Daddy Cool

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Daddy Cool

  1. Mijn persoonlijke ervaring: Regel het niet telefonisch maar ga met een noodgang naar een vestiging. Kom niet alleen (getuigen!) en laat duidelijk merken dat je met een probleem zit en dat dit direct opgelost moet gaan worden. Telefonisch is het inderdaad van het kastje naar de muur. Wat zal het zo'n callmedewerker ook uitmaken? Maar ter plekke in een vestiging kreeg de medewerker er zelf ook erg de balen van hoe hij telefonisch door collega's werd behandeld en doorverbonden. Zo ging het trouwens ook bij Ziggo, ik stond echt op ontploffen ... En pas aub op met niet / te laat betalen. Je heb zo een BKR aan je broek hangen voor zoiets. Zie http://www.minfin.nl/dsresource?objectid=80281&type=org Veel succes ermee en hou de vrouw in ere!
  2. Zonder reclame te maken, neem eens contact op met SNS Property Finance. Enkele jaren geleden overgestapt. Een paar panden waren nog in de verbouwfase en er is heel erg duidelijk gevraagd of ik een tijdelijke hypotheek nodig had of het lange termijnwerk. Daar hebben ze kant en klare constructies voor liggen. Momenteel zit volgens mij alles qua financiering nog op slot dus de heren accountmanagers hebben volgens mij tijd genoeg om je wat voor te lichten. Of ga praten met RNHB, is wat kleinschaliger. Mijn persoonlijk advies: richt je op de aan- en verkoop met verbouwen tussendoor en doe dat lange termijnwerk als je binnen bent. Het verhuren vind ik veel sores geven. Zo hebben ze in Tilburg nu de Kamerverhuurvergunning in het leven groepen. Oke, het kan links en rechts een hoop veiliger want je ziet er wat rommel tussen zitten, maar al heb je heel je pand vol hangen met brandmelders en dat soort zaken, nu moeten het geschakelde melders zijn. Incl die vergunning van 500 euro ben je per pand rond de 2.000 euro verder. Je zal alles maar volle bak hebben gefinancierd en het gaat om 20 panden. Ben je meteen 40.000 verder ... Ook is er een Huurcommissie. In Amsterdam is er een appartement in Oud Zuid wat morgen voor 230.000 euro verkocht kan worden. Volle bak gefinancierd dus de huurprijs is navenant. Nu zit er een huurder in en die heeft er de Huurcommissie bij gehaald. Mag het kaal nog geen 500 kosten per maand ... Elke maand dus een verliespost en de huurcommissie kijkt naar de m2 en niet of het ergens in een achterbuurt in Kerkrade zit of mooi in Amsterdam. Mocht je gaan financieren voor lang termijn, let dan ook op het volgende. Veel banken hebben zoals bekend mega verliezen gemaakt en die moeten worden goed gemaakt. Dat zullen ze gaan doen met de bestaande klanten. Loopt over 2 jaar jouw renteperiode af dan krijg je een nieuw voorstel en dan is de kans zeer aanwezig dat ze zullen zeggen dat je verhoogd risico bent en dat er dus een risico opslag bovenop komt. Kun je hem accepteren of je stapt over met alle bijkomende dure kosten. Zoek met Google maar eens naar verhalen hoe banken je helemaal in een hoek kunnen drukken. Bezint eer ge begint ...
  3. Benieuwd wanneer dit topic ooit gesloten gaat worden ... Is er iemand bekend met Robbie Borsje? Of zou dat een fictieve naam zijn? Heeft er verder iemand ooit te maken gehad met Croon Davidovich? Zie http://www.croondavidovich.nl/clienten/credifin-nederland/488 en http://www.croondavidovich.nl/ Gaat om bedragen boven de 5.000 euro, maar toch ... ze zullen ook wel adviseren onder die 5.000. http://www.croondavidovich.nl/advocaten/38 Menno Schmidt en Kees Berendsen gaan daar over de contracten ... Uiteraard niet mijn bedoeling op iemand te bashen maar ik weet inmiddels al een hele tijd dat personen met het IQ van een leeglopende fietsband echt niet zelf met een LOI cursus "Hoe stel ik een contract op?" zoiets op poten zetten.
  4. Spam direct afstraffen ja! Wees gerust ... Gezien het aantal pp wat ik al heb "doorverwezen" had ik al lang een verzoek om provisie kunnen indienen. Maar dat is niet mijn stijl. HS is mooi forum en als we elkaar wat vooruit helpen wordt de wereld net wat beter voor heren en dames ondernemers.
  5. En hierbij mijn excuses voor deze storm in een glas water ... Je zou ze wat ...
  6. Wellicht een open deur maar maak van elk gesprek wat er toe doet bij een bank een verslag en verstuur dit via een e-mail. Zelf 2 jaar geleden tijdens gesprek voor hypotheek meegemaakt dat er bepaalde uitspraken zijn gedaan nav vragen van mij, naderhand werd er gezegd, “dat kan ik nooit gezegd hebben”. Bekenden van mij hebben de afgelopen 2 jaar al diverse zaken meegemaakt welke gewoonweg niet door de beugel kunnen. Echt op het laatste moment nieuwe eisen stellen die jij dan maar met veel moeite voor elkaar moet zien te krijgen. Bv een *BN *MRO die op het laatste moment moeilijk gaat doen. In casu was het oude bedrijfspand van om en nabij de 2 miljoen al verkocht en moest op het nieuwe terrein op korte termijn de eerste schop in de grond omdat anders de vergunningen etc zouden gaan vervallen. Met je rug tegen de muur … Zoals Sofiak als zegt, laat ze allemaal maar met een aanbod komen. Hou ook rekening met het volgende. Ik hoor van diverse “vrinden” bij banken dat ze de torenhoge gemaakte verliezen op termijn goed gaan maken met het volgende. Een flinke kredietopslag omdat je bank over een tijdje jouw toko bij nader inzien toch niet zo ziet zitten. Zelf verhuur ik het eea en heb altijd elke maand netjes betaald maar moest het afgelopen maand toch met een hele hoop cijfers over de brug komen. Waarom? Stel mijn renteperiode loopt over 1 jaar vast dan is de kans groot dat ze gaan zeggen, sorry meneer, we doen er toch maar een procentje risico opslag bij. Ik weet niet of het bij HL is toegestaan maar als je me een PM stuurt kan ik je twee adressen geven van tussenpersonen waar ik je met een gerust hart naar toe durf te sturen. Verder heb ik op IEX altijd met veel interesse een hypotheekadviseur gevolgd. Succes!
  7. Spookbrief 'Data-tax' In de regio Brabant is een spookbrief in omloop over een niet bestaande belasting: de data-tax. In de brief wordt een nieuwe persoonsgegevenbelasting aangekondigd en mensen gevraagd om maandelijks een bedrag van € 63,82 over te maken. Zie ook http://www.accountancynieuws.nl/actueel/fiscaliteit/spookbrief-data-tax-belastingdienst-doet-aangifte.89761.lynkx 26-01-2010 15:04 • Ministerie van Financiën ter info Binnen paar min een aanvulling: "In de brief staat nog geen rekeningnummer. Wij zijn echter bang dat er straks een vervolgbrief komt of een telefoontje waarin mensen wordt gevraagd het bedrag te storten. Daarom willen wij zo snel mogelijk de burgers waarschuwen over deze spookbrief."
  8. Hier een geval van de klok wel horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt ... : Het staat me bij dat je personeel een risico loopt zodra je opdrachtgever zijn zaken niet goed heeft geregeld. Dat bij een controle de bestuurder aansprakelijk kan worden gesteld voor de niet voldane bpm. Kan een ander HL lid mij aanvullen? Succes!
  9. @Joost Rietveld Exc, mijn zin niet correct afgemaakt (haast om weg te gaan maar wel uitgebreide reactie willen plaatsen ...). Wat ik bedoelde te zeggen, afgezien van griffierechten etc kan iemand toch opstaan en zeggen, ik tel mijn uren niet? Als ik de plaatselijke jeugdafdeling van de voetbal sponsor doe ik dat om goed te doen? Er hoeft maar 1 advocaat de stoute schoenen aan te trekken en ik benoem hem hierbij tot held van HL! Net zoals Wikipedia heeft HL een schat aan kennis in huis maar iemand moet uiteindelijk het voortouw nemen. Er we spreken allemaal af dat elke HL-er die de actie van de betreffende advocaat steunt hem tzt uitnodigt voor een hapje eten. Tot nader bericht! Ik ben er weg van. Wat ik overigens altijd doe bij telefonische verkoop: Alle persoonlijke gegevens van de gesprekspartner opvragen en samen direct op internet nagaan. Is nog nooit behoefte aan geweest!
  10. Een paar vragen van mijn stapmaatje voor vanavond met wie ik pagina 1 tot en met 10 heb doorgenomen: Brian Bunnik en Massimo Gagliotti, wat zijn dat voor mensen? Is er tot nu toe niemand geweest die onderzoek heeft gedaan naar woonadressen etc en daar langs is gegaan. Compagnon van drinkebroer van vanavond is van "buitenlandse" afkomst maar zou gelijk het genoemd adres in Gouda op gaan zoeken met een stel vrienden. Ik weet het, ook niet de manier maar nu lijkt het alsof iedereen de gevolgen aan het aanpakken is maar er zijn toch maar een paar veroorzakers? Of moet je die mensen tot de penoze rekenen om het zo maar te zeggen? Of nette burgervaders die de grenzen van de wet opzoeken? Mijn persoonlijk advies aan iedereen en wat al zo vaak is gezegd: niet met in zee gaan en zeker niet betalen! Liever 1.000 euro op het einde van de rechterlijke rit dan 400 bij aanvang. Doordat het nog steeds een succesformule blijkt te zijn stoppen zulke lieden niet. Ik durf zelfs te stellen dan de onder druk gezette en daardoor betalende ondernemers er juist voor zorgen dat collega's een grotere kans lopen in de val te trappen. Last but not least. Is er iemand op het HL forum met een advocaat in de vriendenkring die eens helemaal tot het eind wil door procederen? Groet, DC
  11. Een idee wat ik een tijdje geleden had en waarvoor ik de heer B. Woldring nog voor heb benaderd (zonder reactie retour helaas): Iets zoals www.eerlijktelefoonabonnement.nl, maar dan beter ... Ik zie eerlijk gezegd zelf geen heil in een abonnement van 25 euro etc. Denk dat je een beetje het effect krijgt van een woning all-in verhuren en niets afspreken over extreme G/WL-rekeningen. Er wordt "misbruik" van gemaakt. Verkoop abonnementen waarmee je over een paar jaar niet in de Quote500 staat maar waarmee je wel bij Radar elke maand standaard een "Warme douche" krijgt. - geen internetabonnement? dan net zoveel administratie invullen alsof het een donorcodicil betreft indien je wel internet wil tegen achteraf meestal hoge kosten. Idem voor dure betaalnummers en smsdiensten - rekening 1 maand boven je bundel? direct een sms en e-mail ter waarschuwing, bv ook aan ouders - alle kosten en opties zoveel mogelijk duidelijk maken dus maak je eerste je oude tegoed op van de vorige maand of wordt dat tegoed pas later opgemaakt zodat je weinig kan "sparen" - bij aangaan abonnement direct klanten op filters attenderen - zoek de addertjes onder het gras bij de concurrentie maar even uit en je weet direct wat je allemaal gaat aanbieden etc etc Realiseer bovenstaande en je winst zal de komende tijd zeer minimaal zijn. Maar mocht de zaak in de publiciteit komen, dan komt die grote auto alsnog. Mocht iemand van mijn idee gebruik willen maken dan reken ik op termijn natuurlijk wel op een mooie adviseursfunctie, en een gratis abonnementje ;-) Succes!
  12. Ter info. http://www.baja.nl/vipform.aspx met oa Als eerste club in de wereld heeft de B een onderhuidse chip geïntroduceerd, de B VIP Chip. Dit is een onderhuidse B portemonnee, die extra privileges biedt voor de chiphouder, zoals Altijd gratis toegang voor de chiphouder met één introducé Gratis garderobe service Speciale uitnodigingen voor B events De VIP Chip kost €1000,- en bevat een consumptietegoed van €1500,-! Met dit tegoed kan de chiphouder zijn/haar bestelling betalen. Plaats een bestelling, ontvang jouw bestelling en bevestig het totaalbedrag. Onze crew scant daarna met een handheld de chip en het totaalbedrag wordt van het huidige saldo afgeschreven. Indien het tegoed geheel is besteed, dan kan deze simpel opgewaardeerd worden. Betaal contant of met creditcard een bepaald bedrag, onze crew scant de chip en het tegoed staat weer op de chip, zodat je weer weken kunt genieten van de B. Succes maar ik zie een hoop haken en ogen.
  13. Vriendelijk bedankt voor je reactie! In het half jaar tijd weer een hoop wijzer geworden. We waren altijd van plan om een compleet pakket aan te bieden en de opdrachtgever serieus te ontzorgen. Ik kom zelf niet uit de elektro dus had er een beetje een andere visie op. De laatste tijd werkt deze formule wel bij niet al te grote installateurs met geen of een minimale tekenkamerbezetting waar we inmiddels meerdere opdrachten voor hebben mogen maken. Wij rekenen onze all-in prijs uit en de opdrachtgever gaat gelijk akkoord. Een basis van vertrouwen dus omdat beide partijen inmiddels weten wat ze aan elkaar hebben. Maar ook enkele grote opdrachten gescoord waarbij we van de opdrachtgever te horen kregen dat de prijs naar beneden moest. Niet dat ze het oneens waren met het aantal begrote aantal uren maal uurtarief, nee, ze willen een zo kaal mogelijke prijs en nadien alles meerwerk. Niet onze filosofie maar er moet brood op de plank komen. Ook al het geval meegemaakt dat we een installateur graag binnen 2 dagen uit de brand moesten gaan helpen. De arme persoon had nog geen complete tekeningen om mee naar een bouwvergadering te gaan en had onze hulp dus a la minuut nodig. Wij niet te moeilijk en direct naar onze hopelijk nieuwe klant in de omgeving van Rotterdam. Daar aangekomen werd het naar mijn zin iets te veel koehandel maar een nieuwe opdrachtgever is nog steeds van harte welkom. 60% van het werk zou al gereed zijn en wij zouden de resterende 40% moeten verzorgen. Dus een zeer nette prijs afgesproken voor die 40%. Nadat we thuis wat dieper op de digitale materie in gingen bleek er vrijwel niets van de 60% te kloppen. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om zo met je om te gaan als je hem uit de brand wil helpen? Boefjes zijn het. Dezelfde avond nog heel duidelijk via e-mail laten weten dat wij zo niet werken. Bleek het ook nog eens werk te zijn van een eigen werknemer. Door ervaring leren we steeds een hoop bij en de eerder gestelde 5% gaat inderdaad meestal niet op. Verre van. Iedere situatie en opdrachtgever is anders en gelukkig merk je dat je door kwaliteit te leveren een vaste kring van opdrachtgevers opbouwt. Neemt niet weg dat het calculeren voor ons nog steeds een onbekende materie blijft gezien de reeds verrichte werkzaamheden niet goed met elkaar zijn te vergelijken. Alles komt goed en dit zeker!
  14. Het kan nog erger ... Vaak worden de gelden van de BV geleend om in prive mee te gaan beleggen. De rente mag men "bijschrijven" en tevens dan het stamrecht oprenten met hetzelfde percentage. Leuk fiscaal voordeel bij winsten, maar bij verliezen ... Ik vraag me alleen af hoe een DGA moet handelen als hij bv 300.000 schuld heeft aan zijn stamrechtbv en er 150.000 "over" is. Sowieso die laten we zeggen 35% over die 300.000 aan de fiscus maar dan? Aandelenpakket van 150.000 verkopen en aanvullen met 150.000 eigen geld, dit terug naar de bv, en vervolgens 100.000 naar fiscus en 200.000 naar hem zelf (uiteraard in partjes). Dus 50.000 over. Maar worst case scenario. Meneer de belegger heeft van 300.000 nog maar 50.000 over en kan zelf niets financieren. Hoe zal de fiscus dan die achterstallige 50.000 verhalen. Verkoop eigen woning / zaak / boot (!)?
  15. Beste mensen, (@Kees: Hoezo klinkt dit bekend in de oren?) We zijn inmiddels bijna weer een week verder maar een oplossing ligt er helaas nog steeds niet. Op gesprek geweest bij de controller van opdrachtgever en met de telefoon "on the speaker" de betreffende persoon bij de belastingdienst gebeld. Die gaf wederom aan dat zijn standpunt was dat op de huidige situatie de WKA-wetgeving niet van toepassing is en dat er daarom een verklaring is afgegeven dat de vennootschap geen G-rekening kan opnenen. De belastingdienst wil geen verklaring afgeven dat opdrachtgever nooit meer aansprakelijk gesteld kan worden omdat bij onze vennootschap de omstandigheden kunnen wijzigen. Heel begrijpelijk natuurlijk. Helaas was controller na het telefoongesprek nog niet overtuigd en gaf aan dat de externe fiscalist dit nog maar eens zou moeten bekijken. Daarna hebben we te horen gekregen dat de fiscalist (uurtje-factuurtje? ;-) ) contact op zou nemen met de fiscus. Dat is vandaag gebeurd en nu kwam een ander probleem boven drijven? De SARL zou misschien wel een vaste inrichting in NL kunnen hebben en dan zou er ook risico zijn? Als oplossing zouden we volgens de fiscalist als vennoten een recht van tweede hypotheek op onze eigen woning zouden moeten verstrekken ter zekerheid. Mensen dit lezen jullie goed ... Helaas heb ik geen goed contact meer met een partner van een big5. Die zou helemaal rood aanlopen vrees ik. Probeer morgen nog wel wat oude contacten bij een andere big5 te benaderen want dit probleem wil ik aub niet meer bij andere opdrachtgevers mee gaan maken. Mijn vragen zijn nu als volgt: Mag opdrachtgever ook de volle 100% direct afstorten bij de fiscus? Dit lijkt me voor deze opdrachtgever de beste oplossing en voor ons zelf een minder tijdrovende klus. Dan zie ik het toch correct dat opdrachtgever op geen enkele manier meer risico loopt? En de BTW wordt al verlegd. Hoe kunnen wij aantonen dat de SARL geen vaste inrichting in NL heeft? Ik heb samen met mijn compagnon een vof. Samen hebben we een SARL opgericht. Dit omdat het bepaald niet makkelijk was een bedrijf op te richten zonder te voldoen aan diverse plaatselijke eisen. In die SARL zit 4 man personeel. De vof haalt opdrachten binnen bij NL opdrachtgevers en besteed een gedeelte van dit werk uit aan de SARL. Uit een ver verleden weet ik nog dat er zoiest bestaat als een fictieve vaste inrichting. Via google kom ik op http://www.nl.pwc.com/extweb/Bn/Taxnews.nsf/Public/JL23466 met "Een buitenlandse werkgever moet Nederlandse loonbelasting inhouden en afdragen indien hij personen in Nederland werkzaamheden laat verrichten en hij beschikt over een (fictieve) vaste inrichting of een vaste vertegenwoordiger in Nederland." Ik begin helaas door de bomen het bos niet meer te zien. We zijn ieder voor 50% aandeelhouder van de SARL en staan er niet op de loonlijst. Is er nu een kans dat die regeling op wat voor manier dan ook op ons van toepassing is? Die 4 werknemers van de SARL komen nooit in NL. Opdrachtgevers in NL doen alleen maar zaken met de vof en nimmer met de SARL. En hoe liggen de kansen dat we een soortgelijke soap nog een keer bij een andere opdrachtgever mee gaan maken? Ik hoor graag jullie mening. Met vriendelijke groet, DC
  16. Beste mensen, Ben sinds kort met een compagnon een elektrotechnisch teken- en ontwerpbureau opgestart. Er is, al zeg ik het zelf, een hoop expertise in huis maar weet een potentiële opdrachtgever daar maar eens van te overtuigen. Lukt dat (we hebben gelukkig bij enkele bedrijven onze sporen al verdiend), dan komen we aan bij een volgend probleem. De offerte. Het is gebruikelijk dat er een ovk wordt opgesteld waarin de klus wordt aangenomen. Dus geen uurtje-factuurtje. Nemen we het complete tekenwerk uit handen van de installateur dan wordt daar meestal 5% van de totale aanneemsom voor gerekend heb ik me laten vertellen. Maar wat nu als we bv alleen een gedeelte (bv de brandmeldinstallatie) uitwerken? We werken in tempo dus het liefst zouden we het per uur doen, hebben we zelf zekerheid en de opdrachtgever betaalt ook niets te veel. Nemen we het werk aan dan moet je met een urenschatting komen. Daarmee willen we uiteraard niet te laag maar ook niet te hoog gaan zitten. Het eerste jaar willen we ons eerst links en rechts bij diverse partijen bewijzen en we willen niet het risico lopen dan een opdracht afketst omdat de opdrachtgever het idee heeft te veel te moeten betalen. Ze zullen er sowieso achteraf achter komen dat het niet te veel betaald is geweest omdat we ook een adviserende taak vervullen die je nadien pas op zijn waarde kan schatten. Wie heeft er een advies met betrekking tot het calculeren van projecten en wie heeft er nog "tips" om tijdens een voorgesprek samen met de potentiële opdrachtgever tot een uitkomst (aantal uren) te komen waar iedereen mee tevreden is? We zijn niet op ons mondje gevallen maar een cursus inkoop / calculatie of iets dergelijk hebben we nooit gevolgd. (Mocht mijn vraag in een ander gedeelte van het forum thuis horen, mijn excuses.) Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, DC
  17. Wij zijn onderaannemer, maar onze opdrachtgever (grote installateur) is op haar buurt ook weer een onderaannemer in sommige gevallen. Met vriendelijke groet, DC
  18. Hoi Joost, Ook die verklaring is aangevraagd en ontvangen. Maar wat denk je, opdrachtgever ziet nog steeds risico's... De belastingdienst zelf snapt ook niet meer waar nu nog een probleem kan liggen. Aanstaande donderdag hebben we een gesprek bij de opdrachtgever en ik heb geregeld dat we tijdens dat gesprek de verantwoordelijke bij de belastingdienst mogen bellen. Hopelijk raakt opdrachtgever overtuigd. Een gedeeltelijke rechtstreekse storting op een rekening van de belastingdienst is door opdrachtgever op het laatste moment afgeblazen met onduidelijke reden. Het bedrag zou bij de fiscus spoorloos kunnen raken. Nu hebben ze me in Apeldoorn verteld dat ze daar in hun systeem kunnen zoeken op 1. bedrag 2. datum 3. bankrekeningnummer en meer van die dingen. Dus dat er zomaar een bedrag kwijt zal raken acht ik minimaal en op het moment zou ik zelfs graag dat risico nemen ;-) Ik hou je op de hoogte. Grt, DC
  19. Beste mensen, Vriendelijk bedankt voor jullie snelle reactie. Contact met andere opdrachtgevers wordt niet 1-2-3 gezocht. Opdrachtgevers zijn concurrenten van elkaar en wie weet krijgen we dan bij de rest ook “paniekvoetbal”. Ben een open boek maar ga nu even niet de rest wijzer maken. Probeer tzt met adviseurs opdrachtgever rond de tafel te gaan zitten. Vrees dat momenteel de informatie via te veel personen loopt en dat er ruis ontstaat. Vanmorgen tweemaal telefonisch contact gehad met de Belastingdienst. Werd aangegeven dat een gesprek met drie partijen in beginsel niet mogelijk was. Schriftelijke verklaring mbt G-rekening wordt vandaag ingediend. Normaals bedankt en tot ziens! DC
  20. Hallo, Ben nieuw hier en heb al direct een probleem om voor te leggen. Samen met een vennoot heb ik een vof opgezet. Verder is er (niet in NL!) een SARL opgericht waar ik wederom vennoot van ben. Een SARL is een BV naar Frans recht. Het betreft hier een NL ingenieursbureau wat rechtstreeks werk uitbesteed aan de SARL. De vof heeft geen personeel in dienst, de SARL 4 pp. Nu blijkt een opdrachtgever van de NL vof toch bang te zijn voor de afdrachten loonbelasting etc. De opdrachtgever is op de hoogte van de structuur en heeft oa kopie paspoort en VAR-verklaring van ons in bezit. Tot driemaal toe zijn wij erop geattendeerd dat we niet in het bezit zijn van een G-rekening. De interne controller van de opdrachtgever is naar mijn mening bang gemaakt door de accountant en fiscalist. Diverse keren heb ik opdrachtgever gewezen op het feit dat we geen G-rekening kunnen openen. De Belastingdienst zal hier geen toestemming voor geven. En al zouden we er toestemming voor krijgen dan heeft de Belastingdienst het recht de rekening op te heffen omdat deze niet wordt gebruikt voor het doel waarvoor deze is opgezet. Dit was parate kennis van mij en heb ik voor de zekerheid (telefonisch) geverifieerd bij de fiscus zelf. Uiteindelijk is er door opdrachtgever voorgesteld dat ze 40% direct zal storten bij de fiscus. Het geld komt dus wel maar via een omweg. Ik probeer de belastingdienst zover te krijgen om een keer met 3 partijen rond de tafel te gaan zitten en de opdrachtgever zodoende duidelijkheid te verschaffen. "Kan dit nu niet anders?" hoor ik vaak op de radio in een commercial. Mijn vraag is nu als volgt. Loopt de opdrachtgever daadwerkelijk enig risico? Haar accountant had op het gevaar gewezen dat een de SARL voor problemen kon zorgen indien daar de loonheffingen niet afgedragen zouden worden. Ik weet uit eigen ervaring dat bv een proces verbaal wegens te hard rijden in Duitsland tegenwoordig gewoon in Nederland op de deurmat valt maar in hoeverre loopt de hoofdaannemer nu daadwerkelijk risico? Ik ben bang dat het wederom een verhaal is dat opdrachtgever de bel wel heeft horen luiden maar …. Een laatste reactie was als volgt. "Ik heb nogmaals informatie ingewonnen bij onze accountant en onze fiscalist. Door de huidige constructie blijft X echter grote risico's lopen op grond van de WKA-regelgeving. Zij raden me dan ook met klem af om de rekeningen zonder meer te betalen (als er geen G-rekening beschikbaar is)." Zo hebben we ook al een verklaring betalingsgedrag aan moeten vragen voor de loonbelasting. Uiteraard kregen we een nette reactie van de fiscus terug dat men deze verklaring niet af kon geven vanwege het feit dat de vof geen personeel in dienst heeft. Benieuwd naar een reactie. Met vriendelijke groet, DC
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.