Jos Janssen

Senior
  • Aantal berichten

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jos Janssen

  1. klopt Nico, is mijn gevoel ook. Dat maakt me ook zo boos. Had even gebeld, de koffie of thee staat altijd klaar. We hebben de betreffende ondernemer ook uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan, zonder beschuldiging, alleen een constatering en de uitnodiging er samen over te spreken. Maar toen kwam er die reactie van dat juridisch bureau. Het hele verhaal inclusief die merkaanvraag lijkt op ter kwader trouw, vandaar mijn opmerking dat ik het gevoel heb genaaid te worden. En natuurlijk had ik dit kunnen voorkomen door zelf 8 jaar geleden mijn 'merk' te registreren. Dat weet ik ook. Maar kom op zeg, waar hebben we het over? Ik ben dienstverlener in een eenmanszaak, hij zorgverlener in een eenmanszaak. Als je dan perse als Arabisch sprekend persoon wil werken met een Arabische vertaling van brug, neem dan djisser, jisr, jisser of een ander alternatief. Er zijn nog andere woorden die brug betekenen ook. Ben een beetje creatief en neem je verlies als je eerste keus er al is. Van die jurist snap ik het nog, die moet ook zijn brood verdienen. Maar die ondernemer zet zich in mijn ogen wel te kijk zo. Een zorgverlener die niets begrepen heeft van goed fatsoen en ethiek; ben benieuwd hoe lang die gaat bestaan. En dan lach ik in mijn vuistje!
  2. Dank voor jullie reacties. We zullen wel eens kijken hoe het verder gaat. Morgen eerst maar eens naar KVK.
  3. Dank Iwan, ga zeker naar kvk maandag. Aanvulling: 24 maart 2014 is de andere djisr als merk geregistreerd. Ik krijg hier erg het gevoel genaaid te worden. Mijnheer komt bij jurist en vraagt wat hij kan doen. "ik wil die naam heel graag!" Nou, djisr staat niet als merk geregistreerd, dus als je dat nu doet, dan ..... oppositietermijn tot 26 mei 2014, dus ik kan nog proberen er een stokje voor te steken.
  4. Gisteren werd ik verrast door de ontdekking dat iemand in dezelfde kvk regio een handelsnaam ingeschreven heeft die identiek is aan de mijne, met overlap in doelgroep. Hoogst verbaast de KVK gebeld en zij zeggen daar niets aan te kunnen doen. 'Ik kan wel een juridische procedure opstarten.' Alsof ik daar op zit te wachten! De feiten: - ik schrijf mijn bedrijf in januari 2006 in onder de naam Djisr (is verbasterd van arabische woord al jisr Bewust niet gekozen voor de schrijfwijze met J, omdat ik meende te kunnen verwachten dat meerdere mensen hier voor zouden kiezen. het betekent brug en dat is in Arabisch toch een algemeen woord, vandaar de afwijking van normale europese speling van het woord) - ik richt me met re-integratie activiteiten en ondernemerscoaching op bijzondere doelgroepen, in die tijd met name allochtonen, nu breder - later komen er advies activiteiten over interculturele zaken en schuldhulpverlening bij - ik ben gevestigd in oosterbeek bij Arnhem en werk voornamelijk regionaal, maar voor sommige activiteiten ook landelijk - op 4 december 2013 schrijft iemand met een tolken bedrijf de handelsnaam DJISR in - activiteit interculturele opvoedondersteuning - op 18 februari wordt de domeinnaam djisr.com geclaimd -op 3 april 2014 ontdek ik dit en reclameer bij de kvk en later bij deze ondernemer - op 4 april 2014, vandaag dus, krijg ik een brief van een juridisch dat er niets aan de hand is en of ik maar even wil bevestigen dat ik het na zijn heldere betoog daar mee eens ben. Argumenten: Ja, de naam is gelijk, nee, de activiteiten kunnen niet tot verwarring leiden want hij zit in zorg en ik in dienstverlening, hij is vrijgesteld van BTW en ik niet, hij richt zich op kinderen en ik op volwassen en daarmee is de vraag of we ons allebei op dezelfde culturele groep richten en of we in dezelfde regio zijn gevestigd en werkzaam zijn niet meer relevant. Nou, nou, de KVK komt altijd met het voorbeeld van een bakker die dezelfde naam heeft, maar hier zie ik toch echt wel wat verwarrende overlap. Of ben ik nodeloos gevoelig nu? Een ander ding vind ik de website. Er zijn 2 elementen waar ik natuurlijk niet eigenaar van ben, maar die me wel storen. De kleur rood in de letters DJISR is zo ver als ik kan zien exact gelijk aan mijn kleur rood op de site en de kleur rood in mijn logo van het briefpapier (is anders gekleurd dan het logo op de website). En verder is de boog boven zijn naam wel anders dan in mijn huisstijl, maar toch, de vormgever is weinig creatief geweest vind ik. Ik snap dat het een mooi beeld is om een brug weer te geven, maar goed, alles samen is het me wel een beetje veel. Overigens, als ik het nu zo samen bekijk in de afbeelding, dan lijkt het alsof DJISR geknipt is uit mijn wordcloud. Wat is jullie mening? wie heeft er advies?
  5. Wat je ook van die regeling vindt, de feiten zijn: [*]item 1 er is een regeling tot 2004 (WAZ) [*]item 2 er komen veel protesten omdat velen menen dat afschaffing van WAZ een rechtsongelijkheid creëert [*]item 3 de overheid gaat overstag en besluit in 2008 deze 'rechtsongelijkheid' te repareren (weliswaar niet geheel vrijwillig) Als je het zo ziet, dan vind ik het raar en onzorgvuldig van de overheid dat er indertijd niet gekozen is voor reparatie met terugwerkende kracht. Ik meen dat het toen over 20 miljoen ging. En dan vind ik het ook helemaal niet verkeerd als ze daar nu voor op de vingers getikt worden. Verder wacht ik het zelf maar rustig af. Wij hebben in die periode op eigen kracht 2 kinderen gekregen, terwijl mijn partner vanaf 1998 zelfstandig was (wel AOV maar 1 jaar wachttijd). Als er geld komt, zeg ik geen nee. ;D
  6. Christine, bedoel je niet http://www.bidnetwork.ORG?
  7. en vandaag heeft de belastingdienst hun info op hun website aangepast: link
  8. oh ja, en nog even voor diegene waar het nog niet te laat is: Zorg nou dat je je zaken geregeld hebt voor het mis loopt. Het kan je een hoop ellende besparen. Je kunt niet alles voorzien in het leven en een beetje optimisme is prima, maar stop niet je kop in het zand. 1 op de 3 huwelijken gaan stuk en dit cijfer ligt aanzienlijk hoger bij ondernemers.
  9. Balen man, bovenal voor jullie persoonlijk. Als ik aan mijn eigen scheiding terugdenk ben ik altijd blij dat er niets was om ruzie over te maken, behalve onze persoonlijke pijn; geen kinderen, geen huis, geen bedrijf, geen bezit. En toch kregen we het voor elkaar ruzie te maken over banale dingen als de magnetron en kampeerspullen. Dan is jou situatie 1000 keer erger. En er komt een tijd dat je terugdenkt en constateert dat het een goede stap is geweest en dat je er nu beter voorstaat dan toen, wat het ook kost. Hoe je het ook wendt of keert, dit gaat geld kosten, dat is de consequentie van jullie stap. Maar geld is ook niet alles in het verhaal. Je persoonlijke leven, je geluk, je plezier, vrijheid mag wat kosten zou ik zeggen. Een sabatical van een jaar in New Zealand kost ook heel veel geld en toch zijn er mensen die het doen. Ik geef toe, er zijn heel veel leukere dingen te verzinnen dan de financiële consequenties van een scheiding, maar ook dit gaat je wat opleveren. Probeer de schade zo beperkt mogelijk te houden, maar staar je ook niet blind op het geld. Geld en kinderen worden vaak 'misbruikt' om de strijd over uit te vechten en daar uit komen meestal alleen verliezers. Principes worden plotseling uit de kast gehaald om een punt te maken, met nog grotere barrières die geslecht moeten worden. Enkele goede adviezen zijn al gepasseerd; niets overhaast doen, overzie het gehele plaatje, laat de een snijden en de ander kiezen, zoek vertrouwenspersoon, of als die er niet is mediation. Als er helemaal geen basis meer is samen, zit er niets anders op dan dat ieder zijn/haar eigen adviseur in de arm neemt. Ai, nog meer kosten. Maar uiteindelijk zijn jullie beide gebaat bij een gemeenschappelijke oplossing. Nog wat aanvullingen vanuit mijn perspectief: Accepteer je verlies, zorg voor voldoende ontspanning, zie in dat geld slechts geld is, blijf open staan voor reden en redelijkheid, probeer het probleem ook vanuit het perspectief van de ander te zien en laat je niet van de wijs brengen door de onredelijkheid van de ander, maar bepaal je eigen positie in alle redelijkheid en probeer dan daar zo dicht mogelijk bij te komen. Blijf in gesprek met elkaar! Ron geeft aan dat er op dit forum kundige juristen en fiscalisten zijn. Ik ken er in ieder geval een die gespecialiseerd is in o.a. deze vraagstukken (vanuit juridisch perspectief met notariële ervaring). Zoek maar eens op Tjeerd van de Polder. Veel sterkte, wijsheid en geduld! Jos
  10. Heb het boek gelezen tot pagina 154. En toen kon ik het niet meer opbrengen. Interessante materie, maar de reviews die ik gelezen heb geven weer wat ik er van vind: erg langdradig. Susan Cain heeft m.i. teveel geprobeerd een wetenschappelijke verantwoording te schrijven en dat boeit me niet. De kijk op introvert is boeiend en ik leer weer meer over mezelf, maar ik kom er simpel weg niet verder mee. Later wellicht nog eens oppakken. Lees nu The introvert advantage; how to thrive in an extrovert world van Marti Olsen Laney. Nederlandse vertaling. Het lezen gaat niet zo snel nu de vakantie voorbij is, maar tot nu toe tevreden. Kom er op terug als het uit is. (kan nog even duren). Het lijkt meer praktisch in plaats van achtergronden en wetenschappelijke onderbouwing.
  11. De 5 A4tjes met de vragen van Hans werkt heel prima. Ik zou er echter een vraag aan toevoegen: Waar heb ik mee te maken? De markt wordt nog al eens vergeten dan wel verwaarloosd in een dergelijke overpeinzing. En dat leidt dan weer tot overdreven optimisme. 6 A4tjes dus of wie ben ik en wat kan ik samenvoegen. Kan ook best denk ik. En vergeet bij het beantwoorden van de vragen de meningen, visies en ervaringen van anderen niet mee te nemen (zeker wb hun kijk op jou kwaliteiten)
  12. Als je spreekt over freelancers AANNEMEN, dan geef je al aan dat je denkt aan een soort dienstverband. Wat zoek je? Dienstverleners die een taak op zich nemen en uitvoeren of flexibele medewerkers die (zonder noemenswaardige rechtspositie) werkzaamheden voor je uitvoeren? Het lijkt het zelfde, maar er is een wezenlijk verschil. Freelancers gun je een opdracht, die neem je niet aan. De gezagsverhouding speelt een belangrijke rol bij de beoordeling of iets een dienstverband is of niet en daar zou het bij jou wel eens mis kunnen gaan. Kies voor payrolling, zoals Sabra oppert. Dat lijkt me het beste voor alle partijen. Voor de prijs hoef je dat niet te laten.
  13. Qredits maakt goede sier met de naam microcrediet, maar het is gewoon de bank zelf. Met veel subsidie in het leven geroepen om de 'kleintjes' te bedienen, want de 'normale' bank wilde dat niet vanwege de relatief lage verdiensten bij hoge kosten. De boodschap van Qredits is duidelijk: zoek een partner of pas de helft zelf bij. Een bank zal je geen oplossing bieden vrees ik. 25000 is veel, maar overweeg eens een Crowd Funding campagne. Ik kan me zo maar voorstellen dat als je in een korte tijd 10000 naar je toe kunt trekken door de verkoop van een soort 'tegoedbonnen', dat Qredits een ander besluit neemt. Als je bv 100 mensen kunt bewegen 100 euro voor te schieten, laat je zien dat er behoefte is aan je winkel. Daar kan geen ondernemingsplan tegen op.
  14. Tja Pieter, wat voor antwoord verwacht je? En waarom wil je dit weten? Het klinkt een beetje als een vraag van een consument die weten wil waarom hij zoveel moet betalen voor een product, terwijl de mensen in bv Bangladesh er zo weinig voor krijgen. Om toch enigszins een antwoord op je vraag te geven: als ze gemaakt zijn, moeten ze nog verscheept worden, ingevoerd, gedistribueerd en uiteindelijk komen ze via je winkel in je klerenkast terecht. Elke stap wil er op verdienen. Zo kom je op een verkoopprijs. Soms wordt er de voorwaarden gesteld door een fabrikant of leverancier dat er een minimale verkoopprijs. Soms kijk je gewoon om je heen op de markt om te zien waar concurrenten hun producten voor verkopen. Als je een minder algemeen antwoord wilt, zul je een duidelijkere vraag moeten stellen.
  15. @NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)? Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV? In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?
  16. Grappig dat het nu over introvert zijn gaat. Nog even delen uit de bootcamp: extraverte mensen hebben voordelen omdat ze makkelijk op mensen af stappen en makkelijk spreken. Maar ontroverte mensen kunnen goed luisteren en hebben dus beter door wat de gesprekspartner nodig heeft. Beide zijn kwaliteiten. Voor wat het waard is. Ikzelf beschouw mezelf ook als introvert, zelfs een beetje bang. Maar ook wel een held, want uiteindelijk doe ik het wel allemaal. Ik stap op mensen af, maar contact, verbind mensen, sta voor mijn zaak. En dat zijn de ware helden heb ik me ooit laten vertellen. Bang en toch erop afstappen. Daar houd ik me dan maar aan vast. ;D
  17. Zonder waardeoordeel: Neta heeft daar een oplossing voor. Hij geeft zelf aan dat hij besloten heeft alles op video te zetten en de video's te verhandelen. Maar de praktijk is dat de video's premies zijn voor het aanbrengen van bezoekers, beloningen voor reacties op de nieuwsbrieven en zo. En ik verwacht dat er a la landmark ook wel andere personen opgeleid gaan worden delen over te nemen. Iedereen kan van alles over hem zeggen, slim is hij wel. Overigens is zijn hele bedrijf een voorbeeld van zijn lessen. Creeer ambassadeurs, zorg voor een low end ingang met een high end vervolg, stap af van uurtje factuurtje en reken af op waarde, geloof in de waarde van je product en blijf zoeken naar high end producten waar je meer voor kunt vragen, creeer assets (boeken, video's, ....). Neta doet dat zelf geweldig. Je kunt kritiek hebben op wat hij levert, maar het is overduidelijk succesvol. In ieder geval voor het moment. Boeiend fenomeen vind ik het.
  18. Ik ben ongeveer 1 jaar geleden naar de bootcamp geweest. Vooral uit nieuwsgierigheid en om te bezien of het iets is om naar te verwijzen. Ik vond het erg leuk om bij te wonen, maar heb ooit eens 'Landmark' gedaan dus was wat gewend. Hele harde welkomstmuziek, een zaal enthousiaste mensen met vooraan de groupies. Het programma is niets mis mee, maar wel heel erg uitgekauwd. Zo heel veel wordt er niet behandeld in 2 dagen, maar zeker waardevol voor velen denk ik. Nisandeh is een gedreven man die geen problemen heeft met zijn zelfverzekerdheid. Ik heb 2 leuke dagen met hem gehad. Je krijgt er zeker energie van en dat is ook de valkuil. Aan het eind van de 2 dagen krijg je natuurlijk de niet te weigeren aanbieding om 3 vervolgcursussen te kopen voor de prijs van 1. Goede deal, alleen kosten die cursussen stuk voor stuk 3000 euro, dus bind je je aan een uitgave van 3000 euro. En natuurlijk alleen nu. Kortom, leuk event, goede plek om te netwerken, enkele eyeopeners wellicht, maar je moet stevig in je schoenen staan en weten wat je wilt en wat je niet wilt. Want anders ben je 3000 euro lichter. Overigens, ik ken diverse mensen die het gedaan hebben. 1 bijvoorbeeld is erg enthousiast, maar ik merk weinig resultaat. Een ander voelde zich diep ongelukkig met haar keuze in te schrijven voor die dure cursussen en ook ongelukkig tijdens de cursus (overigens ook in een zaal met 300 mensen of zo; reken maar uit). Maar het gaat haar erg goed en haar bedrijf heeft zeker een boost gekregen. Het kan verkeren, maar in wonderen geloof ik niet. Nog een afsluiting: De bootcamp is gratis, maar je betaald 47 euro voor de catering. De zaal betaald hij zelf en het hele weekend kost een ton. Het is zijn investering in zijn marketing. 1300 mensen in de zaal. Ruim 60.000 euro, voor catering? 40.000 zelf betalen? Wie het gelooft mag het zeggen!
  19. Ik woon in Oosterbeek en toen ik hier kwam wonen in 1999 was de Weverstraat een heel mooi, maar dood straatje. Eens was dit de groter winkelstraat, maar nu was alles zo'n beetje woning of stond op instorten en de Utrechtseweg was waar het gebeurde. Inmiddels leven we in 2013 en is alles anders. Steeds meer winkels worden in ere hersteld. Nieuwe bewoners openen in hun eigen winkelruimte een winkel of verhuren deze ruimte, het oude postkantoor is gevuld met 2 grote winkels en een restaurant, een slooppand (met plannen voor appartementen) is na gekraakt te zijn gerenoveerd en er zit nu een restaurant en een kunstcentrum, het verzekeringskantoor is vervangen door een galerie kunstuitleen, een minipandje is geworden tot de kleinste espressobar van Nederland enzovoort. Laatst liep ik op een troosteloze regenachtige sinterklaaskoopavond door het dorp. De Utrechtseweg uitgestorven en kil. De Weverstraat levendig en gezellig met vuurkorven en zo. Daar gebeurde het. De politiek kan allerlei dingen bedenken, maar als de ondernemers hun eigen plan trekken en samen laten zien wat ze waard zijn, dan is er hoop op leven en meer. En hebben de politiek en poenerige vastgoedluitjes het nakijken.
  20. Eigenlijk is op jouw vraag zo geen zinnig antwoord te geven. Je spreekt over een 'grote investering', maar voor de een is 5000 groot en voor de ander 2 miljoen. Horeca, bedoel je nieuw concept, restaurant, kroeg, snackbar? Waar hebben we het over? Wat mij betreft moet je je het volgende afvragen afvragen: [*]heb ik voldoende voor ogen wat ik wil, hoe ik het wil, wat dat gaat kosten en hoe ik dat meer dan terug ga verdienen [*]Zo nee, niet doen! In geen geval, want dan ben je nog niet voldoende voorbereid en of ben je niet uit het goede hout gesneden [*]Zo ja, geef ons dan een concrete inkijk in je plannen, situatie en verwachtingen. Daarna kun je zinnige reacties verwachten op de inhoud Succes! Jos
  21. inderdaad, een boeiend probleem. Op de site van kenniscentrum horeca vind je dit antwoord: Mag een partycateraar alcoholhoudende drank verstrekken ? Ja. Ook sterke drank is toegestaan. Wel moet het dus gaan om een besloten feest van een particulier. Het gaat derhalve niet om openbare evenementen. Verder wordt de locatie waar verstrekt wordt door de opdrachtgever bepaald. Die locatie moet normaal voor andere activiteiten gebruikt worden. Heeft een partycateraar een vergunning nodig ? Kenmerkend voor het partycateringbedrijf is dat op steeds verschillende locaties in opdracht en voor rekening van een cliënt etenswaren en dranken worden geserveerd. Zulks geschiedt dan veelal in een besloten sfeer, terwijl de drank gratis aan de gasten wordt verstrekt. Daarvoor is geen drank- en horecavergunning vereist. In ieder geval zijn op deze site veel antwoorden te vinden:http://services.kenniscentrumhoreca.nl/HorecaABCHome/HorecaABCList/HorecaABC_P/HorecaABC_Partycatering.aspx
  22. TS moet zich beter laten informeren. Het probleem is dat veel mensen met Bbz iets hebben van zo min mogelijk contact, dan is het goed. Mijn stelling is dat je je het beste kunt inspannen voor een zo goed mogelijke relatie, dat helpt je altijd. Hoewel ik moet toegeven dat op dit moment het lastig is om contact te krijgen. In Rheden denkt men goed met je mee. Dat je elke maand een mutatieformulier WWB moet invullen is een onhebbelijkheid waar de BBZ ambtenaar die net weg is jaren voor gestreden heeft dit af te schaffen of voor ondernemers door te schuiven van 25ste van de maand naar bv 10de. Zover ik weet heeft hij tegen iedereen gezegd dat dat niet kan en dat het dus een voorlopige opgave is. Hoe de huidige consulent Bbz dat communiceert weet ik niet. De afrekening vindt plaats na einde boekjaar en niemand heeft er problemen mee als je bij je maandelijkse opgave in jouw voordeel opgeeft en iedereen snapt dat het een schatting is. Het is namelijk alleen bedoeld om te voorkomen dat je volgend jaar een boel geld terug moet betalen. Goede service lijkt me. En het is ingevoerd sinds ik meen 2009 om ondernemers te dwingen aandacht te besteden aan hun cijfers. Wat dat is vaak 'naatje'. Men vraagt elke maand een schatting via WWB formulier (rond de 25ste), elke maand een V&W plus balans zodra die beschikbaar is (soort dwang om maandelijks de boekhouding op orde te hebben), elk kwartaal V&W, balans en BTW aangifte en na einde boekjaar eindafrekening. Zoiets als ik het uit mijn hoofd doe. Nogmaals, ga in gesprek en leg je probleem uit aan de betreffende Bbz consulent, bespreek je investeringsbehoefte. Dat is beter dan hier klagen en zoeken naar mogelijkheden een dubbele boekhouding er op na te houden. Met als mogelijk gevolg dat als ze er achter komen dat je dan je hele Bbz verspeeld. Enne, als je twijfelt over mijn inzicht hierin; ik begeleid al sinds 2006 Bbz ondernemers voor gemeente Rheden.
  23. Lullig voor je, vervelende situatie; ik wens je veel wijsheid en sterkte in deze periode. Het is erg afhankelijk van wat er in het samenlevingscontract staat beschreven. Staat er iets beschreven over verrekening van tijdens relatie verworven inkomen/kapitaal? Staat er iets beschreven over bezittingen? Ik ben geen notaris, maar volgens mij zijn bepalingen als 'huwelijkse voorwaarden' niet automatisch opgenomen in een samenlevingscontract. Hoe is jullie relatie? Kijk, als zij aangeeft geen behoefte te hebben de zaak op de spits te drijven is er niets aan de hand. Nu iets regelen om te voorkomen dat zij er iets mee gaat doen is m.i. te laat.
  24. ideale situatie voor een grondig onderzoek. En dan schrijf je als je er aan toe bent je ondernemingsplan in een namiddag. Ga rondneuzen bij diverse bedrijven, kijk wat zij doen en hoe ze het doen. Praat met ondernemers over hun bedrijf en waar ze tegenaanlopen, laat je informeren over de problemen in de branche, het gevaar van goedkope concurrentie uit het buitenland, waar nog wel kansen zijn. Probeer wat ritten mee te maken, zodat je ook van binnenuit de branche leert kennen. Enzovoort. Leuk en informatief. Niemand zal een jongen van 16 als concurrent zien, dus als ze de moeite nemen zien ze geen reden terughoudend te zijn in hun informatie. Let wel, als ze de moeite nemen, want het is ook wel zo dat ik me voor kan stellen dat transport ondernemers niet veel energie in een nieuwsgierige jongen van 16 zullen stoppen. Daar leer je veel meer van dan het doorlezen van een bestaand ondernemingsplan. Wanneer is dat plan geschreven, is het nog actueel, wat is bovendien de kwaliteit van dat plan, hoe is de markt veranderd als jij er aan toe bent, enzovoort. Kortom, weinig zinvol om een voorbeeld ondernemingsplan te lezen, laat staan te kopen. Succes en veel plezier met 'snuffelen'.
  25. Je kunt investeren in het kader van orde op zaken stellen. Sterker nog, ik adviseer iedereen die in de BBZ komt te investeren in zichzelf en het bedrijf als het enigszins mogelijk is. Als je eerlijk bent moet je meestal toegven dat het niet alleen maar domme pech is of de crisis dat je in die omstandigheid gekomen bent. Een investering in een betere bedrijfsvoering kan je helpen uit de bijstand te komen en te blijven. Meestal hoef je dan niet uit exploitatie te investeren, maar kun je in aanmerking komen voor een BBZ krediet. Als je een goed verhaal hebt natuurlijk en als het je gegund wordt. De mensen die de Bbz alleen maar zien als een zak met geld, redden het vaak uiteindelijk niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.