Erik Kroes

Senior
  • Aantal berichten

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Erik Kroes

  1. Goedemiddag Erik, eerlijk gezegd heb ik geen oplossing. Groeien gaat meestal gepaard met extra investeren. Hebben jullie per se eigen voorraad nodig voor het exploiteren van deze webshop? Wel kan ik als algemeen advies geven dat binnen e-commerce ook allerlei mogelijkheden zijn voor dienstverlening. Zie sociale of MVO-ondernemingen die bijvoorbeeld tekstschrijvers en klantenservicemedewerkers op afstand inzetten. Groet, Highio Inkoop en eigen voorraad spelen een grote rol in het succes dus helaas, daar zitten we aan vast! Bekendheid en klantenwerving lijken inderdaad twee speerpunten te zijn waar we op in kunnen zetten. We gaan gewoon heel veel mensen blij maken ;) TV Reclame, ha. Dat is in ieder geval een goede kostenpost. Of het voor ons ook de moeite waard is, dat moeten we natuurlijk onderzoeken. Ik bedoelde inderdaad waarderen aan het eind van het jaar. We hebben een product dat flink afgewaardeerd mag worden. Maar je weet van tevoren gewoon niet wat er over blijft. Dus dat is niet echt iets waar je mee/op kunt rekenen volgens mij. Er is ook een verlaagd urencriterium van 800 uur bij arbeidsongeschiktheid. Dat komt neer op net geen 16 uur per week. Dus dat is 2 dagen van 8 uur, of bijvoorbeeld 5 werkdagen van iets meer dan 3 uur. Daarnaast kan de flexibiliteit en zelfstandigheid van het eigen baas zijn heel erg wat praktische voordelen hebben. Welke redenering bedoel je precies? Ik geloof niet dat we ergens recht op hebben. Ik wil gewoon net als elke ondernemer, en volgens mij elke weldenkende Nederlander, zo veel mogelijk uit een situatie halen.
  2. Deze zomer kreeg ik een, dacht ik, goed idee. Mijn vrouw (met Wajong 2010) zou wel eens een webshop kunnen beginnen. Heel simpel, zoals ik zelf ooit ben fotograferen vanuit de Wajong. We steken er 1 keer geld in, dat is het risico wat we nemen om dit plan uit te proberen. En alles wat er binnenkomt steekt ze weer in nieuwe voorraad. Zo zou ze een bedrijf op kunnen bouwen, en wie weet, over een jaartje (of meerdere) uit de Wajong. Klinkt simpel genoeg. Ik heb een mooie shop voor haar gebouwd. We hebben producten ingekocht en er mooie foto's van gemaakt. Dat ging allemaal hartstikke goed. Maar nu zijn we er achter dat er toch wel een verschil is tussen een webshop en een dienst aanbieden. De voorraden die je inkoopt zijn geen kosten. Oftewel, als wij nu de winst weer in nieuwe voorraad steken dan denkt het UWV dat we winst gemaakt hebben en moet ze een deel van haar Wajong terugbetalen. Maar met geld dat in je voorraad zit, kun je niemand terugbetalen. Praktisch gezegd, er is dus helemaal geen ruimte voor haar om in dit eerste jaar haar voorraad te laten groeien. Nu kan ze het geld wel terugsteken in het bedrijf, en dan spullen kopen die wel als kosten gelden. Zeker met willekeurig afschrijven is dat een goede optie om de winst te drukken. Maar ze heeft al een prachtige website en verder zijn er niet veel dingen die ze echt goed kan gebruiken. Voor ons gevoel is de enige manier om echt waardevol te groeien het vergroten van voorraad en aanbod. Dus mijn vraag aan de collectieve ervaring van Higherlevel is, zijn er nog andere manieren hoe ze toch kan groeien zonder dat we meer investeren en zonder winst te maken? Ik heb zelf in ieder geval ontdekt dat ze aan het eind van het jaar voorraad kan afwaarderen. Maar dat is niet echt een betrouwbare vorm van kosten waar je goed mee kan rekenen. Dan zijn er de eerder genoemde investeringen die gunstig kunnen zijn. En een optie is het administratief splitsen van ons koophuis, maar dat voelt als een enorm paardenmiddel. (Hoewel een dakkapel voor haar werkplek wel prachtig klinkt.) Daarbij is het nog nuttig om het volgende te melden: "UWV bepaalt de hoogte van je inkomen door bij de belastbare winst de ondernemersaftrek en de mkb-winstvrijstelling op te tellen." Dus de ondernemersaftrek kan helaas geen rol spelen bij het minimaliseren van de winst. Dus wat zijn onze opties? Zijn er boekhoudkundige/administratieve handelingen die ons wat rust kunnen geven? Zijn er nog nuttige uitgaves/investeringen voor een webshop waar ze in volgende jaren profijt van kan hebben? Zijn hier misschien nog anderen met een Wajong 2010, en hoe zijn jullie gegroeid in het begin? Alvast bedankt. Meedenken wordt enorm gewaardeerd.
  3. Reken maar dat er kosten voor gevraagd worden! Die beginnen met gemak bij een euro of 1000 kan ik uit ervaring zeggen. Ik zou eens informerend rondbellen en wat andere attracties vragen. Ik denk dat je aardig schrikt van de tarieven. Het lijkt me wel verstandig om verschillende pakketten aan te kunnen bieden, of de prijs af te laten hangen van het doel. Zo kun je bijvoorbeeld wel studenten te vriend houden, maar een groot bedrijf/overheid heeft vaak een flink budget voor dit soort projecten. En wees ook zeker niet bang om extra kosten te rekenen als er meer moeite is van jullie kant.
  4. Excuseer, zou nu opgelost moeten zijn. Deze viewer lijkt te aantal afbeeldingen te beperken tot 50 per pagina. Dit weekend zal ik even kijken of ik iets beters kan vinden want nu worden enkele afbeeldingen niet weergegeven. Heh wat flauw. Maar ze staan er prachtig bij nu, dank!
  5. Top Nico! Ik geloof alleen dat de foto's van Henk en mij nog wat door elkaar staan!
  6. Het was niet makkelijk om mijn aandacht te verdelen met zo'n leuk evenement, maar er zijn nu zo'n 50 foto's onderweg in de mail die als het goed is snel op de site verschijnen. Hopelijk geven ze net zo'n goede indruk van het evenement (of beter) als hoe ik het ervaren heb. Het was leuk jullie allemaal te ontmoeten!
  7. Als je een plekje hebt en een tussenstop wil maken dan zou dat super zijn!
  8. Utrecht is rekbaar ;D net voor Utrecht ga ik van de A12 de A2 op. Ik heb nog een plaats over, wellicht is er iets te combineren ;) Kijk even wat een niet al te tijdrovende omweg is. En we hebben nog een week te gaan. Wie weet komen er nog deelnemers uit Utrecht bij. :) Utrecht Noord! Dus eerder handig als je al op de A2 of A27 zit. En Christine, een helm heb ik niet!
  9. Helaas, ook via andere kanalen vooralsnog geen reactie gehad. Mocht er iemand anders met soortgelijke vragen zitten, ik vind het altijd leuk om mee te denken. Dus stuur me gerust een berichtje.
  10. wat is je woon/vestigingsplaats? Als het mogelijk is wil ik best even langskomen om wat tips te geven qua opstelling, instellingen en bewerking.
  11. Nu weet ik weer waarom ik fotograaf ben en geen schrijver. Blijkbaar komt het niet goed over wat ik zeg. @Jeronimus. Ik neem aan dat je op mij reageert. Ik geef ook niet aan dat hij voor dure apparatuur moet gaan. Integendeel, ik geloof dat hij met een verandering van aanpak meer bereikt dan met een investering. Low-light fotografie is een brede term. Voor zo ver ik begrijp gaat het om lichtshows die hij wil fotograferen, niet de optredende artiesten. Effectief dus een soort fotografie met andere eisen dan het jouwe. Je uitnodiging moet ik afslaan. Niet alleen heb ik waarschijnlijk een flink andere muzieksmaak, ik heb ook al vaak zat foto's van optredens gemaakt. Onder andere met een D200 overigens, die qua ruisprestaties niet veel slechter dan de D3000 is. @Jasper. Je foto geeft eigenlijk goed aan wat ik bedoel. Met de foto is technisch weinig mis. Je zou hoogstens met een computerprogramma er voor kunnen zorgen dat de warm zweem er een beetje af is. (Of daglichtlampen zoals je voorstelt, dat is helemaal luxe.) Wat ik eerder zonde vind is het schilderij, de schouw, de stoelen, de stereo en al die andere rommel die ik er omheen zie. Ik zeg nergens dat je perfecte foto's moet maken. Ik zeg nergens dat iemand dat verwacht. Wat ik je wil vertellen is dat je voor kwaliteit moet gaan. Als jij wat wilt bereiken, dan moet je je onderscheiden. Dan moet je niet uit gaan van net genoeg of wat mensen verwachten. Dan moet je je nek uitsteken en doen wat mensen niet verwachten. Daarom vind ik het ook goed dat je aangeeft een fotograaf in te huren voor grote optredens of speciale momenten. Ik zou het alleen jammer vinden als je die lijn niet doortrekt. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is wat ik bedoelde. In tegenstelling tot wat mijn ontvangen kneus beweerd heb ik wel degelijk het topic gelezen.
  12. Het simpele antwoord is: Ja, je kunt foto's van je opdrachten maken. Ja, je kunt foto's maken van producten. Gooi je camera op zo'n heerlijk manfrottostatief. Gebruik de zelftimer om trillingen te voorkomen en hopla, je kan met lange sluitertijden vrijwel elke lichtshow vrij ruisloos fotograferen. Stel eventueel handmatig scherp als je camera het niet redt. Snijd een foto bij als je niet kan inzoomen. Je hebt toch maar 800x600 nodig. Misschien wil je je diafragma zelfs nog wat extra dichtknijpen (hoger F-getal) voor een scherper resultaat en meer scherptediepte. Als je camera stabiel staat maakt sluitertijd voor jouw type fotografie toch niet al te veel uit. Foto's van producten draaien om licht. Zoek een goeie achtergrond/ondergrond. Koop eventueel bouwlampen maar gebruik die niet direct, laat ze weerkaatsen via bijv. een muur voor zachtere schaduwen. Natuurlijk licht kan ook prima zijn als je er oog voor hebt. Dat is ongeveer wat je wilde horen neem ik aan? Veel belangrijker zijn een aantal andere dingen die je hier noemt. Hoe wil jij overkomen op je opdrachtgevers? Niks kan makkelijker een beeld overbrengen van je product dan een foto. Niks kan het ook zo makkelijk verpesten. Ze verwachten een algemene indruk, jij moet ze een geweldige indruk geven. Als alle anderen ze onscherpe foto's geven, verras ze dan met geweldige foto's. Ga niet lopen prutsen door "even snel wat foto's te maken". Als jij wilt dat je klanten je serieus nemen, neem hen dan ook serieus. Ik zie je liever serieus doorgaan met je compactcamera, dan onserieus met een spiegelreflex van een paar duizend euro. Niet de camera maar de fotograaf maakt de foto's. Fotografie wordt onderschat. In een tijd dat iedereen massa's informatie over zich heen krijgt en alles sneller verwerkt moet worden denken mensen dat video het helemaal is. Het is echter stilstaand beeld dat iemand z'n aandacht kan trekken en vasthouden. Niks kan in een fractie van een seconde zoveel zeggen, suggereren en overbrengen. Ik heb wel eens een feestje gefotografeerd. Zelf vond ik er weinig aan. Een feestje als elk ander. De foto's die ik had gemaakt gaven mensen echter de indruk dat het een geweldig feestje was. Mensen die nu de website bekijken denken, hey, wat een tof feestje was dat. De foto's bepalen nu het beeld dat mensen er van hebben.Een gemiddeld feestje kan nu verkocht worden als een groot succes. Mensen denken zelfs na alle vormen van beeldbewerking die uitgevonden zijn nog steeds dat foto's waarheid zijn. Jij kan die waarheid vormen. Maak daar dan goed gebruik van.
  13. Goeie keuze! Ik heb hem vandaag ook besteld om mijn N95 op te volgen. 1001 en 1 manieren om internet met applicaties op je mobiel te combineren. Ik ben erg benieuwd. En bedankt voor de link. Ik wist niet dat er een mobiele versie was! (Of is die net nieuw?)
  14. Beoordelingsperiode bij mijn opleiding. Tot nu toe: 3 keer een 7, 5 keer een 8 en een 9 8)
  15. Kan ik het volgende uitje al in de agenda zetten? Dan kan ik mee voor betere foto's ;) Wel tof dat je ze deelt trouwens.
  16. Precies, gewoon een nieuwe vorm van internet. Maar dan stukken en stukken intuitiever. Een beetje zoals de layers van Google Earth maar dan in het echte leven. Veel fysieke objecten zullen door virtuele vervangen kunnen worden. Borden, zoals eerder genoemd. Maar waarom zou een scherm met een toetsenbord niet vervangen kunnen worden? Stop een beetje haptische feedback in handschoenen en je hebt geen toetsenbord meer nodig. Of uberhaupt knoppen voor licht, deurklinken, etc. En wat dacht je van real-life AdBlock? Laat je intelligente apparatuur alle advertenties en uithangborden filteren. Ik zou direct tekenen voor zo'n heerlijk lege wereld. Het enige wat me dan weer naar lijkt is dat er anderen zullen rondlopen met een programma dat er voor zorgt dat ik er voor hen raar gekleed bij loop, of zelfs naakt. Ik wil misschien niet weten wat voor realiteiten andere mensen willen zien :-[ ;D
  17. Als het om nieuwe applicaties gaat vind ik vooral het 3D aspect interessant. De startpost gaat in mijn ogen om een veredelde google maps of routeplanner voor mensen met weinig ruimtelijk inzicht (heel kort door de bocht). Stel je nu eens voor dat je datzelfde huis te koop ziet staan, maar je telefoon als een soort rontgenapparaat kan gebruiken en de kamers achter de muren kan zien. Een virtueel kijkje naar binnen zo gezegd. Een ander punt vind ik wel het verschil tussen AR in combinatie met een beeldscherm+webcam of een telefoon. Voor mij heeft de telefoon de voorkeur. Mits goed ingezet wordt de telefoon een verlengstuk van je eigen visie. Je kijkt als het ware door de telefoon naar de wereld zoals je met een bril of vergrootglas ook zou doen. Waar bij een webcam een totaal ander perspectief heeft dan je eigen blik, zorgt het gebruik van de telefoon juist voor een veel sterkere identificatie met het beeld. Het wordt interactiever en je hebt een soort "first person view" zoals we dat van games kennen. Een voorbeeld wat ik even niet terug kan vinden was een soort interactief boek voor kinderen waar in het boek tot leven kwam als de kinderen door een speciale bril keken. Ik zie dan ook zeker heel veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld musea. Geef mensen een bril of telefoonachtig apparaat mee, plaats voor de camera herkenbare tekens bij kunstwerken en zorg voor een interactieve ervaring die bij elk werk past. Stel dat de kunstwerken zelf uitleggen waar ze over gaan. Letterlijk, door de figuren die tot leven komen, of bijvoorbeeld door aspecten van een schilderij uit te lichten, door lagen van onderzoek (rontgen, uv) te tonen of misschien wel door te laten zien wat er buiten het kader gebeurde. Laat voor kinderen een 3D-gids uit de muur komen. Deze technieken kunnen voor een soort 4e dimensie zorgen. Een extra laag over de realiteit die we al kennen. Ik zie billboards of folders die tot leven komen zodra we ze met de mobiele telefoon bekijken. Misschien zelfs wel nieuwe vormen van graffiti. Ik zie routeplanners die de route op de grond aangeven. Niet alleen voor de auto, maar ook voor het OV bijvoorbeeld. Uitstappen op een groot station en meteen de kortste route naar het andere perron of de bushaltes zien. Stap een groot kantorencomplex binnen en je telefoon begint te trillen. De digitale receptie zoekt verbinding met je via bluetooth. Je geeft aan waar je moet zijn en je krijgt via een kleine applicatie de route binnen die live wordt getoond in het gebouw. Misschien blijft je verbinding zelfs wel aktief en is AR dan nergens voor nodig. De ruimtes herkennen je signaal en geven door lampen/schermen/lijnen aan waar je heen moet. Er wordt nog zo weinig gedaan met de enorme hoeveelheid informatie die we tot onze beschikking hebben. Het is eigenlijk verspilling. Of wat denken we van lessen/tutorials met de mobiele telefoon? Duik met je mobieltje onder je motorkap en samen met je digileraar ontdek jij hoe je je bougies moet vervangen. Of een digitale catalogus. Hoe vaak is niet het formaat van een product weer net iets anders in de werkelijkheid dan wanneer je het op een plaatje ziet. Leg de catalogus op tafel, kijk er met je telefoon naar en je weet precies wat je moet verwachten. Digitale handleidingen bij producten. Nooit meer zoeken naar knopjes of obscure menu's. De handleiding doet het gewoon voor. Praktisch alles wat informatie is kan in een praktische vorm gegoten worden volgens mij. En maar lekker blijven combineren. AR, fiducials/barcodes, RFID, GPS, bluetooth, draadloos internet, projectie, animatie, fotografie/beeldherkenning, beeldmanipulatie,.... de technieken liggen voor het oprapen. //Edit Wat een geratel toch, en dan vergeet ik één mooi en zeer succesvol voorbeeld van wat ik nou mooi vind. De Nintendo Wii! Hun o-zo-nieuwe controller is een combinatie van technieken die we al jaren kennen. Bluetooth, een camera die gevoelig is voor infrarood licht en een accelerometer, zoals dat mooi heet. Helemaal niet zo speciaal allemaal, maar zoals Nintendo het allemaal samenvoegd is het blijkbaar enorm winstgevend en worden er ondertussen al weer miljoenen mee verdiend.
  18. Met het oog op de schaal waarin je het wilt gebruiken lijkt mij Outlook of een vergelijkbaar programma meer dan genoeg. Gewoon netjes je adressenbestand daarin bijwerken en bijhouden met een duidelijke verdeling in groepen.
  19. Wat je ook doet, als je maar een goed foute woordgrap maakt met dat je "goed uit de bus komt"! //edit Laat ik nog wat nuttigs toevoegen nu ik je site ook wat verder heb bekeken. Als ik jou was zou ik er nu helemaal voor gaan. Peuter ergens geld los voor een goede vormgever en ga serieus aan de slag. Je idee is het waard om uit te voeren. Je hebt een grote potentiele doelgroep en een mooi product. Ga goed nadenken over alle (veel!) voordelen die je kan bieden en probeer die naar je klant over te brengen. Zie je product niet simpelweg als voedsel. Jij levert tijdbesparing, stresspreventie, gemak, gezondheid en een goed gevoel. Dat is je echte product. Vertel dat alle studenten, overwerkers en ploegendiensten. Daarnaast heb je nog heel veel mogelijkheden met je assortiment. Niet alleen kwa gerechten, maar ook bijverkoop. Je levert nu hoofdgerechten maar ik kan me goed voorstellen dat mensen ook voor- en/of nagerechten willen. Een drankje er bij, alcoholisch of niet, kan ook erg goed zijn voor de marge. Wie weet kun je zelfs nog eens een ontbijt- en lunchservice toevoegen! Structuurloos geratel, maar in het kort: ik zie mogelijkheden. Ik hoop jij ook.
  20. Als we dan toch links en filmpjes deponeren: Dit is een 3D spelletje "in de realiteit" via een Nokia N95. Je ziet via je telefoon echt een andere wereld dan zonder waar het eerste voorbeeld meer doet denken aan een HUD zoals piloten die hebben (voor mij tenminste). Er is een geweldige campagne geweest voor de Mini cooper met augmented reality en een webcam. Mooie combinatie ook van traditionele media (print-advertentie) met het web. Hier is het ding op zich: Hier hoe het gemaakt is: Sowieso staat youtube vol met filmpjes over augmented reality. Om zelf eens te proberen is er de FLARToolkit waarmee je in Flash zelf niet al te moeilijk iets kan creeeren. Ook hierbij weer veel voorbeelden op youtube.
  21. Als ik je laatste bericht zo lees, zou ik er niet aan beginnen. Stel je koopt van 1 product er 10 in (bij wijze van spreken) en je verkoopt er 9 van. Dan is je marge waarschijnlijk zo laag da je winst in het 10e exemplaar zit. Lage marge in combinatie met een lage doorvoersnelheid is volgens mij iets wat je liever voorkomt. De enige producten die ik ken die ook kort hot zijn, hebben meestal juist een flinke marge voor de retailer omdat hij/zij het risico loopt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.