• 0

Nieuw vleesproduct voor honden: hoe schat ik de grootte van mijn omzet in?

Wij zijn bezig met de ontwikkeling van gedroogd vlees voor honden

dit vlees zullen wij drogen en vormen naar een brok

 

dit droogvoer is dan 100% vlees ( wel voegen wij de benodigde vitamines en mineralen toe )

product is vrij van granen en bevat geen geur&kleur stoffen

 

deze gedroogde vlees brokken zijn uniek en bevatten zeer veel eiwitten

dit is een premium voer welke in de winkels te koop aangeboden moet worden voor E8,00 de kilo

de winkelier of eindverkoper kan daar een marge op halen van 40%

 

nu heb ik al vele groothandels en petshops gesproken

men heeft er zeker oren naar maar niemand kan mij vertellen hoeveel omzet -euro of kilo - men zal behalen

 

nu ben ik bezig met de financiële berekeningen en moet een omzet gaan schatten

 

hoe doe je dat?

 

crew: vlees voor hond

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Premium brokken 78 euro 12 kilo 6,5 euro de kilo

Gewone brokken 7 euro 2,5 kilo 2.8 euro de kilo

Vers vlees van de slager kip, pens of rund 1,5 tot 2 euro de kilo

 

Ik vind het persoonlijk een pittige prijs. Aangezien mijn poekie het laatste krijgt en ong 1300 gram per dag eet. Premium brokken zie ik meestal in de meest wanstaltige lobby vanuit de dierenarts gepushed worden. Onder het mom je poekie is al ziek, maar met dit voedsel zorg je echt goed voor hem.

 

Geen granen geur- en kleurstoffen, nice. Alleen vraag ik mij af wat de voedingwaarde blijft als je het uitdroogd? Maar goed ik ben geen voedingsexpert.

 

Hoe verhoudt het voervolume zich met vers vlees. Zou ik in mijn geval 1000 gram + moeten voeren eet de hond duurder dan ik.

 

Kortom je zit pittig aan de prijs, er is heel veel concurrentie met heel slagkracht.

 

Persoonlijk zou ik eerst eens aan de markt vragen (lees de vele fora die er zijn van fokkers en hondenhouders) of er uberhaupt interesse is in product en voor die prijs (mocht je dat al niet gedaan hebben). En wat zij kopen in welke volume en waarom.

 

Veel succes

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Hi Jeroen Hi Micha

 

recht toe recht aan is het zeker niet

er zitten vele jaren van ontwikkeling in en moet meteen goed op de markt gezet worden

 

volumes zijn lastig omdat dit product er NIET is

betredende voedingswaarde als je normaal 1000 gram geeft aan je hond zal je van deze brok ongeveer 220 gram nodig hebben

het voordeel is ook meteen dat het schoon is tov vers vlees en qua ontlasting vele malen minder dan met de huidige GRAAN brokjes

 

juist omdat we in het duurdere ( als je het omrekende met vers vlees valt het mee ) segment gaan zitten

en het van alles wat moet afsnoepen in een overvolle markt is het juist zo lastig

 

ons product gaat zich zelf verkopen aan zowel hond als aan het tevreden baasje

 

crew:

Link naar reactie
  • 0

 

het voordeel is ook meteen dat het schoon is tov vers vlees en qua ontlasting vele malen minder dan met de huidige GRAAN brokjes

 

juist omdat we in het duurdere ( als je het omrekende met vers vlees valt het mee ) segment gaan zitten

en het van alles wat moet afsnoepen in een overvolle markt is het juist zo lastig

 

ons product gaat zich zelf verkopen aan zowel hond als aan het tevreden baasje

 

crew:

 

Is e.e.a. ook niet afhankelijk van het geldbedrag wat je aan marketing uit wil geven.

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Rive,

 

Ja natuurlijk

maar we hebben al heel veel geld en tijd zitten in de ontwikkeling

Nu willen we eerdaags gaan starten met productie en worden op dit moment de eerste verpakkingen ontwikkeld

 

maar nu moeten we beslissen hoeveel verpakkingen we laten maken en van hoeveel soorten

als ik begin mei vele duizenden producten op voorraad heb en de omloopsnelheid gaat tegenvallen

zitten we straks met grote partijen welke we moeten vernietigen

 

we hebben nu een de productiestraat gekocht ( deels geleend geld )

en een huur pand

 

veel geld hebben we niet en zal dus nog een oplossing voor gevonden moeten worden

marketing zal door onze eigen - nog aan te nemen-verkopers moeten gebeuren

 

Wij gaan er van uit dat dit product zichzelf zal verkopen

maar hoeveel kunnen we niet in kaart krijgen

 

er zijn meerdere problemen/vragen

 

1: starten met 1 soort in 1 inhoudsmaat

2: meteen starten met 5 soorten in 4 inhoudsmaten

 

Crew:

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Wat selectieve quotes...

[*]veel geld en tijd zitten in de ontwikkeling

[*]beslissen hoeveel verpakkingen en soorten

[*]productiestraat gekocht, geleend geld

[*]veel geld hebben we niet

 

Persoonlijk lijkt het me een mooi product, mooi alternatief voor carnibest wat naar mijn weten in de buurt komt van vers en praktisch en dus het meest vergelijkbaar is.

 

Maar sorry, voor de tweede maal "wij gaan er van uit dat dit product zichzelf zal verkopen". Ik wilde je nog serieus nemen, maar mij ben je kwijt.

 

Sterkte

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Hi Twabla

 

Ja hebben we overwogen

 

maar als we versvlees goedkoop willen drogen moet dat in 200tons bunkers gebeuren

van deze 200 ton houden we ongeveer 40 a 45 ton gedroogd vlees over welke wij moeten inmengen met vitamines en mineralen en deze gaan vormen in een speciaal ontwikkelde machine

 

dan heb ik 41 a 45 ton product

 

als ik dit ook gelijk laat verpakken is het een zeer hoge investering

 

Deze droog bunkers moeten we 3 a 4 maanden van te voren vastleggen

en het droogproces neemt 4 a 5 dagen in beslag

 

we moeten dus een beslissing maken wat we gaan doen

als het beter aanslaat dan gehoopt raken we out of stock wat natuurlijk voor een beginnend merk

meteen een doodsteek is

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Rive,

 

Ja natuurlijk

maar we hebben al heel veel geld en tijd zitten in de ontwikkeling

Nu willen we eerdaags gaan starten met productie en worden op dit moment de eerste verpakkingen ontwikkeld

 

maar nu moeten we beslissen hoeveel verpakkingen we laten maken en van hoeveel soorten

als ik begin mei vele duizenden producten op voorraad heb en de omloopsnelheid gaat tegenvallen

zitten we straks met grote partijen welke we moeten vernietigen

 

we hebben nu een de productiestraat gekocht ( deels geleend geld )

en een huur pand

 

veel geld hebben we niet en zal dus nog een oplossing voor gevonden moeten worden

Wat ik me dan afvraag, op basis van welke gegevens ben je begonnen!

Link naar reactie
  • 0

Bas,

 

natuurlijke vitamines en geen chemische antioxidanten , geen claims die we niet waar kunnen maken

een eerlijk product

 

Marco,

We hebben veel marktonderzoek gedaan naar het juiste hondenvoer

en even kort zijn tot de conclusie gekomen dat vlees het juiste is

de huidige BARF producten voldoen niet aan de Nederlandse en Europese wetgeving

de producenten van dit soort producten moeten een illegale manier gebruiken om dit te omzeilen

 

Ik wil hier nu niet de vlees producenten zwartmaken maar wat daar gebeurd is niet goed

dit is niet wat zij willen maar Brussel laat ze geen keus, de wetgeving van de Fediaf is gebaseerd op blikvoer en niet op onverhit vlees.

als je daar echt meer over wilt weten, kan ik je dat buiten dit forum om wel uitleggen

 

twabla,

als we een kleine test batch doen verliezen we te veel marge

we gaan 200 ton drogen maar weten nog niet precies hoeveel van wat

dit zal afhankelijk zijn van het aantal producten wat we willen gaan lanceren

 

Crew:

 

 

Link naar reactie
  • 0
we gaan 200 ton drogen maar weten nog niet precies hoeveel van wat

 

Even terug naar af - je gaat 200 ton vlees verwerken, je weet nog niet hoe je de verdeling moet doen, en dat kom je hier op een forum even vragen?

 

Dan denk ik, ondanks dat je verder klinkt alsof je prima weet waar je het over hebt, dat je dit in een eerdere fase echt niet serieus genoeg genomen hebt. Ik vind dit hele verhaal behoorlijk verbijsterend, eerlijk gezegd.

Link naar reactie
  • 0

Twabla,

 

we weten wat de diverse producten doen en hoe ze aanslaan bij honden

we zijn al een aantal jaren bezig

alle organen vlees bot en kraakbeen hebben wij al een aantal keren in drogerijen gedroogd

 

maar dat zijn kleine productie en dan moet en we bijna een heel jaar drogen voordat we een ton of 50 hebben

buiten het verhaal dat dat ook veel te duur is

 

Crew:

 

Link naar reactie
  • 0

Er zijn al investeringen gedaan in productiefaciliteiten en er zijn al aparte batches uitbesteed. Dan is het rijkelijk laat om nu (opnieuw) een inschatting te maken van de mogelijke omzet. Zeker wanneer het een markt is die deels nog gemaakt moet worden.

 

 

nu ben ik bezig met de financiële berekeningen en moet een omzet gaan schatten

 

 

Dan heb je bovendien nog het probleem dat je wil inschatten hoeveel je moet produceren van verschillende varianten.

 

Zit niks anders op dan al gaande bij te sturen. Kijk naar de populaire smaken blikvlees en probeer met twee varianten volume en snelheid te maken, en ga pas daarna verbreden. Het gebrek aan marktdata met voorspellende waarde is een algemene handicap bij de lancering van noviteiten. je kan desgewenst parallellen trekken met het buitenland, met name USA en UK die doorgaans iets vooroplopen in deze domeinen.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hi Twabla,

 

We zijn niet laat maar moeten sturen op grote dure droogoperaties welke lang van tevoren gereserveerd moeten worden

de eerste 200 ton gaan we drogen en de tweede 200 ton volgt 6 weken later

de derde zouden we ook al moeten inplannen maar zijn bang dat het te snel is om dat n al te doen

 

Probleem zou kunnen worden dat we nee moeten verkopen

 

en je snapt dat na een lange periode van investeringen in tijd en geld

we nu voor een goede compensatie gaan

 

de eerste klanten hebben we al en zij zijn er erg vol van

maar een goede omzet berekenen kunnen kleine winkeliers niet

 

Groothandels geven aan zet maar een paar pallets neer

maar kunnen ook niets zeggen over een vervolg bestelling

 

potentie van dit product is zeer goed

maar de periode van gedroogd vlees is te lang en als starter

is het moeilijk om bij een bank of anders geld te krijgen voor erg dure en grote voorraden

 

Crew:

 

Link naar reactie
  • 0

 

Wat is de houdbaarheid van dat product?

 

Je kan een opschalingsplan maken dat voorziet in smalle uitrol (beperkt aantal outlets) als de omloopsnelheid hoog is en een brede uitrol (groot aantal outlets) als de omloopsnelheid laag is. Dan moet je dus bovenop de verkoopdata zitten en scenario's doorrekenen, zodat je niet met tekorten komt te zitten in een planningshorizon van zes weken.

 

Wie is die crew?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik zou je wel op weg kunnen helpen misschien aangezien wij veel grote evenementen bezoeken met onze winkel en veel bekijks ermee hebben, zouden we wat proefverpakkingen kunnen uitdelen die in een leuke tas zitten of iets dergelijks. Dit doen wij onder andere al met BioFood, maar tijdens een evenement is er slechts plek voor 1 merk vinden wij en ook alleen merken die voldoen aan hoge standaarden die je gelukkig in je openingspost hebt benoemd. Je zult ons bijvoorbeeld nooit een Pedigree zien aanprijzen of een Bonzo, kwaliteit is wat telt. Stuur mij anders even een berichtje dan bellen we een keertje.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    3 leden, 204 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.