Jump to content
Janb99
Verberg

App om Social Media gebruik te verminderen

Beste mede-ondernemers,

 

Mijn naam is Jan Boer, ik ben 21 jaar en samen met een medestudent en ondernemer ben ik op zoek naar een innovatieve manier om het gebruik van Social Media te verminderen. Ons idee is om een competitieve app te ontwikkelen waarin gebruikers van de app strijden in een klassement samen met vrienden/familie/collega's/etc. om de grootste daling in schermgebruik in een zelf gekozen aantal dagen (bijvoorbeeld: het klassement loopt af in 7 dagen). De gebruikers hebben de optie om geld in te zetten, zo kan de winnaar van het klassement de pot winnen.  

Ik ben van jullie benieuwd wat jullie van dit idee denken en welke functionaliteiten volgens jullie absoluut niet mogen ontbreken om de app aantrekkelijk te maken onder een groot publiek.

(mod comment: link naar enquête verwijderd, zie onze forumregels
 

Ik wil jullie heel alvast heel erg bedanken voor jullie antwoorden en het lijkt me leuk om met jullie in gesprek te gaan over die onderwerp. 

 

Edited by Norbert Bakker
moderatie
Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 1

Hoi Jan, leuk actueel concept. Ik denk dat het goed is dat je er een tijdslimiet aanhangt, want helemaal genezen van social media zullen wij met zijn allen (voorlopig) nog niet denk ik. Ik zie het zeker voor me in de vorm van een '7 daagse challenge' die wel viraal kan gaan, als de app goed werkt. Het koppelen van een incentive (prijs) is goed, misschien wel lastig als het gaat om geld inzetten, dit kan technologisch weer lastiger worden. Misschien kun je een sponsor of partner vinden die het wil ondersteunen door middel van reclame mogen maken tegenover een kortingscode of iets dergelijks? Ik denk wel dat men een hoge incentive nodig heeft om dit zo lang vol te houden (probeer het zelf maar eens 1 dag zonder)..

 

1. Ga overleggen met elkaar en kom met 1 of meerdere concepten. Houd het kort en bondig, zodat iedereen het kan begrijpen. 

2. Ga deze concepten valideren (vragen of men het zou gebruiken) bij de doelgroep (leeftijdsgenoten?). 

3. Nog voor dat je de app bouwt of laat bouwen, kun je dit als Minimum Viable Product gaan testen. Dit is het product/dienst/app dat je kan ontwikkelen met de minste moeite, waar je het snelst feedback op kan krijgen. Dus in dit geval: Ik weet dat mijn iphone iedere week laat zien hoeveel schermtijd welke apps had. Je kan deze challenge met vrienden of in besloten kring doen, door iedereen aan het eind 'x aantal dagen' een screenshot te laten sturen van hun scherm gebruik. Als dit werkt en men gebruikt social media minder, heb je kleinschalig onderzoek gedaan en 'bewezen' dat jouw challenge wat doet met de bewustwording van de deelnemer omtrent social media. Hier krijg je eventuele sponsors weer enthousiast mee. Ben benieuwd waar je over 2 weken staat!

 

 


Online startup plan begeleiding | www.launchplatform.nl | Push To Start!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Grappige paradox: een sociaal mediumplatform gebruiken om het gebruik van sociale media te verminderen...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Hallo,

toevallig zat ik hier laatst over te debatteren met mijzelf. Social media is een manipulatief en anti-sociaal medium.
Soms wil je gewoon je telefoon weggooien, maar dan kan de wereld om jou heen je niet bereiken.

Ik vind het idee leuk, en vooral het competitieve eraan, twee uur minder screen time, ff screenshot en via app versturen. Toch weer 2 minute extra scherm tijd, maar wel opschep recht. Maar wat als je in de app nou kon filteren dat je alleen notificatie's krijgt van appjes, mailtjes en misschien ook posts op insta/facebook van de woorden die jij invoert.

Voorbeeld: alleen notificaties met appjes die "hoelaat afspreken" "eten" (ik noem maar wat) bevatten?

Zo kan je je telefoon ook wegleggen wetend dat er een notificatie komt als er wat belangrijks is.
Just spitting thoughts!

Edited by Samuel s
Link to post
Share on other sites
 • 0
3 hours ago, Samuel s said:

Maar wat als je in de app nou kon filteren dat je alleen notificatie's krijgt van appjes, mailtjes en misschien ook posts op insta/facebook van de woorden die jij invoert.

Voorbeeld: alleen notificaties met appjes die "hoelaat afspreken" "eten" (ik noem maar wat) bevatten?

 

Hier zou ik serieus geld voor over hebben.

DIt soort ideeën gaan voor mij altijd mank als je je telefoon daadwerkelijk voor belangrijke zaken nodig hebt (en dat kunnen soms ook sociale media zijn - groepsapp van werk, of berichtjes van collega's/werknemers, contact met klanten via Facebook (messenger)).

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 261 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept