Jump to content

Jos Janssen

Senior
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  de zaak, sprout, kvk

Company info

 • Location
  Arnhem e.o.
 • Phone number
  +31850091144
 • Branch
  28
 • Branch 2
  Financiering & bankwezen
 • Website address
 1. klopt Nico, is mijn gevoel ook. Dat maakt me ook zo boos. Had even gebeld, de koffie of thee staat altijd klaar. We hebben de betreffende ondernemer ook uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan, zonder beschuldiging, alleen een constatering en de uitnodiging er samen over te spreken. Maar toen kwam er die reactie van dat juridisch bureau. Het hele verhaal inclusief die merkaanvraag lijkt op ter kwader trouw, vandaar mijn opmerking dat ik het gevoel heb genaaid te worden. En natuurlijk had ik dit kunnen voorkomen door zelf 8 jaar geleden mijn 'merk' te registreren. Dat weet ik ook. Maar kom op zeg, waar hebben we het over? Ik ben dienstverlener in een eenmanszaak, hij zorgverlener in een eenmanszaak. Als je dan perse als Arabisch sprekend persoon wil werken met een Arabische vertaling van brug, neem dan djisser, jisr, jisser of een ander alternatief. Er zijn nog andere woorden die brug betekenen ook. Ben een beetje creatief en neem je verlies als je eerste keus er al is. Van die jurist snap ik het nog, die moet ook zijn brood verdienen. Maar die ondernemer zet zich in mijn ogen wel te kijk zo. Een zorgverlener die niets begrepen heeft van goed fatsoen en ethiek; ben benieuwd hoe lang die gaat bestaan. En dan lach ik in mijn vuistje!
 2. Dank voor jullie reacties. We zullen wel eens kijken hoe het verder gaat. Morgen eerst maar eens naar KVK.
 3. Dank Iwan, ga zeker naar kvk maandag. Aanvulling: 24 maart 2014 is de andere djisr als merk geregistreerd. Ik krijg hier erg het gevoel genaaid te worden. Mijnheer komt bij jurist en vraagt wat hij kan doen. "ik wil die naam heel graag!" Nou, djisr staat niet als merk geregistreerd, dus als je dat nu doet, dan ..... oppositietermijn tot 26 mei 2014, dus ik kan nog proberen er een stokje voor te steken.
 4. Gisteren werd ik verrast door de ontdekking dat iemand in dezelfde kvk regio een handelsnaam ingeschreven heeft die identiek is aan de mijne, met overlap in doelgroep. Hoogst verbaast de KVK gebeld en zij zeggen daar niets aan te kunnen doen. 'Ik kan wel een juridische procedure opstarten.' Alsof ik daar op zit te wachten! De feiten: - ik schrijf mijn bedrijf in januari 2006 in onder de naam Djisr (is verbasterd van arabische woord al jisr Bewust niet gekozen voor de schrijfwijze met J, omdat ik meende te kunnen verwachten dat meerdere mensen hier voor zouden kiezen. het betekent brug en dat is in Arabisch toch een algemeen woord, vandaar de afwijking van normale europese speling van het woord) - ik richt me met re-integratie activiteiten en ondernemerscoaching op bijzondere doelgroepen, in die tijd met name allochtonen, nu breder - later komen er advies activiteiten over interculturele zaken en schuldhulpverlening bij - ik ben gevestigd in oosterbeek bij Arnhem en werk voornamelijk regionaal, maar voor sommige activiteiten ook landelijk - op 4 december 2013 schrijft iemand met een tolken bedrijf de handelsnaam DJISR in - activiteit interculturele opvoedondersteuning - op 18 februari wordt de domeinnaam djisr.com geclaimd -op 3 april 2014 ontdek ik dit en reclameer bij de kvk en later bij deze ondernemer - op 4 april 2014, vandaag dus, krijg ik een brief van een juridisch dat er niets aan de hand is en of ik maar even wil bevestigen dat ik het na zijn heldere betoog daar mee eens ben. Argumenten: Ja, de naam is gelijk, nee, de activiteiten kunnen niet tot verwarring leiden want hij zit in zorg en ik in dienstverlening, hij is vrijgesteld van BTW en ik niet, hij richt zich op kinderen en ik op volwassen en daarmee is de vraag of we ons allebei op dezelfde culturele groep richten en of we in dezelfde regio zijn gevestigd en werkzaam zijn niet meer relevant. Nou, nou, de KVK komt altijd met het voorbeeld van een bakker die dezelfde naam heeft, maar hier zie ik toch echt wel wat verwarrende overlap. Of ben ik nodeloos gevoelig nu? Een ander ding vind ik de website. Er zijn 2 elementen waar ik natuurlijk niet eigenaar van ben, maar die me wel storen. De kleur rood in de letters DJISR is zo ver als ik kan zien exact gelijk aan mijn kleur rood op de site en de kleur rood in mijn logo van het briefpapier (is anders gekleurd dan het logo op de website). En verder is de boog boven zijn naam wel anders dan in mijn huisstijl, maar toch, de vormgever is weinig creatief geweest vind ik. Ik snap dat het een mooi beeld is om een brug weer te geven, maar goed, alles samen is het me wel een beetje veel. Overigens, als ik het nu zo samen bekijk in de afbeelding, dan lijkt het alsof DJISR geknipt is uit mijn wordcloud. Wat is jullie mening? wie heeft er advies?
 5. Wat je ook van die regeling vindt, de feiten zijn: [*]item 1 er is een regeling tot 2004 (WAZ) [*]item 2 er komen veel protesten omdat velen menen dat afschaffing van WAZ een rechtsongelijkheid creëert [*]item 3 de overheid gaat overstag en besluit in 2008 deze 'rechtsongelijkheid' te repareren (weliswaar niet geheel vrijwillig) Als je het zo ziet, dan vind ik het raar en onzorgvuldig van de overheid dat er indertijd niet gekozen is voor reparatie met terugwerkende kracht. Ik meen dat het toen over 20 miljoen ging. En dan vind ik het ook helemaal niet verkeerd als ze daar nu voor op de vingers getikt worden. Verder wacht ik het zelf maar rustig af. Wij hebben in die periode op eigen kracht 2 kinderen gekregen, terwijl mijn partner vanaf 1998 zelfstandig was (wel AOV maar 1 jaar wachttijd). Als er geld komt, zeg ik geen nee. ;D
 6. Christine, bedoel je niet http://www.bidnetwork.ORG?
 7. en vandaag heeft de belastingdienst hun info op hun website aangepast: link
 8. oh ja, en nog even voor diegene waar het nog niet te laat is: Zorg nou dat je je zaken geregeld hebt voor het mis loopt. Het kan je een hoop ellende besparen. Je kunt niet alles voorzien in het leven en een beetje optimisme is prima, maar stop niet je kop in het zand. 1 op de 3 huwelijken gaan stuk en dit cijfer ligt aanzienlijk hoger bij ondernemers.
 9. Balen man, bovenal voor jullie persoonlijk. Als ik aan mijn eigen scheiding terugdenk ben ik altijd blij dat er niets was om ruzie over te maken, behalve onze persoonlijke pijn; geen kinderen, geen huis, geen bedrijf, geen bezit. En toch kregen we het voor elkaar ruzie te maken over banale dingen als de magnetron en kampeerspullen. Dan is jou situatie 1000 keer erger. En er komt een tijd dat je terugdenkt en constateert dat het een goede stap is geweest en dat je er nu beter voorstaat dan toen, wat het ook kost. Hoe je het ook wendt of keert, dit gaat geld kosten, dat is de consequentie van jullie stap. Maar geld is ook niet alles in het verhaal. Je persoonlijke leven, je geluk, je plezier, vrijheid mag wat kosten zou ik zeggen. Een sabatical van een jaar in New Zealand kost ook heel veel geld en toch zijn er mensen die het doen. Ik geef toe, er zijn heel veel leukere dingen te verzinnen dan de financiële consequenties van een scheiding, maar ook dit gaat je wat opleveren. Probeer de schade zo beperkt mogelijk te houden, maar staar je ook niet blind op het geld. Geld en kinderen worden vaak 'misbruikt' om de strijd over uit te vechten en daar uit komen meestal alleen verliezers. Principes worden plotseling uit de kast gehaald om een punt te maken, met nog grotere barrières die geslecht moeten worden. Enkele goede adviezen zijn al gepasseerd; niets overhaast doen, overzie het gehele plaatje, laat de een snijden en de ander kiezen, zoek vertrouwenspersoon, of als die er niet is mediation. Als er helemaal geen basis meer is samen, zit er niets anders op dan dat ieder zijn/haar eigen adviseur in de arm neemt. Ai, nog meer kosten. Maar uiteindelijk zijn jullie beide gebaat bij een gemeenschappelijke oplossing. Nog wat aanvullingen vanuit mijn perspectief: Accepteer je verlies, zorg voor voldoende ontspanning, zie in dat geld slechts geld is, blijf open staan voor reden en redelijkheid, probeer het probleem ook vanuit het perspectief van de ander te zien en laat je niet van de wijs brengen door de onredelijkheid van de ander, maar bepaal je eigen positie in alle redelijkheid en probeer dan daar zo dicht mogelijk bij te komen. Blijf in gesprek met elkaar! Ron geeft aan dat er op dit forum kundige juristen en fiscalisten zijn. Ik ken er in ieder geval een die gespecialiseerd is in o.a. deze vraagstukken (vanuit juridisch perspectief met notariële ervaring). Zoek maar eens op Tjeerd van de Polder. Veel sterkte, wijsheid en geduld! Jos
 10. Heb het boek gelezen tot pagina 154. En toen kon ik het niet meer opbrengen. Interessante materie, maar de reviews die ik gelezen heb geven weer wat ik er van vind: erg langdradig. Susan Cain heeft m.i. teveel geprobeerd een wetenschappelijke verantwoording te schrijven en dat boeit me niet. De kijk op introvert is boeiend en ik leer weer meer over mezelf, maar ik kom er simpel weg niet verder mee. Later wellicht nog eens oppakken. Lees nu The introvert advantage; how to thrive in an extrovert world van Marti Olsen Laney. Nederlandse vertaling. Het lezen gaat niet zo snel nu de vakantie voorbij is, maar tot nu toe tevreden. Kom er op terug als het uit is. (kan nog even duren). Het lijkt meer praktisch in plaats van achtergronden en wetenschappelijke onderbouwing.
 11. De 5 A4tjes met de vragen van Hans werkt heel prima. Ik zou er echter een vraag aan toevoegen: Waar heb ik mee te maken? De markt wordt nog al eens vergeten dan wel verwaarloosd in een dergelijke overpeinzing. En dat leidt dan weer tot overdreven optimisme. 6 A4tjes dus of wie ben ik en wat kan ik samenvoegen. Kan ook best denk ik. En vergeet bij het beantwoorden van de vragen de meningen, visies en ervaringen van anderen niet mee te nemen (zeker wb hun kijk op jou kwaliteiten)
 12. Als je spreekt over freelancers AANNEMEN, dan geef je al aan dat je denkt aan een soort dienstverband. Wat zoek je? Dienstverleners die een taak op zich nemen en uitvoeren of flexibele medewerkers die (zonder noemenswaardige rechtspositie) werkzaamheden voor je uitvoeren? Het lijkt het zelfde, maar er is een wezenlijk verschil. Freelancers gun je een opdracht, die neem je niet aan. De gezagsverhouding speelt een belangrijke rol bij de beoordeling of iets een dienstverband is of niet en daar zou het bij jou wel eens mis kunnen gaan. Kies voor payrolling, zoals Sabra oppert. Dat lijkt me het beste voor alle partijen. Voor de prijs hoef je dat niet te laten.
 13. Qredits maakt goede sier met de naam microcrediet, maar het is gewoon de bank zelf. Met veel subsidie in het leven geroepen om de 'kleintjes' te bedienen, want de 'normale' bank wilde dat niet vanwege de relatief lage verdiensten bij hoge kosten. De boodschap van Qredits is duidelijk: zoek een partner of pas de helft zelf bij. Een bank zal je geen oplossing bieden vrees ik. 25000 is veel, maar overweeg eens een Crowd Funding campagne. Ik kan me zo maar voorstellen dat als je in een korte tijd 10000 naar je toe kunt trekken door de verkoop van een soort 'tegoedbonnen', dat Qredits een ander besluit neemt. Als je bv 100 mensen kunt bewegen 100 euro voor te schieten, laat je zien dat er behoefte is aan je winkel. Daar kan geen ondernemingsplan tegen op.
 14. Tja Pieter, wat voor antwoord verwacht je? En waarom wil je dit weten? Het klinkt een beetje als een vraag van een consument die weten wil waarom hij zoveel moet betalen voor een product, terwijl de mensen in bv Bangladesh er zo weinig voor krijgen. Om toch enigszins een antwoord op je vraag te geven: als ze gemaakt zijn, moeten ze nog verscheept worden, ingevoerd, gedistribueerd en uiteindelijk komen ze via je winkel in je klerenkast terecht. Elke stap wil er op verdienen. Zo kom je op een verkoopprijs. Soms wordt er de voorwaarden gesteld door een fabrikant of leverancier dat er een minimale verkoopprijs. Soms kijk je gewoon om je heen op de markt om te zien waar concurrenten hun producten voor verkopen. Als je een minder algemeen antwoord wilt, zul je een duidelijkere vraag moeten stellen.
 15. @NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)? Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV? In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept