Jump to content

Benm

Moderator
 • Content Count

  7,221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Benm last won the day on November 22

Benm had the most liked content!

Community Reputation

116

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Address
  Azielaan 756, Utrecht, 3526SZ, Netherlands
 • First name
  Ben
 • Last name
  Merghart
 • Company or organization name
  Web Chemistry
 • Website address
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Reiskosten en de kosten voor een vervangend product vind ik al ver gezocht eigenlijk. Dat ze hun geld terug willen is logisch en ook geen probleem. Als er door een brekende kabel iets kapotgevallen is kan ik me nog iets voorstellen bij een poging de waarde daarvan ook te verhalen, maar het lijkt erop dat ze hier gewoon zo veel mogelijk kosten bij elkaar aan het rapen zijn gegaan. Of je kunt verwachten dat iemand ziet dat een kabel 2 kg ipv 20 kg kan dragen durf ik niet te zeggen: De leek waarschijnlijk niet, iemand die er regelmatig mee werkt wel.
 2. Knab dat ze het verschil tussen airsoft en echte munitie niet zien daar :D Voor de rest lijkt het me een beetje om het even, ik heb prima ervaringen met ING, maar dat is niet de goedkoopste bank. Wat een pin apparaat betreft: dat hoef je niet per se bij je bank af te nemen, er zijn genoeg aanbieders waar je zoiets kunt huren incl afhandeling van de transacties etc. Dat kan goedkoper zijn dan het zelf aanschaffen of via je bank regelen.
 3. In dat geval zul je toch een CE markering nodig hebben om het te mogen verkopen in de EU. Het lijkt een redelijk ongevaarlijk product, maar dat is het niet per se: Er zouden bijvoorbeeld schadelijke plasticizers uit kunnen lekken, of het zou slecht ontworpen kunnen zijn waardoor de kans te groot is dat er iets los komt en de gebruiker erin stikt. Voor die risico's ben je als importeur wel aansprakelijk. Niet dat een CE certificering je ontslaat van die verantwoordelijkheid, maar het maakt de kans dat je opdraait voor eventuele schade wel een stuk kleiner gezien je product tenminste voldoet aan de europese eisen.
 4. Het is vooral wat je er mee wilt: gewoon girale transacties ontvangen en betalen lijkt me met geen enkele bank een probleem. Als je dingen wilt als ideal implementatie, pin-automaten, contant geld afstorten of iets dergelijks moet je wel gaan kijken naar de mogelijkheden. Als je werkt met veel kleine betalingen (webshop oid) dan loont het zeker om naar de verschillen te kijken. Als je gemiddelde factuur 1000 euro of iets dergelijks is zou ik niet malen om een paar cent meer minder per transactie, en wellicht juist wel kiezen voor een bank met fysieke kantoren. Op zich heb je aan die laatste meestal niets, totdat er iets helemaal fout gaat om wat voor reden dan ook.
 5. There should not be any fee's that are larger than for a normal domestic transaction, but you must make the transfer in EUR. You can have a EUR account with your UK bank and have the money transferred to that. If you only have a GBP account, but the transaction is made in EUR, you will not pay any transfer fees but will lose some on the currency conversion. This varies a bit between banks, but it could be something like 1 or 2 percent below mid-market rates.
 6. Ik zou bijna zeggen: doen. Wellicht is ze daadwerkelijk een katvanger, en hoe eerder dat stopt hoe kleiner de schade voor iedereen is.
 7. Hoe betalen ze vervolgens? Klikken ze op een link, en gaan ze dan naar een tussenpagina waar ze bijvoorbeeld hun bank kiezen, en dan door naar een idealbetaling? In zo'n geval kun je gemakkelijk een factuurnummer oid in de link zetten, en dat gaat dan mee met de ideal betaling zodat je uiteindelijk de transactie terugzien inclusief dat factuurnummer.
 8. Dat klopt natuurlijk. Als je maar goede kwaliteitseisen en controle hebt kun je prima iets in China laten fabriceren. Een A-merk smartphone, TV of wat dan ook wordt er gemaakt en is geen "meuk". De "goedkope meuk" is denk ik vooral wat mensen geleverd krijgen als ze bestellen via AliExpress, Wish, DX en dergelijke. Dat is bewust kiezen voor zo goedkoop mogelijk gemaakte producten, zeker als je voor de laagste prijs op zo'n platform gaat. Ze verkopen er ook heel goede producten, maar die zijn duurder, je ziet het verschil niet af aan de afbeeldingen, en je weet het eigenlijk ook niet helemaal zeker (tenzij iemand ervaring heeft met een verkoper oid). Het is natuurlijk wel een kwestie van nadenken: Maakt het uit als het plots kapot gaat? Bij een of ander bluetooth speaker prul denk ik dat dat zelden een issue is, maar ik ga geen setje remklauwen bij Ali bestellen en die onder mn auto monteren.
 9. Het klinkt alsof er weer iemand structureel bezig is met dit soort praktijken. Samenrapen van informatie over wie, wat en welke handelswijze lijkt me verstandig. Ergens betwijfel ik of deze club zijn gelijk daadwerkelijk bij de kantonrechter zal gaan halen: het bedrag is een beetje op of onder de rand om te kunnen procederen als je als eiser niet 100% zeker van je zaak bent. Wellicht proberen ze gewoon te 'vangen wat ze kunnen' door een deel van hun ongewenst tot klant gemaakte slachtoffers genoeg te intimideren om tot betaling over te gaan, ook al is daar eigenlijk geen rechtsgrond (bewijsbare totstandkoming van een overeenkomst) voor. Speculatief denk ik ook niet dat dit het soort personen is dat zelf in een rechtszaal komt opdraven gezien ze liever buiten beeld willen blijven. Dat neemt niet weg dat ze een jurist in hun plaats kunnen sturen, al denk ik niet dat een -reputabele- jurist zich hieraan wil branden.
 10. Als ik het goed begrijp is het een soort opzet-stukje dat je kunt plaatsen zonder iets aan de bestaande tanden te doen - technisch vergelijkbaar met gekke tanden voor carnaval of iets in die geest. De vraag is echter wel 'welk buitenland': Het lijkt me dat zoiets een CE markering behoeft. Als het uit de EU komt zelden een probleem, maar als het van verder komt mogelijk wel: je zou dat CE certificering nodig hebben die "bewijst" dat het product veilig is. Dat bewijs hoef je mogelijk zelf niet te produceren als er al iets soortgelijks op de markt is, maar certificering op basis daarvan blijft noodzakelijk.
 11. Kun je in zo'n link niet ergens een betalingskenmerk, nummer, beschrijving of iets anders uniek verifieerbaars meegeven?
 12. Tja, kopen NA het seizoen: Als je kerstlampjes wilt kopen gaat dat het beste de dagen na kerstmis, 50% korting is niet uitzonderlijk. Beetje hetzelfde met pepernoten na sinterklaas of iets dergelijks. Je hebt van die producten die altijd wel ergens in de uitverkoop zijn (vooral drogisten zijn daar goed in). Overigens weet je ook wel dat je anders veel te duur uit bent, als iets de helft van de tijd in de 2 voor de prijs van 1 aanbieding is dan moet de marge bij de volle prijs wel extreem hoog zijn. Of je er als ondernemer iets aan hebt valt te bezien: wellicht had je toch net een nieuwe laptop of smartphone nodig en is het handig een voordeeltje te halen, al zou ik wel even de pricewatch bekijken om te zien of het een echt voordeel is.
 13. Tja, dat zou inderdaad kunnen, door bioaccumulatie kan een stoffelijk overschot technisch gezien chemisch afval zijn, zeker in geval dat iemand gestorven is door vergiftiging met een of andere redelijk persistente stof. Geen idee of er dan een regel is die stelt dat er iets bijzonders gedaan moet worden met het lichaam, bijvoorbeeld crematie in geval van stoffen die door verbranding vernietigd worden. Dat iemand met 750 keer de norm aan bloedgehalte nog gewoon rondloopt zegt ergens ook wel iets over hoe (on)gevaarlijk het spul nou eigenlijk is. Of haar man eraan overleden is valt niet vast te stellen, maar 750 keer het maximum is idioot veel. Je zou bijvoorbeeld 750 keer de maximum dosis paracetamol moeten nemen, dat is iets van 3 gram per dag, dus 2 kilo om 750 keer de serumconcentratie te halen. Dat gaat overigens nooit gebeuren gezien je bewusteloos of dood bent voordat je op 10% van die poging zit.. 400 strips weghappen is geen sinecure. Overigens geldt voor vrijwel alle stoffen dat een 750x overdosering fataal afloopt, ook met vrij gewone dingen als water.
 14. Wellicht omdat men nog sinterklaascadeau's wil kopen? Bovendien is het ook wel de tijd van de extra koopavonden en dergelijke, vaak ook op vrijdag, dus dat het in nederland gewoon een werkdag is hoeft niet heel bezwarend te zijn - al heeft de gemiddelde nederlander niet de mogelijkheid (en waarschijnlijk ook niet de behoefte) om smorgens uren voor openingstijd voor de deur te gaan liggen. Ons klimaat helpt daar ook niet aan (in de VS scheelt het nogal per staat). Niet dat het nederland ontbreekt aan dagen om bij uitstek de gaan winkelen, 2e pinksterdag of iets dergelijks... maar dan staat er al een file op de afrit richting Ikea zonder dat ze bijzondere kortingen geven :D
 15. Tja, bij kauwgom heb je sowieso de optie om het niet te gebruiken natuurlijk. En als de overlast te gek wordt doe je gewoon wat singapore ook doet: verbieden ;) PFAS is een verzamelnaam voor een aantal stoffen met verschillende giftigheid. Dit soort stoffen zit werkelijk in van alles, ook dingen als bakpapier waar het in contact komt met voedsel en ook nog een flink heet gestookt wordt. Dat mag blijkbaar. Maar stop je een vel bakpapier in een kuub grond maar je goed kans dat daarmee die hele kuub grond als 'te vervuild' zal worden gezien voor de normen (ook de nieuwe). Bovendien komt het zo ook wel in de grond: als iemand een vet-afstotend patatzakje of hamburgerdoosje achteloos in de berm gooit zal het daar wel vergaan, maar het PFAS dat erin zit blijft wel in de bodem achter. Het zou me benieuwen hoe hoog de concentratie is in parken, langs wegen en andere plekken met veel zwerfvuil.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept