• 0

Eigen bedrijf stoppen en dan, wij hebben al in de WSNP gezeten ...

November 2004 is mijn man vol trots een eigen bedrijf gestart.

Wij hadden daarvoor veel schulden gehad en waren nog niet zo lang uit de WSNP,

toen hadden mijn man en ik 2 kinderen in huis.

Nu lopen de schulden op en hebben we aanvraag gedaan voor hulp maar dat is afgewezen en het advies was stoppen met het bedrijf.. Sinds begin 2009 ben ik zelf ook in het bedrijf gestapt en inmiddels hebben mijn man en ik 4 kinderen in huis.

De prive betalingen zijn allemaal betaald (huur gas en licht en tv en internet etc etc) maar zakelijk komen we er niet uit.

We hebben schulden bij het lease bedrijf die nu ook de vervoersmiddelen terug haalt, maandag zal dit ingeleverd worden.

Ook hebben we schulden bij collega.s die we inschakelen om voor ons te werken en bij de bank hebben we een krediet schuld en er zijn nog een paar andere lopende leningen die wel aan hun betalingen voldaan worden.

 

Nu vinden we het heel moeilijk om het bedrijf te stoppen, maar we hebben weinig keuze.

 

Maar omdat wij dus al in de WSNP hebben gezeten ben ik zo bang hoe het nu verder moet, zeker omdat we ook kinderen hebben die de dupe zijn van ons bedrijf waar zoveel tijd en geld in gepompt is..

 

Het liefste willen we doorgaan maar we zijn al een hele tijd het ene gat met het andere aan het dichten en ik wil mijn kinderen niet het risico laten lopen om op straat te komen staan en alles kwijt te raken enz.

 

Er is wel een colega bedrijf dat onze klanten wil overkopen en ook mijn man in dienst wil nemen evt.

maar ja wat kunnen we dan vragen voor een klanten bestand ???

 

Voor de kinderen zijn al deze vragen en dus spanningen ook niet leuk natuurlijk.

 

Sorry dat alles een beetje chaotisch is getypt, maar het duizeld me ook allemaal momenteel en ik wil zo graag rust voor mij en ons hele gezin..

 

Dus ik hoop dat ik antwoorden zal krijgen waar ik verder mee kom.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

  • 0

Hallo,

Informeer eens bij de gemeente van jullie woonplaats naar bureau zelfstandigen.

Daar kan je aanvraag doen voor BBZ regeling.

die regeling kan gebruikt worden om de schulden te saneren en goede doorstart te maken (indien dit haalbaar is) maar kan ook gebruikt worden door ondernemers die hun bedrijf willen stoppen.

Wat ze bij stoppen precies voor je kunnen doen weet ik niet maar informeer daar eens naar.

succes in elkgeval.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je reactie, we waren naar het zelfstandigen loket geweest voor een micro krediet op aanraden van onze boekhouder en dat micro krediet is dus afgewezen. Nu hebben we wel gebeld met de contact persoon van het zelfstandigen loket, maar die is nu 2 weken op vakantie en zijn vervanger kan ons niet helpen. We hebben ook contact gezocht met de onafhankelijk onderzoeker die dus tot de conclusie kwam van het negatief advies en die zegt ook te wachten tot de contact persoon weer terug is.. Maar ondertussen blijft de spanning natuurlijk en vooral omdat we dus al in de WSNP hebben gezeten. We zijn ook aangemeld voor maatschappelijk werk die hier ervaring mee zal hebben is ons gezegt, dus dat is ook nog afwachten.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Sandra,

 

Waarom hebben jullie het advies gekregen om te stoppen met het bedrijf, en waarom is de aanvraag van het micro krediet afgewezen? Is dit omdat de levensvatbaarheid van het bedrijf misschien niet zo groot is?

 

Bedenk zelf wat je wil en belangrijk vind. Het hebben van een eigen bedrijf is leuk, maar de keuze maken om er mee te stoppen als het niet meer loopt hoort daar ook bij. En ik kan me indenken dat die keuze heel zuur is na alle kosten die je er voor gemaakt hebt. Maar als de toekomst er niet rooskleurig uit ziet is het misschien verstandiger voor jezelf (en je kinderen) die keuze wel serieus te overwegen.

 

Wellicht dat er nog andere mogelijkheden zijn (zoals de BBZ regelingen, zoals gezegd moet je dat even uit zoeken) maar jezelf meer in de nesten (en schulden) te werken is uiteindelijk de minst goede oplossing.

3D In Your Hands | 3D Visualisatie Bureau

3D Visualisaties, 3D Animaties en 3D Presentaties

http://www.3dinyourhands.nl

Link naar reactie
  • 2

Beste Sandra,

 

Hoewel de aanleiding allerminst leuk te noemen is, wil ik je toch nog even welkom heten op HL.

 

In jouw situatiebeschrijving lees ik veel gevoelens terug zoals onzekerheid, zorgen (voornamelijk om de kinderen) en angst (voor de toekomst). Nu ben je dan in afwachting van vakantievierende functionarissen en van maatschappelijk werk. Die periode van twee weken lijkt kort, maar in jullie onzeker aanvoelende situatie moet het volgens mij als een eeuwigheid aanvoelen.

 

Nu heb ik jouw berichtje gisteren gelezen en er sindsdien over nagedacht waarmee jij wellicht het best geholpen zou zijn. Ik wil dat eerst even m.b.v. een metafoor aangeven:

 

Jouw schouder is uit de kom geraakt, die arm kun je dus niet gebruiken, bovendien voel je constant pijn, door die twee zaken ben jij minder in staat te functioneren en kun je zaken minder goed objectief bekijken, wel heb je er behoefte aan dat iemand jouw situatie begrijpt en daarbij de juiste oplossingen weet. Die persoon (in dit geval een arts) zal goed diagnosticeren wat er met jouw arm is en vervolgens de juiste oplossing en de consequenties adviseren. Die arts zal jou ook vertellen dat de oplossing (het weer in de kom zetten) eerst nog veel meer pijn doet, maar dat het daarna op termijn weer zal herstellen. Jij zult tegen die ergere pijn op zien, want je voelt nu al genoeg en eigenlijk weet je niet of je nog meer pijn kunt verdragen. Een goede arts zal begrip tonen voor jouw gevoel en je daarin erkennen, tegelijkertijd zal die arts toch op een gegeven moment jou toch die erge pijn bezorgen om dat dat de enige weg is naar de oplossing.

 

Om die moeilijke periode die nu voor je ligt (het onzeker afwachten tot er hulp beschikbaar is/komt) toch beter te benutten dan slechts afwachten, zou ik je willen adviseren jezelf gedurende die tijd af te vragen hoe je jij je enigszins in de ideale 'arts' zou kunnen verplaatsen. M.a.w. probeer - minder door de bril van al je (volstrekt logische!) gevoelens - objectief naar je eigen situatie te kijken en je het volgende eens goed af te vragen:

 

Wat zou die 'arts' zoal moeten weten om de juiste diagnose te stellen?

Natuurlijk mag je met die 'arts' al je gevoelens delen, pijn heeft ook een signaalfunctie en kan helpen bij het stellen van de diagnose, maar moet hij / zij zich daardoor ook laten leiden als het aankomt op de - misschien nog wel veel pijnlijker - oplossing?

Welke objectieve gegevens zijn er nodig om de situatie - en dus de oplossingsrichting te kunnen bepalen?

 

Hopelijk helpt bovenstaande om jouw gevoelens meer in juiste banen te leiden (de kinderen zullen daar wellicht ook rustiger van worden) èn je komt een stuk 'beslagener ten ijs' op spreekuur bij die 'arts'.

 

Vanzelfsprekend kun je hier altijd je verhaal kwijt en is er genoeg ervaring en kennis aanwezig om je met raad en daad bij te staan.

 

Succès en groet,

Hans

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

even kort door wat haast.

 

In principe wordt een aanvraag voor de WSNP binnen 10 jaar na de vorige succesvolle WSNP niet geaccepteerd.

 

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Hallo Sandra,

 

Wat vervelend allemaal!

 

Voor ik er echt wat zinnigs over kan zeggen wat korte vragen. Ik vroeg mij af:

 

- Wie heeft tegen jullie gezegd stoppen? Is dit ook het standpunt van jullie accountant?

- Wat voor type bedrijf gaat het om?

- Hoe groot is de totale schuldenlast (bij benadering)? Is dit inclusief fiscus e.d.?

 

Ik hoor graag van je,

 

Gr.

 

Steven

Link naar reactie
  • 0

- het zelfstandige loket heeft geadviseerd ermee te stoppen en ook het onafhankelijk bureau dat dus alles na gekeken heeft en tot een negatief besluit kwam, de boekhouder zegt niet dat we moeten stoppen

- een koeriersbedrijf

- totale schuld is op dit moment

40000-50000 schat ik zo alle schulden hierbij zit dan ook het krediet op de zakelijke bankrekening

 

Wat je bedoeld met incl. fiscus weet ik niet

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ok, nou met de fiscus bedoel ik de belastingdienst, omzetbelasting, loonbelasting etc.

 

Het bedrag van 40 - 50k is een hoop geld, maar hoeft in principe niet onoverkomelijk te zijn. Mijn grootste punt van zorg is eerlijk gezegd de leasemaatschappij.

 

Je geeft aan dat de leasemaatschappij maandag de auto's op komt halen, dit lijkt me toch bijzonder lastig als je een koeriersbedrijf hebt. Kunnen jullie überhaupt nog door gaan als de auto's maandag opgehaald gaan worden?

 

Het probleem wat je vaak met een leasemaatschappij hebt is dat die, als het een regulier leasecontract is, met een flinke afkoop zullen komen.

 

Kunnen jullie nog door vanaf maandag?

 

Link naar reactie
  • 0
het zelfstandige loket heeft geadviseerd ermee te stoppen

 

wie bedoel je hier eigenlijk mee? Ik neem aan dat dit niet de sociale dienst van jouw gemeente is. Als die zeggen dat je beter kan stoppen dan mag je ook een beroep doen op de BBZ om daarmee jouw bedrijf te beëindigen mits je natuurlijk aan de voorwaarden voldoet.

 

Ruw gezegd geen inkomen en geen vermogen (eigen huis met hypotheek in combinatie met bedrijfsschulden hoeft geen belemmering te zijn)

 

Gewoon terug naar de sociale dienst en aandringen op een aanvraag hiervoor. Uiteraard alleen doen als je zeker van je zaak bent om te stoppen en alle andere manieren van doorstarten uitgeput zijn.

 

Het voordeel van stoppen met BBZ is dat je in ieder geval geld hebt voor dagelijks levensonderhoud (bijstanduitkering)

Heb je in dit jaar verder geen inkomsten dan zal dit bedrag wat eerst als lening verstrekt wordt in een volgend jaar in om niet omgezet worden, simpel gezegd kwijtgescholden.

 

Beetje afhankelijk van de gemeente maar vaak hebben ze dan ook middelen om weer te re-integreren (omscholing enz.) om je zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces te helpen. (tip: geef dit ook aan in het gesprek bij de gemeente).

 

40-50k is inderdaad een hoop geld maar geloof me een aantal jaren geleden had je met mij niet willen ruilen.

 

en als je door wilt gaan dan gewoon de schouders eronder en de boer op: nieuwe klanten, extra krediet, kijken wat je ten gelde kan maken. partime baan zoeken enz .

 

Link naar reactie
  • 0

Dat de bussen terug gaan is het probleem nu niet, we hebben nog andere bedrijven die voor ons rijden en waar we dan toch geld aan over houden, scheelt ons de lease en de diesel en de kans op boetes.

Ook hebben we de bussen al langer dan de lease termijn en daar kan dus geen boete voor gegeven worden,

door betalingsachterstand konden we nog geen nieuwe bussen bestellen.

 

Bij de belastingdienst ofzo hebben we geen schuld gelukkig, ik krijg juist nog geld van de belasting.

 

 

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

alleen is het mij nog steeds niet helder wie je met het zelfstandige loket bedoelt. KvK misschien? of Qredtis wellicht hoewel ik dit gewoon een commerciële activiteit vind.

 

of toch de gemeente?

 

Het zelftandige loket is vaak een samenwerking van meerdere gemeente waar de ondernemers terecht kunnen voor allerhande vragen en aanvragen. De bbz valt daar ook onder. Het is dus een onderdeel van de gemeente.

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Helder, ik kon de term "zelfstandige loket niet thuis brengen omdat we in onze gemeente zoiets niet hebben. maar ja hier gebeurt alles ook 50 jaar later ;D

 

Dus als ik het goed begrijp hebben bij dat "loket" gezegd dat je beter kan stoppen. Ik vind dan dat ze ook consequent moeten zijn en mee moeten werken aan een BBZ-regeling om je bedrijf te stoppen.

 

Het is niet zo dat ze al jouw schulden (her)financieren maar dat je in ieder geval een bedrag op bijstandsniveau krijgt om van te leven. in eerste instantie als lening en later om niet als je aan de voorwaarden voldoet. Je hebt dan even de tijd om het bedrijf af te bouwen, kijken wat activa nog oplevert en om in gesprek te gaan met schuldeisers.

 

Als je inderdaad wil stoppen dan zo snel mogelijk actie nemen bij de gemeente (BBZ) en schuldeisers. Al breng je ze alleen maar op de hoogte en vraag een reële uitstel om zaken te regelen. (4 tot 6 weken?)

 

 

Alleen loop je weer tegen het probleem aan dat je er zelf vaak geen kaas van gegeten hebt en hulp inroepen geld kost en soms louche figuren aantrekt.

 

Wellicht dat Danny Jansen jou tips kan geven of iets verder kan helpen?

 

sterkte in deze moeilijke tijden en blijf vooral hier je vragen stellen, wellicht kunnen we je er toch mee helpen.

 

Link naar reactie
  • 0

Toen wij te horen kregen dat we er een negatief advies was en ze ons dus aanraade om met ons bedrijf te stoppen,

moesten wij dat even verwerken, wij willen helemaal niet stoppen in een bedrijf waar we nu bijna 7 jaar in gestoken hebben.

Dus vandaar dat er verder ook niets is gebeurd, maar nu we dus bellen naar het zelfstandigen loket, is die meneer op vakantie en kunnen ze niets doen tot hij terug is, want een ander weet er niets vanaf.

 

Nu zijn de bussen weg en vandaag kregen we een mailtje van een uitzendburo (wij hadden iemand in dienst via dat uitzendburo) dat ze morgen een deurwaarder willen inschakelen en ons faillissement aan willen vragen.

Wij hebben meteen de oudste factuur voldaan en ook de lease maatschappij heeft verleden week weer een flink bedrag van ons gekregen.. Nu willen wij graag weten of het uitzendburo ons faillissement aan kan vragen als er nog geld aan hun voldaan wordt / is ???

 

Bedankt iedereen voor het mee denken !!!

 

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

. Nu willen wij graag weten of het uitzendburo ons faillissement aan kan vragen als er nog geld aan hun voldaan wordt / is ???

 

 

 

Zolang er nog posten openstaan bij het uitzendbureau kunnen zij dat altijd nog doen.

 

Danny

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Oh dat is heel vervelend, ik las dat zolang er wel betaald wordt er geen faillissement aangevraagd kon worden.

Maar goed dan moeten we dus afwachten hoe het verder zal verlopen bah ..

 

Beter is dan op voorhand een regeling treffen. Bijvoorbeeld in een x aantal vaste termijnen een afbetaling. Zet dat dan goed op papier en neem daarin op dat zolang je je aan de regeling houd zij geen faillissement zullen aanvragen. Dat neemt niet weg dat ze alsnog het kunnen doen ook al houd je je aan de regeling maar dat zie ik niet vaak gebeuren..

 

 

Heb je verder uitgedacht hoe je het gaat redden? heb je een plan opgesteld hoe deze tijd door te komen en eruit te komen?

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Oh dat is heel vervelend, ik las dat zolang er wel betaald wordt er geen faillissement aangevraagd kon worden.

Het moet wel in de vorm van een overeengekomen afbetalingsregeling zijn waaraan je je houdt. Dus elke maand €1,- overmaken zal je niet beschermen tegen een faillissement.

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0

Goede avond,

 

Ik zit nog niet zo lang op HL en schrik ervan dat deze vraag nog niet gesteld is;

 

Omzet - Wat is de jaar omzet, de omzet van de afgelopen 6 maanden PER maand.

 

Winstpercentage - percentage van de omzet

 

Heeft het bedrijf ooit winst gemaakt, zo ja is het winstpercentage op de omzet gedaald?

Wat was ooit het winstpercentage.

 

Sector - wat verhandelen jullie

Misschien is er een tijdelijke dip in de algehele markt?

 

Probleem? - Wat is volgens jullie zelf het probleem waarom het bedrijf zo slecht loopt.

 

U vertelt dat het leasebedrijf de voertuigen terug komt halen, zijn er al langere tijd betalingsproblemen?

 

Bovenstaande antwoorden bepalen voor mij of een doorstart(dus geld pompen in een bedrijf) verantwoord is.

Soms is het verstandig om een investeerder te zoeken om het bedrijf nieuw leven in te brengen anderzijds kan het ook beter zijn om in te zien dat meer geld lenen onverstandig is.

 

Altijd rationeel blijven nadenken, niet afgaan op je gevoel.

 

Het zal vast een rottijd zijn, probeer positief te blijven.

 

Gr

Arjannn

Link naar reactie
  • 0

 

 

Dit medium is niet bedoeld om je diensten te spammen! daarom een kneus en een melding aan moderators!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 195 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.