dries

Senior
  • Aantal berichten

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door dries

  1. hier wat tips: 1. zoek een niche, die ook een groeimarkt is 2. val eens op door superieure service - doe eens zelf een voorstel over opvallend papier of kleuren 3. ga met reklameburos in de buurt praten, doe ze een aanbod dat ze niet kunnen weerstaan 4. denk niet dat prijs alleen doorslaggevend is - de interessante klanten (die geld hebben) vinden - gelijkblijvende - kwaliteit, ook bij serice, en advies veel belangrijker 5. wat kan jij dat andere drukkerijen in de buurt niet kunnen? 6. kijk naar nieuwe technieken (bv FM raster) en zoek een zinvolle aanwending of niche. Sukses! Andries van der Schaft
  2. wat zaken om over na te denken: 1. zit je wel in het juiste marktsegment? horeca en winkels zullen vooral naar de preis kijken. 2. als je in het B2B segment wilt blijven is een modulaire bouwwijze handig. flexibel en goedkoop moet je zijn. minder maatwerk dus meer gaan standardiseren. ontwikkel je eigen systeem en ga de markt bewerken. 3. waarom ga je niet voor particulieren werken? evt. een steengoede architekt erbij halen. (nog beter, je bent het zelf!) 4. kun je een bouwsysteem ontwikkelen met b.v. speciale konstruktievoordelen en onderdelen, zodat de mensen sneller bij je terug komen (speciale konstrukties die voordelen hebben en afhankelijkheid scheppen) 5. bel al je klanten eens door en neem tijd voor een gesprek - nieuwe klanten winnen is 5x duurder dan oude behouden. Sukses! Andries van der Schaft
  3. Reklame ideen: 1. zoek een mooie leege muur op een goede lokatie in de buurt uit, praat natuurlijk met de eigenaar en verf daar groot op: Nieuw verfje nodig? bel: 0123-4567689 2. PR stukje in lokale krant met een aktie (b.v. de eerste 10 klanten betalen geen btw). 3. zorg dat je in de goude gids wordt gevonden en vooral: zorg voor dusdanige top-kwaliteit en service dat de mensen er een natte zakdoek van krijgen. 4. vergeet die folder, maak een zwart/wit kopie (1.000 stk) met daarom je message in "geverfde" letters. dat valt op en kost bijna niets. laat die door je buurjongen in alle briefenbussen in de buurt gooien. Sukses! Andries van der Schaft
  4. TV reklame kost inderdaad zeer veel geld - vooral als je gezien wilt worden. (dus veel herhalingen op veel zenders). De multi's komen echter bij hun GRP berekening niet om dit massa medium heen; ze kunnen het zich ook veroorloven;-) Wat lokale TV betreft; daar heb ik geen goede ervaringen mee. Bij radio ziet dat er een stuk anders uit - eigenlijk bereik je hier zeer veel mensen met relatief weinig kosten; een spotje kost ook een stuk minder geld. Internet - en vooral google Adwords - zijn vooral interessant voor B2B; b.v. als je op zoek bent naar leveranciers van "pompen" of "extruder". Wat ik wil zeggen; iedere bedrijf dat reklame wil maken heeft een eigen individuele mediaplaning nodig - maatwerk dus. daarbij zijn zgn. "crossmedia" technieken, waarbij verschillende media gelijktijdig worden ingeschakeld, op dit moment populair (dus zowel een ad in de krant als ook een passend radiospotje en een passende web-kampagne). Een goed reklameburo zal goed naar je produkt en je doelgroep kijken en vervolgens die kampagne ontwikkelen die de laagste kosten per GRP heeft. Als je dus echt van plan bent geld aan reklame uit te gaan geven (>10.000), zoek een goed reklameburo (en maak het ze niet te makkelijk). Sukses! Andries van der Schaft
  5. de vormgeving heeft betrekking op het produkt en is daarom een onderdeel van de marketingmix. bij B&o en Appel is het design een zeer belangrijk punt - bij DAF trucks of BIC duidelijk minder. dit hangt dus van je positionering af - en andere punten van de marketingmix (preis, promotie). de keuze voor design is dus een pure marketingbeslissing. voor mij is de inhoud vaak belangrijker dan de verpakking, doch niet altijd; een aantrekkelijke verpakking valt wel meer op en geeft een goede eerste indruk! of je voor je produkt in goed design wilt investeren, hangt daarvan af of de koper bereit is er voor te betalen. bij B&o betaald de gebruiker zeer veel voor het exklusieve design - ook de winkels en de reklame is zeer exklusief. gebruik design nooit om een slecht produkt te camoufleren. sukses!
  6. osama bin laden wordt vize president in iran george bush verslikt zich in een appel en sterft nederland valt belgie binnen de paus trouwt...met een man pim fortyun blijkt nog te leven; zijn dood was geinsceneerd door de AIVD sprout begint een porno site maxima wordt koniging van argentie oranje verliest in de halve finale van duitsland ondanks alles... Sukses in 2006!
  7. "Voor de rechtbank, en op open zee ben je God uitgeleverd". dieptepunt in mijn ervaringen was een dronken rechter... Sukses!
  8. wat die afwijzing betreft; dat is natuurlijk logisch - ik ga ook niet m'n belangrijkste leverancier de deur uit zetten om in zee te gaan met een nieuwe leverancier die wel een mooi verhaal verteld, maar waar voor de rest niets zeker is. waarom stel je niet een voorlopig kontrakt op, zodat hij ook meer zekerheid heeft. met meerdere schriftelijke toezeggingen wordt een start een stuk prettiger (ook de bank vindt dat). je bent hier niet de eerste die dit doet - ook hier kun je bij experts voorbeeldkontrakten vinden. wat je situatie betreft; maak een kompleet bedrijfsplan - en laat dat eens door experts beoordelen. vooral als je vanaf het begin veel personeel nodig hebt (je praat over 10 man personeel, die kosten een hoop geld!) er zijn genoeg bedrijven en instanties die je gratis tips kunnen geven over markteting etc. ik zelf ben gestart met meerdere klanten, zodat we gelijk brood op de plank hadden. anders krijg ik een maagzweer ;-) denk goed na voordat je eraan begint; en denk ook over de bedrijfsvorm na. risiko's zullen er altijd blijven - sterker nog; de echte risiko's moeten nog komen. die gaan er komen als je gaat groeien. als je nu al je twijfels hebt ben je misschien voor het ondernemen die de juiste persoon - wees daar niet wanhopig over; in loondienst is het leven vaak een stuks makkelijker (en je slaapt ook beter!). nog wat; laat je niet haasten of stressen - wat nu kan, moet over 6 maanden ook nog kunnen; maar ondernemen is natuurlijk kansen zien, en GRIJPEN. vraagje nog - hoe denkt je prive omgeving (vrouw, familie etc.) erover? zorg voor duidelijkheid VOORDAT je er mee begint. sukses!
  9. een hele eenvoudige homepage. niet echt professioneel. en de ombouw naar html mag ZEKER niet meer kosten dan €400,- simpelweg een stylsheet schrijven en de text "er in gooien". waarom ze je pagina trouwens in flash hebben gemaakt is mij een raadsel - van de mogelijkheden van flash maken ze nauwelijks gebruik. mijn tip als het klaar is: zoek een nieuw reklameburo!! als ze je wat anders vertellen - zeg het hier dan even; daar weet ik dan wel raad mee. sukses!
  10. FNV zelfstandige bondgenoten. (www.fnvzzp.nl) Zelfstandigen zonder personeel kunnen lid worden. Voor alle kleine zelfstandigen eigenlijk een must. Alleen al vanwege het juridisch advies. Ik ken dit bedrijf tamelijk goed, daar mijn broer (Mr. Henk van der Schaft) daar juridisch medewerker is - en hij is verdomd goed (zorg er liever voor, dat je hem nooit als advocaat tegen je krijgt!) Daar ik nogal een hekel heb aan de FNV was ik aanvankelijk zeer skeptisch. Doch de zelfstandig bondgenoten hebben bijna niets met het FNV te maken. kennelijk zijn ze goed, want het aantal leden is zeer sterk gestegen de afgelopen jaren. Voor ca. €150 per jaar krijg je veel. Ik zelf ben geen lid, daar ik in Oostenrijk zit. Sukses!
  11. de oostenrijkers hebben veel respekt voor de nederlanders als het om zakendoen gaat. nederland heeft in tegenstelling tot oostenrijk zeer grote bedrijven: shell, unilever, philips, ing, akzo, heineken, enz. enz. - en dat maakt natuurlijk indruk. wat de mentaliteit betreft wordt de eerlijkheid en betrouwbaarheid zeer op preis gesteld, maar onze botheid wat minder. de nederlanders hebben de neiging als een olifant in een porseleinkast door de wereld te gaan; wat protserig en arrogant - en snel op de teentjes getrapt. aardig voorbeeld: in de marketingclub in linz waar ik lid van ben was er een voordracht van een dame over "stijl" en "goede manieren". (www.motsch.at) ik kwam met mv motsch in gesprek en ze vertelde me over een incident met nederlander. hij kwam van een groot bedrijf en begon in de typische "je" en "jij" vorm tegen haar te praten (wat hier niet echt gebruikelijk is). toen ze dit echter overnam en hem een brief schreef en deze begon met de in oostenrijk/duitsland gebruikelijke aanroep "Lieber Jan" - wat "Beste Jan" betekent schreef hij direkt een boze brief terug, waarin hij schreef dat hij toch liever met "Meneer de Boer" wenste te worden aangesproken. De oostenrijkse dame begreep natuurlijk niet wat ze in godsnaam fout had gedaan, en deze kwestie zat haar al vele jaren dwars. Ik nam van de gelegenheid gebruik haar te zeggen dat nederlander waarschijnlijk "Lieber Jan" verkeerd heeft vertaald, naar zoiets als "Lieve Jan". Een typische case van de bekende nederlander die zich niet aanpast, z'n eigen gedrag andere oplegd, en dan niet de moeite neemt in het woordenboek te lezen wat bij "Lieber" staat, vervolgens lange tenen heeft en alle planken misslaat. Sukses allemaal in 2006!
  12. Agent van de Elin EBG? een interessant en aardig bedrijf - deel van de VAI en dus nu een onderdeel van Siemens en die zetten er nu wel stevig het mes in! Bedankt voor jullie reakties allemaal. Wat die lunches betreft; daar moet ik ook nog steeds aan wennen - na een stevige maaltijd (schweinebraten mit knödel und saft) en met een grote pot bier erbij, kan ik na het middageten de draad soms moeilijk oppakken. m'n maag is dan te druk bezig met werken, voor de hersenen blijft kennelijk weinig bloed over. Pas zo tegen 15.00 uur kom ik er weer lekker in. Vriendelijk en afstandelijk zijn vaakgehoorde termen - dit past goed in het beeld.
  13. kom op mensen, niet zo verlegen allemaal... ;)
  14. Ik woon en werk sinds meer dan 10 jaar in oostenrijk en houd me hier bezig met marketing en reklame. Vaak wordt mij gevraagd wat de nederlanders denken van Oostenrijk - niet als skieland, maar om zaken mee te doen. Zonder zelf nu mij mening te schrijven, ben ik eigenlijk benieuwd wat jullie erover denken. Als jouw antwoord niet als optie staat, schrijf hem dan gewoon in je antwoordtext. Alvast bedankt voor jullie reakties! Groeten Dries van der Schaft
  15. goeie thread. onderhandelen, dus: luisteren, argumenteren, overtuigen en het beste eruitslepen - naar mijn mening een van de belangrijkste aspekten van het zakendoen überhaupt. ik vond dit boek goed: "Waarom? Daarom!", van Johannes de Geus en Jolanda Bouman, ISBN 90-5871-233-8 - helder en prettig te lezen. kort samengevat gaat het daarom onderhandelingen systematisch op te bouwen, meerdere types van argumenten te herkennen en je erop in te stellen, een heldere strategie te voeren, varianten inkl. worst-case senario voor te bereiden, en zaken die onder de gordel gaan op een zakenlijke manier af de handelen. sukses allemaal in 2006!
  16. snol. als konkurrentiestrategie tov dell.
  17. Wat? Het produkt is bijna af en nu ga ik pas over marketing nadenken? Dat is dus de eerste fout die een hoop ontwikkelaars maken. Marketing is ook meer dan marktonderzoek en reklame. Een van de aardigste cases en meest geniale voorbeelden van zeer goed push en pull marketing vindt ik de CD. waarom werd het zo snel een sukses, en waarom was een hele industrie bereid in zo korte tijd een komplete technologie (analoog, plaat) overboord te zetten en om te switchen naar een nieuwe? Welke push strategie volgden Philips en Sony naar de industrie en handel en welke pull strategie naar de konsumenten? Wat was het grootste probleem van de muziekindustrie eind van de jaren "70? te hoge produktiekosten en slechte marges. de natte droom van de industrie was dan ook een produkt dat veel goedkoper was om te maken (produktie) en ook te verkopen (handel), dat echter duurder dan een plaat kon worden verkocht! (eindprijs) een bijna pervers idee, maar philips en sony kregen het voor elkaar! Dat was de uitgangspositie voor philips en sony. de geluidskwaliteit zou akseptabel moeten zijn en de muziekduur niet minder dan nu: ca. 60 minuten. Ze kregen het technisch voorelkaar; nu ging het erom alle partijen te overtuigen. De bestaande inversteringen in analoge apparatuur en distributiesystemen in de muziekindustrie en handel bedroeg wereldwijd vele miljarden - en het zou niet makkelijk worden ze over te halen naar deze kompleet nieuwe techniek. Hoe gingen ze te werk: De push marketingstategie bestond uit pure ekonomische argumenten; de totale kosten in de supply chain van hun CD waren slechts 10% van die van een plaat. (produktie, logistiek, opslag, enz.). Alle partijen van de produktie tot aan de winkels hadden dus zeer grote ekonomische voordelen bij de CD. maar er was ook een probleem; de klant mocht niet op het idee komen, dat de CD veel goedkoper was om te maken - de CD moest als premium produkt op de markt worden gezet. Hij moet dus zelfs bereid zijn MEER voor dit ding te gaan betalen. Om te vermeiden dat de konsument ook een veel goedkoper eindprodukt zou gaan claimen, werd het sprookje van de veel betere geluidskwaliteit (digitale techniek) verzonnen. Ook de voordelen qua formaat werden als gebruiksvriendelijk verkocht - nooit werd erbij verteld dat ook de platenwinkel daardoor 300% plaats - en daardoor kosten - kon sparen De pull marketingstategie bestond er dus daarin in een grote imagekampagne de konsument ervan te overtuigen dat hij voor een CD meer moest gaan betalen omdat hij beter klinkt en gebruiksvriendelijker is. Het resultaat voor de muziekindustrie was inderdaad een natte droom: een produkt dat een fraktie van de kosten kost - en 2x zo duur kan worden verkocht. Zelden in de geschiedenis is een komplete industrie zo snel overgestapt, dat na 2 jaar bijna geen platen meer verkrijgbaar waren. Dat is marketing! Sukses! Dries van der Schaft
  18. ik heb niet alle postings gelezen, maar vraag eens een bestand met nieuwe kleine bedrijfjes bij de KvK. maak dan twee starterskits: 1 : logo, briefpapier, visitenkaartjes, C5/6 envelope 2 : als 1 met extra: eenvoudige homepage en A4 folder beide met een zeer interessante preis. maak dan een mailing (brief) met een tijdelijke aktie stuur de brief en bel een week later op wat ze ervan zeggen. sukses! Dries van der Schaft
  19. we praten over B2B. stel jezelf een paar vragen: wie zijn je - potentiele - klanten en waarom, zoek een goed marktsegment! (begint niet bij SHELL en PHILIPS) wat is jouw oplossing, waar liggen de voordelen voor je klanten, en waarom moet hij juist NU jou bedrijf/produkt inzetten? en waarom ben jij een stuk beter dan je konkurrentie? waar liggen de voordelen mbt tot produkt, preis, service enz. zijn er drempels bij potentiele klanten en hoe kunnen die worden weggewerkt? hoe werkt het besluitvormingsproces bij pot. klanten en waar moet je dus rekening mee houden? al deze vragen moet je in 3 korte zinnen samenvatten en op het bedrijf dat je belt/schrijft toespitsen. een soort van ONE-TO-ONE segmentatie dus. kijk dus naar je marktsegmenten, en verplaats je in je potentiele klant. waarom moet ik uitgerekend bij jou kopen, en hoe ziet het er met de nadelen uit t.o.v. de konkurrentie. een dame om kontakten te leggen kan ZEER GOED werken in een wat techhnische branche. juist hier. maar het eerste bezoek moet je zelf doen. (zo werk ik al 10 jaar) het gaat erom dat jou dame via de telefoon een ijzersterk verhaal aan de juiste persoon verteld. ik werk zo: ga niet zomaar met een lijst beginnen te bellen, maar kijk eerst op het internet voor wat info over het bedrijf dat ze belt. dan bouw je deze info in je verhaal in en ze zegt dat jullie iets hebben dat precies voor dit bedrijf geschikt is en dat juist dit bedrijf van jullie innovatie kan profiteren - nadenken over argumenten !! - het kost maar een half uur om dit produkt voor te stellen; heeft U volgende week dinsdag om 10.00 of donderdag om 14.00 tijd? bij mij werkt het uitstekend. leer ook uit ieder gesprek - waarom wil iemand niet dat je je produkt of dienst presenteerd? geen tijd, stuur dan een folder en bel een week later weer op. welke argumenten werken, welke niet en wat voor tegenargumenten worden gebruikt. homepage is leuk, maar levert alleen wat op als je een konkreet produkt kunt bestellen (shop). een goede homepage is ook duur. advertenties zijn erg duur, publicaties in vakbladen vereisen veel kennis, ervaring en referenties. een folder sturen is leuk, maar max. 1-3% zal reageren (meestal minder). en een echte goede folder is ook zeer duur. stuur liever niets, dan een slecht folder; dat is anti-reklame. voor snel sukses is bellen nog steeds het beste, maar ook het moeilijkste. sukses! Dries van der Schaft
  20. er zijn een hoop goudzoekers, die denken "even snel geld" te kunnen verdienen in china. dit was misschien vroeger zo, nu is het een stuk moeilijker. ik ken heel wat bedrijven die de stap hebben gewaagd en die zijn geslaagd - maar de chinezen profiteren sterk mee! je zult stevig moeten investeren en lange termijn moeten denken. ook kan het zijn dat ze je produkt gaan kopieren en dan ben je volstrekt machteloos - je recht halen kun je daar vergeten. wat de ethiek betreft; er zijn een hoop landen waar niet alles er lekker aan toe gaat - nederland zelf bijvoorbeeld. vergeet ook niet dat china meer dan 1 Mrd. mensen heeft - dat vereist een harde hand.
  21. Zou je dit misschien kunnen toelichten? Het zal de eerste keer niet zijn dat een onderneming een naheffingsaanslag krijgt agv "fictief dienstverband". Natuurlijk is schijn-zelfstandigheid een zaak die de fiscus hard aanpakt, maar zoals de situatie geschetst wordt lijkt me de navordering van € 1.5 Mln. simpelweg te hoog. Edit: even leesbaarheid verhoogd door quote goed te plaatsen
  22. een heel merkwaardig verhaal. ik geloof er geen donder van dat de fiscus hier mee door komt. ga hier eens om raad vragen: http://www.fnvzzp.nl vraag naar Mr. Henk van der Schaft. Sukses!
  23. even samenvatten; hij heeft het werk al gedaan, en de klant biedt 60%. hij gooit de telefoon erop en krijgt niets. is dat goed onderhandelen? nee. misschien heeft de klant wel gelijk en is de rekening voor 3 dagen werk inderdaad wat hoog. na 10 jaren zelfstandigheid kan ik je als tip meegeven in een konflikt situatie altijd eerst 20 sekonde na te denken voordat je antwoord. een grote bek is onvolwassen, onprofessioneel en zeker geen basis voor een toekomstig succesvol bedrijf. een echte baas krijgt het voor elkaar van een 60% betaalde rekening en een ontevreden klant een 200% betaalde rekening en een tevreden klant te maken. slecht werk wordt 10 x doorverteld, goed werk (helaas) maar 3 x. einde van de preek. sukses! Dries van der Schaft
  24. wat jij schets is naar mijn mening heel normaal. je moet je inspannen om een projekt spannend te houden, anders krijg je de "vermoeiings" verschijnselen die je schets. ga eens een biertje drinken met je opdrachtgever en bespreek je probleem op een ontspannen manier. (waarschijnlijk denkt hij er namelijk net zo over als jij) bereid je gesprek wel goed voor en denk al over je argumenten en oplossingen na. je zult zien dat daarmee het projekt weer nieuwe impulsen krijgt en daardoor stijgt je motivatie. een en ander is natuurlijk zeer afhankelijk van beide partijen - jullie moeten beide willen! een groot projekt is net als het leven - je moet regelmatig nieuwe impulsen zetten om het spannend te houden. sukses! Dries van der Schaft
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.