Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/04/19 in all areas

  1. 2 points
    Volgens mij is het net even anders.. De Notaris heeft aan de BV gefactureerd er is alleen betaald uit prive De factuur boek je dus gewoon in als kosten, is volgens mij al gebeurd omdat ook de BTW is teruggevraagd Omdat de factuur is betaald door 1 van de aandeelhouders ontstaat er dus nu een Rekening courant schuld aan die aandeelhouder. Dus de openstaande factuur moet van de post crediteuren naar de post "RC met Aandeelhouder A" als schuld aan aandeelhouder A. De stelling in het openingsbericht dat er geen balans is is dus onjuist.. Er is minimaal en balans met een Aandelen kapitaal van 120 Euro en een schuld aan de aandeelhouder ter grootte van de rekening van de notaris. Even een rekenvoorbeeld. Factuur notaris 400 euro ex btw, BTW 84 euro. totaal 484 euro. uitgangspunt is dat BTW is aangegeven en terug terugontvangen in de BV. op de bank van de BV staat dan 204 euro= 120 voor aandelen en 84 voor terugontvangen btw De kosten 400 zorgen voro een verlies en verlies wordt verrekend met eigen vermogen. dus na correcte verrekening / verwerking van alle bedragen moet de balans er zo uit zien. Bedragen kunnen uiteraard anders zijn op basis van de correcte bedragen. maar de stappen zijn. - Factuur notaris ex btw zijn kosten - BTW is terugontvangen en als er geen uitgaven zijn gedaan is het bank saldo de volstorting van de aandelen plus de terugontvangen btw. - Het opnemen van een schuld aan de aandeelhouder die de oprichtingskosten heeft voldaan. (als je die niet opneemt dan zou de factuur onder crediteuren staan als openstaande factuur.
  2. 1 point
    Zoveel ondernemers zoveel meningen. Je wilt toch niet de bank de baas laten zijn over je bedrijf alleen maar voor een paar euro korting? Een hoop verzekeringen kun je prima zonder tussenpersoon. Zelf net door schade en schande wijzer geworden. Je kunt met internet prima zelf een aantal simpele verzekeringen uitzoeken. De complexere verzekeringen, waar je dus ook geen vergelijkingswebsites van kunt vinden horen zeker thuis bij een tussenpersoon. Hoewel je in het begin topic wel al aangaf dat je het heel moeilijk vindt om uit te vinden wat noodzakelijk is. Dus is @Ron van der Kolkzijn idee niet zo een slecht idee. Alleen dan de nieuwe uitdaging in het vinden van een goede tussenpersoon. Owja ik bankier al jaren met veel tevredenheid bij KNAB, ben inmiddels aan het rentenieren met de rente van de betaalrekening.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept