• 0

eigen website maken

Hallo,

 

voor het starten van een eigen bedrijf willen we graag een webside maken.

We hebben hier echter weinig kaas van gegeten.

Wel hebben we ons domein geregistreerd en webhosting.

Is het maken van een webside echt zo moeilijk als het lijkt?

Bestaat er een simpel programma of stappenplan?

 

Met vriendelijke groet,

 

Harold.

 

[titel gecorrigeerd - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Leuk dat je een bedrijf wil gaan starten!

 

Bij het maken van een website gaat het niet alleen om het mooie plaatje.

Belangrijk is of de website de juiste uitstraling heeft voor het bedrijf, de comptabiliteit met de diverse browsers, of alle links werken, vindbaarheid door de zoekmachines en zoveel meer.

Een specialist kan je daarbij helpen en adviseren.

 

Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een template, daar zijn er op het wereldwijde web meer dan genoeg van vinden. Bedenk wel dat het daarmee niet ophoudt.

Link naar reactie
  • 0

Steeds meer bedrijven ruilen hun zelfgemaakte websites in voor websites ontworpen door professionele webdesigners. Dit betekent dat potentiële klanten die op internet informatie zoeken steeds vaker zullen afhaken bij zichtbaar zelfgemaakte websites. Die websites stralen simpelweg geen professionaliteit uit. Dit betekent overigens niet dat het bedrijf dat zich met die website presenteert daadwerkelijk onprofessioneel is!

 

Veel webdesigners leveren hun websites tegenwoordig (al dan niet tegen een meerprijs) met een zogenaamd content management system (CMS). Hiermee kan de eigenaar van de website, zonder kennis van de technische kant, zelf de inhoud van de website beheren. Hierdoor kan deze de website op elk gewenst moment en vanaf elke gewenste plek aanpassen. Zo ontstaat er toch enige onafhankelijkheid.

Link naar reactie
  • 0

Het is net als met drukwerk. Als je een paar tientjes wil besteden, dan raden ze je aan een paar honderd uit te geven. En heb je dat bij mekaar, dan moet het een paar duizend worden.

 

Redeneer vanuit je budget, en kijk wat je daarmee kan doen - met hulp van vrienden, bekenden en hulpvaardige professionals. Er zijn allerlei oplossingen om domeinnamen door te linken naar homepages, blogs en andere goedkope varianten.

 

Begin een gratis blog, zeg ik tegen iedereen die twijfelt over een website. Maar dan moet je wel de tijd nemen om uit te zoeken wat dat precies is. Het kan echter gratis. Misschien bestaat er zoiets simpels ook voor brochures...

 

Dan kun je ook nog een stoomcursus HTML nemen en je eigen site bouwen. Dat doen de meeste goedkope webdesigners ook, en die brouwen er net zo min/goed iets moois van als je zelf kan.

 

Wat je in ieder geval kan doen, is je eigen goedkope tijd investeren in het uitzoeken hoe websites precies gemaakt worden. En kijken wat vergelijkbare bedrijven naar jouw mening goed of fout doen. Kijk dan ook eens naar de structuur en de onderlinge samenhang tussen verschillende pagina's.

 

Of het aan zo'n forum vragen ;-)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Zoek een integer bedrijf, dat zich niet alleen bezighoudt met geld verdienen maar bv ook met ondersteunen van starters.

 

Sluit een turnkey contract af dan weet je van tevoren wat je kwijt bent.

 

Breng je eigen product in in de onderhandeling.

 

Lever zoveel mogelijk zelf aan: correcte teksten, slogans, yells, product afbeeldingen, sfeerfoto's etc

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

voor het starten van een eigen bedrijf willen we graag een webside maken.

We hebben hier echter weinig kaas van gegeten.

Wel hebben we ons domein geregistreerd en webhosting.

Is het maken van een webside echt zo moeilijk als het lijkt?

Bestaat er een simpel programma of stappenplan?

 

In afwachting van de door een professional ontworpen site timmerde ik met een aangepast template inclusief CSS stylesheet en het programma Dreamweaver mijn huidige, tijdelijke site in elkaar.

 

Dreamweaver vind ik als complete techno-leek goed te hanteren, mits je bereid bent om je een beetje in de code te verdiepen. Via Google zijn de meeste problemen die je tegen komt wel op te lossen.

 

Dreamweaver heeft een "what you see is what you get" deel, waarin je bijna als in Word kan knippen en plakken. Alleen, soms lukte het met de opmaak niet en moest ik toch in de code gaan werken om het voor elkaar te krijgen zoals ik wilde. Sommige dingen, zoals meta-informatie, kan je ook echt alleen in de code verwerken.

 

Ik had het geluk dat mijn man al een professioneel ontworpen template had, dat ik met toestemming van de ontwerper heb aangepast. Op internet staan echter genoeg gratis templates waar je mee zou kunnen werken.

 

Schrijven doe ik voor mijn brood, dus de webteksten schrijf ik zelf.

 

Lang verhaal kort: als je handig bent en er wat (lees: veel) tijd in steekt, valt er volgens mij best een aardige site te maken. Alleen: is aardig goed genoeg voor het doel dat je met de site voor ogen hebt?

Link naar reactie
  • 0

Steeds meer bedrijven ruilen hun zelfgemaakte websites in voor websites ontworpen door professionele webdesigners. Dit betekent dat potentiële klanten die op internet informatie zoeken steeds vaker zullen afhaken bij zichtbaar zelfgemaakte websites. Die websites stralen simpelweg geen professionaliteit uit.

 

Ik ben ook wel eens klant en bij mij werkt het precies andersom. Bij veel bedrijven heb ik het gevoel dat ze meer bezig zijn met de "professionele" presentatie dan met inhoud. Volgens mij is betrouwbaarheid zeker op het internet veel belangrijker dan "professionaliteit"... nou ja, dat ligt natuurlijk aan je bedrijf en aan je klanten... Maar goed, ik hou dus wel van die eerlijke, zelfgemaakte websites, vooral als er informatie opstaat waar ik wat aan heb.

 

Denk ook aan het effect dat je van iemand met een klein bedrijf en een te grote Mercedes toch snel vermoed dat i teveel geld vraagt voor zijn diensten of produkten.

 

Wie is je doelgroep?

 

Mijn 2 centjes ;D

Bert mijn website>

Link naar reactie
  • 0

Gisteren bij een borrel, komen 2 te patserige auto's voorrijden en dito heren stappen uit. Een gesprek met ze aangeknoopt en gevraagd waarom een dergelijke presentatie en benadering.

Het is heel leuk gesprek geweest en het bleek dat ze zich zo wel moesten presenteren vanwege de branche.

 

Enerzijds de communicatie binnen de branche maar anderzijds, dit is veel schokkender omdat anders den haag ze niet voor vol aanzag.

 

Blijkbaar heeft den haag weinig geleerd van alle affaires afgelopen jaren.

 

Image dient aan te sluiten bij de branche, opdrachtgevers en klanten. Eigen initiatief kost teveel geld, niet door de kosten maar door de gemiste opdrachten.

Link naar reactie
  • 0
Gast archlackware

tip: http://www.w3schools.com/

Ik heb mijn website aan de hand van voorgaande link gemaakt. Nu ben ik daar een beetje css aan het proberen te leren zodat ik nog een kwaliteits-slag kan maken en een redelijke website kan krijgen. Is lekker goedkoop en uiteindelijk denk ik dan het belangrijkst is dat hij verzorgd en netjes is maar vooral ook dat iemand kan vinden wat hij zoekt en niet verdrinkt in ingewikkelde menu structuren of nog erger :'( FLASH :'(

Over het algemeen leiden dingen als :'( FLASH :'( van je boodschap af

 

Edit: waar ik zelf ook naar heb gekeken is, welke websites zijn groot(in aantal bezoekers) en wat voor eigenschappen hebben deze.

Link naar reactie
  • 0

"Webside", lang geleden dat ik dat woord heb gehoord.

 

De kwaliteit van je website zegt iets over de kwaliteit van je bedrijf en je product. Tegenwoordig is het zo dat als je website onder-gemiddeld is, men je bedrijf minder serieus neemt.

 

dagdag

Christine

 

Ik ben het niet eens met je uitspraak dat het iets zegt over de kwaliteit van je bedrijf, het zegt meer iets over je budget.

Ikzelf heb ook een zelfgemaakte website, dat is gedaan omdat mijn budget nul is, maar ik hoor om me heen dat het prima is voor wat ik doe. Mocht ik ooit voldoende cash hebben dan zal ik misschien een professionele site laten bouwen. Maar de kwaliteit van mijn product is nu al prima.

 

Ik vind het jammer dat er regelmatig op HL wordt geroepen dat je dat aan de professionals over moet laten, dan hebben ze het over website, dan weer over de boekhouding (ja ook die doe ik zelf). Ik persoonlijk vind dat nogal jammer, niet iedereen heeft meteen een hoop geld om alles uit te besteden. En door het aan het begin allemaal zelf te doen, heb ik in ieder geval een hoop geleerd en een hoop inzicht gekregen in wat mijn bedrijfje inhoudt.

www.voetsieraden.nl

Link naar reactie
  • 0
Door het aan het begin allemaal zelf te doen, heb ik in ieder geval een hoop geleerd en een hoop inzicht gekregen in wat mijn bedrijfje inhoudt.

 

Ben ik het helemaal mee eens. Pas als je een idee hebt hoeveel tijd en/of geld het kost als je zelf iets doet, kan je de toegevoegde waarde van een externe partij die het van je overneemt beoordelen.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0

Bij www.cwd.dk kan je veel sites bekijken en zodoende bepalen wat voor soort site je wil maken of laten maken.

Een ding wat belangerijk is is de laad tijd van je site. Mense willen max 8 sec wachten. Duurt iets op de site langer op in te laden dan haken de mensen af. Dus dingen als flash kan heel leuk zijn maar gebruik het met mate.

Bedenk wat je klanten willen weten/zien en zorg dat dat makkelijk te vinden is in je site.

 

www.cwd.dk

Design is meer dan mooi

www.boomdesign.nl

Link naar reactie
  • 0

Een tip voor wanneer je besluit de website zelf te maken. Hou het ontwerp rustig en maak het niet te moeilijk. Bekijk veel andere sites die in deze opzet zijn gemaakt.

 

Door het rustig te houden in vorm, kleur en opzet krijg je al snel een goed kwalitatieve uitstraling. Hou daarbij ook goed vast aan 1 lettertype.

 

Vr. groet,

 

D. Dekkers

www.profstart.nl

D. Dekkers

Profstart - www.profstart.nl

Link naar reactie
  • 0
Gast archlackware

Probeer het eens voorzichtig met Frontpage, je krijgt dan toch een beetje inzicht over het maken van een website.

 

Als je het met een zogenaamde wysiwyg gaat doen dan zou ik het niet met Frontpage doen. Deze maakt zo'n slechte code dat je website het dan maar in 1 browser doet en niet in alle andere browsers.

 

Bijna elke andere wysiwyg zal betere code genereren.

Link naar reactie
  • 0

Magoland,

 

Voor het geval je na alle adviezen over uitbesteden het nog steeds aandurft zelf je eigen site te bouwen, hierbij een antwoord op je vraag.

 

Ik ben hardstikke digiblond en maak mijn sites met een simpel Davilexpakketje van 80 euro.

Daarvoor hoef je geen html of andere codes te kennen. Het werkt zoals de meeste grafische opmaakprogramma's werken. Bovenin zit een balk met alle mogelijkheden en je ziet meteen wat je doet. Alles is gewoon schuiven, knippen en plakken. Ook zit er een mogelijkheid in om metatags in te tikken en html-code toe te voegen als je dat wilt. En natuurlijk biedt het een aantal fraaie standaardwebsites (heb ik geen gebruik van gemaakt).

 

Mijn wederhelft houdt voor een vereniging een site bij in Mambo. Als ik de mogelijkheden en gedoe daarvan vergelijk met Davilex Webbouwer, is de laatste stukken eenvoudiger en handiger in gebruik.

 

Succes ermee.

 

Karen (die het in deze helemaal eens is met Ingrid en Rien)

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Je eigen website bouwen is best lastig als je er geen K's van gegeten hebt, HTML eet nl. een stuk lekkerder. Maar genoeg gegrapt wij ondersteunen veel ondernemers met hun websites en raden je aan om niet gelijk met allerhande website editor pakketten aan de slag te gaan zoals frontpage, dreamweaver, etc. Deze pakketten bieden voor leken veel te veel mogelijkheden waardoor je alles wilt en niet kunt. Als startend ondernemer zit je ook niet te wachten op torenhoge rekeningen voor de bouw van je website waar niemand op zit te wachten. Je moet jezelf de vraag stellen wat je wilt bereiken met je site en dit dan vervolgens vertalen naar een oplossing. Wil je een online dienst gaan bieden dan zul je waarschijnlijk wel maatwerk moeten bouwen maar is het weer niet slim om dit zonder kennis van websites e.d. te doen. We doen toch een stukje reclame (mag dat?) [edit mod] nee dus: liever geen spam, je site kun je kwijt in je profiel (komt onderaan in je bericht) [/edit]

 

Suc6

Link naar reactie
  • 0

Al met al is het altijd leuk om een mooie site te hebben, of je er nou professioneel uit wilt zien en zo over wilt komen of niet. Je bent waarschijnlijk voldoende op verschillende sites en zal ook de concurrentie bekijken, zodoende zie je ook die sites en kun je keuzes gaan maken hoe jouw site moet zijn.

 

Maar als je nog starter bent, moet je zeker goed omgaan met je geld. Als je eenmaal omzet hebt, is een mooie en professionele site zeker iets om geld aan uit te geven. Tot die tijd misschien nog niet, ligt helemaal aan je budget.

 

Ikzelf heb met het gratis programma Namu6 (even googlen) de site voor mijn vrouw's bedrijfje gemaakt. Het is een winkel met sterk wisselende produkten (van alles vaak maar 1) dus hij moest goed te onderhouden zijn door mijn vrouw. Ikzelf ben ook geen HTML wonder en kon met Namu6 perfect uit de voeten, het is gewoon knippen, plakken, ALT ingedrukt houden, erg eenvoudig! Je kunt kleuren aanpassen en je logo bovenin zetten. Al met al is er 1 maar...als je jouw emailadres er in zet, bij contact o.i.d. dan is het geen link, dus ook de klant moet even knippen plakken.

 

Een handige oplossing voor starters en gratis voor niets, ook geen links naar het programma op jouw site. Mocht je een webwinkel willen is oscommerce een optie, maar die vergt iets meer kennis, ook niet al te veel, maar ik kwam er nog niet helemaal uit.

 

Succes,

RFje

Link naar reactie
  • 0

Ik heb net even gekeken naar dat namu6 en dat ziet er op de plaatjes erg goed uit.

 

Ik ben zelf vervent website bouwer en ik gebruik altijd mambo/joomla voor mijn websites. Er zijn duizenden goede templates voor dit open-source pakket te vinden, welke met een beetje html-kennis makkelijk aan te passen zijn.

 

Het komt kort gezegd hier op neer:

Je koopt een pakket van een davilex of easy-computing en je kan al klikkend je eigen website maken of je kent of gaat html leren(is echt niet zo moeilijk, je hoeft het voor het aanpassen van een layout echt niet uit je hoofd te kunnen(knippen plakken van de juiste code is voldoende --> het lezen van html is al voldoende dus; passief kennen van de taal).

 

Je maakt de mooiste websites met een pakket als joomla(even bij mijn vergelijking blijven), maar dat kost je wel wat tijd.

Link naar reactie
  • 0

Niet om mijn eigen freelance werk te bevoorderen, maar ik denk dat iedereen zich beter met z'n eigen specialiteit kan bezighouden. Oftewel, stop lekker al je tijd in je bedrijf en laat iemand anders met verstand van zaken de dingen voor je regelen. De kosten voor een standaard pakket + de tijd die je erin moet stoppen wegen denk ik niet op tegen de kosten voor een bedrijf/freelancer. Ook komt er bij kijken dat er bij een standaard pakket aardig wat knutselwerk komt kijken om alles echt naar je eigen wensen om te toveren. Als je je website voor je bedrijf gaat gebruiken, wil je natuurlijk ook proffesioneel overkomen en meestal met sites die gemaakt zijn door iemand die er geen ervaring mee heeft is dat effect meestal ver te vinden (no offence). - Verkooppraat, weggehaald door Moderator -

Andre Kreft

Freelance webdesigner

http://www.kdesign-online.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 139 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.