheek, dubbel inkomen noodzakelijk, dat soort dingen). Daarbij is een kdv ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van het kindje en vinden ze het meestal nog leuk ook.

 

Maar ga nu de column lezen om ook een on-topic reactie te kunnen geven ::) ;)

 

Edit: zo gelezen, en eigenlijk had je de column in 1 zin kunnen samenvatten:"Ondernemen, best druk, in je eentje!" ;)

Link naar reactie
  • 1

tophypotheek, dubbel inkomen noodzakelijk en dat soort dingen....

 

Sommige mensen willen alles, maar zonder concessies. En dat probeer ik uit te leggen. En jouw voorbeelden sluiten precies aan.

 

Als beide financieel geen ruimte hebben om minder te werken, waarom zou je dan een kind krijgen. Dan zorg je toch eerst dat je wel die ruimte krijgt en dus ook tijd voor een kind hebt wanneer het zover is. Het is toch geen verplichting?

 

Ik heb niks tegen een kdv. Ik ben het zelfs met je eens. Maar het moet geen structurele oplossing zijn voor problemen die vooraf bekend zijn.

 

Micha

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Gelukkig kan iedereen naar eigen inzicht ondernemen, maar ik ben wel degelijk van mening dat een netwerkondernemer de modernste, zelfstandige uitvoering is van de homo economicus. Sommigen vergeten alleen goed scherp in te kopen en kwaliteit te leveren.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 169 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.