Ga naar inhoud

Benm

Moderator
 • Aantal berichten

  6667
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

90

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  partner-site
 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  < 18
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Web Chemistry
 • Adres
  Azielaan 756, Utrecht, 3526SZ, Nederland
 • Websiteadres

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Benm

  Koppelen Excel aan website

  Dat lijkt me ook, of is er een specifieke reden om met excel te willen werken? Op zich is het importeren en zichtbaar maken van een excel bestand op een website verder geen probleem, alleen als je het synchroon wilt houden is het een beetje lastig: je moet het na iedere wijziging uploaden, ik denk niet dat excel dat vanzelf kan doen... tenzij je een koppeling via access oid bouwt, maar dat is lastig.
 2. Het kan maar zo dat CCO in eerste instantie heeft meegelift met de bekendheid van CND, daarmee een klantenkring heeft opgebouwd en vervolgens een nieuwe verpakking heeft ontworpen die niet meer lijkt op die van CND... mensen kennen het inmiddels en dan hoeft het niet meer te lijken? Wat die domeinnaam betreft denk ik niet dat ze valide punt hebben, zeker zolang er geen content op staat. Als je dat wel zou doen kan het anders liggen, bijvoorbeeld als je een webshop zou maken die qua stijl erg lijkt op CND maar de CCO producten verkoopt of iets dergelijks. Maar daarvan is helemaal geen sprake.
 3. Benm

  Airco in thuiskantoor

  Nouja, hoe 'vast' dat zit valt nog te bezien. In principe is zo'n airco te verwijderen zonder het halve pand te slopen (je moet een gat dichten, maar dat is niet heel extreem). In die zin kun je het vergelijken met een schotelantenne waarbij de coax ook ergens door de muur gaat, zo'n ding zit zeker niet nagelvast aan een pand.
 4. Benm

  Benm

 5. Benm

  Black Friday - collectieve gekte

  Soms zijn ze echt, soms niet. Wat je wel eens ziet is dat bedrijven de prijs van goederen verhogen voorafgaand aan iets als black friday of een marketingactie. Praktisch voorbeeld kan bijvoorbeeld zijn iets als de media markt acties met 'weg met de btw' waarbij ze het product opeens met een forse korting lijken te verkopen. Dat klopt ook wel als je het vergelijkt met de prijs vlak voor zo'n actie, maar als je wat verder terug kijkt weer niet: Een TV begon met 499 euro, en in de aanloop van de actie werd de retail prijs 549, 599 euro etc, om vervolgens te doen alsof 499 euro in de actieprijs een besparing van 100 euro is. Op zich kan dat wel, maar voor iets als een TV is het tamelijk lastig gezien er meestal vele aanbieders van precies hetzelfde apparaat zijn die hun prijzen niet verhogen gedurende de aanloop van een dergelijke actie door de concurrent. Je kon exact diezelfde tv kopen gedurende het hele traject bij een andere aanbieder voor 499 euro, maar strict genomen is de prijsdaling bij de media markt van 599 naar 499 toch echt een feit. Leve de pricewatches!
 6. De vraag is inderdaad in hoeverre het verhaal over de hoge prijs nog geloofwaardig is. Het kan natuurlijk zijn dat een derde partij blijft zitten met tig pallets van die repen, en met verlies verkopen is meestal gunstiger dan bij het vuil zetten - zowel financieel als ecologisch. Andere kant van het verhaal is dat die derde partij helemaal niets met verlies heeft verkocht, maar het gewoon zonder of met minimale marge heeft weten te verkopen aan de aldi. Als dat het geval is lijkt het er inderdaad op dat tony zijn idioot hoge productprijzen in de supermarkt niet kan verantwoorden. Beide scenario's zijn prima mogelijk: Als iemand 80.000 van die repen besteld heeft maar er uiteindelijk toch geen bestemming voor heeft, dan moet diegene er toch vanaf, opslagruimte is niet gratis en het product is niet eeuwig houdbaar (in ieder geval volgens de verpakking niet). Sterker nog, het kan zijn dat er helemaal geen keuze is; als iemand zo'n landing op voorraad heeft en failliet gaat moet de curator de inventaris toch liquideren, en als een discount supermarkt dan de hoogste bieder is dan moet dat gewoon verkocht worden om de schuldeisers maximaal te compenseren. Of de koper nou de aldi, appie of lokale marktkraam is maakt daarin weinig verschil. Tony heeft sowieso een probleem in een dergelijke situatie: wat zouden ze anders willen dat ermee gebeurde? Slaafvrije chocolade is vast een aardig product, maar blijkbaar is terugkopen ervan niet zo aantrekkelijk, en vernietiging om marketing-technische redenen ook niet.
 7. Een gesprek kan helpen. Ook als het niet direct wat oplevert kun je inschatten hoe de tegenpartij erin staat: als ze een houding hebben van 'ik betaal niets tenzij de rechter me daartoe dwingt' weet je in ieder geval wat je opties (niet meer) zijn.
 8. Benm

  2doc "Schone schijn"

  Dat denk ik ook wel inderdaad. Als je tigduizend euro aan iemand verliest doordat hij failliet gaat, en je ziet hem even later met een nieuw bedrijf beginnen waar weer schulden worden gemaakt is dat wel zuur. Het probleem is niet zozeer dat er mensen failliet gaan, maar dat er een aantal zijn die het structureel blijven doen en daarmee een enorme puinhoop achterlaten. Het ergste zijn de gevallen die het erom lijken te doen, zeg maar de mensen die je terugziet op tv in 'opgelicht' of iets dergelijks. Er lijkt daar systematisch iets mis te zijn waardoor mensen meermaals wegkomen terwijl er sprake is van wanbestuur en bijbehorende persoonlijke aansprakelijkheid. Overigens heb ik niet het idee dat deze Serge onder die categorie valt (hij dekt zich niet eens prive in), maar meer een beetje een prutser/dromer is. Uiteraard kan het gebeuren dat iemand door een of andere onvoorziene gebeurtenis op de fles gaat. Met een beetje geluk is het volgende avontuur wel een succes en kunnen daarmee zelfs de gedupeerden van de eerste keer gecompenseerd worden.
 9. Benm

  2doc "Schone schijn"

  Na het bekeken te hebben denk ik niet dat de man een "oplichter" is in directe zin, maar wel een vervelend soort ondernemer: Ongerelateerde oude schulden voldoen met nieuwe investeringen, waardoor dat nieuwe project vervolgens faalt omdat er teveel geld is verdampt aan het terugbetalen van voorgaande schuldeisers. Als er kwade opzet in de zin was dan had hij zijn vorige zaken wel in een BV ondergebracht zodat hij niet persoonlijk failliet hoefde te gaan en daarmee van schuldeisers af was die hem nu tot in lengte van jaren kunnen blijven volgen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er een hoop gedupeerden achterblijven door dit soort acties. Als je voor een miljoen het schip in gaat dupeer je anderen voor een miljoen, en dat geeft mogelijk een sneeuwbal-effect omdat die gedupeerden vervolgens ook op de fles gaan door het gemiste bedrag. Ik zou het niet direct een scam willen noemen, en kan me ergens voorstellen dat iemand de hoop heeft het allemaal nog recht te kunnen trekken bij een volgend zakelijk succes. Mogelijk had dat ook best kunnen gebeuren en was het een happy end verhaal geworden waarbij alle oude schuldeisers terugbetaald werden, maar blijkbaar is het in dit geval niet gelukt. Maar vanuit het perspectief van de persoon zelf kan ik me wel voorstellen hoe dat gaat - varen op (valse) hoop, en niet doorhebben dat je schip gezonken is voordat je de zeebodem raakt.
 10. Dit zijn lastige zaken: Degene die de groep verlaat heeft niet per se recht op betaling, maar wel het intellectuele eigendom over de techniek en layout van de website die geleverd is, en kan terecht eisen het gebruik hiervan te staken. Het is immers niet in loondienst uitgevoerd, en tenzij anders overeengekomen blijven die rechten bij de ontwerper, programmeur etc liggen, en heeft diegene controle over wat er wel of niet mee mag gebeuren. Wat praktisch kan gebeuren is dat je een patstelling krijgt: Als je niet betaalt mag je het intellectueel eigendom niet meer gebruiken en moet je het opnieuw laten ontwikkelen door een andere partij. Daar hoeft geen gras over te groeien, in principe kan die ontwerper eisen dat je onmiddellijk staakt met het gebruik van het door hem ontworpen materiaal. Doe je dat niet dan loop je het risico een fors bedrag te moeten betalen voor het oneigenlijk gebruik daarvan, zeker gezien je het na dat moment willens en wetens blijft doen. Zoiets kan natuurlijk heel nare effecten op je onderneming hebben, praktisch gezien domweg dat je je website offline moet halen en daardoor geen klanten meer kunt werven tot je een vervangende hebt laten ontwikkelen door een andere partij. Gezien de drukte op de markt gaat dat niet in een paar dagen lukken tenzij je de hoofdprijs wilt betalen.
 11. Dat kan je doen, maar als een tegenpartij niet van zin is te betalen dan zal een deurwaarder (die zonder vonnis op zak feitelijk niets kan) ook niet zoveel indruk maken. Vervolgens heb je de kosten voor die deurwaarder gemaakt en ben je nog niets verder, en het enige dat nog rest is een gang naar de kantonrechter. Ergens heb ik het gevoel dat in deze zaak de tegenpartij het niet bij verstek laat belopen maar zich op een of andere manier gaat verweren. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat ze niet tevreden zijn met jouw geleverde prestatie, of dat je onvoldoende ruimte hebt gegeven om de wederprestatie te laten plaatsvinden, of domweg ontkenning van de gehele overeenkomst als er niets op papier staat. Voor een kantonrechter is het in zo'n situatie lastig te beoordelen wie recht heeft of wat, en bij dit soort bedragen ook nog wel wie moet opdraaien voor de juridische kosten. Je zou bijvoorbeeld een situatie kunnen krijgen waarbij je wel een bedrag krijgt toegewezen maar grotendeels in het ongelijk wordt gesteld waardoor je de juridische kosten moet dragen - en die zijn al snel fors hoger dan pakweg 40% van je beoogde 1500 euro.
 12. Heb je dat op papier? In de zin dat je kunt bewijzen dat er een betalingsverplichtig bestaat van hun kant, bijvoorbeeld akkoord op een offerte voor dat bedrag? 'Iets met een tegendeal' kun je niet zoveel mee, tenzij je een overeenkomst hebt waarin jouw prestaties en de tegendeal zijn beschreven, en de gevolgen van wanprestatie. Met een klinkklaar geval waarin jij wel de prestatie hebt geleverd maar zij niet betalen, en er een duidelijke overeenkomst is, kun je er desnoods mee naar de kantonrechter. Dit klinkt echter een beetje vaag met een risico dat je de zaak niet wint en dus minstens met de juridische kosten blijft zitten.
 13. Benm

  We hebben nieuwe moderatoren

  Top! Welkom (terug) bij de club allemaal!
 14. [BUG] Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar ik wilde opnieuw inloggen (blijkbaar was is uitgelogd), en dat gaf de melding dat main mailadres niet bekend was (zou wel kunnen dat het wachtwoord fout was, door die rare eisen eraan moest ik er iets lastigs te onthouden van maken). Vervolgens kon ik wel een nieuw wachtwoord aanmaken via een link die naar exact datzelfde mailadres ging - iemand iets soortgelijks ervaren?
 15. Dit gaat zeker wennen worden, maar wel mooi!

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké