Robert-Jan E

Senior
  • Aantal berichten

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Robert-Jan E

  1. Dan zou je hem of haar een keer kunnen tracteren als die daar voor open staat... ...dat zou een vrij en waardevol gesprek voor beide moeten kunnen opleveren. Groet, Highio Het waren met name zijn HR teamleden die de coaching nuttig leek, zeg maar de mensen die rechtstreeks met de werknemers spraken. Eerlijk gezegd was hij terughoudender en vond dat mensen maar zelf buiten het bedrijf hulp moesten zoeken. Maar hij is dus weg. Groet, Robert-Jan
  2. Goede tip, ga ik doen. Ik merk dat ik dat wel spannend vind omdat ze me daar in mijn oude rol als software engineer / team lead goed kennen. Maar ik heb er niets te verliezen, en ik heb daar inderdaad de signalen opgevangen van de bedrijfsarts en HR dat coaching hard nodig is. Ik heb toen zelfs bij hoofd HR aangekaart dat ik best die coaching voor mijn rekening wou nemen. Dat wou hij toen niet omdat ik als werknemer tussen collega's niet onafhankelijk ben. Dat klonk niet onlogisch. Nu ben ik er een tijdje weg en hoofd HR trouwens ook, dus er gloort een nieuw perspectief.
  3. Zijn dat dan niet de plekken bij uitstek waar je in eerste instantie nog eens terug naar toe moet met je aanbod? Absoluut, werknemers kloppen regelmatig aan bij HR en bedrijfsarts met problemen waar het bedrijf zelf weinig mee kan. Hier kan ik iets betekenen. Verder ben ik in gesprek met een recruitment bureau dat hun kandidaten net wat meer wil bieden, bv. als de kandidaat twijfelt om een overstap te maken. Consultancybureaus en detacheerders zijn ook interessante doelgroepen.
  4. Dan is dit inderdaad niks voor jou, Peter, dank je voor je reactie. Het is niet bedoeld als advertentie, maar begrijp dat het zo over kan komen.
  5. Dag Highio, de getallen die je vraagt kan ik je (nog) niet geven. Ik wil me trouwens ook op engelstalige professionals richten. Bedankt voor je tip over Dreamkitchen, ik kende ze nog niet en ga ze bekijken. Ik richt me specifiek op software professionals omdat ik dat vakgebied ken, en dus echt de verdieping in kan. De app is meer dan een wervingstool. Je kernwaarden zijn je drijfveren, de dingen waar jij energie van krijgt. Ze zijn het startpunt voor het verdere coaching traject, waar doelen en verlangens verder onderzocht worden.
  6. Dank je voor je reactie, John. Ik heb lange tijd als developer en teamleider bij softwarebedrijven gewerkt. Daar heb ik de behoefte wel gezien. Niet alleen bij collega's maar ook bij mezelf. Een coaching traject heeft mij geholpen een stap verder te komen. Toen heb ik besloten ook een opleiding tot coach te gaan volgen. In gesprekken met HR en bedrijfsartsen heb ik gemerkt dat zij ook die behoefte aan coaching zien. Om de mensen waarop veel druk ligt tevreden en gezond te houden, en meer zelfleiderschap te 'kweken'. Ik geloof erin en heb daarom de app ontwikkeld, als ingang voor het coaching traject.
  7. Omschrijving van je concept: Ontwikkel jij software, bijvoorbeeld als developer, architect, ontwerper, product manager of tester? En zoek je meer verdieping in wat jou drijft? Dan wil ik jou begeleiden om te ontdekken wat écht belangrijk voor jou is. Door je welzijn serieus te nemen verhoog je je werkplezier én presteer je beter. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Ik heb een app ontwikkeld om je 5 kernwaarden te laten kiezen uit 10 thema’s. Kernwaarden die voor jou nu echt belangrijk zijn. Je kunt hier de app starten: https://50values.com/client Na het versturen krijg je automatisch een pdf-rapportje toegestuurd met jouw kernwaarden. Als je je telefoonnummer via de app doorgeeft, bel ik je terug voor een gratis sessie van een half tot een heel uur om op jouw gekozen kernwaarden in te zoomen Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Softwareontwikkeling vergt veel van de medewerkers. Operationele systemen moeten 24/7 beschikbaar zijn. Producten die snel op de markt worden gebracht moeten continu verbeterd worden. Dit vraagt veel flexibiliteit van jou als software professional en daar mag best wat tegenover staan. Door ruimte te nemen voor bezinning krijg je helder wat jij in deze fase van jouw leven wilt. Dan stijgt niet alleen jouw werkvreugde, maar plukken het team en de organisatie ook direct de vruchten daarvan. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: De 50Values coaching methode richt zich niet op het ontwikkelen van technische skills, maar op persoonlijke ontwikkeling naar meer zelfleiderschap. Door te weten wat jij wil en je niet mee te laten slepen door de verwachtingen van je (professionele) omgeving. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik zou graag van jullie horen of je wat ziet in personal coaching van software professionals? En wat je van de app vindt? Ben je geïnteresseerd in een gratis telefonische sessie? Hartelijk dank, Robert-Jan Elias https://50values.com
  8. Omdat ik de FOR nog niet omgezet heb in een banksparen constructie moet ik volgens mij wel een ondernemersaangifte doen. Anders ga ik nu belasting betalen over de FOR en dat lijkt me geen goed plan.
  9. Bedankt voor je feedback. Ik heb niks expliciet gestaakt, heb alleen geen omzet gedraaid. De FOR moet nog in een banksparen constructie worden ondergebracht en daarna wil ik de onderneming staken. Dus ik verwacht geen omzet meer.
  10. Hallo, Ik heb in 2013 een full-time dienstverband gehad en niets voor mijn eenmanszaak omgezet. Moet in nu voor de IB2013 mijn zakelijke & FOR rekening bij Box 3 optellen, of is dit, zoals de jaren daarvoor, nog steeds ondernemersvermogen? Dank! Rob
  11. Ik heb ieder voorafgaand jaar de spullen aangeleverd en dit aanleveren was wat mij betreft de opdracht verstrekking. Er is ook geen sprake van een contract met een opzegtermijn.
  12. Ik had helemaal niets aangeleverd en ook niets met hem besproken. Ze differentiëren wel op prijs en hij heeft zelf aangegeven dat hij er inderdaad een half uur aan gewerkt heeft. Hij omschrijft het zelf als: "werkzaamheden verricht t.b.v. de aangifte 2012 en dossierwerkzaamheden t.b.v. het winstdeel". Tja...
  13. Ik ga inderdaad bezwaar maken. Het feit dat hij vijf jaar lang mijn IB aangifte heeft gedaan is geen reden om ongevraagd aan de volgende IB aangifte te beginnen. Dank je!
  14. Dank voor je feedback, Joost. Bij de werkzaamheden staat het uurtarief van de accountant zelf. Het aanvragen van uitstel lijkt me meer iets voor de medewerker met een lager uurtarief, of zie ik dat verkeerd? Ik twijfel dus een beetje of ik deze factuur wel moet betalen.
  15. Ik ben in 2013 halverwege het jaar weggegaan bij een accountant, nadat hij een aantal jaren mijn IB aangifte heeft gedaan. De IB 2012 heb ik via iemand anders laten doen. Nu stuurt de accountant mij een factuur voor de voorbereiding werkzaamheden IB 2012 die hij op het begin van 2013 zou hebben verricht. Echter, ik heb hem nooit opdracht gegeven om iets voor IB 2012 te doen. Is het normaal dat de accountant uit zichzelf werkzaamheden verricht die hij aan de klant doorberekent? Het gaat maar om 60 euri maar ik wil graag weten hoe dit zit. Dank! Rob
  16. Na winst in '74 en '78 en verlies in '94 en '98, is de tijd rijp voor WINST! NL-BRA 1-0
  17. Ik heb even snel gekeken en heb nog een paar plaatjes gevonden die een beetje in de buurt komen. Zijn niet echt bedrijfslogo's maar misschien heb je er toch wat aan.
  18. Klopt, en het is behoorlijk technologie-gedreven: leuke algoritmes, maar wat gaan we er eigenlijk mee doen? Ik beschouw dit als de R&D fase, solide algoritmes bouwen en wat experimenteren met mogelijke toepassingen. Voor het vinden van mogelijke toepassingen gebruik ik jullie graag als klankbord. Deze nieuwslezer noem ik met opzet een 'gadget', een leuk speeltje maar niet meer dan dat, een proeftuin voor mijn algoritmes. Toch zit er wel een duidelijke basisgedachte achter deze aanpak: het automatisch vinden en tonen van samenhang in ongestructureerde informatie (documenten, plaatjes, ...). Een volgend project zal zich wat meer op een praktisch nut, dus op meerwaarde gaan richten. Toch is het goed om met de samenews gadget aan de werking te sleutelen, met name de wijze van visualisatie en de gebruikersinteractie. Ik heb ze bekeken, de eerste komt aardig in de buurt, dank je voor de links!
  19. Ze staan op mijn to-do lijstje, dank je. Met die eerste ("centraal houden...") moet ik wat experimenteren: [*]alle gesleepte items vastpinnen [*]alleen het laatste gesleepte item vastpinnen Ik neig nu naar de tweede...
  20. Dank je voor je kritiek, Douwe. Deze gadget geeft je inderdaad geen gestructureerd / lineair overzicht van het nieuws, daar heb je andere tools voor. Het leuke vind ik wel dat je een totaalbeeld van het nieuws krijgt met de onderlinge samenhang van de nieuwsberichten. De keuze van nieuwsbronnen is nu engels, maar is volledig configureerbaar (via Yahoo pipes). De focus van mijn werk ligt met name op de onderliggende algoritmes voor o.a. patroonherkenning (tekst en beeld), omdat ik hier subsidie voor krijg. Ik heb deze gadget rond de algoritmes gebouwd. Gezien de druk van andere (betaalde) projecten kan ik hier slechts kleine stapjes in maken en blijft het een beetje knutselwerk. De punten die ik aangepakt heb kwamen wel uit de feedback van dit draadje, maar inderdaad blijven er nog veel fundamentele punten open. Hopelijk kan ik die in een volgende stap oppakken.
  21. update: Mijn visuele nieuwslezer (met clustering op content) heeft een tijdje stil gelegen, maar ik ben weer wat aan het knutselen geweest. Voornamelijk op basis van jullie feedback heb ik de volgende punten aangepakt: [*] Sterk verbeterd document-vergelijk algoritme [*] Tonen van lijnen tussen gelijksoortige berichten [*] Beweging van berichten stopt nu stuk sneller [*] Info scherm met mogelijkheid tot feedback [*] Tekst kleur iets lichter blauw. Er valt nog steeds heel veel te verbeteren, maar dit is in ieder geval weer een stapje. Mocht je een kijkje willen nemen: www.samenews.com (Silverlight required)
  22. Volgens WBSO brochure (http://www.senternovem.nl/mmfiles/5726-WBSO%20handleid-web%202008_tcm24-241425.pdf): "De aftrek S&O verlaagt uw winst (winst is hier het saldobedrag omzet minus kosten en kan dusnegatief zijn). Als u een negatief belastbaar inkomen Box 1 hebt, dan kunt u dat negatieve inkomen verrekenen met het inkomen Box 1 van de drie voorafgaande jaren en de acht volgende kalenderjaren (zie artikel 3.150 Wet IB 2001). De aftrek S&O zelf kan niet apart overgeheveld worden naar een ander jaar." Als starter krijg je trouwens nog een extra aftrek van bijna 6000 euro bovenop die bijna 12000.
  23. Bedankt voor je reactie Vossie. Ben even benieuwd op welke schermresolutie je draait? Ik vind de diep-blauwe tekst ook iets te moeilijk leesbaar (op sommige schermen), ga ik wat aan doen. Ook de clustering van verwante berichten ga ik explicieter maken. Ik heb nu gekozen voor internationale nieuwsbronnen, maar dit is instelbaar. De kleur van de tekst geeft al de recentheid van berichten aan maar ook hier wil nog extra nadruk gaan leggen op 'breaking news'. Ook kan ik de berichten die je al bekeken hebt een speciaal gekleurd kadertje geven. De snelheid van stabiliseren ga ik ook aanpassen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.