Enige tijd ben ik bezig met het oriënteren voor een eigen start up en ben begonnen met het onderzoeken naar bijvoorbeeld welke vergunning er nodig zijn en alle andere relevante regelgeving. Het idee is basaal uitgeschreven en voordat we alles specifiek in een ondernemingsplan, financieringsplan en exploitatiebegroting zetten zou ik graag wat dingen willen weten van andere ondernemers hier op dit forum.
Op dit moment hebben we een pand op het oog van zo een 80m2. Van wat ik heb gelezen is het een soort van 'regel' de kosten van de huur van het pand niet hoger dan 10% van de totale omzet te laten zijn. Wat is hierbij een realistische schatting van de omzet in het eerste jaar voor een bedrijf?
En het pand wordt leeg aangeleverd dus hierbij moeten wij verbouwen en oa een omgevingsvergunning aanvragen. Wat zullen de kosten zijn voor het verbouwen van het pand? Zelf vind ik dit een erg lastig punt om als beginnende ondernemer in te schatten. Voor de 'keuken' gaat het dan om een salade/broodjesbar, oven, bakplaat en koeling voor producten, drank en alcohol. Daarnaast zal het interieur nog moeten worden verzorgd zoals de vloer en muren. Moet ik dan richting de 30 duizend euro gaan rekenen?
Ik hoop dat iemand op die laatste vraag een juiste schatting kan maken voor mij!
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Anoniem11
Anoniem11
Hallo,
Enige tijd ben ik bezig met het oriënteren voor een eigen start up en ben begonnen met het onderzoeken naar bijvoorbeeld welke vergunning er nodig zijn en alle andere relevante regelgeving. Het idee is basaal uitgeschreven en voordat we alles specifiek in een ondernemingsplan, financieringsplan en exploitatiebegroting zetten zou ik graag wat dingen willen weten van andere ondernemers hier op dit forum.
Op dit moment hebben we een pand op het oog van zo een 80m2. Van wat ik heb gelezen is het een soort van 'regel' de kosten van de huur van het pand niet hoger dan 10% van de totale omzet te laten zijn. Wat is hierbij een realistische schatting van de omzet in het eerste jaar voor een bedrijf?
En het pand wordt leeg aangeleverd dus hierbij moeten wij verbouwen en oa een omgevingsvergunning aanvragen. Wat zullen de kosten zijn voor het verbouwen van het pand? Zelf vind ik dit een erg lastig punt om als beginnende ondernemer in te schatten. Voor de 'keuken' gaat het dan om een salade/broodjesbar, oven, bakplaat en koeling voor producten, drank en alcohol. Daarnaast zal het interieur nog moeten worden verzorgd zoals de vloer en muren. Moet ik dan richting de 30 duizend euro gaan rekenen?
Ik hoop dat iemand op die laatste vraag een juiste schatting kan maken voor mij!
Alvast bedankt :)
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/49665-start-lunchroom-centrum-grote-stad/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
32 antwoorden op deze vraag