sailesh

Senior
  • Aantal berichten

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door sailesh

  1. Ik heb medelijden met je accountant. Eh nee....., ik neem dat terug. Hij zal blij zijn met het werk dat je voor hem genereert. 1. Twinfield heeft (standaard) geen voorraadmanagement. Dus je accountant moet al je inkopen handmatig inboeken. 2. De verkoopfacturen die je importeert zorgen niet voor een automatische aanpassing in de voorraad. Dus je accountant moet met een vaste verrekenprijs gaan werken om niet gek te worden van alle boekingen. 3. Aan het einde van het jaar moet altijd de voorraad nageteld worden. De vaste verrekenprijs zal ook een extra winst/verlies op je inkopen opleveren. 4. Je tussentijdse Winst & Verlies rekening is nooit volledig. Pas aan het einde van het jaar weet je precies wat je verdiend hebt. Conclusie Ik zou alleen voor deze methode kiezen als je een kleine webshop hebt. Als je toch 100% voor de Magento/Twinfield combinatie gaat dan MOET je een degelijk voorraadsysteem aanschaffen dat aansluit op Twinfield. Anders maak je alleen je boekhouder rijk.
  2. Plaats je project op http://www.kickstarter.com/
  3. Ik had het gevoel dat Joost ook aan het reageren was. En hij was net wat eerder :D
  4. Lees dit artikel: http://www.startbedrijf.nl/nieuws/44630-ondernemers-gevaar-door-btw-af Je moet dus kunnen aantonen dat de kosten voor je onderneming gemaakt zijn. Als je denkt dat je registratie dit kan aantonen, dan zou ik het doen. Als je verder met een zakelijke bankpas betaald hebt, dan zit je ook goed. Let trouwens wel op dat je STRIKT genomen alleen BTW mag declareren in de periode waarin de kosten gemaakt zijn. Dus een jaar later de BTW opgeven is iets wat de belastinginspecteur niet zal accepteren.
  5. @Fred Wiersma Het feit dat je online kunt samenwerken aan één document in Google Docs neemt idd veel pijn weg (punten 1 en 3). Google Spreadsheet is gewoon Excel online :D MAAR, de Excel documenten die ik gezien heb, waren redelijk complex en gebruikten veel Macro's + Forms om complexe handelingen uit te voeren. Ik heb me niet voldoende verdiept in Google Docs om te weten of bijv. deze Excel sheets makkelijk overgezet (vertaald) kunnen worden naar Google Docs. Verder blijf je hangen bij punt 4 ;) 4. Nieuwe Versies Je blijft met Excel, Google Docs, Zoho Office etc. het probleem van nieuwe versies houden. Hoe implementeer je bijv. een nieuwe versie van je Spreadsheet? Zoals ik al zei, de meeste mensen gebruiken of downloaden een spreadsheet die iemand anders beschikbaar heeft gemaakt. Je kunt niet zoals bij een 'gewoon' systeem een nieuwe versie installeren. Mensen zijn zeker inventief in Excel en Google Docs. Ik heb zelf een tijd lang met een Excel template van een vriend gewerkt en in de loop van de tijd (zelf) aangepast. Maar deze oplossingen zijn geen volwaardige systemen. @Juffrouwtjetaart Ik blijf bij mijn conclusie. Als 'newbie' wil je gewoon het gemak van een boekhouder. En nu iets leuks: Hier is een leuk artikel van iemand die een simpele boekhouding in Google Docs opgezet heeft: http://techbays.com/2008/04/09/an-accounting-system-via-google-spreadsheet/ Vooral de introductie is leuk:
  6. Dit is meer een algemene opmerking voor mensen die Excel gebruiken voor hun boekhouding. Gebruik alsjeblieft geen Excel voor je boekhouding ! Veel mensen zijn erg inventief met Excel. Ik heb sommige boekhoudingen in Excel gezien die redelijk goed opgezet waren. Maar Excel brengt ook een aantal nadelen met zich mee. 1. Je boekhouding is één bestand. Je kunt dus niet met meerdere mensen tegelijk aan je boekhouding werken. Daarom gebruiken alleen eenmanszaken een Excel sheet. Ik ken een vennootschap die facturen bijhield in een Excel document. Beide partners hadden een kopie van dit bestand (en je raadt het misschien al) en aan het einde van de maand moesten ze hun gefactureerde uren synchroniseren in één bestand. Kortom niet efficiënt. 2. Backup. Veel kleine ondernemers vergeten vaak een backup te maken van hun gegevens. Aanbieders van online systemen doen de backup automatisch voor je. 3. Niet online Je hebt je financiële gegevens niet altijd bij de hand. Niet iedereen hoeft zijn financiële gegevens 24x7 bij de hand te hebben. Maar, de meeste boekhoudsystemen (tegenwoordig) zijn complete bedrijfsapplicaties. Het systeem bevat je klantgegevens, factuurgegevens, productgegevens, offertes, afspraken... kortom, je wilt altijd je gegevens bij de hand hebben. 4. Nieuwe Versies Ik ga ervan uit dat de meeste mensen een Excel boekhoud template van iemand anders krijgen of downloaden. Maar je moet je goed realiseren dat een Excel bestand niet een software applicatie is. Als dat bestand een fout bevat of aangepast wordt, dan kan je niet - zoals bij een software pakket - overstappen op de nieuwe versie. Je moet dan een aantal gegevens opnieuw intikken. Of zelfs compleet opnieuw beginnen. 5. Veel alternatieven Er zijn heel veel gratis online alternatieven ! Ik weet dat het lastig is een keuze te maken uit al het beschikbare materiaal, maar dit is een LUXE probleem. Neem gewoon de tijd en lees je in. 6. Het is niet nodig. Veel accountants geven je een boekhoudpakket of een online account zodat je sommige gegevens zelf kan invoeren. Ik ken bijv. een barhouder die van zijn accountant een programma gekregen heeft zodat hij zelf bepaalde boekingen kan invoeren. En één keer per maand stuurt hij deze gegevens gewoon door naar de accountant. Na een dag krijgt hij de goedgekeurde / gewijzigde gegevens terug. Als je een online account van je accountant krijgt, dan kun je zelf real time samenwerken met je accountant. Conclusie: Ik denk dat je gewoon een boekhouder moet zoeken bij je in de buurt. Boekhouders zijn gewend aan kleine ondernemers die net beginnen. De meeste boekhouders brengen schappelijk bedragen in rekening als je ze weinig tijd kost. Vraag gewoon naar een soort starterspakket.
  7. Als je leveranciers 'drop shipping' ondersteunen, dan hoef je helemaal geen voorraad bij te houden. Je geeft de order dan gewoonweg door aan je leverancier en deze levert de goederen af bij je klant. Dit gebeurt allemaal op je eigen naam, dus de klant heeft nooit door dat je gebruik maakt van drop-shipping.
  8. Om deze rede zou ik zelf de goederen onder vlottende activa boeken. Als je goederen koopt ter ondersteuning van het primaire bedrijfsproces, dan moet je deze onder inventaris boeken. Denk aan een computer, printer, fax etc. Dat is hier niet het geval. De apparatuur die je verhuurt heeft meer het karakter van handelswaar. Je koopt de spullen ook specifiek voor de verhuur. Het gaat tevens om spullen met een kortlopend karakter. Je stoot de goederen immers binnen een jaar af. Inventaris hou je op de balans voor meerdere jaren. daarom:
  9. Ik denk dat het daarom handig is dat je dit toch onder een andere rekeningnaam opneemt. Op deze manier heb je een nette scheiding in je administratie. Ik zou het onder de groep / verdichting inventaris stoppen als de "nieuwe business unit" onder het bestaande bedrijf valt. Mijn voorstel voor Vlottende Activa was omdat: Inventaris wordt gebruikt voor items als computers en stoelen, items die je nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Het zijn ook vooral items met een langlopend karakter. De verhuurde apparatuur heeft toch meer het karakter van handelswaar. Ook omdat pzaal zelf aangeeft dat de items na 1 jaar verkocht worden.
  10. Ik zou een nieuwe balansrekening hiervoor maken. Je kunt de rekening bijv. "Apparatuur voor Verhuur" noemen. Deze rekening valt onder Vlottende Activa.
  11. Goede bewoording! Het klopt dat ik Wave als een glimmend nieuw software speeltje van Google zie. Geef me eens ongelijk ;D Google wil idd dat mensen de API-s gaan gebruiken om zelf nieuwe dingen te ontwikkelen. Volgens mij sloot de presentatie daarmee ook af. Een grote speler als Facebook zou ZELF de Wave API kunnen implementeren en zo een eigen Facebook Wave Client kunnen opzetten! In de presentatie lieten ze idd ook zoiets zien. Waarbij Waves uit twee verschillende bedrijven/applicaties toch met elkaar konden communiceren. Ik zei zelf: Tenzij Facebook een eigen Wave client maakt ;D Veel mensen hebben al een Facebook account dus is het logisch dat ze ook de Wave functies van Facebook willen gebruiken en niet die bijv. van een MySpace of Google. Met 200+ miljoen active gebruikers kunnen ze een gigantische Wave maken ;D Als Facebook Wave gaat ondersteunen, dan zullen anderen snel volgen. Hmm...en misschien kun je straks wel Cross Waven tussen Orkut, Hyves, MySpace en Facebook :P
  12. @Jeroen en @Edo Ik ben het met jullie eens. Wave maakt real time communiceren / samenwerken mogelijk en dat is waar het allemaal om draait! Maar zonder Wave kunnen we ook real time samenwerken en communiceren. Wave = Email + Bloglines + SharePoint + MSN Messenger + MSN Activities + Google Docs + Social Networking Het mooie van Wave is dat je nu maar één tool nodig hebt om dit allemaal te doen. En het is gratis! Freelancers zullen Wave omarmen. Denk bijv. aan een Web Designer. Je kunt nu real time communiceren met je klant over zijn website of webshop. Nieuwe ontwerpen of foto's kun je direct met de klant delen. En beide kunnen realtime aan een document voor de site content werken. Als freelancer hou je natuurlijk meerdere blogs bij. Als er een update op een blog is, dan zie je deze meteen verschijnen in een Wave. Bovenstaande schets zou ook met MSN Messenger, MSN Activities, Bloglines en Hotmail gerealiseerd kunnen worden. Maar met Wave heb je maar één tool nodig! Bedrijven, professionals en studenten zullen wel gaan "Waven" ;D Ik weet niet of de gemiddelde MSN gebruiker zo enthousiast zal zijn. De getoonde realtime vertaal functie had ik nl eerder gezien in Messenger. In messenger heb je nl een BOT die je kunt toevoegen aan iedere gesprek. Deze vertaalt dan ook real time wat elke persoon heeft ingetypt. Ik ga zeker Waven, wie doet er mee? Als dit een Wave gesprek zou zijn, dan zouden we een poll kunnen houden met real time resultaten ;D
  13. Ik heb de demo net gezien! Waves (=gesprekken) zijn vooral handig voor bedrijven die met teams werken. Denk bijv. aan softwarebedrijven. Teams kunnen gemakkelijk per product/feature een wave bijhouden. Op deze manier kunnen nieuwe teamleden snel en gemakkelijk terugvinden wat er ooit in het verleden besloten is en hoe deze beslissingen tot stand zijn gekomen. Vooral de REPLAY functie is handig binnen de Wave. Elke forum zou wel een Wave Replay knop kunnen gebruiken! Je moet de demo gezien hebben om mijn enthousiasme te begrijpen. Google zal met een referentie versie (open source) van Wave komen. Dit is in feite een product dat je op je eigen server kunt installeren. Grote IT bedrijven gebruiken nu voornamelijk SharePoint voor team ondersteuning. Wave gaat dus de concurrentie met SharePoint aan. SharePoint is meer dan een collaboration/communication systeem, maar binnen de meeste organisaties wordt het toch voornamelijk als communicatiemiddel en content management systeem gebruikt. Veel grote bedrijven zijn overgestapt op Google Docs. Dus ze zullen vast wel Google Wave proberen. Een site als Higher Level zou ook kunnen integreren met Wave. Hierdoor hoef je niet meer terug te gaan naar de site om te zien of er een bericht in je topic geplaatst is. In de presentatie lieten ze bijv. een integratie met de eigen Orkut site zien. Grappig, want ik dacht dat Orkut al lang 6 meter onder de grond lag ;D Bedrijven/sites die op banners drijven zullen dit niet snel doen. Dus ik denk niet dat een bedrijf als Facebook snel Google Wave zal promoten. Google begint zich nu eindelijk te presenteren als echte software speler. Ze hebben een eigen browser, een eigen office pakket, een zoekmachine en zelfs hun eigen OS........shit...........ze zijn M$ 2.0 Misschien moeten we Google nu maar G-money noemen ;D
  14. @Gelderblom Je moet ook klantcontacten kunnen bijhouden in een CRM systeem. Verder moet je ook offertes kunnen maken. Deze gegevens moeten tevens voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Met alleen Exchange gaat dat niet lukken.
  15. Als je niet op de kleintjes hoeft te letten, dan moet je zeker voor Microsoft CRM gaan. Erg gelikt en perfect geïntegreerd met Outlook en Office. http://www.microsoft.com/dynamics/crm/default.mspx Een andere commerciële speler is http://www.archie.nl Ken het alleen van radiospots. Geen ervaring ermee.
  16. Er is een "Dutch Language Pack" http://www.sugarcrm.com/forums/showthread.php?t=9340 1. Gratis 2. In het Nederlands 3. CRM systeem Dekt de lading perfect. [edit] Hier staan zelfs nog nieuwere language packs. http://www.sugarforge.org/projects/dutch/
  17. Probeer SugarCRM http://www.sugarCRM.com Is precies wat je zoekt. Is een webgebaseerde product, maar je kan het intern op je eigen server draaien. Je hebt je klantgegevens dus in eigen beheer. De "community edition" is gratis.
  18. Hoe krijg je meer studenten geïnteresseerd in exacte wetenschappen? Ik denk dat tv series als: Numbers, CSI, Bones en Myth Busters meer interesse in science en technology hebben opgeleverd dan alle overheidsspotjes en marketing campagnes van de afgelopen 10 jaar. De serie Numbers toont aan dat je daadwerkelijk wat interessants met wiskunde kunt doen. Myth Busters toont aan hoe je natuurkunde, scheikunde en techniek kunt gebruiken voor het oplossen van (leuke) problemen/vragen. CSI heeft waarschijnlijk voor de grote stroom aan hoogopgeleide aanmeldingen bij de KLPD gezorgd. Was er ook niet een idioot hoge interesse voor de nieuwe recherche opleiding vorig jaar? En uh.........., een nieuwe internet bubbel zal voor een nieuwe stroom IT-ers zorgen.
  19. @Vossie Ik ben op dit moment zelf bezig met het ontwikkelen van een online erp systeem. Het product heet EIS (Enterprise Information System) en bevindt zich in de beta fase. Zie thread: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=55;action=display;threadid=22806 In EIS kan je factureren en voorraad bijhouden. Het systeem houdt automatisch je boekhouding bij. Wel één probleem............geen webshop koppeling. Het ontwikkelen van een EIS systeem is een gigantische klus. Ik wilde me in eerste instantie richten op facturatie, voorraadbeheer en boekhouding. Maar ik begin steeds meer na te denken over een webshop module of koppelingen met bestaande webshop oplossingen. Als je weinig facturen hebt, dan kun je je transacties handmatig inboeken in EIS. Maar je sprak over twee locaties, dus waarschijnlijk heb je meer dan een paar orders op een dag. Bedenk wel dat een koppeling je tot een bepaalde werkwijze zal dwingen. Orders die in osCommerce ingevoerd worden, moeten dan wel volledig verwerkt worden in EIS. osCommerce is dan alleen een mooie front end. Dit is noodzakelijk voor een correcte verwerking in de boekhouding. Stuur me een persoonlijk bericht als je EIS interessant vindt. Misschien is een koppeling met osCommerce en EIS wel 'gemakkelijk' te regelen (beloof niks).
  20. Ik stem voor!!! De lay-out is niet echt optimaal voor mijn PDA. Ik wil wel de mogelijkheid BLIJVEN hebben om te kunnen reageren. Mijn telefoon heeft een uitschuifbaar keyboard, dus een bericht invoeren is redelijk gemakkelijk.
  21. Inderdaad, heel herkenbaar. Welke ondernemer is er niet 's avonds wakker geschrokken, omdat hij iets was vergeten te doen. Mijn advies tegen stress verlichting: koop een X-Box of playstation 3. Verstand op nul en een avondje gamen helpt me alles te vergeten :D Een avondje singstar doet wonderen :D Zolang je het maar niet filmt en op YouTube zet.
  22. @Willem Joosten Al mijn berichten zijn reacties op wat anderen gezegd hebben. Het zou zelfpromotie zijn als ik het pakket schaamteloos zou promoten door in elke post te zeggen waarom men het pakket zou moeten gebruiken en een analyse t.o.v. mijn concurrenten zou geven. Hier is absoluut geen sprake van. Deze hele thread is bedoeld om feedback te krijgen voor mijn product. Als ik alleen mijn product zou promoten, dan zou ik geeneens de moeite nemen om te reageren en feedback te vragen. Een link naar een online brochure zou genoeg zijn. Uit de posts mag ook wel duidelijk zijn dat ik de feedback van anderen gebruik om daadwerkelijk het product te verbeteren. Dus zelfpromotie....? Ach, oordeel zelf maar....... 8)
  23. @Iedereen EIS wordt nu ook correct weergegeven in Google Chrome en Apple Safari. EIS werkt nu in Internet Explorer (windows), Firefox (windows), Google Chrome (windows) en Apple Safari (windows) Dat is toch wel een applaus waard, aangezien veel commerciële erp applicaties alleen maar beperkt zijn tot Internet Explorer. :D Enjoy!
  24. Sommige mensen gaven aan dat de taal in de interface soms overspringt naar Engels. De taalinstellingen binnen de demo applicatie zijn globaal. De geselecteerde taal geldt dus voor alle gebruikers. Dit is geen bug, maar een gevolg van het feit dat iedereen op de test server onder dezelfde account ingelogd zit. :D Zien jullie dit graag anders? Moet de gebruiker de optie hebben om zijn eigen interface taal te selecteren? Ik denk dat het binnen een kleine onderneming niet nodig is.
  25. De helpmodule begint meer vorm te krijgen. De help in EIS bestaat uit een aantal presentaties. Deze geven je snel een overzicht van het hele systeem. Je kan deze presentaties als een soort tutorial/introductie beschouwen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.