• 0

Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode

Ik ben op zoek naar een voor mij geschikte verzekeraar. Voor zakelijke verzekeringen is het erg lastig om de prijs en dekking onderling te vergelijken. Ik heb bij een aantal verzekeraars online onderzoek gedaan, maar krijg totaal geen beeld van het prijsniveau en de service. Daarom probeer ik het hier, in de hoop een aantal goede suggesties te krijgen.

 

Details:

 

[*]Ik ga websites ontwerpen en ontwikkelen (na dit zo'n 8 jaar in loondienst en als hobby te hebben gedaan).

[*]Rechtsvorm: Eenmanszaak. Full-time.

[*]Ik werk vanuit huis.

[*]Ik ben alleenstaand, zonder kinderen, 28 jaar oud.

[*]Verwachtte jaaromzet: € 35.000 tot €45.000.

[*]Ik verwacht nodig te hebben: Aansprakelijkheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook hierin sta ik open voor suggesties.

[*]Als ik arbeidsongeschikt zou worden, zou ik met € 20.000 netto per jaar prima rond kunnen komen. Dit kan uiteraard veranderen in de toekomst in geval van samenwonen / kinderen / enz.

[*]In geval van arbeidsongeschiktheid zou ik tot mijn 65e uitgekeerd willen krijgen.

[*]Passende arbeid zou ik accepteren.

[*]Ik zoek naar een geschikte combi van prijs en dekking.

 

Welke verzekeraar is voor mij geschikt? Maakt het in mijn situatie veel uit of ik bijvoorbeeld naar Univé stap of naar Nationale Nederlanden, of Interpolis, enz? Alle hulp is welkom! Als je meer info nodig hebt, hoor ik het ook graag.

 

 

[Mod edit: titel aangepast ivm lopende discussie uitkering UWV]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Ik verwacht nodig te hebben: Aansprakelijkheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook hierin sta ik open voor suggesties.

Lijkt me, gelet op de gegevens die je verstrekt, correct en compleet

 

Als ik arbeidsongeschikt zou worden, zou ik met € 20.000 netto per jaar prima rond kunnen komen

Op basis van een jaaromzet (omzet is geen winst) wordt dat lastig. Je hebt bij volledige arbeidsongeschiktheid geen recht op arbeidskorting, dus bruto ligt dit al snel op een benodigd verzekerd bedrag van tussen de 30 en 35K per jaar.

 

Daarvoor heb je een winst nodig van minimaal 10/8 =38-44K. Bij de beoordeling van producten gaat de mate waarin je zo snel mogelijk toch naar het gewenste verzekerde bedrag kunt groeien - en tegen welke kosten - dus een rol spelen.

Reden te meer om je niet blind te staren op aanvangspremies op basis van een lager verzekerd bedrag, maar vooral ook te kijken naar de premie-ontwikkeling in de komende 5-10 jaar bij een stijgend verzekerd bedrag.

 

In geval van arbeidsongeschiktheid zou ik tot mijn 65e uitgekeerd willen krijgen.

Waarom? Jouw AOW leeftijd ligt op minimaal 67, mogelijk zelfs veel hoger (68-70?). Bewuste keuze voor eindleeftijd 65 nu al kun je dus alleen doen als je nu al voldoende buffer hebt opgebouwd om de laatste paar jaar uit te zingen bij onverhoopte volledige en blijvende arbeidsongeschiktheid.

 

Passende arbeid zou ik accepteren.

Ik zou het afraden. Liever 8-10% meer betalen voor beoordeling op eigen beroep of - indien budgetneutraal - liever het verzekerde bedrag 8-10% verlagen en kiezen voor beoordeling op eigen beroep.

Passende arbeid beoordeelt jou op functies die je zou kunnen vervullen, maar houdt geen rekening met jouw voorkeuren en belangrijker nog, of jij er in slaagt daadwerkelijk een dergelijke functie te vinden of te vervullen.

Het is een verkapt WW-risico: je wordt gekort op iets dat je zou "kunnen" verdienen en er wordt geen enkele rekening gehouden met de vraag of je het ook daadwerkelijk gaat verdienen.Dat is niet alleen een kwestie van jouw drive en inzet: veel bedrijven zitten niet te wachten op een gedeeltelijke arbeidsongeschikte werknemer of ondernemer. Hard maar waar

 

Los daarvan: gelet op jouw activiteiten en inkomen lijkt mij de keuze tussen schade- en sommenverzekering veel relevanter dan de keuze voor passende arbeid

 

Maakt het in mijn situatie veel uit of ik bijvoorbeeld naar Univé stap of naar Nationale Nederlanden, of Interpolis, enz?
Het maakt uit of jij naar een directwriter (Univé) , een exclusief aan één bank gelieerde verzekeraar (Interpolis) of naar een onafhankelijke adviseur toegaat: alleen die laatste bied jou de mogelijkheid van een breed vergelijk van meerdere partijen. En gelet op de tarieven die direct writers en banken rekenen voor AOV advisering ben je bij een onafhankelijk adviseur ook zeker niet duurder uit voor het advies zelf, wellicht zelfs goedkoper.

 

Welke verzekeraar is voor mij geschikt?

Allemaal (een enkele uitzondering daargelaten) als het gaat om AOV. Hamvraag bij AOV lijkt me eerder of je advies nodig hebt of niet en zo ja van wie. Zie ook mijn kersverse column

 

Beroepsaansprakelijkheid is een heel ander onderwerp: daarvoor moet je wat mij betreft niet bij een algemene verzekeraars als Univé of Interpolis zijn, maar bij een specialistische BAV-verzekeraar. Algemene verzekeraars bieden het overigens wel aan, maar meestal tegen veel hogere tarieven en minder gunstige condities.

 

De tarieven van de BAV zijn fors gedaald, waardoor de premieverschillen van de specialisten ten opzichte van de algemene verzekeraars en standaard producten van bijvoorbeeld ICT office alleen maar toegenomen zijn: soms scheelt het 50% op de jaarpremie en is een goede Beroepsaansprakelijkheidsdekking mét bedrijfsaansprakelijkheid al mogelijk voor minder dan € 400,- per jaar

 

Bedrijfsaansprakelijkheid is een no brainer voor jouw beroep: kun je voor 50-100 euro per jaar meeverzekeren op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie!

 

Wat betreft passende arbeid: Je verhaal geeft me een veel beter beeld van wat dit inhoudt, en de risico's / nadelen ervan. Het lijkt me nu inderdaad beter om iets meer te betalen om later niet in de problemen te komen.

 

Onafhankelijk advies lijkt me wel goed, aangezien ik niet zo bekend ben met de ins en outs van deze verzekeringen. Maar dan alleen als de onderlinge verschillen groot zijn. Want als er tussen de verschillende aanbieders maar een paar tientjes per jaar verschil is (plus kleine verschillen in dekking), dan hoef ik niet uitgebreid geadviseerd te worden en stap ik gewoon naar de eerste de beste verzekeraar om me aan te melden. Hoe zie jij dit? Is een adviseur de moeite en het geld waard voor de verzekeringen die ik noemde, in mijn situatie?

Link naar reactie
 • 0
Hoe zie jij dit? Is een adviseur de moeite en het geld waard voor de verzekeringen die ik noemde, in mijn situatie?

Hoe kan ik, als adviseur, die vraag anders beantwoorden dan met een volmondig ja? Maar goed, ik ben uiteraard bevooroordeeld ;D

 

Maar voor jouw beeldvorming: de adviseur is qua advies niet duurder dan de direct writer of bank! Iedereen moet voor AOV een kostendekkende fee in rekening brengen. En de tarieven die Univé en Rabo daarvoor rekenen (volgens hun Dienstverleningsdocument) liggen hoger dan die van veel onafhankelijke adviseurs.

Los daarvan is de kans van een beter of best passende oplossing groter is als er een breed vergelijk plaatsvindt in plaats van alleen een offerte van het eigen huiskmerk. Maar goed, dat is slechts mijn bevooroordeelde mening uiteraard

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0
Op basis van die argumentatie lijkt het me inderdaad slim om een onafhankelijk advies in te winnen. Ik zit in Noord-Nederland (Oost-Friesland), dus ik ga even om me heen kijken om in de regio een geschikte partij te vinden. Heel erg bedankt!

Graag gedaan :)

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

@NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)? Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV?

 

In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?

Hoog-laagbed nodig? Kopen of huren, wij installeren bij u thuis!

http://www.wcon.nl

Link naar reactie
 • 0

@NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)? Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV?

 

In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?

Ik haak even in: Het ene beroep heeft zeker meer behoefte aan een dergelijke verzekering dan de andere, maar ook in de ICT is er een hoop secundaire schade dat je aan kunt richten. Als ik bijvoorbeeld een database met klantgegevens of webwinkeltransacties van een opdrachtgever "kwijt" maak, of de webruimte van een klant per ongeluk leeghaal, dan kan ik opgescheept worden met hoge kosten. Misschien geeft je dat een beeld. Toegegeven, het is geen enorm risico want veelal bestaan er recente backups, maar het kan alsnog voorkomen. Wie immers niet in staat is een fout te maken, is tot niets in staat ;)

 

Ik vraag me wel af hoe er in dat soort situaties bepaald wordt of ik nalatig ben geweest, of dat het echt een "ongelukje" was. Alleen in het laatste geval zal er uitgekeerd worden lijkt me. Goede vraag om voor te leggen aan een adviseur lijkt me. Note to self :D

 

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd]

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

Heb je voor arbeidsongeschiktheidsopties ook de Vrijwillige verzekering van het UWV meegenomen?

http://www.uwv.nl/particulieren/verzekerd_zijn/vrijwillige_verzekeringen/index.aspx

Adviseurs vinden hem te duur voor wat hij biedt, maar hij is wel goed genoeg voor alle mensen die in Nederland in loondienst werken...

 

Als je vanuit loondienst of een uitkering start kun je - binnen 13 weken - ervoor kiezen je Ziektewet en WIA-verzekering bij het UWV vrijwillig voort te zetten. Premie 1e ziektejaar is ong. 10% (zoals je in een van de reacties op het artikel van Norbert kunt lezen inderdaad nogal prijzig) en WIA daarna ong. 5%. Je kunt bij het UWV zelf het bedrag kiezen dat je wilt verzekeren, ze mogen niemand weigeren, iedereen betaalt evenveel premie en ze doen niet aan extra premie/uitsluitingen bij chronische ziekten.

Wat veel mensen niet weten is dat als je deze verzekering niet kiest en na een jaar of wat ondernemen besluit toch weer in loondienst te willen, je het eerste jaar terug in loondienst een WIA-gat hebt. Je moet dan weer een jaar in loondienst zijn voor je weer volledige ziektewet en WIA-rechten hebt. Ik zeg niet dat dit de beste optie voor jou is, maar het zou wel een alternatief kunnen zijn voor de eerste periode. Dan kun je kijken of ondernemerschap je bevalt en weet je daarna wellicht beter hoe je je bij een commerciële verzekeraar wilt verzekeren.

 

Bedenk tot slot dat verzekeringsadviseurs er per definitie belang bij hebben ondernemers ervan te overtuigen dat het heel belangrijk is een aantal zaken te verzekeren (Norbert weet dat ik het met deze opmerking niet over hem heb ;)). Vergeet daarom ook niet enkele ervaren zelfstandige webdesigners te vragen welke keuzes zij op dit gebied hebben gemaakt en waarom. Dan kun je vervolgens je eigen afweging maken.

 

Tot zover mijn twee centen

 

Karen

 

 

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd]

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
 • 0

Wow, een hoop dingen die schreeuwen om een reactie. Ik zal proberen het kort te houden, maar weet nu al dat dat me niet gaat lukken ;).

 

Reactie 1:

 

Adviseurs vinden hem te duur voor wat hij biedt

Iets genuanceerder: voor bepaalde doelgroepen. Ben je gezond en heb je een niet al te zwaar beroep, dan is vrijwillige verzekering gemiddeld 2 tot 4 x duurder dan een private verzekeraar. Ook makkelijk aan te tonen: premie ZW+WIA = 15% over het premieloon = 15/0,7 = 21,5% over het uitkeringsloon. Bij verzekeraars ligt de gemiddelde premie grofweg tussen de 5 en 15% van het uitkeringsloon

 

Ben je niet gezond en/of heb je een zwaar beroep? Dan is het een dure, maar goede dekking , wellicht zelfs de enig mogelijke dekking. Alleen wel weer jammer dat DGA's buiten de vrijwillige ZW vallen en zo noodgedwongen een wachttijd van 2 jaar hebben, die uiteraard ook op geen enkele wijze privaat verzekerbaar is.. een rechtsongelijkheid IMHO op grond van een gedachtekronkel. (omdat de DGA werknemer is... van zijn eigen holding of werkmij en die holding of werkmij dus 2 jaar loondoorbetalingsplicht heeft ... wat de DGA uiteraard zelf betaalt....en niet privaat verzekerbaar is)

 

maar hij is wel goed genoeg voor alle mensen die in Nederland in loondienst werken...

Au, Karen, :'( ;) heb je al mijn kritiek op de WIA gemist tussen 2008 en 2013?.

 

Deze dekking is wat mij betreft verre van goed genoeg voor werknemers. Sterker nog: de dekking voor werknemers is veel slechter dan de vrijwillige WIA verzekering omdat de vrijwillige verzekering geen vervolguitkering op minimumloonniveau kent bij niet benutten restcapaciteit/

 

Zonder aanvullende (en uitgebreide) WGA gat dekking is het wat mij betreft zelfs volslagen waanzin voor werknemers. Geen wonder dat veel CAO's dat gat weer aanvullend repareren.

Een rekenvoorbeeld: Een werknemer die € 50.000,- verdient en 50% arbeidsongeschikt raakt en zijn/haar restcapaciteit niet benut, valt na de loongerelateerde uitkering terug tot de vervolguitkering van 50% x 70% = 35% van het bruto minimumloon. Dit is een inkomen van € 6.665,20 per jaar!!!

Je kunt bij het UWV zelf het bedrag kiezen dat je wilt verzekeren, ze mogen niemand weigeren, iedereen betaalt evenveel premie en ze doen niet aan extra premie/uitsluitingen bij chronische ziekten.

En dat is ook precies waar ik als adviseur de vrijwillige verzekering voor gebruik: als vangnet voor mensen die op grond van leeftijd, beroep of medische geschiedenis niet in aanmerking komen voor een volledige private AOV tot de AOW gerechtigde leeftijd.

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Reactie 2:

 

Je kunt bij het UWV zelf het bedrag kiezen dat je wilt verzekeren

Ah, dat dacht je maar Karen. Die "vrije" keuze heeft soms verrassend vervelende gevolgen

 

Stel je voor dat je € 50.000,- verdient. Je zou dit volledige premieloon kunnen verzekeren. Maar Stel dat je een premieloon van € 30.000,- genoeg vindt. Max uitkeringsloon dus 30 x 0,7 = 21K bruto. Je betaalt dan maar WIA premie over 30K, (40% minder dan over 50%)en je weet dat je max 21K krijgt bij volledige AO.

 

Nu raak je 50% arbeidsongeschikt. Je krijgt dan een WIA uitkering van 30 x 0,7 = 21K x 0,50 = EUR 10.500 bruto per jaar

 

En nu komt het: Je mag voor die resterende 50% maar maximaal 10/7 van 10,5K bijverdienen, al het meerdere wordt gekort op je WIA uitkering! Verdien je dus met de resterende 50% 25K, dan krijg je in dit geval in het geheel geen WIA uitkering

 

Conclusie: het bewust verlagen van het verzekerde bedrag in de vrijwillige WIA verzekering komt neer op het verhogen van de uitkeringsdrempel: je sluit gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid op deze manier uit van de dekking!

 

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Reactie 3:

 

@NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)?

Wat mij betreft nee. Het enige verschil is dat deze beroepsgroepen meestal een verzekeringsplicht kennen door een Wet of bindend voorschrift van een brancheorganisatie

 

Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV?

Alle vormen van advies, auteursrechtelijke zaken, veiligheidsissue's, beschikbaarheid, misbruik van gegevens, termijnen van oplevering.

Toevallig via Jamie van Soest recent gesproken met een sitebouwer met een hele nare beroepsaansprakelijkheidsclaim die achteraf graag had gewild dat dat verzekerd was geweest ::)

 

In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?

Verkeerde vraag. Een beroep vraag niet om een BAV. Een BAV is nodig als de ondernemer of onderneming het risico niet zelf kan of wil dragen.

 

Welke beroepen lopen kans op contractuele aansprakelijkheid/ beroepsaansprakelijkheid:

[*]Alle beroepen waarin advies wordt gegeven vanuit een rol als expert / deskundige, of

[*]Als sprake is van een resultaatverplichting, of

[*]Als sprake is van tekenbevoegdheid en/of eindverantwoordelijkheid, of

[*]Als er geadviseerd wordt over zeer bedrijfskritische toepassing, ook als niet-deskundige en niet-eindverantwoordelijke

 

Een siteontwerper / bouwer opereert vanuit een rol als deskundige en heeft een resultaatverplichting (er moet iets opgeleverd worden wat moet voldoen aan specificaties en binnen een bepaalde termijn. Dit is exact waar ook het pijnpunt zit van de sitebouwer met die vervelende claim.

 

Vervolgvraag is: als je kans hebt op beroepsaansprakelijkheid, kun en wil jij dan die kosten zelf dragen? Bedenk je dat de meest voorkomende kosten niet de claim zelf zijn, maar de juridische kosten voor het weerleggen of beperken van een claim.

 

 

 

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Ach ja Norbert, van de korte bijdragen alhier zullen wij wel nooit worden. 8)

 

Jouw kritiek op de WIA heb ik inderdaad niet meegekregen (missen is vanuit mijn perspectief een groot woord voor dat onderwerp ;D), maar met mijn ... bedoelde ik dat je goed genoeg ook kunt lezen als slecht genoeg. Ik weet dat de WIA de afbraakvariant van de vroegere WAO is. De zekerheden van werknemers in Nederland zijn inmiddels behoorlijk relatief geworden, maar ik heb niet de indruk dat veel werknemers bij bedrijven waar geen aanvullende zaken zijn geregeld zich daar echt zorgen om maken.

 

Het zal je heugen dat van alle starters sinds de invoering van de Flex-bv per 1-10-2012 maar 0,5% is gestart vanuit een BV. Er zijn dus maar heel weinig DGA's die last hebben van de rechtsongelijkheid. Het lijkt erop dat de BV nog steeds vooral een doorgroeirechtsvorm is en dan kun je sowieso niet meer kiezen voor de UWV-variant.

 

Ben het helemaal met je eens dat de UWV-variant vooral een goed alternatief is voor de uitermate klant-onvriendelijke vangnetverzekeringen voor moeilijk verzekerbare mensen van commerciële verzekeraars. Ik heb de vrijwillige UWV-verzekering in deze discussie vooral aangehaald omdat dit een door starters drukbezochte site is en hij onbekend is (en voor een of meer andere lezers dan TS misschien ooit wel veruit de beste of enige optie kan zijn).

 

@TS Of hij voor jou interessant is kan ik niet beoordelen, maar als je bij je start toch nog niet meteen weet wat voor Arbeidsongeschiktheidsverzekering je precies wilt of welk bedrag je voor een jaar wilt of kunt verzekeren, is het wel een tijdelijke oplossing voor bijvoorbeeld de eerste paar maanden die op elk moment per direct is op te zeggen.

 

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd, vervangen door "TS" ]

 

 

 

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
 • 0
Ben het helemaal met je eens dat de UWV-variant vooral een goed alternatief is voor de uitermate klant-onvriendelijke vangnetverzekeringen voor moeilijk verzekerbare mensen van commerciële verzekeraars.

Dat verzekeraars vangnet is window dressing, stelt helemaal niets voor, adviseer ik nooit. Vrijwillige verzekering als vangnet of laatste redmiddel medisch is of hoort een vast onderdeel te zijn van een volledig adviestraject, mits er nog toegangsrechten op bestaan uiteraard

 

@TS Of hij voor jou interessant is kan ik niet beoordelen, maar als je bij je start toch nog niet meteen weet wat voor Arbeidsongeschiktheidsverzekering je precies wilt of welk bedrag je voor een jaar wilt of kunt verzekeren, is het wel een tijdelijke oplossing voor bijvoorbeeld de eerste paar maanden die op elk moment per direct is op te zeggen.

 

I second that.

 

Er zijn tegenwoordig overigens ook diverse private AOV verzekeringen die dagelijks opzegbaar zijn (*). Die zullen in de praktijk wellicht een betere dekking bieden en per saldo - voor een ICT-er - veel goedkoper zijn, maar met name het adviestraject - en de kosten daarvan - en het medische acceptatietraject van verzekeraar werken enorm drempelverhogend voor starters. Ik heb daar diverse recente voorbeelden van uit eigen praktijk, ook van twee HL-leden.

 

Dan liever als starter snel zelf de vrijwillige WIA verzekering op tijd regelen, dan heb je vervolgens de tijd om in alle rust op zoek te gaan naar een eventueel beter privaat aanbod. Dat maakt mijn werk als adviseur ook een stuk makkelijker.

 

Hier de link naar het formulier aanmelding vrijwillige verzekering

 

 

(*) = iedere AOV, ongeacht contracttermijn, is overigens altijd tussentijds opzegbaar als een (startende) ondernemer zijn of haar bedrijfsactiviteiten staakt., en eventuele vooruitbetaalde premie krijg je dan terug

 

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd]

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Mooi om iets meer te lezen over deze (voor leken) lastige materie. De verzekering zoals aangeboden door het UWV klinkt niet als passend voor mij, aangezien ik goed gezond ben en relatief weinig gezondheidsrisico's heb (naast eventueel burn-out en gewrichtsklachten vanwege zittend werk, maar dit zijn zaken die te beheersen zijn met gezond verstand). Zoals ik het begrijp is privaat verzekeren voor mij goedkoper en geeft het betere dekking. Ik verwacht geen problemen met de medische keuring.

 

Aangezien ik ben gestart vanuit het UWV en nu gebruik maak van de startersregeling, ben ik de komende 6 maanden sowieso nog verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ik zou eigenlijk eerst alleen mijn aansprakelijkheid willen regelen, en dan de AOV later in willen laten gaan. Benieuwd wat hierin mogelijk / handig is.

Link naar reactie
 • 0
Aangezien ik ben gestart vanuit het UWV en nu gebruik maak van de startersregeling, ben ik de komende 6 maanden sowieso nog verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid.

 

Beste TS, dat is niet zo. Wie start vanuit de WW (met of zonder startersregeling) is niet verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat staat ook duidelijk vermeld op de UWV Site

 

Edit:

zie reactie Karen hieronder. Mogelijk is er wel sprake van ZW en WIA-dekking voor het uitkeringsdeel van de startersregeling. Ik vraag dit na bij UWV.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Aangezien ik ben gestart vanuit het UWV en nu gebruik maak van de startersregeling, ben ik de komende 6 maanden sowieso nog verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid.

 

Beste TS, dat is niet zo. Wie start vanuit de WW (met of zonder startersregeling) is niet verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat staat ook duidelijk vermeld op de UWV Site

 

Wat bizar, ik heb hier van alles over gehoord tijdens de voorlichtingen bij de UWV. Ik vraag het nog even na bij mijn werkcoach voor de zekerheid, maar je hebt vast helemaal gelijk.

Link naar reactie
 • 0
Wat bizar, ik heb hier van alles over gehoord tijdens de voorlichtingen bij de UWV. Ik vraag het nog even na bij mijn werkcoach voor de zekerheid, maar je hebt vast helemaal gelijk.

 

Ook ik ben niet alleswetend, dus mocht het toch anders zijn, dan hoor ik het uiteraard graag!

 

Ik lees op diverse fora sowieso meer vreemde dingen die geroepen worden tijdens voorlichtingen, en ik ben daar ook heel erg benieuwd naar geworden. Zo dacht iemand laatst na een voorlichting in Almere dat hij/zij gewoon part time in loondienst mocht gaan werken met volledig behoud van de WW starters-uitkering.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Het blijft voor veel mensen lastig om de precieze uitwerking van wet- en regelgeving te begrijpen (of uit te leggen!) en de consequenties ervan voor de persoonlijke situatie te overzien. Mede daarom "barst" ons land van de adviseurs/specialisten.

 

@TS: ik heb indertijd, kort na mijn start als zelfstandige, een adviseur in de arm genomen omdat verzekeringen en voorwaarden ook absoluut niet mijn ding zijn. Toevallig (of misschien ook niet) belandde ik bij de club waar ook Norbert deel van uitmaakt. Zij zitten in het midden van het land, ik woonde indertijd in Zeeuws-Vlaanderen maar de afstand was geen enkel bezwaar heb ik ervaren. Ik ben nog iedere dag blij met het destijds gekregen advies!

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
 • 0
Ga eens na hoe en met welke partners BNO dit (collectief) regelt...

BNO biedt voor zover mij bekend alleen een collectieve zorgverzekering aan via Schouten Zorg & Zekerheid.

 

Los daarvan, ik loop vooruit op mijn volgende column, bestaan veel van de zogenaamde collectieven op gebied van met name AOV en BAV uit gebakken lucht. Een klein voorproefje:

[*]De BAV ICT Office mantel via Aon Hiscox is zelfs met ICT office ledenkorting duurder dan menig andere aanbieder

[*]AOV collectieven schreeuwen je tegemoet met slogans als "tot wel 40% korting". In de praktijk blijkt het grote onzin. De extra korting die ze bij een paar losse aanbieders hebben is max 10%, en staat meestal open voor iedere adviseur. Bovendien zijn er vaak diverse niet-collectieve aanbiedingen die veel voordeler en qua condities beter lijken te zijn.

[*]De meeste "korting"(25%) binnen die zogenaamde AOV collectieven wordt bereikt door het uitsluiten van psychische klachten, de voornaamste schade-oorzaak bij zakelijk dienstverleners. Dat is géén collectieve korting: die uitsluiting en korting kan iedere adviseur bieden, maar het is vooral een onverantwoord slecht advies. Waarvan overigens ook de toezichthouder AFM uitdrukkelijk heeft aangegeven dat dit zeer ongewenst is.

[*]Last but not least: die AOV collectieven vragen sinds het provisieverbod een fee voor execution only (bemiddeling zonder advies) die hoger is dan de volledige vergoeding - met advies - van menig adviseur.

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 1

Aangezien ik ben gestart vanuit het UWV en nu gebruik maak van de startersregeling, ben ik de komende 6 maanden sowieso nog verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid.

 

Beste TS, dat is niet zo. Wie start vanuit de WW (met of zonder startersregeling) is niet verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat staat ook duidelijk vermeld op de UWV Site

 

 

@TS Zoals ik het op de UWV-site lees, ben je wel verzekerd voor het uitkeringsdeel dat je gedurende de 26 weken krijgt, maar niet voor het inkomen dat je in dezelfde periode met je ondernemersactiviteiten verdient. Dat moet je dus aanvullend óf (binnen 13 weken nadat je voor jezelf bent begonnen) bij het UWV regelen óf bij een commerciële verzekeraar.

 

 

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd, vervangen door TS]

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
 • 0
@TS Zoals ik het op de UWV-site lees, ben je wel verzekerd voor het uitkeringsdeel dat je gedurende de 26 weken krijgt

Yep, zo begreep ik het ook. Die 26 weken uitkering is sowieso gegarandeerd, maar biedt uiteraard alleen max. 6 maanden een bedrag van 70x71=49,7% van je gemiddelde dagloon als werknemer. (de eerste 2 maanden overigens iets hoger 75x71=53,8%). Voorbeeldje: een werknemer met een bruto salaris in loondienst van € 2400,- krijgt in de WW startersregeling een maandelijkse uitkering van € 1207,- bruto, grofweg € 900,- netto.

 

Of dit bedrag bij arbeidsongeschiktheid nu genoeg is voor jou, is daarin niet zo relevant wat mij betreft: belangrijker is dat de uitkering is beperkt tot 6 maanden. Wordt je onverhoopt nu arbeidsongeschikt, dan stopt die uitkering op einddatum startersregeling en is er verder niets geregeld.

 

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd]

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Ik lees op diverse fora sowieso meer vreemde dingen die geroepen worden tijdens voorlichtingen, en ik ben daar ook heel erg benieuwd naar geworden. Zo dacht iemand laatst na een voorlichting in Almere dat hij/zij gewoon part time in loondienst mocht gaan werken met volledig behoud van de WW starters-uitkering.

 

Ik heb vorige maand een voorlichtingsbijeenkomst meegemaakt in Tilburg. Daar heb ik maar één ding voorbij horen komen dat niet klopte. Dat was nav een vraag uit de zaal en had niets te maken met starten vanuit een uitkering. Verder vond ik dat ze het prima deden, maar het was uiteraard wel beperkt tot de UWV-regels en bevatte dus niet heel veel meer informatie die via internet ook te achterhalen is. Wel gaven ze aan dat als je wilt starten het verstandig is je situatie met je werkcoach te bespreken, omdat zij dan - binnen de regels - graag met je meedenken wat optimaal is.

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
 • 0

@TS Zoals ik het op de UWV-site lees, ben je wel verzekerd voor het uitkeringsdeel dat je gedurende de 26 weken krijgt

Yep, zo begreep ik het ook. Die 26 weken uitkering is sowieso gegarandeerd, maar biedt uiteraard alleen max. 6 maanden een bedrag van 70x71=49,7% van je gemiddelde dagloon als werknemer. (de eerste 2 maanden overigens iets hoger 75x71=53,8%).

Of dit bedrag alleen genoeg voor jou is, is daarin niet zo relevant wat mij betreft: belangrijker is dat de uitkering is beperkt tot 6 maanden. Wordt je onverhoopt nu arbeidsongeschikt, dan stopt die uitkering op einddatum startersregeling en is er verder niets geregeld.

 

Vermoed dat wij het dan toch verschillend lezen. Volgens mij ben je wel verzekerd voor het uitkeringsdeel. Ik denk dat als je tijdens je startperiode arbeidsongeschikt raakt, je wel recht hebt op de gewone ziektewet en 'gewone' WIA- uitkering krijgt (dus ook de duur), maar dat die is gerelateerd aan de hoogte van je uitkering tijdens je start periode. Een behoorlijk lage dus en waarschijnlijk een veel lagere dan starters vanuit de ww verwachten.

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
 • 0
. Wel gaven ze aan dat als je wilt starten het verstandig is je situatie met je werkcoach te bespreken, omdat zij dan - binnen de regels - graag met je meedenken wat optimaal is.

@Karen, zoals jou bekend is dat ook mijn ervaring sinds ik vorige week zelf met een klant bij zo'n werkcoach zat.

 

Een in eerste instantie afgewezen startersregeling werd alsnog en met terugwerkende kracht toegekend. Het was heel prettig om te merken dat de werkcoach ook echt meedacht en wilde helpen, en het was bovendien een prettig persoon die goed op de hoogte was van de regels.

 

Maar er gaan nog wel wat dingen mis: de klant kreeg deze week de eerste uitkeringsspecificatie, en die was 50% te laag. Zat een vreemde rekenfout in die nu hersteld wordt

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 93 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.