G.Bos

Legend
  • Aantal berichten

    361
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door G.Bos

  1. oud topic.. >;( We hebben inmiddels alleen nog maar veilige omgevingen staan ;D.. veel bloed ..zweet en tranen maar een wijze les rijker! vooral de ftp is een zwakke plek voor indringende software. toch bedankt voor je bijdrage..
  2. Beste Joost, Ik denk juist dat toepassingen waarin je binnen een straal van X meter moet blijven om je content te ontvangen niet werkt... simpelweg omdat mensen die reizen of ergens langslopen niet zullen blijven staan omdat er content te downloaden is. Ook denk ik dat de extra hardware bij WIFI achtige oplossingen een struikelblok zal zijn. Waar ik echter wel wat in zie is de oplossingen die ik hoor in de vorm van Layar en de "full-image-augmented-reality" oplossingen. Ik weet alleen niet in hoeverre deze oplossingen binnen korte tijd door zo'n beetje elke mobiele telefoon ondersteunt wordt. nu is dat nog redelijk beperkt.. waar de QR toepassing voor bijna elke telefoon beschikbaar is.. zie http://www.beetagg.com/supportedphones/default.aspx
  3. Inderdaad... zijn we er nog niet klaar voor is dan de grote vraag? Ik denk dat ik op zoek moet naar een grote partij die vooral de promotie van het concept krachtig de markt in kan blazen.. ( Er is contact met enkele grote partijen)
  4. Trouwens wordt er ook vaak gesproken over NFC.. maar dat is ook niet iets wat zeer snel en simpel geïnstalleerd kan worden op een mobiele telefoon
  5. Ja natuurlijk wel.. maar of het nu een QR Code een BeeTagg Code, een Datamatrix of Layar is.. het doel is hetzelfde. Maar volgens mij ( ??? ) is Layar nog niet op elke telefoon beschikbaar.. en is de kans op foutieve scans nog te groot..
  6. Ik heb even een JPG voorbeeldposter geplaatst bij deze post, misschien is het interessant om het zelf eens uit te proberen (Deze test is echter nog niet gekoppeld aan een bestelmogelijkheid voor muziek of bioskaartjes)
  7. Beste Forumleden, ik zou jullie graag kennis willen laten maken met een concept dat we willen gaan opstarten. maar voordat we deze stappen nemen, zou ik eerst jullie mening hierover willen horen.. Printreclame zoals advertenties en billboards worden door velen als irritant en saai gezien, we lopen en lezen er meestal langsheen. Consumenten kunnen echter binnenkort gratis ringtones en filmpjes downloaden via deze zelfde printreclame, dat maakt een advertentie vele malen interessanter en biedt veel meer mogelijkheden voor de adverteerder. De consument beleeft het product! Doormiddel van speciale codes op de advertentie die je met je mobiele telefoon kunt scannen, wordt men geleid naar een speciale mobiele portal waar een ringtone of filmbestand direct gedownload kan worden op zijn/haar mobiel. Deze codes maken de cross-over van print naar mobiel internet zeer eenvoudig en zijn voor elke telefoon met ingebouwde camera beschikbaar. Zodra iemand met zijn mobiele telefoon de quick response code scant, verschijnt er een link op het scherm, door deze link aan te klikken wordt men verwezen naar de mobiele portal waar de ringtone zonder registratie of andere moeilijkheden, direct te downloaden is. De Quick response scan software is standaard op elke nieuwe Nokia te vinden, ook zijn er al vele andere merken die de software standaard hebben geïnstalleerd op de nieuwste modellen. Maar voor wie de software niet heeft is deze ook heel gemakkelijk gratis te downloaden en te installeren. De opkomst van mobiel internet ontwikkelt zich in een hoog tempo. Waar mobiel internet 2 jaar geleden nog een uitzondering was, gebruiken nu heel veel Nederlanders mobiel internet en worden de abonnementen en mobiele telefoons steeds beter in het verschaffen van betaalbaar mobiel internet. De mogelijkheden van dit concept zijn erg divers denk ik. Niet alleen voor de muziek en filmbranche is een concept als MusicShots interessant, maar denk ook eens aan de mogelijkheden voor makelaars die voor elk huis een eigen mobiele portal kunnen hebben, of organisaties van evenementen die bezoekers veel meer informatie kunnen geven dan voorheen. Men laat een product beleven in plaats van zien. Ik hoor graag jullie mening over dit soort concepten.. ( om meteen een aantal opmerkingen te beantwoorden.. nee QR is niet nieuw maar wellicht geeft onze mogelijkheden voor mobiel webdesign in combinatie met de toegankelijkheid via QR codes een geheel nieuwe impuls)
  8. Ja dat is intressant.. het aantal nl domeinnamen zal best wel te meten zijn.. maar dan heb je nog de eu.. .com.. .nu etc.. en staat op elk domeinnaam wel een website.. lastig om te meten denk ik.. Hoe doen ze dat dat in de USA?
  9. ;D helemaal waar en het werkt ook zeker!.. hoewel je natuurlijk wel moet kunnen inschatten op welk moment je deze glimlach kan laten "horen"...
  10. Zullen er ook niet een heleboel interessante deals verloren gaan omdat je niet verder komt dan de secretaresse? In hoeverre kan je iemand bijbrengen welke leads wel.. en welke niet interessant zijn?
  11. Nee inderdaad, ook wij maken een offerte die verdeel is per onderdeel van een project, niet per uur. Voor de rest kan ik weinig zeggen over de offerte, ik weet immers niet of het een simpele, of juist een ingewikkelde website betreft. weet trouwens ook nooit waarom sommige bureaus oriënterende gesprekken op "uurtje factuurtje" basis berekenen. niet echt service gericht als je het mei vraagt
  12. ja is inderdaad lastig.. moet ook zeggen dat ik het zelf ook nooit heb gedaan.. maar bij dit soort opdrachten ( waarin de opdrachtgever weer afhankelijk is van een derde partij) is het overwegen waard om van te voren af te spreken wat er gebeurt als het niet doorgaat en er toch veel tijd in gaat zitten..
  13. Beste Peter, Dit is inderdaad een hele vervelende situatie en een veel voorkomende in onze business. het is niet erg netjes dat men op het allerlaatste moment besluit de opdracht niet aan jou te geven. Ik ben helaas geen juridisch expert en heb het gelukkig ook nog niet meegemaakt dat een grote opdracht op het laatste moment afketste, maar ik ben bang dat je plat gezegd pech hebt... als ik het zo hoor is er officieel nooit een akkoord gegeven op een offerte/ order bevestiging en dan wordt het heel lastig. wellicht dat je wel correspondentie hebt ( zoals een email) waarin er toch schriftelijk akkoord gegeven wordt. Misschien dat je daar iets mee kan. Voor de rest is het vooral een pijnlijke maar waardevolle les. Zorg dat je bij een offerte, waarin je aangeeft al tijd en ruimte te hebben gereserveerd voor de opdracht ook aangeeft dat men tijdig moet aangeven of het doorgaat of niet en wat de gevolgen zijn wanneer men hiermee te laat is.
  14. Het is inderdaad een leuke toevoeging vind ik, maakt het wat persoonlijker ook http://twitter.com/DraadsMedia
  15. Ik denk dat je met korting of een gratis product vaak de verkeerde "klanten"binnen haalt, zonder binding met je bedrijf komt men een product weghalen en men vertrekt direct weer naar de volgende gratis diensten / producten. Goede service, niet elk uurtje rekenen en net even wat verder gaan dan de rest is volgens mij nog altijd de beste manier. Toch spreek ik het bovenste ook weer gedeeltelijk tegen... zo zijn wij de laatste tijd erg druk met mobiel webdesign, maar omdat dit nog redelijk nieuw en onbekend is, bieden we klanten regelmatig een gratis mobiele pagina aan. Dit vooral om het nut ervan te bewijzen. De "zien is geloven" aanpak is namelijk erg effectief.
  16. Even een update voor de belangstellenden: Actie: Oranje strandballen verspreiden met een webadres erop bedrukt. Locaties: Binnenstad verschillende gemeenten, industrieterreinen verschillende gemeenten, zwembaden, Makro parkeerplaatsten, lokale evenementen Boodschap: iedereen een fijne vakantie wensen uiteraard, maar ook een signaal afgeven waarmee we iedereen erop willen wijzen dat we er na de vakantie weer hard tegenaan moeten met z'n allen.. vooral in financieel moeilijke tijden is het verstandig om effectief bezig te zijn met promotie en marketing. Doel: in de eerste instantie awareness, naamsbekendheid en free publicity creëren. Daarnaast hopen we dat bovenstaande boodschap wordt begrepen en hopelijk opgevolgd. Extra informatie: Heb veel tips van dit forum meegenomen in mijn actie.. vooral het selectief verspreiden bij de doelgroep. denk bijvoorbeeld aan de locaties of tijdstippen.. Voorbeeld: tijdens de lunch gaan veel zakenlui op het industrieterrein een wandelingetje maken --> wij hebben de strandballen een half uur voor de lunch op de meest drukke wandelroutes geplaatst.. bijna allemaal zijn ze meegenomen terug naar de bedrijven. Tot nu toe: het gaat lang niet slecht met de free publicity, na 2 dagen van verspreiding verschijnen we 2 maal in de lokale kranten en komen we bij de zoekterm "oranje strandballen" op Google een aantal web artikelen tegen over onze actie. Bijna alle strandballen die we verspreid hebben zijn meegenomen door mensen, hopelijk om thuis nog even te kijken waar dat webadres nu precies op slaat. De actie kost net zoveel als een opvallende advertentie waar iedereen overheen leest, maar we krijgen er meer voor terug. 8)
  17. Een link is niet eens nodig, men kan (ik hoop het eind van de ochtend al) met zijn / haar mobiele telefoon naar www.balletjeopgooien.nl gaan voor de mobiele versie. Het juiste pad wordt overigens www.balletjeopgooien.nl/m UPDATE!.. de mobiele website is online. (tips)
  18. water! goed idee, ook ga ik er een paar vastmaken aan bomen en gebouwen .. dat het lekker opvalt en inderdaad dat ze niet snel wegwaaien. Misschien is het ook wel een idee om de strandballen op 1 plek te droppen.. de aankondigingsperberichten zijn al verstuurd, maar ik denk dat het 2e persbericht meer effect heeft omdat de ballen dan al verspreid zijn. Uiteraard gaan er ook strandballen naar lokale omroepen etc.
  19. haha, laten we daar nu al mee bezig zijn.. hoop de mobiele website vandaag af te hebben.. deze wordt niet speciaal benoemd maar zal verschijnen als je met je mobiele telefoon naar de reguliere website gaat.
  20. Klopt inderdaad, maar ik zie dat dus niet als negatief.. vandaar. Misschien kijken marketeers wel minder ver dan de neus lang is.. is alleen de b2b aanpak te kort door de bocht, vooral waar ik de actie opzet.
  21. Beste TwaBla, Bedankt voor je reactie, helaas deel ik je mening niet helemaal.. maar toch brengt het stof tot nadenken. Wat vind de rest? moet er perse een hele duidelijke link zijn?
  22. Is dat even jammer.. de ballen zijn al bedrukt. Maar zeker een goed idee, dat mensen hem terug kunnen sturen, een goed gebaar ook! ik zal er op de website eens een stukje aan wijden. Al hoop ik stiekem natuurlijk dat de ballen onder de mensen blijven. :P p.s. iemand nog bruikbare tips voor het vergroten van de bekendheid van een dergelijke actie?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.