Jump to content

Richard Theuws

Moderator
 • Content Count

  1,519
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Richard Theuws

 1. Ik kom hier later meer uitgebreid op terug (moet nu weg), maar je moet 'naar buiten'; word lid van allerlei facebook-groepen waar je doelgroep zich bevindt, maak een pagina met een 'aanbieding' op je site, laat VEEL meer werk zien, maak wat voorbeelden van werk wat je nog niet in opdracht gemaakt hebt maar wel zou willen (bijv. festival- en concertposters).
 2. (kortom; maak er een georganiseerde workation van die je ook aan andere zzp-ers aanbiedt*. Eventueel ism een onafhankelijk reisagent bij jou in de buurt) * als je het op eigen houtje doet even kijken of het binnen je KvK inschrijving past, of dat je die aan moet passen.
 3. Die financiering krijg je met een nieuwe partij écht niet rond deze week, richt je pijlen op andere oplossingen voor nu.
 4. Wij werken nogal wat voor merken waarvan de logo's redelijk bekend zijn, en laten voor hen ook veel in het buitenland produceren. Standaard-onderdeel van de procedure is dat we daar vooraf met de klant over spreken en er voor zorgen dat wij (aan douane e.d.) kunnen laten zien dat het een officiële opdracht van de rechthebbende is. Iedere aanvraag met een bekend logo krijgt van ons als eerste de vraag of ze schriftelijke toestemming van de rechthebbende kunnen overleggen, anders nemen we die aanvraag niet in behandeling. Eerste jaren kwam het ook regelmatig voor dat we aan moesten tonen dat we items mochten. Ondertussen valt dat heel erg mee; bij de douane kennen ze ons na 17 jaar ook wel.
 5. Ah mooi, hier zijn de vooruitzichten ondertussen een stuk verbeterd, en zijn we nog wat mogelijkheden verder aan het uitpluizen, mede dankzij de reacties op dit topic.
 6. Meh, nee, zo makkelijk gaat het via internet nog niet, en je zoekvraag (iemand die actief mee aan tafel komt) past eigenlijk ook beter bij dichter bij de deur zoeken. Wel kun je via https://www.investeerders.nl/eisen/ handige tips én een lijst met mogelijke partijen vinden waar je contact mee op kunt nemen. Buiten dat kun je via die netwerkclubs (waar je eigenlijk overal als 'gast' zo welkom bent, kan ik uit ervaring zeggen) wél gemakkelijker aan tafel komen bij mensen die je misschien kunnen helpen.
 7. Bank of crowdfunding al onderzocht? Een private investeerder voor een bedrag onder de 10k ga je waarschijnlijk niet makkelijk vinden via de grotere netwerken, daar gaat het toch vaak om andere bedragen. Je zou misschien eens aan kunnen sluiten bij netwerkclubs in je regio (bijv Ronde Tafel, BNI, Rotary, JCI, Lions enzovoorts) om daar je verhaal te pitchen en zoekvraag te stellen. Die hoge drempel, tja, daar moet je dan maar overheen. Edit; een pitch kun je overigens goed voorbereiden, dat helpt enorm. Google maar op 'pitch tips' ofzo.
 8. off topic maar mss voor TS wel handig; voor Woo / WP is http://www.wpallimport.com/ zo'n beetje de standaard (en werkt als een trein), misschien de moeite om die even uit te pluizen.
 9. Er zijn volgens mij maar 2 dingen waar goede vrienden grote ruzie over kunnen krijgen; geld en liefde. Zorg dan ook dat je voor je samen iets gaat doen al HEEL duidelijk en uitgebreid op papier hebt staan hoe jullie uit elkaar kunnen gaan, liefst met verschillende scenario's (ik wil stoppen/jij wil stoppen, ik wil dat jij stopt/jij wil dat ik stop enzovoorts). Bij voorkeur doe je dit met een professional en spreek je vooraf heel goed naar elkaar uit dat je alleen bij 110% tevredenheid tekent. We zien hier (op higherlevel dus) heel erg vaak topics voorbij komen waar dit soort dingen niet goed geregeld zijn en dat zijn heel vervelende kwesties.
 10. is ook een schaalbaar businessmodel natuurlijk. Zeker als je 'm dan ook nog compatibel maakt met WooCommerce bijvoorbeeld.
 11. Of de importeermodule gaan verkopen, evt met een abonnementsmodel + onderhoud.
 12. Thanks Kuifje, goede punten en daar waren we inderdaad al volop mee bezig. Vandaag gelukkig ook nieuws dat 1 van onze fabrieken op kleine schaal alweer begonnen is. Zitten inderdaad met probleem terugkeren werknemers (wat overigens ieder jaar na Chinees Nieuwjaar wel impact heeft; lang niet iedereen komt terug) en vollopen orderportefeuille.
 13. Nou, dat valt best mee hoor, zeker als je al een goede case neer kunt zetten. Ik bedoelde met die 65 euro dus dat het op die manier volgens mij nog een stuk makkelijker gaat worden om die maand te overleven ;)
 14. Ja hoor, en dat doen ze ook, maar dat is het probleem niet; het probleem is dat we zeker een maand (misschien wel langer) deze omzet gaan missen. Later uitleveren = later factureren en dus ook minder intake.
 15. Wat is er op tegen om de komende tijd gewoon in de avonduren / weekenden door te bouwen en zo langzaam naar een niveau groeien waar je steeds minder in loondienst gaat werken tot je stabieler bent om zelfstandig te worden? Daarnaast kun je ook nog eens je kennis aanbieden om andere retailers te helpen tegen een mooi uurtarief. Sowieso is aan programmeurs een ENORM tekort en is 65 euro per uur daar een heel normaal tarief.
 16. Bedankt allemaal voor de reacties! Ik stip er even een paar aan want heb er zelf natuurlijk ook wel over nagedacht: Ondernemersrisico - yep, eens, er gebeuren altijd wel dingen waar je geen controle over hebt waar je maar mee om moet gaan, hoort erbij. Voorraad houden - wij produceren custom made relatiegeschenken, caps en gadgets met logo's / ontwerpen van onze klanten, dus dat is geen optie. Leveranciers in andere gebieden inschakelen? - De alternatieven die we hebben (want die hebben we wel) in Turkije, Polen en Zuid-Amerika lossen het acute probleem niet op, China is nou eenmaal veruit het voordeligste productieland voor de artikelen waar het over gaat. Pech of slechte ondernemer? - maakt geen drol uit op dit moment, de situatie is zoals ie is. Bank, bbz, overbruggingskrediet - zijn opties die we nu in kaart aan het brengen zijn, maar ook verdere inkrimping van ons personeelsbestand (we zijn nog met 6), of afstoten van onderdelen. Ik was (en ben) dus vooral benieuwd naar de verdere opties en mogelijkheden die we hebben. Je komt in een situatie terecht die acuut een probleem veroorzaakt, dus is het handig om alles op een rijtje te hebben voor je beslissingen neemt. Verdere input is zeker welkom, en maak je geen zorgen over of ik me misschien gekwetst voel of niet.
 17. Ik denk dat beide forumleden hierboven je daar bij zouden kunnen helpen, en als ik me niet vergis hebben we nog wel meer specialisten. Vraag sowieso aan je fabrikant aan welke gedragscodes- en normen ze voldoen en of ze daar documentatie van hebben. Zegt vooralsnog niet heel veel, maar reacties zeggen vaak wel iets over hoe bekend ze met de materie zijn. Voor kleding kun je evt ook contact opnemen met https://www.fairwear.org/ om te kijken wat zij je kunnen vertellen. https://www.schonekleren.nl/ en meer specifiek https://www.schonekleren.nl/thema/china/ hebben ook aardig wat informatie.
 18. Thanks Marcel, ik had de wethouder hier idd ook al een berichtje gestuurd. Wacht zijn reactie wel even af voor mijn persoonlijke situatie, maar vrees dat dit op heel veel plekken al snel een probleem gaat zijn, dus ook benieuwd naar reacties in het algemeen.
 19. Wij hebben ineens een best wel flink probleem; een flink deel van onze omzet komt uit Chinese import, en al onze fabrieken liggen nog voor onbepaalde tijd stil. Zeker na een rumoerig 2019 en in de klassieke mindere maanden januari/februari betekent dit niet veel goeds voor ons, we kunnen nu én bestaande orders niet uitleveren, én de intake van nieuwe orders gaat erg moeizaam (want we kunnen geen levertijd bevestigen...). Weet iemand of er een fonds of bijvoorbeeld overheidssteun mogelijk is mochten we dat nodig hebben (ik vrees namelijk van wel...).
 20. Volgens mij wordt dat per situatie bekeken en is dat ook bespreekbaar. Het vervangen van een riool is ingrijpend en vaak is het zeer ingewikkeld (en af te raden) om bereikbaarheid te garanderen. Het is wel handig om vooraf duidelijk vast te leggen hoe belangrijk de bereikbaarheid voor jouw bedrijf is, en daar ook reëel in te zijn. Voor een supermarkt is dat een stuk duidelijker dan voor een bedrijf met zowel activiteiten binnen- als buiten de deur. Misschien kun je al een hoop oplossen of anders inrichten als je ruim vooraf weet welke periode jouw bedrijf minder goed te bereiken is, bijvoorbeeld door (b2b) klanten in te plannen waar je op locatie kunt beletteren, door leveranciers een wat grotere voorraad te laten leveren, of eventueel door met een bedrijf dat wat verderop zit* af te spreken leveringen tijdens de afsluiting voor elkaar aan te nemen. * ver genoeg om in een andere periode afgesloten te zijn, dus.
 21. Even benadrukken dat dit echt supertips zijn van Ward; adverteren op je bedrijfsnaam is namelijk ook nog eens érg voordelig (als deze tenminste onderscheidend is). Zeker de moeite om je even in te verdiepen. Google Mijn Bedrijf is gratis. Zorg in Google Ads overigens dat je in ieder geval je bedrijfsnaam als 'exact match' keyword instelt, bij 'brede zoekwoorden' laat google je advertentie ook zien op heel andere zoektermen.
 22. Hoi @Inbetween, HigherLevel is een forum voor ondernemers, werknemersvragen zijn alleen toegestaan als ze relevant zijn voor ondernemers. Dit topic is daarom gesloten. Zie eventueel onze forumregels voor meer informatie: https://www.higherlevel.nl/forumregels/
 23. @uwv_webcare is ook regelmatig actief op HigherLevel, zij lijken me het meest geschikt om je vraag te beantwoorden.
 24. Goeie tips Twan! @Maroul zorg dat je vooraf genoeg en kwalitatief onderzoek doet, en veel succes.
 25. Welkom @edwinjoosten Altijd leuk om meer ondernemers uit de gemeente online tegen te komen ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept