Ga naar inhoud

Waar valt nu een traiteur onder?

Geplaatst:

MM2012

Goedemorgen,

 

Ik heb een pand gezien in Amsterdam en ik wil kant en klare maaltijden verkopen,( zoals een Aziatische keuken,toko) mensen kiezen uit wat ze willen eten, alleen ik kan nergens iets vinden waar dat onder valt.

Mensen komen binnen ,nemen hun eten mee en nuttigen het elders, pand heeft geen horeca als bestemmingsplan.

Is het ook mogelijk dat je ook koffie, smoothies etc erbij verkoopt?

 

Bedankt alvast

 

 

Featured Replies

Geplaatst:

MM2012

  • Auteur

Bestemmingsplan is detailhandel!

Geplaatst:

Norbert Bakker

  • Moderator
Ik heb een pand gezien in Amsterdam en ik wil kant en klare maaltijden verkopen,( zoals een Aziatische keuken,toko) mensen kiezen uit wat ze willen eten, alleen ik kan nergens iets vinden waar dat onder valt.

Ik heb een klant in A'dam die doet exact hetzelfde, alleen andere keuken.

 

Hij valt onder de Categorie (KvK SBI Codering) "gespecialiseerde winkels in overige voedings- en genotsmiddelen". Winkel heeft een detailhandelbestemming, maar er wordt ook in bereid (beperkt tot de finishing touch overigens, het meeste werk wordt in een prof. keuken vlakbij gedaan)

 

Is het ook mogelijk dat je ook koffie, smoothies etc erbij verkoopt?
Een winkel is een winkel, zolang het alleen maar om mee te nemen is.

Eem Financieel Advies ; persoonlijk en vertrouwd verzekerd voor ZZP en MKB

Gespecialiseerd in Arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en Cyber.

 

 

Geplaatst:

MM2012

  • Auteur

Dank je Norbert!

Het eten wordt ter plekke voorbereid? Dat mag? Kan je daar wat meer over vertellen?

 

 

 

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Google eens op HACCP...

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

Zomaar iemand

Het is heel goed te vergelijken met een bezorgdienst, waar ik bij een aantal filialen de leiding heb gehad, bij de opstart. Het valt inderdaad altijd detailhandel, let er wel op dat mensen er absoluut niet mogen eten of drinken. Met als enige uitzondering een bak koffie tijdens het wachten, tenminste zolang ze er niet voor hoeven te betalen.

De keuringsdienst let hier heel streng op en de boetes zijn niet mis. Voor horeca gelden nu eenmaal veel strengere regels mbt inrichting en veiligheid.

Uiteraard staat het je altijd vrij om de inspecteur zelf uit te nodigen voor de opening.

Je hebt dan 2 voordelen:

- De kans op een off. waarschuwing/boete is nihil, je bent immers nog niet open en je hebt hem zelf uitgenodigd.

- Als alles in orde is. zal de kans op een vervolgbezoek op zondag rond 18.00 nog even op zich laten wachten, want er is een groot tekort aan inspecteurs en je hebt dan al een positieve stempel.

 

Succes met de nieuwe onderneming!

 

Geplaatst:

MM2012

  • Auteur

Goeie tip Jasper!! Thanks

 

Nu uitzoeken hoe het zit met koken in dit pand.

Geplaatst:

Bedrijfsmakelaar

Kijk even goed in het bestemmingsplan. Waarschijnlijk kun je veel vinden op de site bestemmingsplannen.nl Er staat vaak duidelijk aangeven wat toegestaan is in het pand.

Zoals ik het nu zie is het detailhandel, maar je zult wel een aantal vergunningen moeten hebben als je gaat koken en dergelijke. Gemeente kan je daar mee helpen.

 

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.