Klökske

Super Senior
 • Aantal berichten

  151
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Klökske

 1. Een klant heeft een opdracht gegeven voor het schrijven van de teksten voor zijn site. Briefing heeft plaatsgevonden en de teksten zijn geschreven. Na een lange periode eindelijk een reactie van deze inmiddels gefuseerde klant. Ze zijn niet tevreden over de geleverde teksten. Geen enkel probleem, 2 correctierondes zijn immers voorzien. Afspraak gemaakt voor een nieuwe briefing en hiervoor ook een bevestiging gekregen. Enkele uren daarna een mailtje van de klant: zij zien af van een verdere samenwerking. Mijn gevoel zegt dat zij door de fusie geen interesse meer hebben. Dat gevoel wordt bevestigd door de beschreven "fouten". Muggenzifterij in mijn ogen, daarnaast komt het overeen met de briefing. Mijn algemene voorwaarden reppen niet over een dergelijke situatie. Wat nu? Gewoon een gedeelte factureren of heb ik geen poot om op te staan? Dank jullie wel voor de reactie.
 2. Super mensen, bedankt voor jullie input! Ik ben weer wat wijzer. Allemaal een reus erbij.
 3. Geef het beestje maar een naampje. Ik ben bezig met het opzetten van een dergelijk evenement. De toeters en bellen er om heen zijn geen probleem. Mijn doelgroep weet ik te lokaliseren en te benaderen, partners zijn enthousiast, enz. Nu komt echter de hamvraag: hoe zet ik de workshop inhoudelijk op? Ik heb al gezocht op dit forum, maar verder dan dit kom ik eigenlijk niet. Zijn er "regels" voor het inrichten van een workshop? Welk boek zou ik moeten lezen? Kortom, met welke opbouwregels wordt mijn workshop een groot succes?
 4. Hij is alleen in jouw openingspost genoemd, dus het balletje ligt nu bij jou. Succes!
 5. Berekeningen moet je door een accountant laten doen. Dat is toch een vereiste van de bank. Ik heb toen een aantal accountants gebeld voor een prijzenindicatie, waarop een accountant het gratis voor mij berekende als service (mooie klantenbinder!). Hieronder volgt mijn opzet. Hiermee wil ik niet zeggen dat het perfect is, maar wellicht wel een goede leidraad. De banken en accountant vonden het zeer professioneel opgezet en ik heb dan ook mijn lening gekregen (€ 45.000). Inhoudsopgave Samenvatting 3 Persoonlijk 4 Personalia 4 Inkomenssituatie 4 Biografie 4 Ondernemerskwaliteiten 5 Beschrijving Bedrijf 6 Wat biedt Bedrijf? 6 Waar vindt men Bedrijf? 6 Welke prijzen en marges? 7 Wie zijn de leveranciers? 8 Personeel 8 Doelgroep 8 Omzet 8 Marktanalyse 10 Verkoopkanalen en hun cijfers 10 Concurrentie-analyse 11 Marketing 13 SWOT-analyse 14 Sterke punten 14 Minder sterke punten 14 Kansen 14 Bedreigingen 14 Marketinginstrumenten 14 Investeringsbegroting 17 Benodigde Financiering 18 Exploitatiebegroting 19 Bijlage I 21 Rabobank kijk- en vergelijkcijfers 21 Bijlage II 22 Publicatie Woonmonitor consumentenbestedingen per provincie 2005 22
 6. Heb je hulp nodig om een goede opzet te krijgen of is het iets anders? Waar ligt precies het knelpunt?
 7. Echt iets bijzonders moet je gewoon zelf schrijven. Jij hebt de passie, die een ander ontbeert. Succes ermee!
 8. Outsourcen lijkt mij ook geen optie. Heb je al eens aangeklopt bij de vertegenwoordigers van je leveranciers? Vaak hebben zij ook wel een paar ideeën om de markt te bewerken. Vaak ook een hoop oeverloos gezwam, maar daar moet je maar doorheen prikken. Heb je al eens contact gezocht met een collega uit een ander land, iemand dus die geen concurrent van je is? Ik weet niet welk verspreidingsgebied jij bediend, maar probeer anders eens contact op te nemen met een Belgische collega ivm de taalbarrière. Wellicht kunnen jullie elkaar helpen.
 9. Bedankt voor jullie reacties. Samenvattend: CiviCRM is te beperkt, Sugar e.d. zijn weer te complex. Is Salesforce nu benaderbaar vanaf het internet?
 10. Zoals de titel het al zegt, heeft iemand hier ervaring mee? Ik wil contactgegevens kunnen invoeren en altijd (online) kunnen benaderen, samen met gespreksinformatie/bezoekverslagen zou dit compleet genoeg voor mij zijn. Zou ik hier wat mee kunnen?
 11. Ik zou contact opnemen met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, dan de richting HEAO Commerciële Economie. De grootte van het bedrijf is niet echt van belang. Tenminste bij Fontys te Eindhoven. Daarnaast zitten zij vaak te springen om stageplaatsen. Ik denk als jij hier meldt, dan verbinden zij jou wel weer door naar de juiste persoon. HAN VoorlichtingsCentrum (HVC) Openingstijden: 9:00 - 17.00 uur T (024) 353 05 00 F (024) 344 97 94 E info@han.nl Probeer het gewoon eens. Een nee heb je, een ja kun je krijgen.
 12. Jij spreekt over het aannemen van een personeelslid. Heb je al eens gedacht aan het verlenen van een stageplaats. Vele malen goedkoper, maar nog belangrijker: verfrissende ideeën en voor jou wellicht ook leerzaam. Het geld wat je uitspaart, kan je weer besteden aan je marketingcampagne. Mocht dit jou interesseren, dan moet je eens contact opnemen met een locale HEAO. Succes!
 13. Het is eigenlijk ondoenlijk om vanaf de zijlijn te bepalen of het rendabel is. Welke kosten hebben jullie nog meer? Wat is de inkoop? etc........... Het enige wat ik kan zeggen is dat een gemiddelde omzet van € 700,- per dag met pannenkoeken, mij onrealistisch lijkt. Laat het inderdaad eens doorrekenen door een accountant!
 14. Mijn mening is dat je veel van je energie in zoekmachine-marketing moet steken. Omdat deze producten sporadisch ingekocht worden, zou het een aanzienlijk deel van je budget kosten om een top of mind positie te krijgen bij de inkoper. De inkoper zal eerst op Google gaan zoeken en de eerste resultaten aanklikken. Dan zullen ze een selectie maken op koopgemak. Is het misschien een optie om ook cadeaus op te nemen voor jubilarissen en jarige. Zo kom je vaker in beeld bij hetzelfde bedrijf.
 15. Mijn gevoel/kennis zei al nee en dat wordt ook nog eens bevestigd op dit forum. Ik heb de klant al een antwoord gegeven. Iedereen bedankt voor het meedenken en de adviezen!
 16. Bluetooth zal geen optie zijn, aangezien het een complete gemeente moet bestrijken. Het is overigens geen reclame, maar een nieuwjaarsboodschap. Hierdoor zal de irritatie-factor lager liggen.
 17. De opt-in is dus verplicht bij sms-marketing? Dus de oudere generatie gaat hierdoor waarschijnlijk al voor een groot deel verloren. Is dat een juiste eerste conclusie van mij?
 18. Wij krijgen voor een klant het verzoek voor een SMS-marketingactie. Het is de bedoeling om op een bepaald tijdstip alle mobiele telefoonnummers binnen een bepaald gebied een SMS te sturen. Is dit mogelijk? Ik vind alleen doelgroep gebonden aanbieders van SMS-marketing, geen regio. Is het daarnaast legaal ivm met ontbreken van een opt-in functie? Heeft iemand hier ervaring mee?
 19. Als je te laat bent met het printscreentje...... Dan heb ik het al voor je gedaan. Mail dan maar, dan stuur ik het door. Edit: Je hebt het zelf al gedaan.
 20. Het lijken wel Chinezen.......... Direct sommeren! Sowieso rust er naar mijn weten een auteursrecht op het ontwerp. Voor de rest is dit uiteraard duidelijk plagiaat.
 21. Ik denk dat Sancho voor mij een belangrijke tip heeft gegeven. Gewoon een open gesprek voeren met duidelijk mijn wensen en de knelpunten. Ondanks dat de site van de EVD een zeer interessante site is, heb ik er weinig concrete informatie voor dit gesprek kunnen vinden. Belangrijke achtergrondinformatie volop. Het gewoonterecht wat 913N aanhaalde kan ik niet terugvinden. Toch een belangrijk punt. Daarnaast heeft 41111 een aantal punten waar ik het het mee eens ben of inderdaad op zal letten. (leads en nazorg). Uiteraard ook een aantal punten waar ik het minder mee eens ben. Korting en condities moeten ook verdiend worden, dit principe hanteer ik ook bij mijn huidige klanten. Een nieuwe dealer krijgt bij mij ook niet direct de beste prijzen, uiteraard wel werkbare prijzen. Daarom is 45% voor mij als marge (in het de opstartfase) hoog genoeg, uiteraard mag het altijd hoger worden. Daarover valt denk ik altijd te discussieren als je bewezen hebt een bepaalde omzet er tegenover te kunnen zetten. Bedankt voor jullie reacties!
 22. Forummers, zouden jullie eens met mij mee willen denken? Eind deze week heb ik een gesprek met de exportmanager van een fabrikant. Tijdens dit gesprek zullen wij gaan bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. De situatie is als volgt: Ik ben een startende ondernemer die een groothandel wil gaan opzetten om retailers te gaan bedienen. Om mij onderscheidend te kunnen positioneren heb ik mijn oog laten vallen op een voor Nederland reatief onbekende fabrikant. De reden dat zij relatief onbekend zijn, is dat er maar één Belgische importeur is voor de hele Benelux en Nederland hangt er tot voor kort een beetje bij. Sinds enkele maanden hebben zij echter een vertegenwoordiger hiervoor aangenomen. Al is er ruimte genoeg voor twee aanbieders van dit merk. Zeker aangezien de huidige importeur geen prijzenvechter is. (Dit heb ik gecontroleerd door een gesprek aan te gaan met hun als startende retailer. Hierdoor weet ik welke bruto- en nettoprijzen zij hanteren.) Zij presenteren zich overigens als exclusief importeur voor de Benelux. Terwijl de fabrikant tegen mij zegt dat zij niemand exclusiviteit geven. Dit lijkt ook te kloppen, anders was ik niet in gesprek met hun. Vergelijk ik de nettoprijzen van de importeur, met mijn inkoopsprijzen van de fabrikant dan heb ik het gros een marge van ongeveer 45% (stuksprijs ongeveer € 12,-). mijn inziens een prima marge. Bij een aantal productgroepen heb ik echter maar een marge van 20-25% ( stuksprijs ongeveer tussen de 20 en 40 euro). Magertjes dus........ Nu ben ik bezig mij voor te bereiden op het gesprek. Daarin wil ik de volgende punten naar voren laten komen: Wat is hun opzet met Nederland? Nog meer groothandels, grote retailers zelf beleveren, enz. Wat kunnen zij mij bieden aan support? (scholing, marketing) Transportkosten Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Zie ik dingen over het hoofd? Hoe kan ik betere prijzen krijgen voor de productgroepen met mindere marges? Hardlopers eruit pikken? Alvast bedankt voor het meedenken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.