joelphil

Senior
  • Aantal berichten

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door joelphil

  1. Bedankt allemaal voor de reacties en het meedenken. Als ik bijv glazen verhuur dan ben ik verplicht te zorgen dat het product deugt. Stel er is een stukje af en iemand haalt zijn lip eraan open, dan ben ik aansprakelijk. Als diegene het glas laat vallen of er iets anders mee gaat doen dan eruit drinken, dan dus niet. De producten die niet retour hoeven, wat ik in feite los verkoop dus niet verhuur, daar zal dat ook wel voor gelden, maar aan de andere kant zijn dit consumentenproducten die de klant er los bij bestelt per persoon. Iets anders dan dat je in een restaurant bijv een parapluutje in de ijs krijgt. Of niet? Want koopt de klant juridisch gezien alleen dat ijsje of ook dat parapluutje erbij? Voor kinderen bied ik geen glas servies aan maar papieren bekers. Uiteraard verkoop ik geen AliExpress troep in waarvan je totaal niet weet wat er voor gifstoffen in zitten, maar aan de andere kant kan ik zo de klant niet op de disclaimer wijzen, als ik het los verkoop. Het is natuurlijk geen kinderspeelgoed, maar op al die verpakkingen zie ik wel waarschuwingen staan. Zo hebben papieren rietjes een symbool brandgevaar en bestek een symbool dat het niet geschikt is voor in de magnetron. Wat als een klant dat wel doet? Ballonnen is vermoedelijk een apart geval, dat is niet geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar daar zit wel (vaak) latex in. Dat moet ivm allergieën op de verpakking staan. Ik was al van plan om die in een apart zakje te doen met een sticker, maar dan nog vraag ik me af of dat zomaar kan/mag, aangezien ik in feite elke willekeurige AliExpress ballon in zo'n zakje kan doen met sticker van een goedgekeurd merk.
  2. Hallo allemaal, Binnenkort ga ik uitbreiden met verhuur (evenementen branche). De klant neemt een compleet pakket af met te huren producten maar ook producten die niet retour hoeven, omdat het verbruiksvoorwerpen zijn. Denk aan ballonnen, servetten, stoel decoraties. Ik neem ballonnen als voorbeeld. Als je in de winkel een zak ballonnen koopt staat daar een heel etiket op met alle waarschuwingen en gegevens van de fabrikant. In mijn geval zal er geen gesloten zak ballonnen bij zo'n huurpakket gedaan worden, maar een handjevol losse. In feite wordt dat dus los erbij verkocht. Normaal is de fabrikant/importeur product aansprakelijk, maar als ik losse ballonnen er bij doe, ben ik dan product aansprakelijk geworden omdat de klant niet geïnformeerd is over de mogelijke gevaren? Ik hoop dat ik hier duidelijkheid kan krijgen, alvast bedankt!
  3. Heldere, uitgebreide reactie. Dan had ik mogelijk jou beter kunnen benaderen ;) ipv de diverse assurantiekantoren die op hun beurt alle verzekeraars benaderd hebben, wat me 3 maanden gekost heeft. In mijn geval is het idd een Zeker van je Zaak polis bij Interpolis/Rabo, met een bankrekening bij de concurrent. Overigens heb ik er enkel de aansprakelijkheid ondergebracht, voor alle andere zit ik bij een andere verzekeraar. Jouw antwoord helpt mogelijk anderen weer. M.i. blijft het een lastig onderdeel (het verzekeren dus) van het hele import-proces.
  4. @Norbert: Voor zover ik lees heeft de vraagsteller niet aangegeven dat er verzekeraars zijn die productaansprakelijkheid vanaf een tientje per maand willen verzekeren. Suggereer je dit zelf? Gebaseerd op? Dit is namelijk eerder een tarief voor aansprakelijkheid binnen de EU. Want dat kan/wil elke verzekeraar probleemloos verzekeren. Het gaat hier om goederen buiten de EU. Risicovol of niet, mijn ervaring met de verzekeraars (en geloof me, ik heb ze werkelijk allemaal gehad) is dat de deur dichtgaat als het om import van buiten de EU gaat. Dus ik ben eigenlijk wel benieuwd of het Raga Apeldoorn gelukt is de bidons te verzekeren en zo ja waar. Daar hebben anderen met dit zelfde probleem ook wat aan.
  5. Voor de mensen die hier bijv. via Google terecht komen omdat ze ook een productaansprakelijkheidsverzekering zoeken: Na vele weken zoeken (zelf of via diverse assurantiekantoren) is er uiteindelijk maar één 'gewone' verzekeraar die buiten de EU geïmporteerde goederen wil verzekeren tegen aansprakelijkheid. Het is Interpolis geworden, via de Rabobank. Je hoeft er niet perse een bankrekening te hebben. Ik betaal een paar tientjes per maand aan premie. Werkelijk álle andere verzekeraars hebben me afgewezen, ook al verkoop ik een product met een zeer laag risico.
  6. Ook ik heb zeer veel moeite gehad met het vinden van een verzekeraar voor productaansprakelijkheid van geïmporteerde goederen uit China. Ik (of diverse assurantiekantoren) heb echt alle betaalbare verzekeraars benaderd (dus niet de dure beursverzekeraars die een paar duizend euro premie op jaarbasis kosten). Uiteindelijk is het Interpolis geworden, via de Rabobank. Je hebt er niet perse een rekening nodig.
  7. Nee tot op heden importeer ik geen goederen buiten de EU, dat ik nu zelf speelgoed laat fabriceren is nieuw en dus voldoet mijn huidige aanspr.verzekering niet meer omdat ik nu zelf als fabrikant wordt aangemerkt.
  8. Ik ben me er van bewust dat een aansprakelijkheidsverzekering mét dekking buiten de EU hoger zal uitvallen qua premie dan mijn huidige (zónder dekking buiten de EU) waar ik 'slechts' 12 euro per maand voor betaal. Echter is 2500-5000 euro per jaar veel te hoog gegrepen. Door de kleine marges (en tevens het zeer geringe risico dat er daadwerkelijk iets gebeurt met dit type producten) is 10% van kostprijs (als ik van 50.000 euro uitga) helaas veel te kostbaar. In elk geval bedankt voor je moeite!
  9. Hallo Norbert, Dank voor de reactie. Het gaat om (niet elektronisch) speelgoed. Uiteraard voldoet het aan de gestelde eisen, zoals een EN71 certificaat. Het zijn relatief kleine bedragen (misschien voor max. 50.000 euro waarde per jaar) dus verzekeren via de beurs met torenhoge premies liever niet natuurlijk. Ik had wel verwacht dat er een 'gewone' verzekeraar is, maar tot op heden niet gevonden dus...
  10. Hallo allemaal, Ik ben dringend op zoek naar een verzekeringsmaatschappij die productaansprakelijkheid van buiten de EU wil verzekeren. Momenteel wordt er in China een product gefabriceerd die binnenkort in Nederland op de markt komt. Helaas word ik bij elke verzekeraar afgewezen. Toch zijn er in Nederland honderden bedrijven die importeren van buiten de EU. Hopelijk ook op dit forum. Dus het moet wel te verzekeren zijn. Daarom hoop ik dat er hier mensen zijn die mij een tip kunnen geven. Alvast bedankt!
  11. Het wordt een interessante discussie :) In mijn geval gaat het om goederen die in consignatie daar staan. Ze zijn dus nooit verkocht geweest. Ik factureerde periodiek wat er verkocht werd. Dit is m.i. een andere situatie dan dat een debiteur zijn openstaande factuur van de geleverde goederen niet betaalt. Kan een curator dan, in mijn geval, zomaar zeggen dat wanneer ik de goederen niet afhaal op de afhaaldag ik mijn eigendomsrechten verlies en zij mijn goederen aan derden mogen verkopen? (ik ga ze natuurlijk wel afhalen, maar ik blijf het een merkwaardige regel vinden).
  12. Dank voor de reacties. Uiteraard zit er een hoop frustratie van mijn kant bij. Het bedrag dat de curator vraagt (eist) staat niet in verhouding tot de geldvordering die ik op het bedrijf heb (wat dat is natuurlijk veel en veel meer). Ik zal dat ook heus wel betalen. Als iedereen dit doet, vangt de curator toch wel in totaal een paar duizend euro. Ik ben een van de schuldeisers en voor zover mij bekend betaalt een curator alles uit de boedel; eerst zichzelf, daarna de belastingdienst en dan alle overige schuldeisers. Ik vond het daarom een merkwaardige situatie. Dus de curator extra gaan betalen terwijl hij zichzelf straks toch wel uitbetaald van mijn geld (want dat zie ik vast niet meer terug). Ook omdat je (volgens de curator) je spullen kwijt bent als je niet komt opdagen tenzij je het 'entreegeld' betaalt. Ik vroeg me dus gewoon af of dit mag, of dat in feite een vrijwillige bijdrage is. Maar het zal dus kennelijk mogen.
  13. Ik heb goederen geleverd in consignatie aan een bedrijf dat failliet gegaan is. Nu mag ik (en andere ondernemers) de goederen komen ophalen die mijn eigendom zijn. Echter, de curator wil hiervoor een vergoeding ontvangen ter dekking van zijn kosten. Anders mag het pand niet worden betreden en krijg ik mijn goederen niet terug. Mijn vraag: mag een curator hier zomaar kosten voor in rekening brengen en mij anders de toegang van het pand en tot mijn goederen ontzeggen?
  14. Je zegt dat je een behoorlijk verzadigde markt hebt uitgekozen. Dit klopt, echter het is zelfs een teruglopende markt. Heb je branche onderzoek gedaan? Bekijk maar eens het jaarverslag van de Blokker Holding: http://www.blokkerholding.nl/Portals/0/PDF/Jaarverslag.BlokkerHolding.NL.DEF.pdf Met formules als Bart Smit, Intertoys en GameStore E-Plaza toch grote jongens op gebied van games, consoles, etc. Dan lees je al snel dat het enorm onder druk staat. Er worden steeds meer spellen online gespeeld en op smartphones. Tenzij je binnen die game-markt weer een bepaalde niche product aanbiedt, wil ik je adviseren om je toch een paar keer goed achter de oren te krabben of je je überhaupt wel in deze markt wil begeven.
  15. Om het verhaal af te sluiten: ik heb gisteren een vergoeding ontvangen van Liander, naar aanleiding van de uitzending van Tros Radar. Ze hebben erkend dat er een veel te grote aansluiting zat, waardoor ik teveel kosten had aan vast recht, zonder dat dit nodig was. De vergoeding is niet voor het verkleinen van de elektra aansluiting (deze is door een extern bedrijf aangevraagd die was aangesteld door de vastgoed beheerder, zij hebben dit dus verkeerd gedaan, maar zij geven niet thuis), maar wel voor het aantal maanden dat ik teveel heb betaald aan vast recht. Toch netjes opgelost. Uiteindelijk de warme douche voor Liander wat mij betreft dus ;)
  16. Leuk dat je dat berichtje plaatst Nico. Inmiddels is mijn meter verlaagd van 3x40 (was nog hoger dan ik aanvankelijk dacht) naar 3x25. Enkele dagen na de verlaging zag ik een uitzending van Tros Radar met aandacht voor het feit waar ook de Telegraaf over bericht. Hierin beloofde een meneer van Liander dat iedereen met een te grote aansluiting deze kosteloos kon verlagen, of de kosten die reeds gemaakt zijn verrekend krijgen. http://www.trosradar.nl/uitzending/item/1970/onverwachte-naheffing-door-liander/?tx_brmenu2010[year]=2012 Kort erna kreeg ik de factuur, waarop ik Liander heb gebeld. Zij vertelden dat het om gas ging. Maar nee, deze meneer had het óók over elektra. Na weer 2 telefoontjes verklaarde Liander dat ze nog niets concreets hadden beloofd in die uitzending en dat het nog in onderzoek was. Binnen afzienbare tijd zou ik er in de media over vernemen. Ik ben benieuwd, de factuur ligt hier nog onbetaald...
  17. Eigenlijk draait het daar juist om: is het abnormaal of niet. Dat is een vrij relatief begrip. Voor jou is dat wellicht iets anders dan voor mij. Ik ga af op de verklaringen van Liander en Nuon, die mij vertellen dat dit dus niet normaal is. Het is -zoals vermeld- een opslagruimte, geen bedrijfspand waar machines e.d. staan te draaien. Voor deze categorie is een 3x35A kennelijk te groot. Nu is er een medewerker van een installatiebedrijf die de aansluiting heeft geregeld (op verzoek van de verhuurder) en op eigen houtje beslist heeft dat er een 3X35A aansluiting moet komen, terwijl vergelijkbare ruimtes allemaal een 3X25A hebben. Zo word je toch de dupe van een foutieve beslissing van een ander?... Als ondernemer heb je uiteraard te maken met een ondernemersrisico, niet op alles heb je invloed. Ook bijv. niet op een debiteur die zijn rekeningen niet betaald en niet te verhalen valt via een incassobureau. Weg geld. Hoort bij het ondernemen. Maar je gaat het toch éérst via een incassobureau proberen ipv het ophalen van je schouders en denken 'jammer maar helaas', En dat is nu precies wat ik hiermee wilde vragen: of er een mogelijkheid is om die kosten te verhalen. En lukt het niet, dan is het idd onderdeel van het ondernemersrisico. Het is dus niet enkel investering voor de toekomst (eenmalig de kosten voor aanpassing betalen en zodoende maandelijks kunnen besparen). Inclusief het (al dan niet) teveel betaalde aan vastrecht praat je over 400 euro. Wat betreft jouw bedragen, het vastrecht is opgebouwd uit 3 tarieven. Ik heb ze genoteerd nadat ik dit telefonisch vernam van Liander. Het verschil aan vastrecht per maand tussen deze 2 aansluitingen is 55,91 euro (en ik zie nu ook dat dit incl.BTW is).
  18. Nee, het is maar een kleine ruimte (50m2) waarbij in principe alleen een stroomaansluiting zit voor de TL-verlichting. Immers, het is bedoeld voor opslag. Ze hebben een 3x35A aangesloten en het mag nu teruggebracht worden naar 3x25A. Scheelt 55 euro per maand aan vastrecht. De aanpassing gaat dacht ik 190 kosten. Het zijn geen enorme bedragen, als je het teveel betaalde van de afgelopen maanden meerekent ook niet, maar als ik die paar honderd euro kan terugvorderen dan doe ik dat natuurlijk. Daar moet ik anders hard voor werken.
  19. Bedankt voor de reacties. Het is bedoeld voor opslag, dus geen typische bedrijfsactiviteiten of detailhandel. In het contract (met de vastgoedbeheerder) staat helemaal niets over de elektra aansluiting. Wel een begeleidende brief van de makelaar (die de oplevering deed) dat het aansluiten van de stroom en plaatsen van de meterkast (er kwam alleen een kabel uit de grond, dat was alles) voor rekening van de verhuurder kwam. Dit was op mijn verzoek, om zo geen onverwachte kosten te krijgen. Die kosten van de plaatsing heb ik ook niet gehad. Totdat de rekeningen binnenkwamen van Nuon en er iemand van Liander aan mij vroeg of hij zo vrij mocht zijn wat ik daar in godsnaam voor activiteiten had, ivm deze absurde aansluiting. Ik begrijp wel dat ze kunnen doen wat ze willen, maar het idd zoals het voorbeeld van starterscoach met die laaddocks. Ik vraag me dus af in hoeverre ik hiervoor belast kan worden als je het redelijkerwijs bekijkt. Het is een feit dat deze aansluiting te groot is (de buren hebben ook een kleinere, echter deze zijn niet geregistreerd bij Liander -ik ben de enige- dus ze hebben voorlopig mazzel), bovendien hebben Nuon en Liander dit verklaard dat de aansluiting vergeleken met anderen erg groot is. Ik ben dus benieuwd of er ook organisatie is waarbij ik kan aankloppen. Zoiets als de consumentenbond of ombudsman, maar dan voor bedrijven. Ik zit niet bij een of andere branchevereniging aangesloten. Overigens zijn het voor zover ik weet standaard tarieven van Liander, het kan ook maar op één manier aangevraagd worden, dus daar lijkt me toch niets op af te dingen?...
  20. Hallo allemaal, In mijn (kleine) magazijnruimte is - nádat ik er ben ingetrokken - een stroomaansluiting geplaatst. Deze bleek veel te groot. Dit erkennen de netwerkbeheerder en stroomleverancier ook. Hierdoor betaal ik elke maand vele tientallen euro's meer aan vastrecht. Deze aanvraag is destijds niet door mij gedaan maar door een externe partij, ingeschakeld door de vastgoedbeheerder. Zij hebben dus een absurde aansluiting daar laten plaatsen. Na twee maanden contact zoeken en wachten heb ik eindelijk de bevestiging gekregen dat er een kleinere aansluiting geplaatst mag worden. Echter, deze kosten dien ik zelf te voldoen. Hier ben ik het dus niet mee eens. Ik wil ook de reeds gemaakte extra kosten (het verschil dus tussen de huidige aansluiting en de nieuwe) op de vastgoedbeheerder verhalen. Immers, ik kan er toch niets aan doen dat ze een verkeerde aansluiting hebben geplaatst? Ze houden voet bij stuk, ik krijg niets verrekend en dien zelf de kosten te betalen. Ik wil hier toch op een of andere manier werk van maken. Weet iemand daarom of ik hierin een kans van slagen heb? En bij welke organisatie je als ondernemer kunt aankloppen voor zoiets? En is het verstandig om ondertussen toch niet zelf de aansluiting te laten wijzigen of maar gewoon doen (immers, elke dag dat ik wacht kost me extra geld). Het gaat niet om een mega bedrag, dus een gang naar de rechter is niet de moeite, maar toch te zonde om het maar te accepteren (bovendien is het ook wel een principe kwestie, vind ik).
  21. Personeelskosten...? Ook al ga je het in je eentje runnen, als je op een A2-locatie zit heb je normaliter aardig wat passanten. Je kunt de winkel niet zomaar sluiten. De komende jaren niet op vakantie gaan is een mogelijkheid, maar er zijn genoeg afspraken waar je niet onderuit kunt (ziekte, familie-omstandigheden, etc). Je keert jezelf voorlopig geen salaris uit, maar wat doe je met je vervanging bij afwezigheid? Lijkt me overigens ook goed om je daar voor te verzekeren. Ik raad je sterk aan een ondernemingsplan te maken en niet 'zomaar' iets beginnen. Er zijn hier op Higherlevel ook vele noodkreten te vinden van mensen die uit het niets een kleine winkel zijn gestart zonder plan en met wat spaargeld en nu de schuldsanering dreigen in te gaan. Stèl het lukt niet en je erfenis is op, kun je er altijd op terugkijken met een gevoel van 'ik heb het geprobeerd het is niet gelukt, maar lag niet aan mij' ipv 'had ik maar...' Bovendien dwingt zo'n ondernemingsplan het je cijfermatiger te bekijken en niet door een roze bril (die je logisch nu ophebt, want wat is er leuker dan een eigen winkeltje te starten...) In elk geval succes!
  22. Als je een goede manga-tekenaar zoekt, raad ik je aan je vraag te posten op het forum van Aniway (www.aniway.nl) of StripSter (www.stripster.nl), daar vertoeven veel van dat soort tekenaars en zal je ongetwijfeld reacties krijgen. Succes!
  23. Als de boeken (nog steeds) zijn aangemeld bij het Commissariaat van de Media, mag je ze niet onder de prijs verkopen. De titels kun je op deze pagina controleren: https://boekenprijs.cvdm.nl/WVP.Pub/ProductZoeken.aspx Uit mijn hoofd gezegd geldt de Vaste Boekenprijs ook voor particulieren (dat bedoel je vast met consument) die NIEUWE boeken verkopen. Tweedehands of beschadigde exemplaren is natuurlijk een ander verhaal. En in principe is een exemplaar al tweedehands / niet nieuw als jij als particulier deze hebt gekocht bij een online boekwinkel (dus geen groothandel/uitgever), ook al zitten er geen lezerssporen op (maar wat als je 10x hetzelfde boek hebt liggen...?). Je begeeft je dan wel op glad ijs. Ben je toch in overtreding dan zijn de boetes niet mis! Ze lopen uiteen van symbolische boetes van 1 euro tot 25.000 euro voor de grote jongens.
  24. Wouter bedankt voor je snelle reactie. Ik heb toevallig net antwoord van de leverancier gekregen. Het is de zgn. sales tax. Die hoeven inwoners van de USA niet te betalen, maar daar buiten wel....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.