Jump to content

Frank van Rest

Senior
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.sprout.com

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  de wereld een stukje mooier willen maken!
 1. Dank je. We zijn inmiddels wat verder en we streven naar een (reversed) vesting agreement. Is "reversed" inderdaad nodig? Of geldt dat alleen bij Nederlandse deelnemingen? En is deelnemingsvrijstelling gewoon van toepassing over de landsgrenzen heen?
 2. Ok, dat klinkt wel erg eenvoudig? Moet ik er in Nederland dan op de een of manier een registratie van doen?
 3. Ik heb binnenkort wellicht de mogelijkheid om aandeelhouder te worden in een Engelse LTD. Ik heb een Nederlandse holding bv, waarin ik al een aanmerkelijk belang heb in een Nederlandse bv. Ook doe ik wat consultancy werk vanuit mijn holding bv. Ter voorbereiding zou ik alvast in grote lijnen willen weten wat er geregeld moet worden om als Nederlandse beheer bv een belang te kunnen nemen in een Engelse ltd en aan wat voor kosten ik dan moet denken. Ook vraag ik me af of een mogelijke brexit invloed heeft op zulke aandeelhouders constructies. Wellicht relevant: de ltd verwacht binnenkort ook een investeringsronde te doen. Is het fiscaal van belang om mijn transactie voor die ronde te doen?
 4. Bedankt allen voor jullie reacties. Uiteindelijk hebben we haar gewoon in loondienst genomen en een kleine verhoging in het brutoloon gegeven. Wij hebben in ieder geval weer een hoop geleerd!
 5. Mocht ze haar cijfers willen geven, dan post ik ze nog, ik snap je vragen. Bij een stage-overeenkomst zijn er minder werkgeverslasten en zouden we haar een hoger bruto-loon kunnen aanbieden. Zijn er voor een stage-overeenkomst nog voorwaarden of zijn de enige verschillen: * niet verzekerd voor de WAO en de WW * geen vakantiegeld opbouw
 6. Ok, bedankt. Het gaat er bij haar vooral om dat er elke maand voldoende geld binnenkomt om rond te komen. De belastingteruggaaf komt pas later, vandaar. Wellicht een alternatief: ze doet een studie op het gebied van het werk dat ze gaat doen. Is een stage (inclusief stage-vergoeding) een optie?
 7. Bedankt voor je reactie! We hebben haar eerst een bruto-voorstel gedaan, maar na haar eigen berekeningen bleef daar wat te weinig van over. We hebben toen aangegeven op zoek te gaan naar andere constructies waarbij er netto voldoende overblijft. Wanneer we kiezen voor loondienst, wordt het grootste probleem waarschijnlijk de loonheffing. Ze heeft al een andere baan, maar waarschijnlijk verdient ze nog steeds te weinig om echt belasting te gaan betalen. Is het mogelijk om bij twee werkgevers loonheffingskorting toe te passen? Uiteindelijk zullen we inderdaad geen netto overeenkomst aangaan, we hebben nu meer een soort inspanningsverplichting gedaan.
 8. We hebben een geschikte kandidaat gevonden om de eerste te worden in een wetenschapsredactie. Ze gaat artikelen schrijven op onze website. Ze gaat dit vanuit huis doen. Ze krijgt zelf volledige controle over wanneer en waar ze werkt, en ook praktisch in wat ze doet (als het maar constructief voor de website is). We hebben een netto-loon afgesproken. We willen haar in eerste instantie een contract voor 3 maanden aanbieden. Als het een succes is verlengen we dit graag en breiden we ook de aanstelling uit (meer uur/loon). Nu zijn we opzoek naar een constructie waarin wij zo min mogelijk risico en kosten dragen. Na onderzoek lijkt een VAR-verklaring geen opheldering te geven, het zal var-row worden wat ons geen duidelijkheid geeft. Bij payroll gaat er nog aardig wat geld direct naar de service of de overheid, wat het netto-loon verlaagd (of onze kosten verhoogd). In loondienst lijkt dan het alternatief, maar ook dan gaat er veel naar de overheid (ze heeft al een andere baan, dus geen loonhefingskorting op dit loon). Mijn vraag: wat zouden jullie doen? Alvast bedankt voor jullie reacties!
 9. Wanneer ik zelf een voicemail inspreek, doe ik dat alleen als ik de conversatie verder kan laten gaan (Keep the conversation going) Dus niet: Hey, kan je me terugbellen Maar: Ik heb dit en dit voor je uitgezocht, en dit zijn de resultaten Of: Ik heb deze en deze vraag voor je, heb je het antwoord mail of bel me Mijn eigen voicemail wordt zelden ingesproken, het meeste werk komt via de mail binnen.
 10. Wat is de toegevoegde waarde om het nieuwsbericht op die site te hebben staan? Ik verwacht eigenlijk helemaal niet dat er mensen zijn die door die site gaan snuffelen op zoek naar nieuws en dan op mijn site zouden uitkomen. Kan je uitleggen waarom mensen dat WEL zouden gaan doen?
 11. Wat dynamischere informatie: Google Forum over Google Base Zelf dacht ik ook dat er aan dit onderdeel niet meer ontwikkeld zou worden. Er gebeurt in ieder geval niet heel veel, aangezien Google Base al wat jaartjes bestaat en pas in 3 landen is geintroduceerd.
 12. Toevallig ben ik zelf op zoek naar een bed, dus ik ben meteen maar gaan zoeken op je site. Probleem: ik ben erg lang en zoek dus een extra lang bed (220), kan ik een overzicht krijgen van alle bedden die daaraan voldoen (zelfde voor matrassen e.d.). Het gaat om een tweepersoonsbed (180 breed). Dus ik zou graag wat uitgebreide filters willen hebben: lengte breedte materiaal e.d.
 13. En als je geen cash meer hebt ;D Je bedoelt waarschijnlijk cache. Waarschijnlijk is dat niet het probleem, je moet even opnieuw je url erin zetten en opslaan.
 14. Moet deze partner zelf ook in staat zijn iets te ontwikkelen? Of moet hij mee kunnen denken en kunnen verkopen?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept