Ga naar inhoud

Frank van Rest

Senior
 • Aantal berichten

  62
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Frank van Rest

 1. Bedankt Joost. We zijn inmiddels weer een stukje verder: De bedoeling is dat ik 50% van de aandelen verwerf in de engelse ltd. Deze ltd is in mei 2018 opgericht en daar zijn door de huidige eigenaar enkele consultancy klussen in gedaan. Totale omzet sinds oprichting rond de 80.000 pond. Huidige banksaldo is praktisch 0 en geen debiteuren of crediteuren. In de periode tot 1 augustus 2019 is binnen die ltd door de huidige eigenaar een plan ontwikkeld voor een product. Ik ben aangetrokken om dat product vorm te gaan geven en vanaf 1 augustus 2019 ben ik dat kosteloos gaan doen. De samenwerking gaat goed, en we willen dit nu formeel gaan maken door mij 50% eigenaar te maken van de ltd. Zoals gezegd, ik heb een holding bv in Nederland en wil mijn belang graag in die BV hebben. We praten nu met een engelse jurist, die de volgende juridische procedure voorstelt: Of in het Nederlands Loop ik hier een fiscaal risico? Of anders gezegd: zijn er zaken waar we op moeten letten om te voorkomen dat ik nu een aanslag krijg? Edit: Wellicht relevant: we willen dit nu regelen, omdat we advance assurance willen aanvragen en daarna binnenkort investeerders aan boord willen brengen.
 2. Dank je. We zijn inmiddels wat verder en we streven naar een (reversed) vesting agreement. Is "reversed" inderdaad nodig? Of geldt dat alleen bij Nederlandse deelnemingen? En is deelnemingsvrijstelling gewoon van toepassing over de landsgrenzen heen?
 3. Ok, dat klinkt wel erg eenvoudig? Moet ik er in Nederland dan op de een of manier een registratie van doen?
 4. Ik heb binnenkort wellicht de mogelijkheid om aandeelhouder te worden in een Engelse LTD. Ik heb een Nederlandse holding bv, waarin ik al een aanmerkelijk belang heb in een Nederlandse bv. Ook doe ik wat consultancy werk vanuit mijn holding bv. Ter voorbereiding zou ik alvast in grote lijnen willen weten wat er geregeld moet worden om als Nederlandse beheer bv een belang te kunnen nemen in een Engelse ltd en aan wat voor kosten ik dan moet denken. Ook vraag ik me af of een mogelijke brexit invloed heeft op zulke aandeelhouders constructies. Wellicht relevant: de ltd verwacht binnenkort ook een investeringsronde te doen. Is het fiscaal van belang om mijn transactie voor die ronde te doen?
 5. Bedankt allen voor jullie reacties. Uiteindelijk hebben we haar gewoon in loondienst genomen en een kleine verhoging in het brutoloon gegeven. Wij hebben in ieder geval weer een hoop geleerd!
 6. Mocht ze haar cijfers willen geven, dan post ik ze nog, ik snap je vragen. Bij een stage-overeenkomst zijn er minder werkgeverslasten en zouden we haar een hoger bruto-loon kunnen aanbieden. Zijn er voor een stage-overeenkomst nog voorwaarden of zijn de enige verschillen: * niet verzekerd voor de WAO en de WW * geen vakantiegeld opbouw
 7. Ok, bedankt. Het gaat er bij haar vooral om dat er elke maand voldoende geld binnenkomt om rond te komen. De belastingteruggaaf komt pas later, vandaar. Wellicht een alternatief: ze doet een studie op het gebied van het werk dat ze gaat doen. Is een stage (inclusief stage-vergoeding) een optie?
 8. Bedankt voor je reactie! We hebben haar eerst een bruto-voorstel gedaan, maar na haar eigen berekeningen bleef daar wat te weinig van over. We hebben toen aangegeven op zoek te gaan naar andere constructies waarbij er netto voldoende overblijft. Wanneer we kiezen voor loondienst, wordt het grootste probleem waarschijnlijk de loonheffing. Ze heeft al een andere baan, maar waarschijnlijk verdient ze nog steeds te weinig om echt belasting te gaan betalen. Is het mogelijk om bij twee werkgevers loonheffingskorting toe te passen? Uiteindelijk zullen we inderdaad geen netto overeenkomst aangaan, we hebben nu meer een soort inspanningsverplichting gedaan.
 9. We hebben een geschikte kandidaat gevonden om de eerste te worden in een wetenschapsredactie. Ze gaat artikelen schrijven op onze website. Ze gaat dit vanuit huis doen. Ze krijgt zelf volledige controle over wanneer en waar ze werkt, en ook praktisch in wat ze doet (als het maar constructief voor de website is). We hebben een netto-loon afgesproken. We willen haar in eerste instantie een contract voor 3 maanden aanbieden. Als het een succes is verlengen we dit graag en breiden we ook de aanstelling uit (meer uur/loon). Nu zijn we opzoek naar een constructie waarin wij zo min mogelijk risico en kosten dragen. Na onderzoek lijkt een VAR-verklaring geen opheldering te geven, het zal var-row worden wat ons geen duidelijkheid geeft. Bij payroll gaat er nog aardig wat geld direct naar de service of de overheid, wat het netto-loon verlaagd (of onze kosten verhoogd). In loondienst lijkt dan het alternatief, maar ook dan gaat er veel naar de overheid (ze heeft al een andere baan, dus geen loonhefingskorting op dit loon). Mijn vraag: wat zouden jullie doen? Alvast bedankt voor jullie reacties!
 10. Wanneer ik zelf een voicemail inspreek, doe ik dat alleen als ik de conversatie verder kan laten gaan (Keep the conversation going) Dus niet: Hey, kan je me terugbellen Maar: Ik heb dit en dit voor je uitgezocht, en dit zijn de resultaten Of: Ik heb deze en deze vraag voor je, heb je het antwoord mail of bel me Mijn eigen voicemail wordt zelden ingesproken, het meeste werk komt via de mail binnen.
 11. Wat is de toegevoegde waarde om het nieuwsbericht op die site te hebben staan? Ik verwacht eigenlijk helemaal niet dat er mensen zijn die door die site gaan snuffelen op zoek naar nieuws en dan op mijn site zouden uitkomen. Kan je uitleggen waarom mensen dat WEL zouden gaan doen?
 12. Wat dynamischere informatie: Google Forum over Google Base Zelf dacht ik ook dat er aan dit onderdeel niet meer ontwikkeld zou worden. Er gebeurt in ieder geval niet heel veel, aangezien Google Base al wat jaartjes bestaat en pas in 3 landen is geintroduceerd.
 13. Toevallig ben ik zelf op zoek naar een bed, dus ik ben meteen maar gaan zoeken op je site. Probleem: ik ben erg lang en zoek dus een extra lang bed (220), kan ik een overzicht krijgen van alle bedden die daaraan voldoen (zelfde voor matrassen e.d.). Het gaat om een tweepersoonsbed (180 breed). Dus ik zou graag wat uitgebreide filters willen hebben: lengte breedte materiaal e.d.
 14. En als je geen cash meer hebt ;D Je bedoelt waarschijnlijk cache. Waarschijnlijk is dat niet het probleem, je moet even opnieuw je url erin zetten en opslaan.
 15. Moet deze partner zelf ook in staat zijn iets te ontwikkelen? Of moet hij mee kunnen denken en kunnen verkopen?
 16. In het algemeen zijn hier speciale "intermediairs" voor. DoubleClick, Adwords (beide van Google) en Overture (Yahoo) zijn volgens mij het grootste op het moment. In Nederland is Ilse Media een grote speler: http://www.ilsemedia.nl/en-web-adverteren.php Zij worden benaderd door websites e.d. voor adverteerders en adverteerders benaderen hen voor websites e.d.. Daarbuiten is er natuurlijk ook altijd wat anders mogelijk, maar dat gebeurd op veel kleinere schaal.
 17. Zie dit topic: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=47;action=display;threadid=23723;start=new TS (ikzelf) zit in de marketing, IT en creatieve dienstverlening. Ik kan natuurlijk geen ervaringen over mijzelf schrijven, maar het topic is misschien interessant om in de gaten te houden. De manier van participatie is namelijk niet zo eenvoudig als het lijkt.
 18. Nee precies, hij is op de hoogte van mijn bedoelingen. Ik wil hem gewoon vergoeden (hij heeft geen zin om daadwerkelijk te investeren, en wil gewoon vergoed worden voor zijn werk).
 19. Ik heb een eenmanszaak en daarnaast een VOF. De VOF gaat de diensten leveren aan de BV i.o.. In mijn eenmanszaak heb ik nog wat vermogen om de diensten van mijn vennoot te vergoeden. Ik breng dus vermogen over van mijn eenmanszaak naar de VOF. Nu ik dit opschrijf realiseer ik me dat zo'n crediteurenpost-oplossing dan niet gaat werken, aangezien mijn VOF dan mede-eigenaar wordt van de BV. Dat is niet de bedoeling. Ik kan beter vanuit mijn eenmanszaak investeren en de diensten die ik van mijn vennoot nodig acht vanuit mijn eenmanszaak financieren. Toch?
 20. Erwin, bedankt dat is nu duidelijk. Dit is inderdaad een goede. Hier moeten we het ook nog over hebben. Eigenlijk was het idee om sowieso niets te zeggen te hebben (dus ik zou aandelen krijgen zonder stemrecht). Dit vooral omdat de twee ondernemers anders bij een geschil beide mij zouden gaan overtuigen, omdat ik dan doorslaggevend kan zijn. Dit bij een verdeling als 45% - 45% - 10%. Ik denk dat ik het daar wel met ze over moet hebben. Al is het maar om er in ieder geval een keer over gesproken te hebben. Dat is gedeeltelijk waar. Ik investeer door diensten van mijn bedrijf. Omdat ik niet alleen zit in deze onderneming, zal ik mijn mede vennoot gewoon betalen voor de diensten die hij levert (vanuit mijn eenmanszaak).
 21. Daar moeten we het nog over hebben, maar het zal dichter bij de 10% liggen dan bij de 49%. Bedankt Erwin voor je antwoord. Bovenstaande opmerking kan ik even niet plaatsen. Moet ik dit zien als een passiva post binnen de op te richten VOF/BV ? Wat is het alternatief? Het komt erop neer dat ik deze ondernemers wil ondersteunen. Ze kunnen me daarvoor niet betalen, maar ze willen mijn ondersteuning wel vergoeden. Vandaar deze oplossing. Resultaat zal zijn dat ik jaarlijks dividend krijg.
 22. Zojuist kom ik uit een gesprek met een boekhouder, en die kwam met een commanditaire vennootschap. Is dat inderdaad een geschikte oplossing?
 23. Er doet zich een situatie voor waarbij ik de kans heb te investeren in een op te richten onderneming. Mijn investering zal grotendeels zijn dat ik diensten van mijn eigen onderneming kosteloos aanbied. In ruil hiervoor krijg ik dan een minderheidsbelang in de onderneming. Er is geen 18.000 euro voorradig om direct een BV op te richten. De ondernemers zullen dus beginnen als VOF en zodra er voldoende middelen zijn, deze omzetten naar een BV. In deze BV zou ik dan een minderheidsbelang krijgen. Hoe wordt zoiets normaal gesproken geregeld? Is het een mogelijkheid dat de VOF een debiteurenpost opbouwt bij mijn onderneming voor de diensten die ik lever, en dat zodra de BV er is, deze post wordt omgezet in een minderheidsbelang? Als er andere oplossingen zijn, ik hoor het graag!
 24. Beste Richard, Bekijk deze zaak nou gewoon praktisch en probeer je eerste emoties los te laten. Je hebt twee opties: 1. Je druk gaan maken en proberen die club dwars te zitten. Hier zal je per saldo vermoedelijk niets aan overhouden, behalve een lang vervelend traject met veel gedoe en negatieve energie (geloof me, ik ken je situatie, been there, done that, dat is niet fijn). 2. Dit vervelende voorval een plekje geven en doorgaan met fantastische dingen ondernemen. En: Ik ben van mening dat je scripts geen code zou moeten bevatten die niet inzichtelijk zou mogen zijn. Dit klinkt een beetje als "security through obscurity". Daarnaast: zeker als je voor zo'n non-profit club aan de gang gaat is de kans gewoon heel groot dat iemand het ooit van je overneemt en dus de code gaat zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.