24HourDotcom

Aanbevolen berichten

Oke wat gaan wij met het idee doen? Ik wil samen met een paar andere de organisatie wel op mij nemen. Ik hoor niet veel mensen er meer over, gaan wij doorzetten of stoppen? Wie wil mij helpen om alles te organiseren?!

 

Stuur een mailtje (als je wilt helpen) met je gegevens naar mijn e-mailadres: snowboarden@wanadoo.nl (alias ivm spam >:()

 

Link naar reactie

 

Gaat het om de wedstrijd of gewoon om de fun van het samen opzetten?

 

Misschien mag ik een voorzet geven voor een virtuele vingeroefening, een estafette-startup. Als liefhebber van ongewone vakanties ben ik soms op zoek naar een buitengewoon plekje aan een strand, in de sneeuw of in het bos. Waarom bestaat daar geen gids van (die zijn er wel, maar dat is me toch iets teveel reisbureaucratisch) die door liefhebbers wordt samengesteld. Een soort self-service bijzondere reisgids. Om enkele voorbeelden van zulke plekjes te noemen:

 

* boomhutten in Indonesie

* boomhutten in Turkije

 

Als naam voor deze gids heb ik reeds Jungalows.com geregistreerd. Wat zou het businessmodel kunnen zijn? Starten als gids en dan omschakelen naar commercialisering door reservering mogelijk te maken, vluchten aan te bieden en huurauto's etc. Maar eerst moet het een destination site voor liefhebbers worden.

 

Kan eventueel gekopieerd worden in Fungalows.com ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Voor de grap even snel opzetje gemaakt van eventuele project-site, te vinden op:

 

http://techtrail.org

 

home -> algemene info over project

people -> korte profielen van mensen die meedenken/werken, aanmelden kan door 'participate' knop.

concepts -> ingebrachte concepten met stem-mogelijkheid.

meetings -> potentiële data voor meetings met stem-mogelijkheid voor locatie en datum, en eventuele verslagen van gehouden meetings.

sponsors -> sponsors kunnen donatie-toezeggingen doen en hun logo vermelden. Als het project een succes wordt hopen we dat deze donaties daadwerkelijk plaatsvinden, als één en ander strand dan gewoon een beetje gratis reclame gehad.

product -> link naar uiteindelijke product.

 

 

Gooi maar een balletje op :)

 

[P.S. zit nog nergens echte functionaliteit achter natuurlijk, behalve het bekijken van de items]

 

 

Groetjes,

Matthijs

Houden van is ondernemen.

Link naar reactie

@snowboarden: Ik meld me bij deze aan als reserveorganisatielid. (als er niemand mee wil organiseren, wil ik wel meehelpen)

 

@TwaLevel: Leuk bedacht. Misschien is het een idee om er een apart topic voor aan te maken?

 

Overigens is er op HL een tijdje geleden ook al geprobeerd iets op te zetten. Alleen was dat dan puur virtueel en zat dat nog in brainstormfase: Cutting Eggs

Link naar reactie

Vraag me af hoeveel mensen er de tijd voor hebben om hier vol voor te gaan (anders blijft het gebakken lucht toch?) Maar een lang weekend een leeg bedrijfspand op een technopark regelen met media erbij (goede reclame voor het pand en park) In dat weekend een concept uitwerken dat daarna door een paar mensen die die tijd wel hebben ook daadwerkelijk de markt op laten brengen klinkt wel leuk. Tegelijk zet je een barometer op het net om de exposure door te laten lopen.

 

Zomaar iets uit de lucht grijpen klinkt mij niet zo aantrekkelijk in de oren. Misschien wel een idee om Nils eens te vragen of hij niet nog iemand in z'n dossiers heeft staan waarvoor financiering van het concept lastig is maar wat wel potentie heeft. Deelnemers krijgen exposure en wellicht wat extra werk.

 

Iemand met ervaring in het leidinggeven/coordineren van een 'zooitje' zelfstandige ondernemers lijkt me pré.

Link naar reactie

Leuk idee. Ik maak ook graag tijd vrij dit avontuur. Smells like synergy.

 

Stuur een mailtje (als je wilt helpen) met je gegevens naar mijn e-mailadres: snowboarden@wanadoo.nl (alias ivm spam >:()

 

Waarom niet publiek, hier op het forum? Aangenaam transparant. Als er eenmaal voldoende enthousiastelingen zijn met voldoende motivatie, talent en tijd kan er misschien op Higherlevel/ Technopartner een tijdelijk private forum geopend worden. Higherlevel/ Technopartner blijft dan het centrale loket.

 

Vraag me af hoeveel mensen er de tijd voor hebben om hier vol voor te gaan (anders blijft het gebakken lucht toch?)

 

Er is dus een idee (nog niet concreet) en er is enthousiasme. Nu het team, een concrete lijst met namen en toezeggingen uitgedrukt in tijd, expertise en misschien budget. Stap twee: het idee, een concrete takenlijst, taakverdeling en planning. Of zijn dit 5 stappen ineen? ...dan noem je het maar 'sprong 2' ;D

Link naar reactie
Er is dus een idee (nog niet concreet) en er is enthousiasme. Nu het team, een concrete lijst met namen en toezeggingen uitgedrukt in tijd, expertise en misschien budget. Stap twee: het idee, een concrete takenlijst, taakverdeling en planning. Of zijn dit 5 stappen ineen? ...dan noem je het maar 'sprong 2'

 

Het idee is een portal o.i.d. voor een hele specifieke doelgroep. Enige uitdaging van zoiets is om content te genereren. Grote uitdaging dat wel maar voor mij niet echt iets waarmee je op kan vallen bij het opzetten van het project.

 

Twee ideeën: de office box voor specifieke doelgroepen (je had een tijdje van die cobalt servertjes die als fileserver, mailserver en webserver werkten maar dan bv eentje voor webdesign buro met projectbeheer, versiebeheer, lokale test omgeving, synchronisatie etc). Studentenvoip kant en klare box (ingebouwd in bierkrat) om voip in studentenhuizen aan te leggen met opties voor voip hardware of software en koppeling naar telefonie provider met gratis bellen tussen studentenhuizen.

 

Ik wil persoonlijk niets toezeggen zonder dat ik weet wat het gaat worden. Voor een goede uitdaging/ludieke aktie ben ik echter best beschikbaar. Kwalificaties: programmeur (mn delphi), nerd, scripter (perl) en kan ook aardig overweg met linux en freebsd (apache, sendmail etc) In ieder geval moet het iets zijn wat gewoon een eenmalige stunt is met publiciteit (of andere non profit reden) om er aan mee te doen. Ik lees hier al regelmatig hoe moeilijk partners kunnen zijn. Als dit een poging wordt om een partnerschap van velen bij elkaar te krijgen voor een project zie ik het niet zo zitten.

Link naar reactie

Leuk idee. Ik maak ook graag tijd vrij dit avontuur. Smells like synergy.

 

Waarom niet publiek, hier op het forum? Aangenaam transparant. Als er eenmaal voldoende enthousiastelingen zijn met voldoende motivatie, talent en tijd kan er misschien op Higherlevel/ Technopartner een tijdelijk private forum geopend worden. Higherlevel/ Technopartner blijft dan het centrale loket.

 

Prima, maar het probleem is dan meestal dat er geen overzicht is van de deelnemers. Mijn idee was ook meer om het onderwerp weer onder de aandacht te brengen, en dat is gelukt want iedereen praat er weer over ;D.

 

Dus iedereen die ideeën heeft, kom maar op! (zo krijgen "wij" ook eerder ons eigen forum ;))

Link naar reactie

Ik denk dat het meest realistisch is om ons te focussen op het bijeenbrengen van een aantal mensen en binnen één dag een probleem op te lossen voor een goed doel, ala Angela Groothuizen.

 

Is er niet een bejaardentehuis, jongerencentrum, cultureel centrum, thuiszorg-organisatie, daklozen-opvang project, etc die met een probleem technisch probleem zitten wat wij met z'n allen op kunnen lossen?

 

HIGHER LEVEL KOMT NAAR JE TOE DEZE WINTER :)

 

 

Anderzijds lijkt het portal plan me ook wel wat, en in de huidige periode misschien ook zeker wel nodig.

 

Houdt er zelf niet zo van om mensen in hokjes te stoppen, maar het gebeurt helaas toch. Is het een idee om een samenwerking te starten met nederlanders met noord-afrikaanse of arabische achtergrond en het positieve resultaat hiervan breed uit te laten meten in de landelijke pers?

 

 

Ik zou het persoonlijk wel fijn vinden als iedereen eens ophoudt met zeiken over moslims hier, moslims daar en er actief eens wat aan gaat doen in plaats van de haat-effecten alleen maar te versterken door met vingertjes te wijzen. Volgens mij was de meneer die Pim Fortuijn omlegde namelijk een goed voorbeeld van een Nederlandse Gestoorde BLIEP, en de meneer die Theo van Gogh op een zelfde manier van kant maakt weer een voorbeeld van een Nederlands/Marrokaans Gestoorde BLIEP.

Houden van is ondernemen.

Link naar reactie

Houdt er zelf niet zo van om mensen in hokjes te stoppen, maar het gebeurt helaas toch. Is het een idee om een samenwerking te starten met nederlanders met noord-afrikaanse of arabische achtergrond en het positieve resultaat hiervan breed uit te laten meten in de landelijke pers?

 

Dit bedenkt alleen een Nederlander volgens mij :). Verder is dit de eerste post binnen HL waar ik het woord 'moslim' zie. Ik lees natuurlijk lang niet alles.

 

Ik ben niet zo overtuigd van een per definitie positief resultaat.

 

Verder zeg je dat je mensen niet in hokjes wilt stoppen. Ik denk dat dat begint door ondernemers te zien als ondernemers, zonder dat je dus onderscheid maakt tusen ondernemers met een nederlandse achtergrond en ondernemers met noord-afrikaanse of arabische achtergrond. Indien je het daar niet mee eens bent hoor ik dat graag van je, het liefst via een PM omdat dit off-topic is.

 

Verder ben ik dus ook van mening dat dit niet de plaats is om hierover te gaan discussieren. Of valt dit onder 'inspringen op de actualiteit?'. Ver gezocht..

 

Je 'eenmalige actie'-idee vind ik wel een goed idee. Een actie wat een minimum aan energie vraagt maar waar wel veel aandacht voor verkregen wordt. Het aspect 'ondernemen' gaat wel wat verloren lijkt me. Of hoeft dat niet?

 

Groeten, Nathan.

Link naar reactie
... waar ik het woord 'moslim' zie ...

 

Ik zie dat nergens hoor, als ik uit nederland kom betekent dat toch ook niet automatisch dat ik een 'katholiek' of 'protestant' ben, ook al heb ik dat wellicht wel meegekregen van m'n roots?

 

Werk zelf eens per week in de daklozen-opvang en over het algemeen hebben we meer last met chagarijnige nederlanders dan met de marokkanen en turken die we helpen.

 

Ik ben het gewoon zat dat het overal weer "ze" en "die moslims" is. Ik bedoel maar, zojuist op de radio: mensen in het lakenkwartier vinden het erg vervelend dat de pers afgelopen week weer volop overal op springt en mensen tegenover elkaar probeert te zetten, terwijl we dat helemaal niet willen en niet nodig hebben met z'n allen.

 

Vandaar dus mijn voorstel om discreet, zonder dat actieve doel, de nederlandse pers eens te laten zien dat het ook anders kan. Zijn toch ook talloze grieken, chinezen en italianen in nederland die als individuen gezien worden bij wat ze doen, en niet als groep?

 

Nu ja, laat maar hangen, side-topic closed wat mij betreft, maar ik zou zelf erg graag willen dat er actief wat aan al die spanning gedaan wordt waar de pers mijns inziens erg aan bijdraagt, en ondernemers lijken me daarvoor geschikt, aangezien ze het gewend zijn mensen te bereiken voor hun doeleinden en woorden in daden kunnen omzetten.

 

 

C'est tout.

Excuses als ik te veel off-topic ben gegaan, 't is maar een idee.

Houden van is ondernemen.

Link naar reactie

Ik heb een private subforum aangemaakt, waar de organisators alvast verder kunnen praten. Geïnteresseerde organisators kunnen zich hier melden, of via PM en dan stuur ik jullie een PM met de URL.

 

Bedenk wel dat we waarschijnlijk niet alles via internet kunnen bespreken en dat we waarschijnlijk wel een aantal keren "In Real Life" samen zullen moeten vergaderen.

 

 

Link naar reactie

Beste HL-ers,

 

Ik lees allemaal zeer interesante dingen in deze discussie. Hoe kan ik een bijdrage leveren aan deze plannen? De expertise en contacten die op deze website aanwezig zijn moeten garant staan voor een succes in de praktijk.

 

Ik ben zelf ondernemer geweest en mijn pijlen staan gespannen op wat nieuwe plannen.

 

MVG

JW

Coffee-star | espressobars

www.coffee-star.nl

Quote: Kijk niet naar wat vandaag kan, maar denk aan wat morgen mogelijk is.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 131 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.