• 0

Advies over kinderkledingshop

Beste mede ondernemers,

 

Mijn vrouw en ik zijn eind december 2004 begonnen met een eigen onderneming vanuit huis. We zijn begonnen met de verkoop van kinderkleding via internet. Op zich loopt het best redelijk, maar er is veel concurrentie wat het lastig maakt. We doen dit allemaal naast onze huidige baan, dus we lopen geen risico. Alles wat we verdienen, investeren we weer in de zaak. Ik doe zelf alle administratie, alleen laat alles jaarlijks controleren door een accountant.

 

We wonen zelf in een grote nieuwbouw wijk, dus we kwamen met het plan om ons ook te gaan richten op de markt in onze wijk. Er wonen heel veel kinderen in onze doelgroep. We hebben dus folders laten drukken en zelf verspreid. Geen goedkopen folders, maar echt mooie kwaliteit en duidelijk onze website in het groot vermeldt. Zelfs gratis bezorging aan huis.

 

Maar helaas geen reactie.....

 

We werken er hard voor maar krijgen het niet van de grond helaas.

 

De website ziet er goed en duidelijk uit, daar zal het niet aan liggen, het product is goed?

 

Zie onze website www.koopkinderkleding.nl

 

Heeft er iemand advies voor ons?

 

Alvast bedankt

Vincent

Chanique Kids

 

[titel verduidelijkt - mod]

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

 

Voor webshops is belangrijk dat je het VERTROUWEN wint van je klanten. En dan moet je dus niet tegen ze gaan SCHREEUWEN! Want dat maakt een beetje GOEDKOPE INDRUK. Zeker wanneer je STOCKLOTS verkoopt. Die zijn nog net niet van de VRACHTWAGEN gevallen. Bovendien hink je op TWEE BENEN. Want je levert thuis, alleen in NIEUW-VENNEP. Maar je verkoopt via het world-wide-web. Dus dan komt de hele wereld langs. En al die bezoekers snappen het waarschijnlijk niet. Dus VERTROUWEN ze het ook niet.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Ik heb duidelijk staan dat ik Nieuw Vennep lever aan huis en buiten deze regio, wordt het verstuurd via TPG tarief.

Verder heb ik alleen nieuwe collectie merkkleding op mijn site staan.

Ook een stukje over ons zelf. Verder staat alles ook vermeld op de voorpagina zoals KVK nummer etc.

 

Persoonlijk denk ik niet dat het aan het vertrouwen ligt. Zeker omdat we aan huis leveren. Dan kunnen mensen alsnog weigeren als ze het niet vertrouwen. Misschien zie ik het allemaal verkeerd, zou best kunnen, maar dit is mijn gedachte op dit moment zeg maar.

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie
  • 0

Kleding is een lastig artikel om te verkopen via internet, omdat de kledingmaat een grote rol speelt. Ook moet je je afvragen wat de behoeften zijn van consumenten in jouw wijk. Hoe kopen ze kinderkleding waar en wat zijn de aspecten die meespelen in hun aankoopbeslisingsproces. welke eisen stellen ze aan een verkopende partij en aan hun kleding. Willen ze uberhaupt wel via internet kleding bestellen?

 

@VVR1:Ik snap dat jullie voor kwaliteit staan, ik denk dat je dan toch ook de uitstraling van de website zal moeten aanpassen. Je moet toch opboksen tegen concurrenten met veel geliktere websites. Als je echt voet aan de grond wil krijgen zou ik toch overwegen met een proffesionele vormgever en websitebouwer in te zetten.Vergelijk jou site bijvoorbeeld metonze site.

 

Ik denk dat TwaLevel gelijk heeft als hij zegt dat vertrouwen belangrijk is. Voor consumenten zijn webshopartikelen "ontastbaar". Als verkopende partij betekent dit dat je meer moeite zal moeten doen om tastbaar te worden. Voor onze eigen webshop hebben we dit vooral gerealiseerd met PR, zo merkte ik dat na een publicatie in Veronica Magazine vooral het aantal orders per gemiddelde bezoeker zwaar omhoog ging.

 

Daarnaast moet je je afvragen wat jullie onderscheid ten opzichte van de concurrenten. Dit zijn de zogenaamde Unique Selling Points (USP's). En deze punten moeten ook overal in naar voren komen.

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Het blijft een moeilijke branche hoor, die kinderkleding.

Ik weet ook niet of dit is waar we mee door moeten gaan hoor.

Persoonlijk denk ik van niet, te hard werken, te veel concurrentie en het levert in verhouding te weinig op.

 

Het voordeel is we het naast onze eigen baan doen, dus wat dat betreft lopen we geen risico. Alleen onze tijd zeg maar.

 

Mijn vrouw doet ook kledingparties, en dat loopt best wel leuk, maar het blijft hard werken voor te weinig geld. Zeker als je nog alle belastigen en kosten eraf moet halen >:(

 

Persoonlijk ben ik op zoek naar wat anders, wat meer waarde heeft per item, wat niet seizoensgebonden is en waar vraag naar is natuurlijk.

Probleem is dat ik niet echt iets weet waar ik in kan beginnen zeg maar.

 

Maar goed, na regen komt zonneschijn zeggen ze altijd. Dus ik blijft hopen..... :)

 

Mijn familie en mijn gezin is nog steeds gezond, dus dat is het alle belangrijkste !!!

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie
  • 0

Hallo Vincent,

 

Het klinkt alsof jullie een mooi product hebben, waar volgens mij ook vraag naar is. Veel vraag zelfs, maar inderdaad ook al flink wat aanbod.

 

Bij kinderkleding speelt volgens mij mee dat ouders de kleding graag zien en voelen voordat ze het kopen. Dat is deels om functionele redenen (maat, kleur, pasvorm) maar zeker bij kleine maatjes ook om emotionele redenen (ahhh, wat schattig/zacht/klein!).

 

Wat dat betreft vind ik het een slimme zet van jullie om je tot kleding van bekende merken te beperken; dan hebben mensen eerder het idee dat het met de kwaliteit en pasvorm wel goed zit.

 

Maar dan komt volgens mij - en als ik het goed lees ook volgens de andere posters in deze thread - het onderwerp vertrouwen om de hoek kijken. Mensen moeten er bij webwinkels niet alleen op vertrouwen dat het met de kwaliteit van de producten zelf wel goed zit, maar ook met alle logistiek en financiele zaken er omheen.

 

Vertrouwen is zonder direct contact erg moeilijk op te wekken. Een vlekkeloze, zakelijke site is daarbij volgens mij een eerste vereiste. (voor de zekerheid: ik ben jurist, geen sitebouwer en probeer je dus echt niets aan te smeren)

 

Jullie site ziet er netjes uit, maar straalt wat betreft vormgeving niet uit wat ik persoonlijk van een modehuis zou verwachten. Ikzelf denk dan eerder aan sites als deze:

 

http://www.redoute.be/be/nl/boutique/produit.php?id=VD605B&boutique_sel=3

 

http://www.prenatal.nl/ProductsAndServices/ProductCategoryClothing.aspx?category=BabyMaat68-86&topcategory=BabyEnPeuterkleding

 

http://www.mcgregor-fashion.com/nl/collections/Kids/girls/

 

Voor wat betreft het thuisbezorgen: persoonlijk ben ik geen fan van mensen aan mijn deur, alleen bekende bedrijven waarvan ik weet dat er geen gekke dingen gebeuren. Thuisbezorging in plaats van pakketpost is voor mij dus geen doorslaggevende factor.

 

Ik wens jou en je vrouw heel veel succes, ofwel bij het nog beter laten lopen van jullie kledingwinkel, danwel bij het opzetten van een nieuwe onderneming.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je reactie.

Het blijft een moeilijke business om makkelijk je geld te verdienen.

Dus mijn voorkeur gaat toch uit naar een ander "iets" op te zetten.

Probleem is dat ik nu wel zit met een voorraad die ik in elk geval kwijt moet. Dat is ook een vervelend punt in de kleding handel, dat je snel met restvoorraad blijft zitten.

 

Dus we blijven toch nog even aanmodderen zeg maar.

Verder treden we ook op (via een andere site en onder een andere naam) als groothandel in goedkope kinderkleding en kledinghangers.

Met name de kledinghangers loopt best als een trein, alleen de winst die je maakt is niet zo groot. Het blijft een goedkoop product. De marge op 1 kledinghanger is rond de 10 cent. Binnen een jaar hebben we er nu 30.000 stuks afgezet. Best veel voor vanuit huis, maar per saldo verdien je er nog niet veel aan.

 

Gelukkig vind ik zelf ondernemen leuk, dus dat begint met vallen en opstaan en de aanhouder wint zeg ik dan maar.

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie
  • 0

Punten die je gewoon echt eens moet proberen als je nog verder wilt zijn zoals al eerder genoemd:

 

1. betrouwbaar ogende site

2. goede communicatie in tekst

 

Hiervoor kan je partijen in de arm nemen die hier goed in zijn of je kan jezelf dit leren. Zeker voor het goed ontwikkelen van een site kan dit veel tijd kosten. Wervende teksten schrijven is (NOFI) wat sneller te leren in het begin.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Het blijft een moeilijke branche hoor, die kinderkleding.

Ik weet ook niet of dit is waar we mee door moeten gaan hoor.

Persoonlijk denk ik van niet, te hard werken, te veel concurrentie en het levert in verhouding te weinig op.

 

Beste Vincent,

 

Omdat je zelf begint over je twijfel of je wel de juiste producten verkoopt wil ik graag een mening met je delen die ik vorige week vernam.

 

Mijn gesprekspartner volgt beroepsmatig de online ontwikkelingen al vele jaren. Hij is van mening dat webwinkels alleen werken voor producten zonder aaibaarheidsfactor zoals reizen, hotelboekingen, concertkaartjes, boeken, cd's, verzamelspullen en goedkope levering van bekende merkartikelen (witgoed, computers, audio, onderdelen en toebehoren).

Eerlijk gezegd kan ik me daar wel wat bij indenken en kinderkleding lijkt mij bij uitstek iets dat mensen willen zien en voelen (aaien dus). Ik ken ook nog steeds geen succesverhalen van webwinkels in kleding, cadeautjes of andere 'leuke' zaken. Wel in 'saaie en functionele' producten.

 

Ook komen er door meerdere oorzaken de komende jaren steeds minder autochtone kinderen in Nederland en groeit het aantal kinderkledingwinkels op internet gestaag.

Jij hebt met je huidige winkel daarom volgens mij geen marketingprobleem, maar een veel fundamenteler probleem. Je voorkeur om je energie in iets anders te gaan steken lijkt mij nog niet zo slecht.

 

Realiseer je wel dat er maar heel weinig "business" zijn waar je "makkelijk geld kunt verdienen". Ondernemerschap is altijd hard werken, maar er zijn wel minder moeilijke markten dan kinderkleding en branches waarin betere marges te halen zijn.

 

 

Succes met de beslissing.

 

Karen

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik ken ook nog steeds geen succesverhalen van webwinkels in kleding, cadeautjes of andere 'leuke' zaken. Wel in 'saaie en functionele' producten.

 

Het lijkt logisch dat functionele producten eerder online gekocht worden, maar catalogus marketeers verkopen al meer dan een eeuw (dus voordat internet bekend was) ook aaibare producten op afstand. Met een beetje zoeken, vind je vanzelf ook succesverhalen. Er wordt net zoveel aan kleding verkocht via internet als boeken/cd's of computerproducten.

 

===

 

Top Vijf productgroepen internetverkoop Kerstseizoen 2005 volgens onderzoek van BizRate:

 

* amusementsproducten 1,86 miljard dollar

* kleding 1,83 miljard dollar

* reizen 1,5 miljard dollar

* elektronica 1,2 miljard dollar

* speelgoed en games 1,19 miljard dollar

 

 

Kent Anderson, President, Macys.com

 

Many retailers once believed that apparel wouldn't sell online. Consumers needed to touch it and try it on, they argued. But with the maturing of the web, online apparel sales are taking off. Forrester Research reports that online apparel / accessories / footwear sales this year will nearly equal computer hardware/software sales ($11.7 billion vs. $12 billion) and by 2010 will be 60% larger than computer hardware/software sales ($28.4 billion vs. $17.4 billion). By that time, clothing by itself will be the largest online category with sales of $20.2 billion, and the apparel/accessories/footwear category will be second only to home products, a category that sweeps up a much broader assortment of products than apparel.

 

De website van Wehkamp trekt zo'n 700.000 bezoekers per maand. Het oorspronkelijke postorderbedrijf boekt een jaaromzet van zo'n 400 miljoen euro. Het gehele assortiment van negentienduizend artikelen is te vinden via internet. Marketing-manager Diele zegt dat mode net zo goed via internet verkoopt als via de traditionele catalogus. De assortimentsgroep meubelen verkoopt als enige minder goed. Dit jaar verwacht Wehkamp ongeveer 45 miljoen euro aan omzet te boeken via de website. In 1997 was dat 450.000.

 

Bron: Emerce 13-2-2002

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het wel met beide eens.

Aan de ene kant kun je beter iets gaan doen in artikelen zonder aaibaarheidsfactor om zo maar te noemen dan.

En ja er wordt genoeg verkocht via internet aan kleding, dus waarom dan niet. Ik merk wel dat er via internet HEEL VEEL ZWARTE HANDEL wordt verkocht wat het niet makkelijker maakt. Sommige verkopen kleding waar maar een zeer kleine marge op zit. Bv een T-shirt wat inkoop 7,50 kost, gaat normaal x 2 = 15 + 19% = 17,85 euro

Op indernet bieden sommige ZWARTHANDELAREN het aan voor 10 euro. Ik zit met belasting etc, waardoor we beide er netto hetzelfde aan overhouden. ALLEEN mijn prijs ligt veel hoger en raak ik niks kwijt via internet. En een Wekamp koopt zo groot in, dat de prijzen gewoon al laag liggen. Geloof mij, op internet is heel veel ZWARTE HANDEL in de textiel en misschien ook wel in andere zaken hoor, maar het gaat nu even om textiel. En dat blijft iets waar je niet tegen kunt concureren!

Verder merk ik dat als je wat voor je zelf begint, je van alle kant geplukt wordt als beginnende ondernemer. We doen het van huis uit, en als je dan al ziet wat we kwijt zijn aan kosten en wat dan je uiteindelijke winst is wat overblijft. De hardwerkende worden gestraft en de zakkenvullers die hun hand op houden en nog zwart bij snabbelen lachen zich rot.

 

Dit moest ik toch even kwijt...........

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie
  • 0

@Twalevel

Okay, jij wint. Dit hollandse kleine ondernemertje was niet volledig in haar omschrijving. Ze kent geen succesverhalen van kleine Nederlandse webwinkels.

 

Zijn die cijfers van Bizrate toevallig internationaal of Amerikaans? Daar heb je:

1. meer mensen met bijzondere maten die liever op afstand kopen dan in een winkel uit de kleren te moeten.

2. grotere afstanden waardoor men anders winkelt dan in ons dichtbevolkte landje.

Heb je misschien ook onderzoekscijfers over de Nederlandse online verkopen en in het bijzonder van kleine webwinkels? Dat vergelijkt wat makkelijker, want ik vraag me af of je kleine 'zolder' webwinkels wilt vergelijken met grote postorderaars.

 

@Vincent

Je frustratie over oneerlijke concurrentie kan ik me voorstellen. Concurreren is het minst prettige aspect van ondernemerschap. Zeker als je producten verkoopt die op meerdere plaatsen verkrijgbaar zijn en je vermoedt dat andere aanbieders wellicht wat minder legaal opereren dan jij.

Misschien kun je iets gaan verkopen dat alleen bij jou te krijgen is. Er kwam hier laatst iemand voorbij met een webwinkel in unieke handbeschilderde kindermeubeltjes.

 

Hoe wordt jij dan gepakt als beginnende ondernemer? Mijn ervaring is dat je als ondernemer veel meer vrijheid hebt en veel minder belasting betaalt dan mensen in loondienst. En alle kosten die je maakt zijn belastingaftrekbaar.

 

Karen

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

- Nieuwe site ( veel experts op HL )

- eBay

- Marktplaats

- Google adwords

 

En kleding blijft natuurlijk wel een lastig onderwerp. Er is veel van en het is overal te krijgen. Alleen merkkleding is vrij makkelijk te verkopen via internet, maar dan zul je het goedkoop moeten kunnen doen, of iets extra's kunnen bieden ( bezorging binnen een dag, directe betaling etc etc )

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0
  • 0

Ik hoor uit reacties de prijs goedkoper maken.....dat is wel leuk, maar als je gewoon je BTW moet rekenen en ook rekening moet houden met je inkomstenbelasting, dan kan ik gewoon niet concureren met de ZWARTE HANDEL. Als klant betaal je nu eenmaal de goedkoopste prijs! Zwart of niet, scheelt de klant toch geld.

 

De prijsverschillen zijn enorm. Zie mijn eerdere bericht hierboven.

 

Je heb het als beginnende ondernemer best zwaar. Er wordt geschreven dat je de kosten kan aftrekken, dat is toch logisch, die kosten kun je aftrekken van je winst, lijkt me ook normaal. Over het saldo (winst - kosten) betaal je dan inkomstenbelasting. Omdat je het naast je huidige baan doet, betaal je best veel belasting.

 

VRAAG: Ik weet niet hoeveel je betaalt als je geen baan meer zou hebben trouwens. Hoeveel % zou je bv nu moeten betalen als je op jaarbasis 25000 euro winst zou maken? Ik betaal nu voor mijn baan + inkomsten eigenzaak zo rond de 40%

 

Verder krijg je ook kosten zoals lidmaatschap KVK wat een zwart handelaar niet heeft. De administratie doe ik bijna helemaal zelf, alleen de jaarcijfers en de aangifte etc laat ik verzorgen. Dit kost ook vrij veel geld.

 

Ik noem maar een paar kosten op die een zwarthandelaar niet hoeft te betalen. Dus bij mijn kostprijs komen oa deze kosten en ook de belastingkosten etc.

 

Daarom kan ik NOOIT concureren met de ZWARTE HANDEL.

 

En inderdaad, misschien beter een product verzinnen, waar het aanbod kleiner van is, en de vraag redelijk groot.......maar ja, bedenk dat maar eens..........

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie
  • 0

Beste Kinderkledinginternetshopeigenaar,

 

Uit jou postings lees ik alleen maar negativiteit. Als ik jou was zou ik stoppen met die handel en gewoon blijven doen waar je goed in bent. Je hebt het alleen maar over kosten. Ik zou wat meer spreken over opbrengsten.

 

Dus, stop met dat geklungel en ga wat anders doen. Zet bijvoorbeeld je computer uit.

 

Have fun, groet,

 

remo

Amadeos, inspireert ...

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Remo Natali

PS: http://www.penprinter.nl

PPS: http://www.3ddirect.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo Remco,

 

Als je niks te vertellen heb, kun je volgens mij beter zelf je computer uit zetten. Ik ben misschien wel negatief, maar dat komt omdat er reacties komen, waar ik commentaar op geef. Zoals de prijs lager maken. Dan geef ik een tegenargument waardoor dat niet kan.

Verder schrijf ik ook zelf dat ik beter andere handel kan gaan zoeken wat beter loopt. Dus lees eerst even alles door en reageer dan als je wat nuttigs te vertellen hebt.

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie
  • 0

Je schrijft dat je website er goed uitziet.

 

Als ik jouw website vergelijk met andere webwinkels valt me direct op dat de site waarschijnlijk door jezelf is gemaakt met frontpage.

 

Je huurt een specialist in voor de administratie, maar voor het belangrijkste onderdeel van je bedrijf heb je dat niet gedaan.

 

Je zegt dat je product goed is, dat moet ook blijken uit de uitstraling van de site. Verder zou ik graag weten hoe je je marketing doet, hoe komen klanten op de website, gebruik je adwords van google, adverteer je (behalve de folders) heb je links op andere pagina's?

 

Succes

 

Peter Bosman

Ondernemer, adviseur, samensteller Prijzen & Tarievengids, ZZP Gids, Handboek Parttime ondernemen.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Peter,

 

Bedankt voor je reactie. Ik heb wel wat links lopen op diversen sites.

Verder denk ik ook dat het een feit van naamsbekendheid is.

In onze wijk is best veel vraag, maar ik verkoop niks. Inmiddels ben ik er ook achter, denk ik, dat het een feit is van naamsbekendheid en vertrouwen. 1 mooie folder in de bus is niet genoeg. We hadden wel kijkers en artikelen in het winkelwagentje, maar geen bestelling.

We zijn nu bezig met de locale krant om een interview te krijgen om zo aandacht te krijgen. En verder een advertentie te plaatsen in deze krant.

 

Ik denk dat we dan wel meer vertrouwen krijgen van de klant.

 

We geven ook kledingparty's aan huis, dit slaat leuk aan en daar krijgen we leuke reactie op.

Met vriendelijke groet,

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 147 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.