Jump to content

Erik Kroes

Senior
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Utrecht
 • Phone number
  06-24221233
 • Branch
  Huisvesting & vastgoed
 1. Goedemiddag Erik, eerlijk gezegd heb ik geen oplossing. Groeien gaat meestal gepaard met extra investeren. Hebben jullie per se eigen voorraad nodig voor het exploiteren van deze webshop? Wel kan ik als algemeen advies geven dat binnen e-commerce ook allerlei mogelijkheden zijn voor dienstverlening. Zie sociale of MVO-ondernemingen die bijvoorbeeld tekstschrijvers en klantenservicemedewerkers op afstand inzetten. Groet, Highio Inkoop en eigen voorraad spelen een grote rol in het succes dus helaas, daar zitten we aan vast! Bekendheid en klantenwerving lijken inderdaad twee speerpunten te zijn waar we op in kunnen zetten. We gaan gewoon heel veel mensen blij maken ;) TV Reclame, ha. Dat is in ieder geval een goede kostenpost. Of het voor ons ook de moeite waard is, dat moeten we natuurlijk onderzoeken. Ik bedoelde inderdaad waarderen aan het eind van het jaar. We hebben een product dat flink afgewaardeerd mag worden. Maar je weet van tevoren gewoon niet wat er over blijft. Dus dat is niet echt iets waar je mee/op kunt rekenen volgens mij. Er is ook een verlaagd urencriterium van 800 uur bij arbeidsongeschiktheid. Dat komt neer op net geen 16 uur per week. Dus dat is 2 dagen van 8 uur, of bijvoorbeeld 5 werkdagen van iets meer dan 3 uur. Daarnaast kan de flexibiliteit en zelfstandigheid van het eigen baas zijn heel erg wat praktische voordelen hebben. Welke redenering bedoel je precies? Ik geloof niet dat we ergens recht op hebben. Ik wil gewoon net als elke ondernemer, en volgens mij elke weldenkende Nederlander, zo veel mogelijk uit een situatie halen.
 2. Deze zomer kreeg ik een, dacht ik, goed idee. Mijn vrouw (met Wajong 2010) zou wel eens een webshop kunnen beginnen. Heel simpel, zoals ik zelf ooit ben fotograferen vanuit de Wajong. We steken er 1 keer geld in, dat is het risico wat we nemen om dit plan uit te proberen. En alles wat er binnenkomt steekt ze weer in nieuwe voorraad. Zo zou ze een bedrijf op kunnen bouwen, en wie weet, over een jaartje (of meerdere) uit de Wajong. Klinkt simpel genoeg. Ik heb een mooie shop voor haar gebouwd. We hebben producten ingekocht en er mooie foto's van gemaakt. Dat ging allemaal hartstikke goed. Maar nu zijn we er achter dat er toch wel een verschil is tussen een webshop en een dienst aanbieden. De voorraden die je inkoopt zijn geen kosten. Oftewel, als wij nu de winst weer in nieuwe voorraad steken dan denkt het UWV dat we winst gemaakt hebben en moet ze een deel van haar Wajong terugbetalen. Maar met geld dat in je voorraad zit, kun je niemand terugbetalen. Praktisch gezegd, er is dus helemaal geen ruimte voor haar om in dit eerste jaar haar voorraad te laten groeien. Nu kan ze het geld wel terugsteken in het bedrijf, en dan spullen kopen die wel als kosten gelden. Zeker met willekeurig afschrijven is dat een goede optie om de winst te drukken. Maar ze heeft al een prachtige website en verder zijn er niet veel dingen die ze echt goed kan gebruiken. Voor ons gevoel is de enige manier om echt waardevol te groeien het vergroten van voorraad en aanbod. Dus mijn vraag aan de collectieve ervaring van Higherlevel is, zijn er nog andere manieren hoe ze toch kan groeien zonder dat we meer investeren en zonder winst te maken? Ik heb zelf in ieder geval ontdekt dat ze aan het eind van het jaar voorraad kan afwaarderen. Maar dat is niet echt een betrouwbare vorm van kosten waar je goed mee kan rekenen. Dan zijn er de eerder genoemde investeringen die gunstig kunnen zijn. En een optie is het administratief splitsen van ons koophuis, maar dat voelt als een enorm paardenmiddel. (Hoewel een dakkapel voor haar werkplek wel prachtig klinkt.) Daarbij is het nog nuttig om het volgende te melden: "UWV bepaalt de hoogte van je inkomen door bij de belastbare winst de ondernemersaftrek en de mkb-winstvrijstelling op te tellen." Dus de ondernemersaftrek kan helaas geen rol spelen bij het minimaliseren van de winst. Dus wat zijn onze opties? Zijn er boekhoudkundige/administratieve handelingen die ons wat rust kunnen geven? Zijn er nog nuttige uitgaves/investeringen voor een webshop waar ze in volgende jaren profijt van kan hebben? Zijn hier misschien nog anderen met een Wajong 2010, en hoe zijn jullie gegroeid in het begin? Alvast bedankt. Meedenken wordt enorm gewaardeerd.
 3. Reken maar dat er kosten voor gevraagd worden! Die beginnen met gemak bij een euro of 1000 kan ik uit ervaring zeggen. Ik zou eens informerend rondbellen en wat andere attracties vragen. Ik denk dat je aardig schrikt van de tarieven. Het lijkt me wel verstandig om verschillende pakketten aan te kunnen bieden, of de prijs af te laten hangen van het doel. Zo kun je bijvoorbeeld wel studenten te vriend houden, maar een groot bedrijf/overheid heeft vaak een flink budget voor dit soort projecten. En wees ook zeker niet bang om extra kosten te rekenen als er meer moeite is van jullie kant.
 4. Excuseer, zou nu opgelost moeten zijn. Deze viewer lijkt te aantal afbeeldingen te beperken tot 50 per pagina. Dit weekend zal ik even kijken of ik iets beters kan vinden want nu worden enkele afbeeldingen niet weergegeven. Heh wat flauw. Maar ze staan er prachtig bij nu, dank!
 5. Top Nico! Ik geloof alleen dat de foto's van Henk en mij nog wat door elkaar staan!
 6. Het was niet makkelijk om mijn aandacht te verdelen met zo'n leuk evenement, maar er zijn nu zo'n 50 foto's onderweg in de mail die als het goed is snel op de site verschijnen. Hopelijk geven ze net zo'n goede indruk van het evenement (of beter) als hoe ik het ervaren heb. Het was leuk jullie allemaal te ontmoeten!
 7. Als je een plekje hebt en een tussenstop wil maken dan zou dat super zijn!
 8. Utrecht is rekbaar ;D net voor Utrecht ga ik van de A12 de A2 op. Ik heb nog een plaats over, wellicht is er iets te combineren ;) Kijk even wat een niet al te tijdrovende omweg is. En we hebben nog een week te gaan. Wie weet komen er nog deelnemers uit Utrecht bij. :) Utrecht Noord! Dus eerder handig als je al op de A2 of A27 zit. En Christine, een helm heb ik niet!
 9. Helaas, ook via andere kanalen vooralsnog geen reactie gehad. Mocht er iemand anders met soortgelijke vragen zitten, ik vind het altijd leuk om mee te denken. Dus stuur me gerust een berichtje.
 10. wat is je woon/vestigingsplaats? Als het mogelijk is wil ik best even langskomen om wat tips te geven qua opstelling, instellingen en bewerking.
 11. Nu weet ik weer waarom ik fotograaf ben en geen schrijver. Blijkbaar komt het niet goed over wat ik zeg. @Jeronimus. Ik neem aan dat je op mij reageert. Ik geef ook niet aan dat hij voor dure apparatuur moet gaan. Integendeel, ik geloof dat hij met een verandering van aanpak meer bereikt dan met een investering. Low-light fotografie is een brede term. Voor zo ver ik begrijp gaat het om lichtshows die hij wil fotograferen, niet de optredende artiesten. Effectief dus een soort fotografie met andere eisen dan het jouwe. Je uitnodiging moet ik afslaan. Niet alleen heb ik waarschijnlijk een flink andere muzieksmaak, ik heb ook al vaak zat foto's van optredens gemaakt. Onder andere met een D200 overigens, die qua ruisprestaties niet veel slechter dan de D3000 is. @Jasper. Je foto geeft eigenlijk goed aan wat ik bedoel. Met de foto is technisch weinig mis. Je zou hoogstens met een computerprogramma er voor kunnen zorgen dat de warm zweem er een beetje af is. (Of daglichtlampen zoals je voorstelt, dat is helemaal luxe.) Wat ik eerder zonde vind is het schilderij, de schouw, de stoelen, de stereo en al die andere rommel die ik er omheen zie. Ik zeg nergens dat je perfecte foto's moet maken. Ik zeg nergens dat iemand dat verwacht. Wat ik je wil vertellen is dat je voor kwaliteit moet gaan. Als jij wat wilt bereiken, dan moet je je onderscheiden. Dan moet je niet uit gaan van net genoeg of wat mensen verwachten. Dan moet je je nek uitsteken en doen wat mensen niet verwachten. Daarom vind ik het ook goed dat je aangeeft een fotograaf in te huren voor grote optredens of speciale momenten. Ik zou het alleen jammer vinden als je die lijn niet doortrekt. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is wat ik bedoelde. In tegenstelling tot wat mijn ontvangen kneus beweerd heb ik wel degelijk het topic gelezen.
 12. Het simpele antwoord is: Ja, je kunt foto's van je opdrachten maken. Ja, je kunt foto's maken van producten. Gooi je camera op zo'n heerlijk manfrottostatief. Gebruik de zelftimer om trillingen te voorkomen en hopla, je kan met lange sluitertijden vrijwel elke lichtshow vrij ruisloos fotograferen. Stel eventueel handmatig scherp als je camera het niet redt. Snijd een foto bij als je niet kan inzoomen. Je hebt toch maar 800x600 nodig. Misschien wil je je diafragma zelfs nog wat extra dichtknijpen (hoger F-getal) voor een scherper resultaat en meer scherptediepte. Als je camera stabiel staat maakt sluitertijd voor jouw type fotografie toch niet al te veel uit. Foto's van producten draaien om licht. Zoek een goeie achtergrond/ondergrond. Koop eventueel bouwlampen maar gebruik die niet direct, laat ze weerkaatsen via bijv. een muur voor zachtere schaduwen. Natuurlijk licht kan ook prima zijn als je er oog voor hebt. Dat is ongeveer wat je wilde horen neem ik aan? Veel belangrijker zijn een aantal andere dingen die je hier noemt. Hoe wil jij overkomen op je opdrachtgevers? Niks kan makkelijker een beeld overbrengen van je product dan een foto. Niks kan het ook zo makkelijk verpesten. Ze verwachten een algemene indruk, jij moet ze een geweldige indruk geven. Als alle anderen ze onscherpe foto's geven, verras ze dan met geweldige foto's. Ga niet lopen prutsen door "even snel wat foto's te maken". Als jij wilt dat je klanten je serieus nemen, neem hen dan ook serieus. Ik zie je liever serieus doorgaan met je compactcamera, dan onserieus met een spiegelreflex van een paar duizend euro. Niet de camera maar de fotograaf maakt de foto's. Fotografie wordt onderschat. In een tijd dat iedereen massa's informatie over zich heen krijgt en alles sneller verwerkt moet worden denken mensen dat video het helemaal is. Het is echter stilstaand beeld dat iemand z'n aandacht kan trekken en vasthouden. Niks kan in een fractie van een seconde zoveel zeggen, suggereren en overbrengen. Ik heb wel eens een feestje gefotografeerd. Zelf vond ik er weinig aan. Een feestje als elk ander. De foto's die ik had gemaakt gaven mensen echter de indruk dat het een geweldig feestje was. Mensen die nu de website bekijken denken, hey, wat een tof feestje was dat. De foto's bepalen nu het beeld dat mensen er van hebben.Een gemiddeld feestje kan nu verkocht worden als een groot succes. Mensen denken zelfs na alle vormen van beeldbewerking die uitgevonden zijn nog steeds dat foto's waarheid zijn. Jij kan die waarheid vormen. Maak daar dan goed gebruik van.
 13. Goeie keuze! Ik heb hem vandaag ook besteld om mijn N95 op te volgen. 1001 en 1 manieren om internet met applicaties op je mobiel te combineren. Ik ben erg benieuwd. En bedankt voor de link. Ik wist niet dat er een mobiele versie was! (Of is die net nieuw?)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept