• 0

Wat heb ik nodig om met een sappenbar te beginnen?

Ik ben van plan om met een sappen/lunchbar beginnen, uitsluitend biologisch. Ik heb al wat research gedaan op diverse websites en ik weet dat ik met een ondernemingsplan moet beginnen.

 

Ik wil een locatie gaan huren van ongeveer 60 m2.

 

Weet iemand hoeveel startkapitaal ik ongeveer nodig heb? En wat zijn de mogelijke risico's? (behalve dat als het niet loopt)

En wat is naast een ondernemingsplan, vergunningen, locatie en financiering nog meer belangrijk?

Wat zijn de fiscale voordelen en nadelen?

Ik ga geen alcohol verkopen, ik vraag me af of ik dan papieren nodig heb. Ik heb wel mijn ondernemingsdiploma. Verder nooit wat mee gedaan.

 

Ik ben al wat ouder en ik heb in het verleden in de horeca gewerkt maar dat is dan ook mijn enige ervaring.

 

Ik hoop eigenlijk op tips en advies. Ik heb veel vragen, ik weet het:))

 

Bedankt alvast.

 

Aanbevolen berichten

6 antwoorden op deze vraag

  • 0

De vragen die je stelt zijn voor ons of niet te beantwoorden (bijvoorbeeld hoeveel geld je nodig hebt) of zo basaal dat we eigenlijk van jou als ondernemer verwachten dat je dat soort dingen weet voordat je met een eigen bedrijf begint (de fiscale basis).

De basis kan je onder andere vinden in het handboek ondernemen.

 

 

En wat is naast een ondernemingsplan, [...] nog meer belangrijk?

 

Dit is nu het belangrijkste. De vragen die je ons stelt zul je beantwoord gaan krijgen op het moment dat je dit plan aan het schrijven bent.

 

  • 0

En terwijl je Wouter's advis opvolgt, kun je daarnaast je licht eens opsteken bij een sapbar in een andere stad. Maak een afspraak met de eigenaar en vraag haar/hem waar zij/hij tegenaan is gelopen. Je zult versteld staan hoe graag mensen informatie willen delen als ze merken dat je serieuze plannen hebt.

 

  • 0

Allereerst ga je naar je gemeente om te verifiëren of je op de beoogde locatie(s) de beoogde onderneming mag exploiteren. Ook de gemeente zal als eerste naar een ondernemingsplan vragen en je kunnen informeren over bestemmingsplannen van locaties en benodigde vergunningen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    7 leden, 92 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.