Ga naar inhoud

Benm

Moderator
 • Aantal berichten

  6678
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

91

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  partner-site
 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  < 18
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Web Chemistry
 • Adres
  Azielaan 756, Utrecht, 3526SZ, Nederland
 • Websiteadres
 1. Benm

  Wel of geen webshop

  Ik denk ook dat je in de knel komt met retouren. Uiteraard de mensen die 2 of 3 paar kopen om te passen en gegarandeerd de andere paren retourneren, nog afgezien van de mensen die alles retourneren. Met een dusdanig kleine voorraad ben je wellicht continu alles kwijt omdat het nog heen en weer gaat met de post. Een goede website met mooie afbeeldingen en dergelijke kan zeker helpen, in combinatie met social media. Als het exclusieve spullen zijn dan kunnen ze in ieder geval zien wat er te krijgen is, en dan alsnog naar de winkel komen. Als je een vaste klantenkring hebt die weten wat ze willen en wat hun maten zijn kun je dat natuurlijk wel faciliteren door (verborgen voor het algemene publiek) een bestelformulier te maken. De issue is dat je waarschijnlijk heel veel verstand van schoenen hebt, maar dat is niet de kennis die je nodig hebt om succesvol online te verkopen. Voor iets als een Zalando zijn de producten niet eens relevant, hun kracht zit in een gestroomlijnd systeem van magazijnmanagement, verzending, retourenafhandeling en dergelijke.
 2. Een zichtbare beveiliger in retail is sowieso vooral preventief. Als je winkeldieven wilt betrappen werkt een onopvallende beveiliger (schijnbaar een gewone klant) natuurlijk een stuk beter, niemand gaat iets jatten als er een zichtbare medewerker van de winkel (beveiliger of niet) in de buurt staat.
 3. Wijsheid is om uit te zoeken wat hier gaande is: Staat er op de website van de andere partij wel een kvk nummer, maar dat op naam van een ander bedrijf staat, of helemaal geen kvk nummer? Er kunnen 2 dingen spelen: - een concurrent lift mee op jouw naamsbekendheid - een oplichter imiteert jouw website in de zin van wel laten betalen en niets leveren (en de gedupeerden komen dan bij jou klagen ook nog!). Je gaf ergens aan dat het product redelijk niche is, iets dat scenario 2 minder waarschijnlijk maakt, maar als het zonder kvk nummer opereert is dat wel verdacht, het vermelden daarvan op je webwinkel is verplicht.
 4. Benm

  Artikel: Bitcoins en belastingen

  Het voordeel van bitcoins is dat je ze niet in een specifiek land hoeft om te zetten in fiat valuta. Als je bijvoorbeeld voor 500.000 aan bitcoin bij elkaar hebt over 10 jaar dan zou je die die op dat moment ook kunnen inwisselen op een exchange en overboeken naar een rekening op een land zonder vermogensbelasting, en mocht nog in nederland wonen zonder data overeenkomst over vermogen en dergelijke. Die traceerbaarheid is er natuurlijk wel, als de domweg 100k aan bitcoins koopt in nederland, en de waarde ervan gestaag zou stijgen naar 500k over 10 jaar (ik zou het niet gokken, maar goed), dan kun je die bitcoins wel door een tumbler halen zodat niet meer te traceren zijn dat je bitcoins in 2029 enige relatie hebben met degene die je kocht in 2019 vanaf een nederlandse bankrekening/exchange. Overigens is dat weinig anders dan wanneer je nu pakweg 3 kilo goud zou kopen en erop gokt dat de waarde daarvan in 2029 vijf keer zou hoog zou zijn. 3 kilo goud lijkt misschien nog wel veel, maar praktisch gezien is het ongeveer het formaat van een appeltje.
 5. Benm

  Artikel: Bitcoins en belastingen

  De fluctuaties zijn extreem. Ik neem echter aan dat mensen die bitcoins kopen om fiscale redenen deze verborgen zullen houden van de fiscus om zo vermogensbelasting te omzeilen. Maar dat is wel even aangenomen dat de koers blijft stijgen op lange termijn, en dat is afgelopen jaar niet gebeurd. Het probleem met bitcoins is dat je officieel gezien je vermogen in bitcoins wel moet aangeven, maar dat de belastingdienst nauwelijks enige mogelijkheid heeft te controleren hoeveel je daadwerkelijk bezit, en ze daarmee een tamelijk effectief instrument maken om je vermogen lager te laten lijken dan het daadwerkelijk is. Uiteraard geldt dat ook wel voor andere zaken als pakweg goud, bankbiljetten en dergelijke, maar die zijn een stuk diefstalgevoeliger.
 6. Dat platform ertussen kan inderdaad wel een probleem zijn. Als de eindklant de creditcard transactie terug weet te draaien omdat het product niet is wat het zou moeten zijn, dan zal het platform dan ongetwijfeld proberen te verhalen gezien zij (terecht) ook niet met die kosten willen blijven zitten. Dat is vooral een probleem als je het platform wilt blijven gebruiken - je kunt ze dwingen tot een gang naar de rechter, maar ik kan me voorstellen dat ze geen zaken meer met je willen doen ongeacht de uitkomst daarvan.
 7. Maar even heel praktisch: waar is het geld? Heb je dat al ontvangen, heeft de tussenpersoon het nog, of is er nog niets betaald? En om wat voor een bedrag gaat het? Je hebt strict genomen natuurlijk ook de optie om gewoon helemaal niets te doen, en de klant kan dan naar de rechter stappen - waarschijnlijk heb je wel in je voorwaarden opgenomen dat dat de rechtbank in jouw gemeente moet zijn (controleer dat wel even) dus moet de klant in nederland gaan procederen in een kwestie waarbij winst allerminst zeker is.
 8. Tenzij er een plausibele verklaring is: Ik rijd wel eens ergens overdag heen over de snelweg (langere route, maar sneller), en terug over N wegen (kortere route, overdag langzamer). Verschil komt puur doordat overdag tig verkeerslichten op rood staan op die N weg route, maar die gaan om pakweg 8 uur allemaal op knipperstand en dan heb je een lange voorrangsweg. Navigatie via google maps of tom tom geeft overigens altijd de langere route als suggestie. Wellicht is het marginaal sneller in de avond maar wel >10 kilometer om ;)
 9. Benm

  Airco in thuiskantoor

  Wellicht valt dat nog te bezien: Had je een mobiele airco gekocht dan was dat een geheel zakelijke investering geweest, maar die dingen werken eigenlijk niet zo efficient. Je hebt echter ook split units die geheel demontabel zijn, en op een andere plaats geïnstalleerd kunnen worden, waarbij eigenlijk alleen het gat in de muur achter blijft. De vraag is dan wellicht of daar een fundamenteel verschil tussen zit of niet: het ene vergt iets meer hak en breekwerk dan het andere, maar als je zo'n mobiele airco optimaal wil laten functioneren moet je feitelijk een enorm gat door de muur naar buiten maken voor de afvoer van warme lucht, veel groter dan dat voor een split unit. Die mobiele airco zit absoluut niet vast aan het huis, maar het gat dat je achterlaat bij verwijdering wel ;)
 10. Benm

  Minder, minder, minder.

  Ergens heb ik geen activiteiten die milieubelastend zijn als onderneming, maar krijg natuurlijk wel te maken met de kosten die gepaard gaan met dit hele verhaal. Niet zozeer de zakelijke kosten, maar wel de prive kosten die behoorlijk gaan oplopen door duurdere energie, zorgverzekeringen, btw-verhoging op voedsel en dergelijke. Ik zie me dan ook genoodzaakt om (uur)tarieven voor 2019 te gaan verhogen, iets dat ik lange tijd niet gedaan heb ondanks inflatie. Ergens denk ik dat meerdere bedrijven zie zelf geen grote energie impact hebben, maar wel mensen die van de winst moeten leven hetzelfde zullen gaan doen. 2019 gaat gewoon een inflatie jaar worden met de huidige maatregelen, gezien die hogere tarieven door de hele keten worden doorberekend en uiteindelijk dus ook bij de consumententarieven terecht gaan komen. Misschien scheelt het over de hele linie wel 5% - maar dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Het is vooral vervelend voor mensen en bedrijven die vermogen hebben, en prettig voor degenen met schulden.
 11. Benm

  Airco in thuiskantoor

  Dat valt denk ik nog te bezien: Er zijn wel gevallen waarbij bijvoorbeeld een (uitklapbare) zonwering niet als nagelvast werd gezien, terwijl je toch wel forse montagegaten achterlaat als je zoiets verwijderd. Uiteraard kun je die gaten wel weer vullen etc, maar dat geldt voor de airco net zo goed. Je hebt denk ik wel meer twijfelgevallen, pakweg zonnepanelen die wel te verwijderen zijn, maar wel met lichte, herstelbare, schade aan het dak (paar nieuwe pannen oid). Maar goed, je kan natuurlijk de inspecteur vragen het te toetsen. Ergens kan ik me wel voorstellen dat het als een zakelijke aankoop gezien wordt: je hebt het puur aangeschaft om te kunnen werken in je kantoor op warme dagen. Dat is even aangenomen dat die airco alleen in je kantoor is aangesloten, als je ook nog een paar split units hebt opgehangen in je woon- en slaapkamer omdat je de unit toch al aangeschaft wordt het een ander verhaal.
 12. Benm

  Koppelen Excel aan website

  Dat lijkt me ook, of is er een specifieke reden om met excel te willen werken? Op zich is het importeren en zichtbaar maken van een excel bestand op een website verder geen probleem, alleen als je het synchroon wilt houden is het een beetje lastig: je moet het na iedere wijziging uploaden, ik denk niet dat excel dat vanzelf kan doen... tenzij je een koppeling via access oid bouwt, maar dat is lastig.
 13. Het kan maar zo dat CCO in eerste instantie heeft meegelift met de bekendheid van CND, daarmee een klantenkring heeft opgebouwd en vervolgens een nieuwe verpakking heeft ontworpen die niet meer lijkt op die van CND... mensen kennen het inmiddels en dan hoeft het niet meer te lijken? Wat die domeinnaam betreft denk ik niet dat ze valide punt hebben, zeker zolang er geen content op staat. Als je dat wel zou doen kan het anders liggen, bijvoorbeeld als je een webshop zou maken die qua stijl erg lijkt op CND maar de CCO producten verkoopt of iets dergelijks. Maar daarvan is helemaal geen sprake.
 14. Benm

  Airco in thuiskantoor

  Nouja, hoe 'vast' dat zit valt nog te bezien. In principe is zo'n airco te verwijderen zonder het halve pand te slopen (je moet een gat dichten, maar dat is niet heel extreem). In die zin kun je het vergelijken met een schotelantenne waarbij de coax ook ergens door de muur gaat, zo'n ding zit zeker niet nagelvast aan een pand.
 15. Benm

  Benm

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké