• 0

offerte op maat of direct prijzen kenbaar maken op website cateraar.

 

Als cateraar kom ik op locatie door het land. Ik zie sommige concurrenten een calculator op de website hebben. Kies het aantal gasten, aantal drankjes en hapjes en de locatie waar het feest plaats zal vinden en er komt een offerte tot de cent nauwkeurig in beeld.

 

Op mijn website heb ik geen vaste prijzen staan, dit omdat ik de prijs scherp wil kunnen aanbieden en mijn marges niet overal hetzelfde zijn. Voor een leuke aanvraag aan de andere kant van Nederland waar een concurrent in de buurt zit moet ik een prijs opgeven waar ik het nog voor wil doen, maar waar ik minder winst mee pak dan dat het bij mij in de omgeving is. Zo kan ik soms toch nog een lagere prijs aanbieden dan een concurrent.

 

Voor vaste klanten, of klanten die mogelijk vaker gaan boeken wil ik de prijs wat lager houden. Een aanvraag van een duur hotel of een scouting resulteren ook in 2 verschillende offertes terwijl ze een zelfde dienst kunnen aanvragen.

 

In het algemeen zal ik automatisch een duurdere aanbieding doen als ik een calculator op mijn site plaats en reiskosten, tijd etc. automatische tarieven zullen gaan krijgen, waardoor ik in gevallen duurder ga worden dan concurrenten terwijl ik het in veel gevallen ook voor minder kan doen.

 

Een groot nadeel nu is dat mensen misschien geen zin hebben te wachten op een offerte, zeker niet als ze elders al meteen een prijs kunnen berekenen.

 

Als ik een gebruikte auto zoek, en de prijs is op aanvraag dan klik ik zelf door naar de volgende, soms denk ik ook dat het dan wel duur zal zijn en heb gewoon geen zin om daar op te wachten.

 

Hoe is jullie mening hier over, het aanvragen van een offerte ipv het meteen zien van een prijs op diverse sites?

 

 

IJstraktatie, het lekkerste ijs op locatie!   https://www.ijstraktatie.nl/

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

8 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik heb mijn prijzen op al mijn websites staan. Zo weten klanten direct waar ze aan toe zijn, en ik hoef een stuk minder offertes te maken voor klanten die mijn prijzen toch niet willen of kunnen betalen.

 

Het nadeel daarvan is inderdaad dat je niet kunt variëren met de prijs. Ik heb bij mijn dj business een zeer succesvolle concurrent die helemaal geen prijzen op de site heeft staan en werkt met een variabel prijssysteem. Dat werkt hetzelfde als bij vakanties: populaire datums zijn duurder dan rustige datums.

 

Een compromis kan zijn dat je vanaf prijzen op de site zet, maar dan moet je het wel kunnen verantwoorden als het opeens duurder is...

 

Bij mijn website business willen klanten bijvoorbeeld vaak wat maatwerk dus dan kan ik weer wat extra uren berekenen.

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Mijn advies: Hoe duidelijker, hoe beter, is tegenwoordig zeer aan te raden! Consumenten willen vooraf duidelijkheid, dus doe een goed concurrentieonderzoek, alsmede waarin jij onderscheidend bent, bepaal je marge en vermeld altijd prijzen en jouw pluspunten.

 

Men wil vaak geen moeite meer doen om uit te rekenen wat iets gaat kosten, maar verlangen duidelijke prijzen zonder nare verrassingen achteraf, zoals bezorgkosten e.d., maar - hoe tegenstrijdig soms - ook nog steeds maatwerk. Catering is bij uitstek gericht op de gemak consument, maak het ze dan ook héél gemakkelijk om voor jou te kiezen!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Lastig.

 

Ik ken een PHP-programmeur die het precies zo doet: sommige klanten betalen 60 euro per uur, draagkrachtige klaten betalen 90 euro per uur. Hij probeert een beetje in te schatten wat een klant kan betalen en past zijn tarief daarop aan. Wel een beetje lullig als klanten met elkaar gaan praten, maar het legt hem verder geen windeieren.

 

Al vraag ik me dan meteen af, als je 90-euro-per-uur-klanten kunt krijgen, waarom focus je dan niet alleen op hen? (Ik kan me daar overigens wel goede antwoorden bij voorstellen.) M.a.w. je zou de kant van het luxe-merk op kunnen gaan.

 

Een DJ die ik ken zet basistarieven op zijn site, maar alles wat je extra wil is "prijs op aanvraag". Hij heeft ook basispakketten waar alles in zit, zodat je meteen beeld hebt: zoveel kost het. Ik kan me voorstellen dat zijn marges in de extra's zitten.

 

Zelf vind ik dat een "prijs op aanvraag" wel een hoger tarief suggereert, maar dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Hangt er ook een beetje vanaf wat je koopt. In het verkennend stadium ben ik ook nog niet op zoek naar offertes, maar naar schattingen en naar een beeld van wat ik daarvoor krijg. Als iemand zegt "prijs op aanvraag", dan ga ik ervan uit dat als ik hem bel, ik een goed gesprek krijg over wat er mogelijk is en wat dat zo ongeveer gaat kosten.

 

Maar het is nu eenmaal zo, dat een prijs een uitstekend signaal is.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reacties,

 

Ik denk er nu over na om de offertes wel bij maatwerk te laten, maar ga wel indicaties geven met vanaf prijzen en wat men er voor krijgt. Dit dan wel voor de wat grotere aantallen gasten zodat de locatie en dus km vergoeding het grote verschil niet meer maken.

 

Hoe doen jullie dit in hele drukke perioden, zijn de offertes altijd hetzelfde? In de drukke zomer periode gaan mijn prijzen wat omhoog, maar belt een vaste klant dan lijkt het me niet slim die "vaste' hogere prijs te rekenen.

 

Misschien zijn mensen die je weg klikken bij het zien van een offerte formulier ook wel geen serieuze klanten? De grotere bedrijven (dus goede klanten) hebben hier in wat meer geduld of zit ik er naast?

 

 

IJstraktatie, het lekkerste ijs op locatie!   https://www.ijstraktatie.nl/

Link naar reactie
  • 0

Maak standaardpakketten die je duidelijk omschrijft en waar je een soort 'vaste' prijs aan hangt, ook (als je dat los rekent) voor servies / bestek etc. Leg uit dat je in een persoonlijk gesprek op zoek gaat naar de mogelijke combinaties om zodoende een zo scherp mogelijke prijs te rekenen.

 

Benadruk dat je in zo'n gesprek ook een breder aanbod hebt DAN die standaardpakketten.

 

"Luxe" pakketten sowieso alleen op aanvraag doen.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 0

Als advies zou ik uitgaan van eigen kracht en een kernverzorgingsgebied bepalen met aanbod zonder gezeur over reiskosten en vergoeding voor reistijd. Je kunt je daar goed positioneren en dan ook goed meerkosten rekenen als jouw diensten daarbuiten verlangd worden.

 

Als een concurrent in Verweggistan geboekt of niet in de gelegenheid is, dan zou je wel gek zijn om prijzen te gaan vergelijken en voor minder dan jouw gangbare marge op te komen draven bij incidentele klanten. Beetje zwartwit gesteld, maar het combineren van projecten dicht bij huis valt vaak makkelijker te realiseren.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Als advies zou ik uitgaan van eigen kracht en een kernverzorgingsgebied bepalen met aanbod zonder gezeur over reiskosten en vergoeding voor reistijd. Je kunt je daar goed positioneren en dan ook goed meerkosten rekenen als jouw diensten daarbuiten verlangd worden.

 

Als een concurrent in Verweggistan geboekt of niet in de gelegenheid is, dan zou je wel gek zijn om prijzen te gaan vergelijken en voor minder dan jouw gangbare marge op te komen draven bij incidentele klanten. Beetje zwartwit gesteld, maar het combineren van projecten dicht bij huis valt vaak makkelijker te realiseren.

 

Groet,

 

Highio

 

 

Ja begrijpelijk advies. "Helaas" is het zo dat zo'n 75% van onze klanten uit de randstad komt. Vooral veel bedrijven huren ons in deze regio. Dit betekent zo'n 100km heen en weer 100km terug.

 

In de offertes vermelden we deze reiskosten niet maar geven één totaalprijs om zo min mogelijk aandacht te vestigen op het feit dat we meestal veel km moeten maken. Ze boeken ons via de website en hebben vaak geen idee waar we vandaan komen. Maar goed ook anders zoeken ze vast een cateraar in de buurt.

 

 

IJstraktatie, het lekkerste ijs op locatie!   https://www.ijstraktatie.nl/

Link naar reactie
  • 0

Ik hanteer voor mijn dj business gewoon all-in prijzen, inclusief reiskosten door heel Nederland.

 

Uiteraard zijn die reiskosten gewoon in de prijs verwerkt, waarbij ik destijds gewoon heb gekeken wat we het jaar ervoor gemiddeld aan reiskosten hadden berekend (toen ik die nog wel apart berekende).

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 105 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.