poltergeist

Senior
  • Aantal berichten

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door poltergeist

  1. Als eindgebruiker zie ik het voordeel er wel in. Ik zou graag een tool hebben die mij op bepaalde andere sites wijst aan de hand van mijn surfgedrag. Uiteraard moet dit wel a) vrijwillig en b) kosjere software zijn. Als ondernemer zou ik daar mijn naam niet aan willen hangen. Er hangt toch een sfeertje van hacken en illegaliteit omheen.
  2. Zet jij die auto met sleutel in het slot langs de weg terwijl je weet dat deze heel erg populair is onder ramkrakers ? Niet ? Waarom doe je dat met je computer dan wel ?
  3. Ergens vind ik het een kwestie van eigen schuld dikke bult. Het is al meer dan 10 jaar algemeen bekend dat het gebruik van Microsoft besturingssoftware automatisch een serieus veiligheidslek betekent en de veiligheid van data de laagste prioriteit heeft (Ondanks het jaarlijkse PR praatje waarin ze zeggen dan nu "voor de echt" eens iets aan security te doen). Ik krijg koude rillingen van het idee van een virusscanner op mijn computer die constant moet controleren dat er geen proces buiten zn boekje gaat. Je koopt toch ook geen auto voor veel te veel geld waarvan je vantevoren weet dat er ieder moment onderdelen onderuit kunnen vallen en die iedereen met een theelepel open kan maken ? Kwaliteit komt met een prijs. Dat betekent OF een fatsoenlijk besturingssysteem (mac os X / linux) OF een systeembeheerder die de hele dag achter de feiten aanrent. Verder vind ik het wel soms jammer dat mijn computer resistent is voor adware. Op mijn werk zijn de computers wel van voor tot achter geinfecteerd en vaak heb ik daadwerkelijk echt iets aan de links die ik hiervan krijg voorgeschoteld. Microsoft zou vanuit de overheid op de vingers getikt moeten worden. Het is niet meer normaal dat de gebruikers zo geconditioneerd zijn dat virussen, trojans en ad/mal/spyware geen kritische vragen oproepen. Iedereen vind het maar normaal (het hoort erbij)... (ik ben verder geen Microsoft hater maar ik vind windows, internet explorer, iis en outlook ondermaatse software)
  4. Denk er ook eens over na om jezelf ietsje meer te verdiepen in je computer. Als je business sterk van je computer afhankelijk is, kan je vies op de koffie komen als het op een dag niet meer werkt en je data weg is. Laat je in ieder geval goed voorlichten over de gevaren en valkuilen van de moderne computerij. Dit is slechts een kleine investering die je straks misschien voor een faillissement behoed.
  5. Ik werk (nog) in 5 ploegendiensten en slaap de ene keer 14-16 uur en de andere keer 2-4 uur. Hoe minder ik slaap hoe beter ik eigenlijk functioneer (met een minimum van 4-5 uur toch wel) Nee is niet erg gezond nee... ben ook blij als ik daar vanaf ben.
  6. Euh Victor als je al een Pentium 4 hebt dan zou ik er eens over denken om er 1-2gb geheugen en de allersnelste schijf die je kunt vinden er in te stoppen. Dan ben je met 200-300 euro weer helemaal bij. Ik durf zelfs te beweren dat je daar meer snelheidswinst uithaalt als een nieuwe computer kopen van 1000 euro (die dan ook weer maar 256 mb en een standaardschijfje heeft) Dat het met 256 mb en een oude 20 gb hd niet zo snel loopt met photoshop is vrij normaal. De meeste zware photoshop gebruikers die ik ken gebruiken allemaal 1-2 gb geheugen.
  7. Ik vind de site ook niet erg aantrekkelijk eerlijk gezegd. De kleuren lijken uit het niets gegrepen en ook het font van het menu is een beetje lelijk. Een msn, aim of yim adres vind ik ook een beetje onprofessioneel overkomen, net als een 06 nummer. Php , apache, mysql en weet-ik-wat zal de klant inderdaad allemaal worst zijn. Misschien dat je deze logoos een beetje onopvallender kunt maken. Greets, Erwin (die alleen weet dat html "iets met ed" is)
  8. Misschien is een 2ehands macje iets voor jou ? http://www.tweedehandsmac.nl/ Een g4 met veel geheugen zou genoeg moeten zijn voor echt veeleisende applicaties (laat je niet gek maken door de megahertz mania.... vaak kan een snelle schijf (scsi ?) en veel geheugen meer voor je betekenen dan een snelle processor.) Houd er rekening mee dat als je voor een windowsmachine gaat je ook veel tijd en geld kwijt bent aan het onderhouden, ontvirussen en upgraden van je computer waar een mac probleemloos jaren werkt. Zo heb ik in mijn tijd als helpdesker regelmatig mac-users aan de lijn gehad die al 3-4 jaar met dezelfde configuratie werkten en boos waren dat hun computer het nu ineens niet meer deed. Imagine that ! Uiteraard kun je niet tegen die mensen zeggen dat een computer ook onderhoud nodig heeft want dat nemen ze niet (dtp-ers zijn vaak mensen die ontzettend goed in hun vak zijn maar de computer alleen als instrument gebruiken en er ook helemaal niets vanaf willen weten). Succes met deze moeilijke keuze !
  9. Hosting in de US heeft nog een ander nadeel. Changes en upgrades worden daar vaak 's nachts gedaan als het hier overdag is. Je server ligt er dan gewoon een halve werkdag uit terwijl dat 's nachts niet zo'n probleem is.
  10. Helaas behoort het tot mijn dagelijkse werkzaamheden om belgedrag gegevens op te zoeken voor politie, justitie en veiligheidsdiensten. Het is een fabeltje dat hier tussenkomst van een rechter voor nodig is. Eens per maand word achteraf voor de vorm een hele stapel gerechtelijke bevelen bij ons afgeleverd. Dit werkt al jaren zo. Voor aftapfunctionaliteit is niet eens tussenkomst van mijn baas nodig. De diensten hebben zelf apparatuur waarmee zij geheel transparant kunnen inpluggen en meeluisteren (wel eens afgevraagd waarom zoveel misdrijven worden opgelost aan de hand van een 'anonieme tip' ? ). Er staat zelfs een zgn blackbox rechtstreeks op de billingmachines aangesloten, waarvan wij niet mogen weten wat het is en van wie het is. Het is misselijkmakend om te zien dat er zoveel misbruik wordt gemaakt van deze faciliteit, terwijl het zogenaamd onmogelijk is om gestolen telefoons te traceren. Het is zonder meer mogelijk om van jaren geleden nog de data boven water te krijgen. Deze gegevens staan netjes bij ons in de kast opgeslagen en zijn zonder meer beschikbaar. Zo kan er aan de hand van de belgegevens een kaartje worden gemaakt hoe iemand zich heeft bewogen. Een telefoon weet namelijk altijd precies hoe ver deze zich van een mast bevind, en als je een telefoon opzettelijk van een mast afkickt, zal deze proberen zich op een andere mast aan te melden. Na 2 keer kicken weet je precies waar iemand uithangt. We zijn wat mij betreft allang voorbij 1984, we hebben het alleen niet in de gaten omdat alles mooi verpakt wordt onder het mom van terreurbestrijding. Nog even en KPN moet verplicht alle post openmaken en kopieren.
  11. Dat is in eerste instantie ook niet de bedoeling. Als optie is het echter zeer aantrekkelijk voor starters die niet veel willen investeren en voor bedrijven die tegen een upgrade aanhikken. Deze hoeven dus geen nieuwe pc's aan te schaffen om weer 5 jaar vooruit te kunnen. Dan word het te duur. Het heeft weinig zin om bv een ibm te kopen en er vervolgens de harde schijf, floppy en cdrom uit te halen. Thin clients aanschaffen bij compaq/hp heeft ook weinig zin omdat er dan weer iets lokaal geconfigureerd moet worden. Dit kost tijd en dus geld Ik weet van de hoofdontwikkelaar dat General Motors al (onofficieel) gebruikt maakt van dit systeem. Bij ieder systeem zal een onderhoudscontract moeten worden afgesloten. Uiteraard moet ook een linuxmachine onderhouden worden. Aangezien alles server based wordt uitgevoerd zal dit wel iets meer werk zijn dan een standaard fileserver. Dit zijn wel een paar mooie breinbrekers, bedankt !
  12. De dellfolder krijg ik niet want ik heb zo'n mooie nee-nee sticker :D Wat de hardware kost is niet zo'n verassing. Ik ben meer op zoek naar de kostprijs van implementatie (een bedrijf dat Dell levert komt het spul namelijk ook niet gratis installeren). Ik heb geen idee wat een computer per jaar aan onderhoud kost. De cijfers die ik hierover vind zijn erg uiteenlopend dus onbruikbaar.
  13. En een server, hoeveel kost die? :) Wat jij wilt :) Mijn testservertje is een gare 6e hands compaq deskpro (p3-866, 512 mb) waar je op een rommelmarkt nog geen 20 euro voor geeft. Op deze machine draait een best-wel-bloated linux terminal server die zonder moeite 5 clients kan bedienen over een 10 mbit hub. Een server die alleen de rdesktop client (dus de M$ terminal server client) verspreid kan zelfs met nog veel minder uit de voeten. Dan komen dus ook de industriele pc's en via epia computers in zicht. Eigenlijk mag je hier niet eens van een server spreken.
  14. Omdat een thin client mij ca 200 euro kost voor een nieuwe en 30 euro voor een gebruikte :)
  15. Daar zijn we nu een excell modelletje voor aan het maken. Maar dat is juist het moeilijke gedeelte. Natuurlijk kan ik ook wel op de Dell site een rekensommetje maken maar dat is weinig realistisch omdat er ook nog een hoop arbeidskosten bijkomen. Met 100 % (voor de clients in ieder geval)... thin clients hebben geen onderhoud nodig. Het onderhoud van de desktops gebeurt op een centrale plek (de win2003 server), dus sneller(=goedkoper). Ja... als deze dienst uitvalt of als de windows terminal server niet meer werkt dan kan echt niemand meer iets doen. Gelukkig wordt het tegenwoordig al bijna 'normaal' gevonden als af en toe eens een dag de computers niet werken... :-\ ....Ons servertje moet je eigenlijk meer als een veredelde router zien. Als t niet werkt even rebooten en dan moet ie er weer maanden/jaren onafgebroken tegenkunnen. Ook is er maar in beperkte mate gebruik van floppies en cdroms mogelijk. Maar mi moeten die zowieso zo snel mogelijk verbannen worden. Voor high end users is deze opstelling niet geschikt. Zij kunnen echter wel op hun workstation een windows terminalserver client starten en zo hun workstation en office omgeving van elkaar scheiden (In tegenstelling tot wat veel designbedrijven bijvoorbeeld doen... Iedereen een Mac voor het design en een pc ernaast voor te emailen en te officen) Die onthoudt ik :) In principe verandert er voor de eindgebruiker niets. Alle desktops zullen wel naar de terminalserver moeten worden gemigreerd (maar als je zowieso voor een migratie staat maakt het weinig verschil). Thin en fat clients kunnen ook door elkaar gebruikt worden (aangezien je echt niet hoeft te gaan proberen om bv cad/cam of audiovisuele produktie op een thin client te draaien). Zo kan dus ook machine voor machine gemigreerd worden. Zolang de thin client infra nog niet 100% werkt kan de user nog gewoon gebruik maken van zijn (m/v) normale desktop. Zodra alles tot stabiel is geridderd is het een kwestie van pxe boot aanzetten op de client (al dan niet door een extra rommetje op de nic te plaatsen) en evt de schijf te verwijderen. Ik zal inderdaad wel moeten... Ik kan zelf echt totaal niet overweg met windows (en heb ook geen ambitie om het te leren). De bedoeling is inderdaad een soort van partnership die de windows infra inregelt en beheert. Andere optie is om onze spulletjes aan windowsleveranciers te verkopen en alleen 3e lijns support te leveren. Thanks. Dit is ook de reden waarom wij in eerste instantie alleen systemen maken voor windows netwerken. Complete linux desktop zou nog goedkoper (en makkelijker) zijn maar daar is de markt nu nog niet klaar voor, en het is erg moeilijk om het eeuwige "linux is moeilijk want de startknop is niet groen" fabeltje te ontkrachten. Hiervoor moeten eerst nog 100 virussen de halve wereld platleggen. Thin clients daarintegen zijn toch net ietsje meer geaccepteerd, en eenmaal goed geinstalleerd zal de gemiddelde ignorant user niet eens in de gaten hebben dat de basis op linux draait. (Het heeft geen zin om tegen MS op de desktop te concurreren... in plaats daarvan kun je ze beter de poten onder de stoel wegzagen door vanaf de basis langzaam naar linux over te gaan :) :) ) Ik zou zelfs graag € 350.000,- winst per jaar willen hebben maar ik klap al in mn handjes als de eerste duizend euro binen zijn :) Het zal zeker de eerste tijd niet echt een vetpot zijn, zolang we nog geen naam hebben moeten we concurreren tegen alles wat oud en vertrouwd is. Ach ja dromen mag he....
  16. Dank, dit is inderdaad wel een erg fijn documentje
  17. Nee niet echt. Wat wij gaan leveren zijn alleen de thin clients en een servertje waar deze hun software vanaf laden. Een thin client is zeg maar een domme terminal, het enige wat zo'n apparaat kan is mijn muisbewegingen en toetsenbord aanslagen richting server sturen en beelddata ontvangen en verwerken. Je kunt het vergelijken met een computer waar je 8 beeldschermen, 8 muizen en 8 toetsenborden op hebt aangesloten. Op het moment dat de thin clients een windows 2003 login (of linux, of solaris of whatever...) voor zich krijgen houdt ons werk op. Dat is voer voor andere partijen... Waarom dan ? Reken maar eens uit wat 8 harde schijven, cdroms, floppies, xp licenties, Antivirus en antispywarepaketten kosten. En dan hebben we het nog niet over het dagelijkse beheer.
  18. Allerlei mensen uit allerlei disciplines die ik hier op mijn werk tegenkom (telecomboer uit het zuidelijkste zuiden van het land). Uiteindelijk snappen ze wel de voordelen maar de enige vraag die je krijgt is "Hoe kan dat ?", en niet zoiets als "Is het oneindig schaalbaar ? Wat voor eisen zijn er aan de hardware en het netwerk ? Kun je redundantie en load balancing toepassen ?" Alleen de hardcore unix goeroes heb ik hier iets aan. Zij kennen die techniek al vanaf de jaren 80 (ja... wij doen echt niets nieuws) en hoeven zich niet de kop te breken over hoe een computer zonder windows kan werken.
  19. Je kunt het ook andersom aanpakken. Zoek de meest verschrikkelijke websites bij elkaar en maak een lijst van alles wat jou stoort. Dan weet je in ieder geval hoe het NIET moet. Waar ik me bijvoorbeeld aan stoor: * Flash introos van 5 mb die ik toch skip * Teveel fratsen en bewegende dingen * Fashion over function dwz een site die er prachtig uitziet maar waar geen enkele nuttige informatie te vinden is. * Een button "Meer informatie" die automatisch een mailclient opstart. Dan heb ik liever een formpje waar ik mijn mailadres kan achterlaten. * Fonts met schreef en zonder schreef door elkaar. Doet echt pijn aan mijn ogen. En de knaller: * De website die er onder firefox/opera/... niet uitziet. Als een bedrijf een site heeft die niet fatsoenlijk werkt en waar niks belangrijks te vinden is dan ga ik niet eens denken om daar mee in zee te gaan. Dan zoek ik wel verder in de gouden gids. Als je alleen maar een site wilt omwille van het hebben van een site dan kan ik je dat afraden. Niemand zit te wachten op het zoveelste under construction plaatje.
  20. Je wilt niet weten wat ik erna voor een kritische rotvragen kreeg waar ik echt geen antwoord op wist. Ik heb er in ieder geval heel erg veel aan gehad. Juist de "domme" vragen hebben me een groot inzicht gegeven Mensen met een achtergrond in IT zijn het veel te vlug met me eens. De enige vragen die ik daar van krijg zijn meestal toch technisch en daar heb ik niets aan.
  21. Er zijn ook bedrijven die het spul uit india gaan terughalen. Goedkoop is inderdaad leuk maar je weet eigenlijk nooit wat je terugkrijgt (en 1 euro betalen aan rotzooi is 1 euro teveel). Heel fijn als het allemaal bijna niets kost maar als je bedrijf stil ligt omdat die indier aan de andere kant van de lijn niet te begrijpen is, dan ben je nog nergens. Ik vraag me ook af hoe het zit met aansprakelijkheid. Stel je laat daar een website maken en de een of andere crimineel hackt je site en pikt 5000 creditcard nummers. (gaan we er even vanuit dat het bedrijf prutswerkt heeft afgeleverd waardoor het spul op straat ligt) Kun je zoiets wel verhalen bij een overzeese partij ?
  22. En voor jullie "externe sparring partner behoefte"? Het is mijn ervaring dat mensen van buitenaf die onbetaalbare frisse kijk hebben! Ik heb laatst mn moeder als "sparringpartner" gebruikt. Zij heeft echt 0,00000 ervaring met computers (weet niet eens waarvoor een startknop dient en interesseert haar ook vrij weinig. Met veel moeite zal ze de uitknop weten te vinden). Omdat we best ingewikkelde techniek gebruiken heb ik het eens op mn moeder losgelaten en mijn verrassing was echt enorm toen ze het hele concept in 1 keer snapte. Zij zit namelijk niet vastgeroest in de vaste kadertjes die we in 10 jaar windows hebben opgelopen. Zij snapte meteen alle voordelen en nadelen van het systeem terwijl ik ook genoeg "professionals" ditzelfde heb voorgelegd. Deze "professionals" konden NIET begrijpen hoe het werkte. (voor de verduidelijking: Wij maken embedded thin client platforms op basis van OS/linux en ultracheape hardware zonder bewegende delen)
  23. Misschien is dit wel een nobele zaak, maar zeker geen goede reclame. Nu worden bedrijven die twijfelen over OS/linux toch weer richting MS geduwd... Zeker als men niet de achtergrond achter het verhaal leest.
  24. Waar staat de waarde 1,7 voor? Ik denk dat dat de provisie van Ome Fiscus is....
  25. Zolang dit echt pure overcapaciteit is kun je er denk ik geen bult aan vallen om ook de consumentenmarkt te bestormen. Lukt het niet dan trek je de stekker eruit Je vraag of je juist goedkoop moet zijn of juist veel service moet leveren zul je denk ik met een onderzoekje moeten beantwoorden. Ik kan je alleen zeggen dat sommigen zelfs na het horen van de bodemprijzen van mijn collega nog verder op zoek gaan of ze het ergens anders misschien nog een euro goedkoper kunnen krijgen... Wil je het op service gaan gooien dan zul je echt iets bijzonders uit de kast moeten gaan trekken (misschien richten op de markt voor ouderen/kinderen ?)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.