Jump to content

Toeval

Senior
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zzp nederland
 1. Zakelijk voor de omzetbelasting zodat je de BTW (voor het zakelijk deel) kunt aftrekken en daarbovenop 19 cent per kilometer bij je zaak in rekening brengen.
 2. Dank voor alle antwoorden, zeer gewaardeerd. Ik ga het voorleggen aan de belastinginspecteur.
 3. Dank voor de reacties. Voor de duidelijkheid vermeld ik dat ik nu met de aangifte van 2012 bezig ben. Dat is het jaar waarin ik het geld op de pensioenregeling heb gestort. De transactie is dus nog niet eerder aangegeven voor de inkomstenbelasting. Als ik de mogelijkheid heb om de pensioenrekening te etiketteren als reguliere box 3 spaarrekening in plaats van box 1is er geen fiscaal voordeel genoten. Heb ik die mogelijkheid of ben ik verplicht de pensioenrekening als box 1 rekening (dus box 3 vrijstelling te hanteren? Dus mag een geblokkeerde pensioen rekening als reguliere box 3 rekening geetiketteerd worden?
 4. Beste Dennis, dank voor je reactie. Van de bank (Brandnewday) heb ik begrepen dat ze gewoon uitbetalen maar wel 52% aan inkomstenbelasting moeten afdragen. Daar heb ik geen probleem mee omdat ik ervan uitga dat de belastingdienst dat wel terugstort/verrekend als ik alles maar juist in de inkomstenbelasting verwerk.
 5. L.S. November 2012 heb ik mijn Fiscale oudedagsvoorziening (FOR) afgestort op een geblokkeerde box1 pensioenrekening . Op dit moment ben ik met mijn IB aangifte 2012 bezig. Ik heb spijt van de geblokkeerde box 1 rekening omdat ik het geld nodig heb voor een investering. Ik wil de FOR dus op mijn balans laten staan om de investering te financieren. Is het mogelijk om de actie terug te draaien door de box 1 rekening als een box 3 rekening aan te geven en op de balans geen afstorting te boeken? Doel is om de pensioenrekening als een reguliere spaarrekening te etiketteren. Er is immers nog geen fiscaal voordeel genoten. Graag advies.
 6. Beste Karin, Je zegt: "Als de totale aftrek groter is dan de aanbetaling, wordt het deel dat je niet benut in 2013 meegenomen naar 2014" Maar wat als de 14% bijtellings auto dan niet meer op de MIA millieulijst van het agentschap staat. Kom je voor het bedrag dat meegenomen wordt naar 2014 dan nog in aanmerking voor MIA?
 7. Hoe zit dat met interimmers? Ik werk bij mijn opdrachtgever op locatie maar heb een bedrijf aan huis. Rij ik elke morgens naar een klant of rij ik naar mijn werk? Is een rit naar een interimklus woonwerkverkeer? Met vriendelijke groet, Chris
 8. Toeval

  10.000

  Dank voor je heldere licht in deze donkere tijden! Je reacties zijn bijzonder helder en goed onderbouwd. Het wekt vertrouwen als jij gereageerd hebt in een forum!
 9. Dank voor de op heldering! Gelukkig want ik vroeg me ondertussen al af aan welk communistisch bewind we zijn overgeleverd.
 10. Dank! 1,8% vermogensrendements heffing! is dat een geintje? Wie heeft dat stiekem van 1,2% naar 1,8% verhoogt?
 11. Helaas, het geld idd niet voor BV's. Ik ga de huur terugstorten naar de BV om het ongedaan te maken. Dank voor jullie advies!
 12. Dank voor jullie toelichtingen. Ondertussen heb ik zelf ook wat rond gezocht. Daaruit begreep ik dat als een kantoor in eigen woning voldoet aan het zelfstandigheids- en inkomenscriterium ik de box 3 belasting mag aftrekken in de BV. Dus EUR 300.000 x fictief rendement 4% = 12.000 per jaar. Op basis daarvan is mijn voordeel nog groter. Ik kan hierdoor 12.000 belastingvrij uit mijn BV onttrekken.
 13. Mijn vorige woning (vraagprijs 3 ton) staat leeg. Nu verhuur ik die aan mijn BV als kantoor (werkplek 1 persoon plus wat archiefkasten) voor 600 EUR per mnd. Ik was mij niet bewust van tbs. Echter wanneer de woning vanwege tbs nu tot box 1 gerekend wordt ben ik goedkoper uit aangezien de 600 euro (7200 per jaar en aftrekbaar in BV) veel lager is dan het fictieve rendement van 4% (12000 euro per jaar). Kan ik op deze manier via tbs mijn belastingafdracht drukken door box3 te omzeilen? Alvast mijn dank voor het lezen!
 14. Goedenavond, een vraag over intracommunautaire verwerving. We willen een motor uit 2007 uit Duitsland importeren. De kilometerstand bedraagt 4600km. Dat is niet ongewoon voor een motor. Echter volgens de belastingtelefoon gaat het vanwege de lage km stand om een 'nieuw vervoermiddel' met als gevolg dat 19% NL BTW geheven wordt. Aangezien het een tweedehandsmotor betreft is er in duitsland ook al 19% BTW betaald. Is het waar dat wij nu nogmaals 19% BTW moeten afdragen? Met vriendelijke groet, Christian
 15. Joost, de keus 'op peil houden van kennis' of 'nieuwe vaardigheden' zou ik inderdaad niet aan de inspecteur voorleggen. Het ging mij om de studiekosten die gemaakt zijn voordat het bedrijf is opgericht. Bij mijn weten mag je kosten die je (een half jaar?) voor de oprichting van het bedrijf maakt niet zonder zijn toestemming boeken. :( Beaam je dat? Met vriendelijke groet, Chris
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept