MrMartinH

Senior
  • Aantal berichten

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MrMartinH

  1. Het maakt voor de belastingdienst niet zoveel uit of jij jouw opdrachten opsplitst over meerdere facturen, als aan het einde je boekhouding maar klopt. Ik doe dat zelf ook wel eens. Voorbeeld (gebaseerd op 21% BTW. Ik heb geen ervaring met 6% BTW berekeningen :): Je doet een opdracht voor €500 (ex btw) en wilt deze factureren over twee facturen. Je splitst dan gewoon het bedrag in twee. Op Factuur #1 staat dus een bedrag van €250,- (+ BTW) en op Factuur #2 ook. Je kunt zelfs tussendoor nog een andere factuur sturen naar een andere klant. Wat je dan uiteindelijk hebt in je boekhouding: Factuur #1 (voor klant A) : Bedrag €250 + €52,50 BTW = €302,50 Factuur #2 (voor klant B) : Bedrag €300 + €63,00 BTW = €363,00 Factuur #3 (voor klant A) : Bedrag €250 + €52,50 BTW = €302,50 Je boekhouding klopt. Je factuurnummering klopt. Jij hebt je geld. Belastingdienst kan alles controleren. Iedereen blij.
  2. Ik ben alles behalve expert op dit gebiedt, maar ik heb altijd begrepen dat dat niet kan. Tenzij je een zakelijk abonnement neemt, omdat het in dat geval op naam van je bedrijf staat.
  3. Paypal is volgens de Amerikaanse wet geen bank. Ze hebben hier in Europa echter wel een banklicentie, en volgens mij worden ze daarom door de Europese wet wel als Bank gezien.
  4. Ik kreeg de mail ook. Ik denk alle Snelstart gebruikers. Wat ik er uit begreep was dat er in mijn geval in eerste instantie niks veranderd. Ik gebruik momenteel de laatste versie van Snelstart (v11.nogwat), en begrijp dus dat ik deze + komende updates gewoon kan blijven gebruiken vanwege het service abonnement, en dat de nieuwe pakketten waar je een maandbedrag voor betaald enkel voor nieuwe gebruikers geld. Ik gebruik nu Snelstart Boek 2. Volgens mij is het nieuwe pakket inKaart het pakket dat hier het meest bij aansluit. Maar om nu direct €14,50 per maand te gaan betalen heb ik ook geen zin in. Zolang het Boek 2 voor mij nog werkt gebruik ik dat.
  5. Ik heb tijdens een telefonische acquisitieronde eens mee gemaakt dat de telefoon op werd genomen door de eigenaar van het bedrijf waar ik naar toe belde. Terwijl ik aan het vertellen was onderbrak ze mij of het om acquisitie ging, hetgeen ik beaamde. Toen zei ze dat de eigenaar van het bedrijf was overleden en ze eigenlijk alle lopende zaken aan het afronden zijn. Zoiets vervelends kan natuurlijk voor komen, maar ik was wel even van mijn stuk gebracht omdat ik het totaal niet verwacht had.
  6. Vorige week gebeld door bedrijvenonline.nl. Beste man begon ook direct met de vraag of mijn gegevens nog klopte etc. Ik moet wel toegeven dat hij standvastig was. Volgens mij heeft hij geprobeerd mij 10 minuten lang te overtuigen waarom het goed was om (zo bleek) €200,- per jaar te investeren in mijn persoonlijke bedrijfenpagina. Als ik hem moest geloven vinden er meer zoekopdrachten plaats via hun website dan via google. Smerige manier van zakendoen dit...
  7. Een beetje common sense, een goede boekhouder en gewoon doen. Zo ben ik ook begonnen, en zo doe ik het nog steeds. Het voeren van een goede administratie is niet zo heel erg moeilijk, en als je iemand achter de hand hebt die het eens in de zoveel tijd voor je controleert kun je niet snel wat fout doen. Vandaar dat ik zei dat ik de keuze niet voor jou kan maken. Ik zeg alleen dat je er goed over moet nadenken voordat je een dergelijke keuze in praktijk brengt :). Graag gedaan.
  8. Als jij een goed idee hebt en daar geld mee weet te verdienen heb je in principe geen opleiding nodig. Een inschrijving bij de kvk en belastingdienst zijn dan voldoende. Basiskennis van belasting en het voeren van een administratie is nooit weg, maar om dit op een hoogwaardig niveau te bestuderen lijkt me overdreven. Zelfde als voor Nederlands en Engels op academisch niveau. Erg leuk om te doen, maar kun je dat geld niet beter besteden aan aan de ontwikkeling van je product, of aan trainingen die van meer waarde voor jouw als ondernemer in spe kunnen zijn? Los daarvan. Waarom denk je dat stoppen met je opleiding een goed idee is? Zelfs als deze studie niet aansluit bij hetgeen je wilt gaan doen in je onderneming loont het altijd om een opleiding af te maken. Al is het maar omdat je een papiertje krijgt wat aan geeft dat je kennis zou moeten hebben van... Ooit, toen ik nog een MBO opleiding netwerkbeheerder deed, had ik ook het plan er mee te stoppen simpelweg omdat het opleiding saai was en ik het niet voor mij zag de rest van mijn leven netwerkbeheerder te zijn. Mijn vrouw (toen vriendin) heeft mij over gehaald toch mijn opleiding af te maken. En ik ben daar achteraf heel blij mee. Alhoewel ik niks doe met het papiertje dat ik voor die opleiding heb gehaald kan ik in ieder geval tevreden zijn met het feit dat ik dat papiertje heb. Het zou altijd nog eens van pas kunnen komen :). Maar, dat was mijn beslissing. Succes met het maken van die van jouw.
  9. OpenOffice? Doet alles wat jij wilt en je kunt er pdf's mee maken. Kost je een middag om een mooie, aanpasbare template te maken. ;)
  10. Het probleem hierbij is vooral bewijslast: Het is heel eenvoudig een email de fingeren zodat die afkomstig lijkt te zijn van je kant, maar het in de praktijk niet is. Als de wederpartij stellig ontkent ooit de mail te hebben verstuurd, en een expert laat getuigen dat het op een of andere manier mogelijk is dit te faken loop je een risico. Uiteraard zal er bij een geschil meer bewijs zijn dan dat, bijvoorbeeld (deels) opgeleverd werk en dergelijke, maar met een mailtje als enige bewijsmiddel iets proberen te vorderen lijkt me een riskante kwestie. Dit dus :)
  11. Afspraken via de e-mail zijn gewoon rechtsgeldig tegenwoordig (is een nieuwe wet voor aangenomen aantal jaar geleden, ik weet zo over niet meer het artikel te vinden). Ik laat mijn klanten de mogelijkheid de bevestiging via de post te doen (waarbij zij zelf dan het laatste blad van de offerte moeten uitprinten, ondertekenen en opsturen) of om dit via de mail te doen, waarbij ze in de mail aan moeten geven dat ze akkoord gaan met de offerte door het offertenummer naar mij terug te mailen. Tot nu toe heeft het mij geen problemen opgeleverd.
  12. Oude software met nieuwe Windows gaat niet altijd hand in hand helaas. Wat je zou kunnen proberen is om het desbetreffende programma in Compatibiliteit modus te draaien. Dan reageert het programma als het goed is namelijk alsof het in een oudere Windows omgeving draait. Dit doe je als volgt: - Klik met je rechtermuisknop op het icoontje dat je gebruikt om het programma op te starten - In het menuutje dat verschijnt ga je naar "Properties" (of "Eigenschappen" als je een NL Windows gebruikt) - Klik op het tabblad "Compatibility" (In NL Windows zal het iets dergelijks als "Compatibiliteit zijn") - Plaats een vinkje in het bovenste vinkvenstertje ("Run this program in compatibility mode") - Kies vervolgens een windows versie die je wilt simuleren voor het programma (bv Windows 95 of 98 voor hele oude programma's) Dit zou moeten werken. Het is echter geen garantie. Het komt vaak genoeg voor dat het niet werkt. Maar lijkt me het proberen altijd waard. Succes. Hebben we het wel over hetzelfde programma? Ik ondervind namelijk geen enkel probleem bij het invoeren van =sum(F4:F12). Klopt dit werkt gewoon. In de Nederlandse versie is het overigens "=som" ipv "=sum" Open Office is verder gewoon compleet gratis totdat het tegendeel bewezen is :)
  13. Netwerken, netwerken, netwerken. Zowel online als offline. Zorgen dat je bekend word, en vooral dat andere ondernemers weten wat je precies doet. Dat laatste is lastiger dan het klinkt. Uit mijn ervaring blijkt dat veel mensen toch niet precies weten wat 3D visualisatie nu precies in houd. Laat staan dat ze weten welk nut het zou hebben voor hun bedrijf. Koud bellen heeft tegenwoordig weinig zin meer. Bedrijven zitten niet meer te wachten op jouw telefoontje. Loop netwerkbijeenkomsten en beurzen af (met voorkeur daar waar jouw doelgroep zich bevind). Zorg dat men je leert kennen en dat je een stabiel netwerk opbouwt. En zorg voor een sterk portfolio. Wil je een goede reputatie opbouwen, biedt dan vooral ook geen diensten aan die je zelf niet goed onder de knie hebt. Daar snij je jezelf alleen maar in de vingers. Soms moet je geluk hebben en toevallig iemand tegen het lijf lopen die behoefte heeft aan jouw dienst (een grote opdrachtgever van mij zit toevallig ook bij ons in de kerk), en je moet niet bang te zijn om te investeren (twee van mijn opdrachtgevers heb ik gekregen door op een beurs te staan). Succes er mee. 3D visualisaties maken is een geweldig mooi beroep, en het is een geweldig sterk middel om te gebruiken in de reclame en / of entertainment industrie. Zorg dat je je (potentiële) klanten daar ook van kunt overtuigen :).
  14. Op zakelijk vlak tot nu toe niet. Uiteraard wel eens teleurgesteld. Teleurstellingen zijn voor mij wel goede leermomenten geweest bepaalde zaken in de toekomst anders aan te pakken. Op privé gebiedt is het een heel ander verhaal. Niet dat ik regelmatig de kraan open zet, maar ik laat wel makkelijk mijn gevoelens gaan :)
  15. Ik ben twee keer gebeld door "Microsoft" uit India. De eerste keer had ik het druk dus heb ik opgehangen. De tweede keer bleek dat ze geconstateerd hadden dat ik problemen met mijn PC heb. Ik heb deze beste man aan de lijn gehouden door hier heel paniekerig op te reageren. Maar de goede man wist me gerust te stellen dat hij me ging helpen en gaf mij instructies hoe. Hij was heel aardig, totdat hij er achter kwam dat ik zijn instructies niet uitvoerde. Ik was een lul en daarna wilde hij dolgraag seksuele handelingen met mijn moeder verrichten. Daarna hing hij op. Ik ben daarna niet weer gebeld. Niet intrappen mensen. Microsoft (of andere instanties als Google) zal nooit zelf contact opnemen met je als er problemen zijn met je pc.
  16. Zoals Kind Support het verteld, en Peter het al heeft uitgelegd klopt het. Je hebt een bijstandsnorm (voor een huishouden met twee personen is dat rond de € 16000), en je maandelijkse uitkering is een 12e van dit bedrag. Als jij winst maakt, en je inkomen feitelijk dus hoger is dan €16000, dan moet je terug betalen wat je boven de €16000 hebt verdient. Maak je geen winst, en blijft je totaalsom (uitkering + winst) onder de €16000, dan betaal je niks. Er is geen aparte regeling voor starters. Winst is winst, en alles wat je boven de uitkeringsnorm verdient moet je terug betalen.
  17. En even goed kijken wat voor template je koopt. Er zijn ook templates beschikbaar waarbij je de mogelijkheid hebt om in het CMS de kleuren van de website aan te passen. Ik weet dat in ieder geval voor Wordpress dergelijke templates bestaan.
  18. Mijn weken variëren heel erg. Er zijn weken dat ik 20 tot 25 uur maak, en ook weken dat ik gerust op de 60 kom. Dus ik heb maar gestemd op 31-40 uur, zit een beetje gemiddeld :). In mijn geval komt het denk ik omdat ik mij de ene keer beter kan concentreren op mijn werk dan de andere keer, hoewel dat nooit in de weg heeft gestaan voor te halen deadlines. En zolang de klant maar zijn product op tijd krijgt en tevreden is ben ik dat ook. ;D. Ik kies er overigens wel bewust voor om (vooral als ik een paar lange weken heb gehad) om een dag of een dagdeel vrij te maken voor mijn gezin. Het feit dat ik thuis werk en mijn vrouw en dochtertje veel zie is een groot voordeel, maar zij hebben er veel meer baat bij als ik eens een stuk met ze ga wandelen in het bos of een dag met ze naar het strand ga. Weekenden werk ik eigenlijk niet.
  19. Waarom raad je dat af? Een portfolio is niet meer dan een visueel cv. Het laat zien wat jij kan. Als je een visualisatie van een woning hebt gemaakt in dienst van je (ex) werkgever, dan laat dit toch alsnog jouw kunde zien? Als je overigens materiaal wilt gebruiken wat je gemaakt hebt in dienstverband, dan moet je hier uiteraard wel toestemming voor vragen. Dat is niet alleen netjes, maar het voorkomt ook eventuele problemen.
  20. Wat belangrijk is, is dat je voor jezelf vaststelt wat je precies in 3D wilt gaan doen. Wil je alleen Arist Impressions maken (visualisaties voor de woningbouw), wil je alleen animaties maken voor tv reclames? Alleen product animaties of visualisaties of alleen 3D modellen bedoelt om te printen? Of misschien allemaal? 3D is namelijk (zoals je zelf misschien ook wel weer) een erg breed onderwerp waarmee je veel kanten op kunt. Door voor jezelf vast te stellen wat je precies wilt gaan doen kun je een duidelijker beeld krijgen op welke doelgroepen je je wilt gaan richten. En het is niet erg je op meerdere disciplines te richten, zolang je dit maar wel waar kunt maken naar je klanten. Wat dat laatste betreft: uit mijn ervaring blijkt dat een goed portfolio erg belangrijk is. Potentiële klanten kijken hier toch naar, ze willen immers weten welke kwaliteit zij kunnen verwachten. En inderdaad goed nadenken over je marketing. Hoe wil je zorgen dat klanten je kunnen vinden? En vooral dat ze voor jou gaan kiezen? Het geeft trouwens niet dat je net begint, en ik zou hier ook gewoon eerlijk over zijn. Eerlijkheid geeft vertrouwen. Ik wens je in ieder geval veel succes met je plannen.
  21. ALS je een bbz uitkering kan krijgen, dan heb je daar maximaal 3 jaar recht op (per 6 maanden verlenging aanvragen). Je hoeft niet perse na 6 maanden winstgevend te zijn, maar je moet wel kunnen verantwoorden waarom dat niet zo is. Succes.
  22. Ah oké bedankt Marjan. Ik was dus in de veronderstelling dat deze wet al ingevoerd was. Weer wat geleerd.
  23. Ja. Dat is altijd zo bij instellingen. Wanneer je een positieve houding toont krijg je nou eenmaal meer gedaan. Maar goed, je vriend moet in overleg met zijn werkcoach kijken of hij in aanmerking kan komen voor een BBZ regeling. Vanuit het BBZ kun je namelijk een eigen bedrijf beginnen met behoud van uitkering. Dat werkt globaal als volgt: Je hebt in eerste instantie 6 maanden recht op een uitkering in het BBZ. Dit is verlengbaar tot maximaal 3 jaar, maar de kans is groot dat ze naar anderhalf jaar wel vraagtekens gaan zetten bij de haalbaarheid van je bedrijf. De uitkering word versterkt als renteloze lening. Dit houdt in dat als je naast de uitkering geld verdient met je bedrijf, je de uitkering weer terug moet betalen (en dan enkel het deel wat jij verdient hebt). Mocht je bedrijf niet levensvatbaar blijken, dan word de lening kwijtgescholden, maar dat betekend ook dat je je werkzaamheden moet staken en terug valt in de WWB. Zoals met alles is het belangrijk dat je vriend de juiste inzet en instelling toont. Hoe graag wil hij? Mijn werkcoach stond er eerste instantie ook niet om te springen. Maar omdat ik voor mijzelf al een ondernemersplan had geschreven zagen ze dat ik de juiste instelling had (als reactie kreeg ik dat ze nog nooit hadden mee gemaakt dat iemand die van de BBZ regeling gebruik wilde maken zelf al aan de slag was gegaan met een ondernemersplan). Dat mijn ondernemersplan niet goed was (er schortte hier en daar nog wat aan) deed niet echt ter zake. Het feit dat ik er mee bezig was geweest wel.
  24. Is het niet zo dat met ingang van 2012 het urencriterium is afgeschaft en dat de belastingdienst nu naar het totale inkomen gaat kijken? Ik weet de bedragen even niet exact, maar meende dat het iets was van onder de € 5000,- geen recht op aftrekposten, en boven de € 5000,- wel recht op aftrekposten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.