• 0

Onderhouds Schilder Wil Starten

Dag mensen goedenavond ik ben nieuw op dit forum en hoop de nodige adviezen van u allen te krijgen.

Ik ben Jeroen Roos word dit jaar 30 en sta te trappelen om mijn eigen eenmanszaak te beginnnen in de HuisSchilder Brance.

 

Uiteraard heb ik al erg veel gelezen erover en gedaan,maar sommige dingen zou ik iets meer duidelijkheid over willen geven.

 

Om te beginnen zit ik met het eerste probleem....hoe kom ik aan klanten want die heb ik nog niet?

Kan ik eenvoudig starten zonder startkapitaal?

 

Ik heb zeker nog meer vragen maar ik wacht eerst dit even af

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wat een harde reacties opeens waar heb ik dat aan verdient?

 

Een deel van die reacties zal erop terug te voeren zijn dat hier veel ondernemers rondlopen die wetendatje bij het sartenvan een eigen bedrijf vooral moet rekenen. Rekenen is immers weten. 1 op de 3 bedrijven gaat binnen een paar jaar failliet,en veelal komt dat niet doordat ze een tekort aan klanten of mogelijkheden hebben, maar omdat ze niet precies weten hoe ze er financieel voor staan.

Je gokt hier, verondersteld daar, schat een beetje en denkt dat.... en daarom zullen veel mede-ondernemers een beetje pittig reageren: we willen je uit de tent lokken om nu eens aan te tonen dat je het hebt uitgerekend, hoe je gaat overleven.

 

Je kunt er van op aan, dat we voor de start ook allemaal een beeld in ons hoofd hadden. Toen is ieder van ons gaan rekenen en bleek het een te rooskleurig beeld . En na de start bleek zefs de berekening nog rooskleurig.

 

Ik denk, veronderstel enschat is een gevaarlijk dunne basis om je op te baseren. Je kunt natuurlijk de sprong wagen, en denken 'ik red het wel' maar het is nu gemakkelijker rekenen dan wanneer je eenmaal klanten hebt en geld moet verdienen. Het is nu gemakkelijker nadenken dan wanneer je je bankrekening leeg is en de aanmaning van de hypotheek binnen komt.

 

Maar het voordeel van ondernemer zijn: je bent vrij: jij beslist, jij kiest, jij draagt de verantwoordelijkheid.

Link naar reactie
  • 0

Arbeidsongeschiktheidsverzekering is duur!...Ik denk zelfs dat schilders in een risicogroep zitten, in verband met de ladders en dergelijke, dus dan betaal je een opslag op je premie.

 

Maar ga grofweg maar even uit van een 300 Euro per maand alleen voor deze verzekering, dan heb je verder dus nog niks. Is natuurlijk ook afhankelijke hoeveel ze uit moeten keren, tot hoe lang en hoe snel.

 

Rechtbijstand is niet zo duur.

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

 

Lening 7000 euro(aanbetaling voor de bedrijfs auto en bedrijfs benodigdheden reclame en zo nog wat zaken)Kosten zullen bedragen rond 200 euro per maand(geschat)

 

 

Nou zegt mijn pa met zijn ervaring als je een uurloon rekent van ongeveer 32 euro en ervan uitgaand dat je ongeveer 7 uur per dag werkt soms langer soms minder dan is dat 35 uur in de week dus zo een 1100 euro.Per maand dus ongeveer 4500 euro hij zegt als ik de helft wegzet voor al mijn kosten inclusief lening en dergelijke en voor de btw,ik dan netjes/ruim aan het rekenen ben dit houd dus in dat ik 2200 over heb,van die 2200 heb ik ongeveer 1400 euro nodig voor mijzelf als loon en dan heb ik nog 700 over als extra voor de zakenrekening,dit is volgens mij een keurig nette berekening lijkt mij?

 

 

 

Hallo Jeroni,

 

Is deze berekening inclusief de dode uren in de winter, ziekte dagen en vakantie dagen ? Of houd je daar weer geen rekening mee ?

Als je dat berekend zal je zien dat je het gelijk over een groot percentage hebt

 

Ik begrijp ook niet hou jij een nieuwe bus kan rijden voor 200 per maand.

 

Zelf ben ik ongeveer € 90,- kwijt aan de verzekering ( onderverzekerd zelfs )

Vergunning ( in mijn geval )

Wegenbelasting weet ik zo snel even niet

Onderhoud zal even op zich laten wachten met een nieuwe bus,maar komt ooit kijken

Wat je volgens mij vergeet is de brandstof, kost mij al zo'n 280 per maand denk ik.

En dan nog een de afschrijving van de bus.

Link naar reactie
  • 0

Laat ik het zo zeggen ik wil mijzelf geen verkeerd beeld spiegelen,

 

Kunnen jullie mij vertellen wat mijn totale maandlasten zullen zijn?

Ik vind dit nog even erg lastig....Of blijft het verhaal van mijn pa globaal goed genoeg of ga ik het daar niet mee redden....

 

Dus zeg maar 4500 per week en de helft wegzetten voor alle kosten inclusief verzekeringen regendagen\vakantiedagen belasting gewoon alle kosten?

Link naar reactie
  • 0
..

 

Dus zeg maar 4500 per week en de helft wegzetten voor alle kosten inclusief verzekeringen regendagen\vakantiedagen belasting gewoon alle kosten?

 

Je zult per maand bedoelen.

 

Waar het om gaat is waar denk je boodschappen van te doen als het weer het twee weken niet toelaat dat je buiten aan het schilderen bent.

Er werd al geoperd dat je die tijd kunt gebruiken om bijvoorbeeld rolluiken te assembleren of zonneschermen, op die manier doe je tenminste nog werkzaamheden waar je uiteindelijk inkomsten uit haalt.

 

Denk er ook aan dat jouw gezin toch ook wel een paar weekjes op vakantie wil van de zomer, en dat je misschien een keer een weekje te wankel bent om een trap op te gaan.

Gedurende deze periode gaan de kosten van verzekeringen en ander lasten zoals de auto gewoon door.

 

Maandlasten zijn gemiddelden, iets waar al die leenbedrijven groot mee gewoorden zijn, per maand lijkt het niet zo veel, maar kijk je naar de lange termijn dan is het duur geld.

 

Link naar reactie
  • 0

Goeie tip RuMour!

 

ga in je berekeningen nou eens uit van 3 scenario's: 1200, 1500 of 1600 facturabele uren per jaar, dan zit je redelijk veilig en kan je spelen met je aannnames.

 

nog maar eens rekenen misschien?

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Dat wil ik weten ik zal niet weten hoe ik het anders berekenen moet

 

Als de eerste die antwoordt "ja" zegt, vaar je er dan blind op? Lijkt me slim als je zelf kritisch nadenkt, bekijk serieus je kosten en je risico's, en maak dan je berekening. Hoewel iedereen z'n best doet in dit topic, kan niemand je van hèt antwoord voorzien, dat zul je echt zelf moeten doen...

Link naar reactie
  • 0

Nogmaal zit ik veilig als ik gewoon de helft van mijn inkomsten wegzet voor alle zaken?

 

Dat wil ik weten ik zal niet weten hoe ik het anders berekenen moet

 

Je moet zorgen dat je straksweet hoe je ervoorstaat, en dat je kunt uitrekenenof je quitte draait of niet. Je hebt er veel meer aan als je je verdiept in de materie, en weet waar je aan begint.

 

'Bezint eer ge begint' is nog steeds een waarheid als een koe. Zorg er nou voor dat je niet failliet gaat:weet wat je nodig hebt, en als je niet weet hoe je het moet berekenen: zorger dan voor dat je dat te weten komt. Je hebt niets aan het antwoord alleen, zonder de kennis die je ervoor nodig hebt om bij het antwoord te komen. Waar je die kennis vind?Misschienbij jeboekhouder. Zorg ervoor dat je precies weet wat je uiteindelijk te weten wilt komen, en vraag hem je te helpen bij het berekenen van de antwoorden op je vragen.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou graag willen reageren als dat mag :-[

 

Ik zit in het zelfde schuitje als u. Ook ik wil graag een eigen bedrijfje beginnen en vind het o zo spannend al die voorbereidingen en uitzoekdingetjes.

 

Ik hoop niet dat u het me kwalijk neemt, maar ik voel bij uw teksten de woorden geld en uitstraling heel erg.

Ik kan me heel goed voorstellen dat dat een ding kan zijn wat iemand toch bezig kan houden. Niet iedereen voelt zich wat onzeker op dezelfde punten als een ander natuurlijk.

 

Ik hoop dat ik toch wat dingetjes mag zeggen om uw te helpen eventueel?

 

Wat betreft een mooie bus voor uw schilderswerken in mee te kunnen nemen. Waarom zo perse een nieuwe bus?

Ik persoonlijk, zou me toch zorgen maken over wat dat kost.

Een 2de handse bus kan er ook ontzettend mooi uitzien(middagje goed poetsen), er staat ook zeker niet met koeienletters op, ik ben 2de hands aangekocht voor een prikkie ;D

Ik wil eigenlijk zeggen, past het niet beter, om mee te starten, beter in uw budget om eventjes 2de hands te rijden tot uw bedrijfje lekker loopt?

Bus shoppen kan ik de toekomst ook nog, dat loopt niet weg.

Misschien denk ik nu wel heel erg fout hoor, maar het lijkt mij niet zo te zijn, hoe mooier(glimmender) en duurder de bus, hoe makkelijker de klanten aangewaait komen.

 

Daarbij, hebt u al gekeken naar verschillende busjes? Wat ze kosten in onderhoud, verbruik, belasting enz? Uw portemenee zal het wel heel fijn vinden, wanneer u dat eventjes doet ;)

 

Vergelijken van busjes, is niet het enige wat handig is. Zo kunt u bv heel vlug langs concurenten sjoefen wat zij aan prijzen hanteren endergelijke, maar het heeft toch ook nut als u het bv in word eens opschrijft allemaal en later eens uitprint.

Zo kunt u ook nog andere dingetjes eens gaan bekijken en opschrijven in word.

Print dat later uit en neem die papiertjes, samen met uw vrouw mee naar bed.

Klinkt misschien om te lachen, maar in bed kun je eventjes wat meer ontspannen en om over de dingentjes en gedachtens met uw vrouw te praten, kom je stieken ook weer een beetje verder hoor.

Uw vrouw kan dingen gaan zeggen waarvan u denkt, potdorie zo had ik dat nog helemaal niet bekeken of, he dat kan ik ook wel eens gaan opzoeken/bekijken/achteraan gaan.

 

U verteld dat u het niet netjes vind staan op een simpel uitgeprint velletje bij de mensen in de bus te stoppen en daarom ook kiest voor proffecioneel gemaakte folders/flyers?

Ik kan me goed voorstellen dat u denkt, ja maar dat staat toch niet netjes, zo recht uit mijn eigen, huis tuin en keuken printer?

Maar heeft u al eens geprobeerd om iets op uw computer te knutselen en dat eens uit te printen? (ook weer de mening van uw vrouw)

Wie weet is het helemaal zo verkeerd nog niet.

Mocht het toch niks wezen, ga dan eens op onderzoek uit bij verschillende drukkers wat voor tarieven zij hebben en wat je daarvoor krijgt. Doordat u zelf al had zitten knutselen, weet u ook al wat beter wat u nu precies zoekt (flyers of folders, de uitstraling, formaat enz)

Ikzelf knutsel op mijn computer wat met paint shop of photoshop enz.

 

Heeft u er ook al aan gedacht dat u best mag praten over uw plan?

Als u bv op visite zit bij familie, kennissen, vrienden enz... Al staat u midden in de winkel ;)

Stel dat zij iemand treffen die zegt, potdorie ik moet hoognodig eens een schilder laten komen, want het ziet er allemaal niet zo mooi meer uit.

Goede kans dat er word gezegt tegen deze persoon, goh ik sprak laatst met Jeroni welke een schildersbedrijf zou starten, bel hem eens op, ik denk wel dat hij tijd voor u zal hebben.

Dat is toch ook een (kostenloze ;)) kans om klanten te kunnen binnen halen. Niet geschoten is altijd mis he.

 

Wat voor mensen er allemaal een schilder nodig hebben weet ik niet, maar u zelf vast wel en ik neem aan dat u ook best wel een beetje fantasie en creativiteit heeft op welke manieren u deze mensen allemaal zou kunnen bereiken. Denk niet meteen dat reclame maken ook altijd duur moet zijn.

 

Heeft u ook al gedacht wat u gaat doen als een klant niet wil betalen?

Heeft u er ook al aan gedacht op welke manier de klant u gaat betalen?

Bv doormiddel van een simpel factuurtje, of een acceptgiro enz. Want als ik me niet vergis kosten sommige manieren van geld willen vangen, u ook geld.

 

Wat nou als er geen of erg weinig klanten op u af komen(je weet maar nooit), want ik zie u regelmatig een berekeningetje maken van, zoveel uren, zoveel geld opgeleverd, ga ik dat en dat van betalen enz.

 

Het was en is niet mijn bedoeling om u af te kraken of me ergens mee te willen bemoeien. Ik kan me ontzettend goed voorstellen dat u wat onzeker bent. Ikzelf heb soms het gevoel, zoveel mensen die ooit een bedrijf zijn begonnen en die dat ook goed kunnen, maar kan ik het zelf eigenlijk ook? Ik wil het ontzettend graag, maar durf ik ook? Ik twijfel zeer zeker ook wel eens als het gaat om, oeioei doe ik het zo wel goed, hoe werkt dit, hoe kan ik dat het beste doen enz.

Het is dan ook wel een grote stap die we hier willen gaan zetten en dat kan soms (mij iig) toch wel even de kriebels geven ;D

Aan de andere kant is het toch ook wel erg leuk en spannend om zo de dingetjes, beetje bij beetje, vorm te zien gaan krijgen.

 

Ik wilde graag een berichtje hier schrijven, niet om u te vertellen hoe u het één en ander moet doen, want dat kunnen de specialisten op dit forum veel beter dan ik, maar om u te laten zien dat er met fantasie en creativiteit nog best een hoop aan de kosten die u wilt gaan maken, te doen valt.

Ik hoop dat u er wat aan heeft kunnen hebben :)

 

Ik wens u heel veel succes met u plannen!

 

 

Sorry voor de typfouten, mijn toetsenbord is aan vervanging toe.

Link naar reactie
  • 0

Reuze bedankt weer voor de tips en uitleg,ik denk dat ik het toch even anders ga aanpakken,

 

Ik ga gewoon voor een nette 2ehands auto(alleen prijsklasse weet ik nog niet)

 

En ik ga mij deze of volgende week in laten schrijven bij de KVK

En ik ga een betaalbare drukker zoeken voor mijn briefpapier en visitekaartjes,

Ik ga gewoon beginnen met Folders,en visite kaartjes uitdelen eerst maar eens kijken of ik klanten kan vinden voordat ik verdere stappen ga nemen,krijg ik geen of haast geen reacties op mijn folders en visitekaartjes dan moet ik maar serieus overwegen om door te zetten of niet,maar nogmaals de wil is er echt hoor!!!!!!

En jullie hebben allemaal gelijk hoor wat betreft de auto,moet gewoon een 2ehands zijn over paar jaar kan ik altijd nog nieuw kopen,hoop dat ik een zeer nettte(betaalbare)kan vinden

 

Bedankt weer

Link naar reactie
  • 0

Ik ga gewoon voor een nette 2ehands auto(alleen prijsklasse weet ik nog niet)

Snuffelt u eens op bv marktplaats of speurders, als u tenminste via deze manier durft te kopen. Staat zeker wel wat leuks op nog onder de 3000 euro.

Ik zag u de combo noemen. Mijn vriend (automonteur) had het erover dat beletteren mooier kan zijn op een volkswagen caddy of een peugout partner.

Misschien toch ook iets om rekening mee te houden in het maken van uw keuze?

krijg ik geen of haast geen reacties op mijn folders en visitekaartjes dan moet ik maar serieus overwegen om door te zetten of niet,maar nogmaals de wil is er echt hoor!!!!!!

Wanneer u geen reactie krijgt op folders en visitekaartjes, dan stopt u? :o

Maar wat dacht u van kleine advertenties in de regio krantjes dan, of marktplaats, langs gaan bij mensen, bedrijven enz?

Allemaal goedkope manieren van reclame proberen te maken.

Niet zomaar opgeven hoor ;)

 

Ik doe eens gek. Stel u heeft een mooie bus gevonden, laten beletteren enz, dat zien mensen ook natuurlijk. Waarom dan deze bus voor de eigen voordeur parkeren? Zet hem eens een paar uurtjes in het winkelcentrum of ofzo. Wie weet kijkt er iemand naar en schrijft uw nummer op om u eens te bellen voor informatie. Ook dat is weer reclame. Had u daar bv al aan gedacht?

 

Wat dacht u van een jas die u draagt in uw vrijetijd? Kan toch ook een leuke bedrukking op? Goh, en zo is er nog veel meer hoor.

 

Probeer echt verder te kijken dan uw neus lang is hoor, want er is zoveel meer mogelijk dan dat u nu denkt dat er is.

 

Dank je VCC :)

Sorry voor de typfouten, mijn toetsenbord is aan vervanging toe.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de tips hoor,super

 

Nog een vraagje,ik wil zo snel mogelijk beginnen met adverteren doormiddel van folders(om te beginnen)en visite kaartjes laten drukken,

 

Dan moet ik me dus eerst inschrijven bij KVK voor btw nummer en zo moet ik verder nog iets meenemen daar naartoe,of kan ik me probleemloos inschrijven

 

Beankt weer

Link naar reactie
  • 0

Dat staat allemaal op de website van de KvK: http://www.kvk.nl/artikel/artikel.asp?artikelID=39808

 

Je BTW-nummer aanvragen gaat via het formulier 'Opgaaf startende onderneming' en is te verkrijgen bij de Belastingdienst.

 

Waarom heb je eigenlijk een BTW-nummer nodig voor het drukken van visitekaartjes en folders? Ga je dat nummer ook vermelden?

Moversys en offshoring

Moversys en octrooirecherche

Moversys en Sprout Start

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 189 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.