RvS

Junior
  • Aantal berichten

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Geslacht
    Male
  • Voornaam
    Roy
  • Achternaam
    van Stiphout

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Eindhoven
  1. Ik ben een totale leek op het gebied van de wetgeving mbt het opstarten van een fysieke smartshop. Ik kan me wel indenken dat het lucratief kan zijn om een virtuele smartshop te openen. De vraag is echter in hoeverre je vrij bent om je eigen assortiment te bepalen. Met betrekking tot je vragen over het vestigen in een bepaalde provincie kun je het VLOS (Vereniging Landelijk Overleg Smartshops) benaderen. www.vlos.nl , zij zullen je misschien antwoord kunnen geven. Misschien ook een nuttige link: http://www.hetccv.nl/lokaaldrugsbeleid/smartproducts/plaatsbepaling/index.html
  2. Dat van die stoomboot is een goed idee. Hou je weer wat kapitaal over om eens een goede investering te doen. Onderzoek naar nieuw lekker snoepgoed bijvoorbeeld. De pepernoten en speculazen zijn toch wel iets oudbollig!
  3. Bedankt voor de reacties. Het probleem is ook geen probleem in de zin van dat het ons idee zal belemmeren, wij willen gewoon graag op de hoogte zijn van de juiste methode en regelgeving. Het is natuurlijk zo dat we op de door ons voorgestelde manier een minimale winst behalen (als die er uberhaupt al is). Het belastbare bedrag waarover we eventueel vennootschapsbelasting zouden moeten betalen zou in dat geval ook laag liggen, maar ik verbaas me telkens weer over het feit dat de regels vaak op meerdere manieren worden uitgelegd en (dit vind ik persoonlijk nog het vreemdst) dat de diverse medewerkers van dezelfde instantie (in dit geval de belastingdienst) met een afwijkend antwoord komen. Als je dan niet helemaal into de materie bent, ben je geneigd het zekere voor het onzekere te nemen (zowel BTW als vennootschapsbelasting) terwijl dit misschien helemaal niet noodzakelijk is.
  4. Wij hebben sinds een aantal maanden een stichting waarmee wij ons in gaan zetten voor de promotie van onontdekt muzikaal talent uit Nederland. Op dit moment hebben wij nog geen enkele activiteit waarmee wij inkomsten genereren, echter dit zal op vrij korte termijn veranderen. Wij gaan een selectie maken van interessante artiesten welke hun (in eigen beheer uitgebrachte) cd / mp3's via onze site gaan verkopen. Wij doen dit om artiesten te helpen die hun cd niet bij de gewenste distributeurs krijgen (of niet mee willen werken aan de soms nadelige contracten). Aangezien een aantal bestuurders van onze stichting bekend zijn in het 'underground' wereldje verwachten wij dat wij een redelijke hoeveelheid cd's aan de man kunnen brengen. Nu komt het 'probleem'. Het bovenstaande zal geen winstoogmerk hebben. Wij zullen de cd's tegen een redelijke prijs inkopen, wij zullen de portokosten in rekening brengen plus een klein bedrag per cd extra voor onvoorziene kosten (denk aan beschadigde cd's, verloren pakketjes of omrullingen). Ik heb deze vraag voorgelegd aan de KVK en die verwijst ons steeds met een standaardantwoord door naar de belastingadviseurs. Deze geven aan dat het verstandig is om ons voor de BTW te registreren maar dat de vennootschapsbelasting (mits duidelijke verslagen bijgehouden worden en aangetoond kan worden dat er absoluut geen sprake is van winstgedachte) ons niet in de weg zal zitten. Heeft iemand met iets soortgelijks ervaring en hoe hebben jullie dit aangepakt? Ook niet geheel onbelangrijk.. klopt het bovenstaande?
  5. Voor diegenen die denken dat het een wel heel groot risico is voor de beleggers; de filmproducent is verplicht de film uiteindelijk voor een vooraf vastgesteld bedrag te kopen van de CV..
  6. Om voldoende budget te creeeren moet je toch gaan denken aan particuliere investeerders. Subsidie zul je wellicht ook kunnen krijgen, maar dit zal nooit genoeg zijn voor jou plannen. Een paar jaar geleden is er een nieuwe fiscale regeling gekomen (ik weet niet zeker of deze nog bestaat) welke gebruikt werd om de Nederlandse filmindustrie een boost te geven. In CV's kunnen de investeerders (beleggers) als mede-ondernemer hun hele investering in de film plus nog eens 25% aftrekken van hun belastbaar inkomen.Heel interessant voor mensen die 60% inkomstenbelasting betalen. Als filmproducent geef je dan een aantrekkelijk startrendement en als de film uiteindelijk successen behaald kun je de rendementen opschroeven naar nog meer lucratieve hoogtes. Klinkt natuurlijk harstikke mooi, maar vergis je niet in de moeilijkheidsgraad van een passende budgettering voor zo'n grote filmproductie. Je zou niet de eerste zijn die begint aan een megaproductie en halverwege tot de conclusie komt dat het geld simpelweg op is.. Ik weet wel dat er investeringsbanken zijn waarbij de bank het risico van budgetoverschrijdingen en levertermijnen (ook niet onbelangrijk, tijd is geld en je zult altijd zien dat jou gewenste resultaat meer tijd in beslag neemt dan aanvankelijk gedacht) voor zich neemt. Wat ze hiervoor terug willen zien zul je zelf moeten navragen.
  7. Of je film een (financieel) succes kan worden hangt af van de commerciele (!) distributie- en vertoningsmarkt. Op een enkeling na zijn de bioscopen en de filmdistributeuren niet gesubsidieerde bedrijven en moeten ze bij elke film de afweging maken of er genoeg bezoekersaantallen op af komen. Omdat er jaarlijks honderden nieuwe (bioscoopwaardige) films uitkomen is er een soort van verdingingsmarkt ontstaan waar je met een binnenlandse producties en vooral met minder bekende hoofdrolspelers weinig kans van slagen hebt. Het gros van de bioscoopfilms (ook die met een groot budget) haalt in Nederland niet meer dan 100.000 bezoekers. Het is gewoon moeilijk om met de huidige cijfers een plan te maken waarmee je potentiele investeerders enthousiast kunt maken, ze willen er uiteraard wel wat voor terug zien. Anyway, ik denk dat het een ongelooflijk moeilijke markt is om als nieuwkomer naam te maken.
  8. Mijn kennis van de Nederlandse taal is voldoende maar ik denk dat je het beste geholpen bent met iemand die daarnaast ook nog eens verstand heeft van het schrijven van een goed onderbouwd ondernemingsplan. Het lijkt me een zeer lucratieve business, waar altijd wel markt voor is. Zeker als het je hobby is en je al een hoop positieve reacties hebt ontvangen van je klanten zou ik eens nagaan of je er professioneel mee aan de slag kunt gaan. Autoliefhebbers genoeg op deze wereld. Mocht je niemand vinden die je ondernemingsplan onder de loep wil nemen met betrekking tot spelfouten en zinsbouw, dan help ik je graag uit de brand maar verwacht dan geen opbouwende kritiek met betrekking op de inhoudelijke zaken van je ondernemingsplan. p.s.: Mag ik je vragen wat voor een basis je hebt gebruikt voor de Ferrari F355?
  9. Ik weet dat ontzettend veel bedrijven en winkels gebruik maken van de onbedrukte shirts van Fruit of the Loom. Erg goedkoop in aanschaf en kwalitatief redelijk in orde. Ik weet uiteraard niet de aantallen die je nodig denkt te hebben, maar het kan geen kwaad om een offertje op te vragen. Voor informatie en een overzicht van de modellen, zie http://www.fruitoftheloom.be/en/retail/index.htm Daar klik je op 'see activewear range' en op de volgende pagina klik je onderaan in het menu op 'garments'.
  10. In februari 2005 is er een wijziging gekomen in het bepalen of een bepaalde geleverde dienst of geleverd werk onder dienstbetrekking valt. De werkgever kan je een overeenkomst van opdracht aanbieden maar dat betekend (voor zover ik op de hoogte ben) dat alles wat jij voor hem doet buiten dienstbetrekking valt. Met als gevolg dat de werkgever gedurende die 5 maanden geen premies of belastingen voor je hoeft te betalen. Ik denk dat als je in jouw geval gewoon 'aan het werk' gaat en tijdelijk het werk van een afwezige werknemer overneemt, dit moet worden gezien als een arbeidsovereenkomst en iets anders niet op zijn plaats is. Krijg je overigens loon of heb je een bepaalde opdracht of begin je aan een project waar een vooraf vastgestelde vergoeding voor staat?? P.s.: http://www.minfin.nl/default.asp?CMS_ITEM=MFCWDC0EE82BEBE30446DB92AEB50D8EDE7EFX2X35102X91 <-- hier staat alles op een rij, misschien als jij het zelf doorleest dat het allemaal wat duidelijker wordt.
  11. Wat bedoel je precies met 'overeenkomst van opdracht'? Bij een contract op projectbasis mag je in ieder geval wel een proeftijd afspreken. Zie onderstaand schrijven: 1. Hoe werkt ontslag binnen de proeftijd? Bij het afsluiten van de arbeidsovereenkomst kunt u een proeftijd met uw werknemer afspreken. Binnen deze proeftijd mag u zonder opzegtermijn en zonder ontslagvergunning uw werknemer ontslaan. U bent wel verplicht de reden van het ontslag aan de werknemer mee te delen (als de werknemer daarom vraagt). 2. Hoe lang duurt de proeftijd? De maximale lengte van de proeftijd is afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst: voor de duur van een project: een maand; korter dan twee jaar: een maand; langer dan twee jaar: twee maanden; voor onbepaalde tijd: twee maanden. De proeftijd bij arbeidsovereenkomsten voor de duur van een project en korter dan twee jaar kan bij CAO verlengd worden naar twee maanden. De proeftijd is voor u beiden gelijk. 3. Kan ik in de proeftijd opzeggen? Ja. Zowel u als uw werknemer kan in de proeftijd met onmiddellijke ingang opzeggen. U hoeft dan bovendien geen opzegtermijn in acht te nemen. 4. Zijn mondelinge afspraken over proeftijd rechtsgeldig? Nee. Een proeftijd is alleen geldig als u hem schriftelijk afspreekt. Een mondeling afgesproken proefperiode geldt volgens de wet niet als proeftijd. Ontslaat u een nieuwe werknemer tijdens een mondeling afgesproken proefperiode, dan maakt u voor de rechter geen kans. U zult de persoon in dienst moeten houden of een afkoopsom moeten betalen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  12. Ik denk niet dat het een heel groot probleem gaat worden om een huurovereenkomst aan te gaan. Het is vaak wel zo dat de huurprijzen bij de makelaars over het algemeen wat hoger liggen dan bij de woningcorporaties waarbij je huurhuizen krijgt aangewezen aan de hand van je inschrijfdatum (of urgentiegeval). Ik denk dat je de mensen wel blijk moet geven van een eventuele toekomstige baan onder een werkgever of een nieuw op te starten bedrijf. Verder ligt het wel of niet verkrijgen van de huurovereenkomst ook aan de hoogte van de huur. Een rijtjeshuis van 500 / maand wordt natuurlijk eerder verhuurd dan een luxueus penthouse in hartje A'dam. En hoe zit het met eventuele leningen? Je kunt wel een spaartegoed hebben van 50.000 maar als daar ook nog duizenden Euro's aan geleend geld bij zit, wordt het ook wat moeilijker natuurlijk. Even een mailtje of belletje naar de makelaar en je weet het.
  13. Boven in het menu zie je de optie 'extra', als je daar op klikt heb je de knop 'zoek'. Je kunt hier zoeken op een trefwoord, op zinnen of gedeeltes van zinnen, op berichten van bepaalde users waar jij van vindt dat ze altijd goede bijdrages leveren, enz enz. Succes.
  14. Beste Debbie, Ik ben niet zo thuis in de marges van de kledingbranche, ik kan je wel verzekeren dat de winstmarge vele malen hoger ligt dan 5 a 10 %, hoe wil je anders je personeel, huur, voorzieningen bekostigen? En wat dacht je van de uitverkoop, waar winkels 50% korting geven, dan zit er vaak nog een kleine winstmarge op. Overigens denk ik dat je of al een goede naam opgebouwd moet hebben of met een perfect doordacht businessplan moet komen en een pand op een a-locatie wil je de betere kledingmerken geleverd krijgen. Dat laatste is overigens speculatie.
  15. Beste mensen, Het is inderdaad de bedoeling om de meer alternatieve muziekstroming aandacht te geven en dus niet de muzikanten waarop een HJ Smits zich focust. Wij hebben uiteraard onze 'tegenstanders' bekeken en het lijkt ons dat we ons wel degelijk kunnen onderscheiden met onze keuze voor dit alternatieve. Er zal ook geen automatische aanmelding aanwezig zijn op onze site. Wij zullen zelf de bands opsporen in het underground circuit en in de Nederlandse poppodia en zullen deze benaderen om hun muziek onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek. Een site zoals die van ongekendtalent.nl is in principe gewoon een verzamelbak van mensen die muziek als hobby hebben. Van de duizenden aanmeldingen zijn er heus wel een paar die je serieus kunt nemen, maar als je het aanbod met een kritisch oor beluisterd kom je toch al snel tot de conclusie dat er veel vuilnis tussen zit. (no offence) Onze bedoeling is dus het kaf van het koren scheiden en door een kritische beoordeling van ons EN van de bezoekers op ons forum een samenstelling te maken van bands waarop genoeg geintresseerden op af komen tijdens een eventueel gepland avondje op 1 van de podia. De meeste poppodia hebben wel avonden waarop de onbekende (maar vaak goede) bands optreden maar hier wordt op geen enkele manier geprobeerd om dit onder de aandacht te brengen van eventueel geintresseerden. Als mensen geprikkeld worden om de band eens live te aanschouwen (bijvoorbeeld vanwege geweldige beoordelingen en reacties op ons forum) zal de toestroom vanzelf groter worden naarmate wij bekendheid werven vanwege ons mooie aanbod van bands... Ik hoop duidelijk genoeg te zijn en ik hoop wederom op wat reacties! Grtz, Roy.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.