-
marge regeling mogelijk verkeerd toegepast, hoe herstel ik dit?
En dat kan dus niet. Activeren (dus in gebruik nemen ten behoeve van je bedrijf) maakt van een marge-goed een btw-goed en dat betekent dat je bij verkoop BTW af moet dragen over die verkoop. Of je de machine ten onrechte in de kosten hebt geboekt maakt omdat je de machine verkocht hebt niet meer uit: in de kosten geboekt betekent dat je nu de hele verkoopopbrengst als (boek)winst boekt. Had je de machine op de inventaris gezet, dan had je nu afhankelijk van het verschil tussen boek- en verkoopwaarde een boekwinst of een boekverlies gehad. Maar dat je BTW moet afdragen over die verkoop klopt. Of je een boete krijgt? Zelfs als je een controle krijgt is dat nog maar zeer de vraag...
-
We zijn geüpdatet! Zie jij bugs? Meld het!
Ongelezen onderwerpen zijn niet meer vetgedrukt
-
Behoefte aan simpele facturatietool zonder boekhoudcomplexiteit?
Een 'BTW overzicht' zonder boekhouding zou ik heel knap vinden.
-
waarde tweedehands goederen in het economisch verkeer bij staken
Bod laten doen door die opkoper, dan heb je op dat moment, onder die omstandigheden, namelijk de staking van de onderneming, de economische waarde.
-
Beëindigen VOF en terug naar éénmanszaak.
StevenK reageerde op voor nu nog anoniem's topic in Rechtsvormen, vennootschaps- en ondernemingsrechtJe hebt het over verdeling van een bezit (de onderneming) en dat gaat niet hoeveel tijd iemand erin heeft gestopt, maar over hoe de verhouding in eigendom ligt. En die is vanwege de gemeenschap van goederen 50/50. Alleen als je vooraf afspraken had gemaakt dat een eventuele verdeling zou plaatsvinden op basis van bestede tijd, zou dat anders zijn. Uiteraard kun je achteraf die afspraken ook maken, maar ik ken in ieder geval één dossier dat op mijn bord kwam, enkele jaren nadat de mediator een 10% - 90% verdeling had vastgelegd in een convenant. Die verdeling ging daarna van tafel en de ondernemer kon alsnog een paar ton afrekenen. Dit soort situaties zijn uitstekende voorbeelden waarom je je bij afspraken over de structuur en eigendomsverhoudingen van ondernemingen zeker niet alleen door fiscale motieven moet laten leiden. Voor de goede orde: ook als je een eenmanszaak gehad zou hebben, zou die bij een scheiding gedeeld moeten worden, omdat ook die onderdeel van de gemeenschap van goederen uitgemaakt zou hebben.
-
Apparatuur gekocht in Thailand-Hoe te verwerken voor de aangifte inkomstenbelasting?
Waarom denk je dat het iets uitmaakt waar je het gekocht hebt? Het maakt voor je bedrijfsvoering echt niet uit waar je iets koopt, dus je verwerkt het niet anders dan wanneer je het in NL had gekocht. Overigens is je vraag verkeerd. Je vraagt: 'hoe verwerken voor IB', maar je bedoelt: 'hoe verwerken in mijn boekhouding'.
-
Ecommerce: Klant haalt zijn pakje niet op bij een pickup point
Bij eigenlijk alle webshops waar ik gebruik van maak, wordt er een verificatie gedaan van zowel e-mailadres als telefoonnummer. Daarmee voorkom je dit soort situaties. De verantwoordelijkheid voor die kosten ligt bij de verkoper, tenzij er sprake is van opzet (maar dat aantonen is best een uitdaging)
-
Dubbele functionarissen voor zelfde functie.
'zomaar' mensen ontslaan kan niet en zolang je niet gewerkt hebt om hen op het niveau te krijgen dat ze wel moeten hebben is de kans op een toegewezen ontslagvergunning behoorlijk klein. Zeker sinds de herziening van het arbeidsrecht (in 2015) zijn die juridische mogelijkheden zeker niet ruimer geworden., Uiteraard kun je wel met een VSO proberen afscheid te nemen, maar hou er ook rekening mee dat wanneer je dat verkeerd aanvliegt je de werknemer tegen je in het harnas kunt jagen en als je het goed aanvliegt is het de snelste oplossing. Wel even door de pijn van de vergoedingen heen bijten. Daarbij nog het volgende: iemand zei mij ooit: "afscheid nemen van de mensen die je niet goed genoeg vindt biedt je maar één garantie: na hen zijn er altijd anderen op wie je wat aan te merken hebt, dus investeer eerst in het verbeteren van de aspecten die je niet aanspreken voor je overgaat tot afscheid nemen."
-
Eigen vermogen lijkt niet te kloppen in boekhouding van opvolgende jaren
Elk programma werkt zo goed als de input die het krijgt. TS doet dit al zeven jaar en komt er nu pas achter dat hij soep aan het koken is. Vermoedelijk heeft hij nooit de mutaties van zijn boekhouder verwerkt en toen hij ging doe-het-zelven zijn daarom alle corecties die de boekhouder maate, in het niet verdwenen, waardoor pas echt de omvang van boekingensoep zichtbaar is geworden. Mijn benadering zou ook de schoenendoosbenadering zijn: alles opnieuw inboeken, maar dan wel vanuit de balans van de laatste jaarrekening.
-
(hogere) DGA salaris iets verlagen om economische redenen ?
Uitgangspunt is dat je als ondernemer echt vrij bent in wat je doet, tenzij je op geen enkele manier kunt argumenteren dat je er een zakelijk belang mee dient, zolang je je maar aan de spelregels houdt. Zie ook deze discussie daarover.
-
Ondernemer en maatwerk hypotheek
Knap irritant dat het relevante deel van de originele vraag weg is, waardoor mijn reactie nu nergens op lijkt te slaan.
-
Ondernemer en maatwerk hypotheek
Ik kan me niet voorstellen dat er niet ergens in het traject de vraag is: verwacht u een verandering in 2024/2025? Daar zul je hoe dan ook openheid van zaken moeten geven. Want wat je niet wil is dat een hypotheekverstrekker op enig moment het vinkje zet: ‘bewust onjuiste informatie verstrekt’.
-
Volkswagen California camper als zakelijke auto
Je hoeft het 'zakelijk belang' niet aan te tonen, want juist daarvoor is er de forfaitaire bijtelling. Zolang er geen excessief privégebruik is, is er niks aan de hand en is het jouw ondernemersvrijheid te kiezen wat voor auto je rijdt. Juist een Caravalle is typisch een camper die daar vaak voor gebruikt wordt, omdat het vooral gewoon een VW Transporter is en is dat niet veel anders dan dat veel ondernemers een dubbelcabine rijden omdat ze hem ook voor hun gezin gebruiken.
-
Hoe werkt het met BTW?
Dat is niet wat ik bedoelde. Payrolling heb je in allerlei varianten, want elke aanbieder probeert zich ergens mee te onderscheiden. Het is goed mogelijk dat het TS is die bepaalt wel bedrag en op welke manier gefactureerd wordt en dat van TS gevraagd wordt aan te geven of het wel of niet een BTW plichtige dienst is en dat het payrollbureau op basis daarvan een verloning maakt, maar het kan ook zijn dat het bureau op basis van een met TS afgesproken loonbedrag een factuurbedrag bepaalt.
-
Hoe werkt het met BTW?
Dat ligt eraan hoe de constructie is, maar eigenlijk kan alleen het Payroll bedrijf die vraag beantwoorden.
StevenK
Raad van Advies
-
Registratiedatum
-
Laatst bezocht