Jump to content

byh

Senior
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Postbus 64, Hillegom, 2180AB, Netherlands
 • First name
  Nils
 • Last name
  Buurman
 • Company or organization name
  BlueYellow
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb.nl

Company info

 1. Misschien is er een hoofdstuk "inkoop" ? Het onderdeel marketing hoort voornamelijk bij verkoop.
 2. Ik weet niet beter of Nederlandse tijd is GMT+1 ? Vergis ik me?
 3. Je omschrijving is erg vaag. Bedoel je innovatie subsidies of iets dergelijks?
 4. Er zijn grote bedrijven die dan evengoed de rekening betalen wanneer ze willen en evengoed de korting inhouden. Dan kan je gaan bellen of ze ook nog even die paar euro willen overmaken.
 5. Je probleem is als ik het goed begrijp niet dat je op factuur moet leveren, maar dat die factuur vervolgens wordt betaald als de klant daar zin in heeft. Dit is een probleem dat mij ook al lang intrigeert. Het is het verhaal van de kip en het ei. Veel ondernemers lossen hun probleem met te laat betalende klanten of hun eigen structurele liquiditeitsproblemen op door hun eigen leveranciers te laat te betalen. En zo gaat het verder tot iedereen steeds later betaalt. Wat mensen vergeten is dat je bij je leverancier flink wat goodwill kweekt als zijn factuur de volgende dag op zijn rekening is bijgeschreven. En dat die goodwill ook geuit zal worden in kortingen etc. Zowel als leverancier als klant heb ik daar ruime ervaring mee. De laat-betaler is naar mijn mening en ervaring dus regelmatig duurder uit, ookal heeft die dat zelf niet in de gaten. Maak voor jezelf een keuze en aanvaardt de bijbehorende gevolgen. Vooruitbetaling vragen en de klanten die naar een ander gaan voor lief nemen, dus wat minder omzet of andere omzet is niet per definitie dom. "Wij verkopen geen nee" is een nobel streven maar kan veel frustratie geven. Het is een keuze voor een bepaald type klanten waar jij je prettig bij voelt. Als je dat je zakelijk kan en wil veroorloven (de klanten voor het uitkiezen) moet je dat dan ook gewoon doen. Ik kan het je aanraden. Niet bepaald een super-klantgerichte benadering maar naar mijn mening moet de verhouding klant-leverancier in gezond evenwicht zijn, een sfeer van samenwerking en gelijkwaardigheid.
 6. byh

  Mijn eerste winst

  Winst maken is 1, maar er ook van kunnen leven is 2. Of wordt dit een soort bijverdienste naast een andere baan? De uitzendbranche is nu niet bepaald een vetpot dacht ik, met bijv. intercedent als een van de wat minder betaalde beroepen. Nu wordt die marge ook nog gedeeld tussen jou en het payroll bedrijf? Ook vraag ik me af of werkgevers happig zijn op een dergelijke vage constructie met 2 tussenpersonen tussen mij en mijn werknemer.
 7. Deze domeinen zijn alleen wat noemenswaardigs waard voor iemand die net deze naam heeft bedacht voor zijn site/bedrijf en persé geen alternatief wenst. De kans daarop schat ik ruwweg op nul. Wil je voor deze namen iets noemenswaardigs voor hebben, dan zul je het geduld en investeringsbereidheid hebben voor een jaartje of 10-50 schat ik. Met de kans dat er nooit zo iemand komt en je registratiekosten weggegooid zijn. Als ondernemer zeg ik dat dit geen rendabele investering is. Als ik deze naam had bedacht en hij bleek bezet en alleen over te nemen voor 500 euro, dan nam ik bijvoorbeeld nieuwindedoos.nl of nieuwuitdedoos.nl Dit is ongetwijfeld niet wat je wilt horen, maar het is niet anders.
 8. Acquisitie: Via personeelsverenigingen? Via de kvk is denk ik wel aan een bestand daarvan te komen.
 9. Om traffic te genereren naar je site kan je naast Adwords ook affiliateprogramma's overwegen, je geeft exploitanten daarbij een vergoeding per bezoeker of per lead. Dus voor jou geldt dan: no cure no pay. Een aanrader op dit gebied vindt ik http://www.m4n.nl
 10. Ik zou inderdaad adviseren niet in zee te gaan met bedrijven die zeggen geen formulieren nodig te hebben. Dat zijn ze namelijk wel verplicht. Verder adviseer ik domeinen alleen te controleren bij de officiele registers dus http://www.sidn.nl voor .nl domeinnamen. Er schijnen providers te zijn die de ingetypte domeinen monitoren en deze lijsten te verkopen of zelf de krenten uit de pap te vissen.
 11. Het gaat om een server bij jullie op kantoor, het meest voor de hand liggend lijkt me dan om de backup ook daar te maken. Laat een automatiseringsbedrijf het eenmalig goed instellen met een rapportje per email of de backup succesvol was. Enige handeling die je dan zelf nog hoeft te verrichten is elke dag even een tapeje verwisselen en door iemand laten meenemen naar huis oid. Daar is verder geen technische kennis voor nodig. In die richting zou ik het zoeken.
 12. Een belangrijker aspect vindt ik zelf dat veel mensen automatisch .nl tikken als ze een website uit hun hoofd intypen. Zorg dus dat je een naam hebt die nog vrij is als .nl, .com en .eu in die volgorde van belangrijkheid (uitgaande ervan dat je je op de NL markt richt).
 13. Het organiseren van (exclusieve) feesten bij (de wat rijkere) mensen thuis, dus particulieren, waarbij je hen alle sores uit handen neemt. Van opbouwen tot opruimen aan toe. Als je het eerst kleinschalig doet kan je het misschien wel alleen, samen met bijv. een cateraar. Je kan wellicht een voorschot vragen van zeg 30% waarmee je alle inkopen kan doen voor het grootste deel, apparatuur huren etc. Je legt je hiermee niet voor langere tijd vast door investeringen oid. Je bent puur aan het organiseren. Later kan je eigen apparatuur kopen wellicht, evt. grootschaliger, mensen zien dat je succesvol bent en nemen je serieuzer. Laat gerust weten als ik iets geks zeg.
 14. Ik krijg hier een beetje een 'consumentenbond-gevoel' bij, die hebben het ook altijd maar over rechten die je hebt als consument, terwijl het niet altijd verstandig is gebruik te maken van je rechten.
 15. Nu we het over ritten registratie hebben, ik kwam laatst dit tegen, misschien heeft iemand er wat aan: http://www.tecnocon.com/html/tcn_start_content_professioneel_ritten.htm
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept