Jump to content

Harde werker

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Of de regeling via de WSNP is weet ik niet. De Kredietbank van mijn gemeente heeft afspraken gemaakt met de schuldeisers tegen finale kwijting. Voor zover ik weet zit overal een rentestop op dus dat scheelt natuurlijk alweer. Namen van de deurwaarderskantoren lijken mij overbodig dus die heb ik weggelaten. ABN AMRO € 9955,78 Betaal rekening ABN AMRO € 10834,99 Persoonlijke lening Menzis € 1453,21 Menzis € 1109,59 Menzis € 734,58 Menzis € 2017,21 ======================= Totaal € 26105,36 Menzis betreft verschillende jaren zorgverzekering. Inkomsten nu WW uitkering € 1096,80 wat dus eind Juni overgaat naar Bijstanduitkering Vaste lasten totaal kleine € 900 per maand. Mijn gedachtengang als ik voor mezelf zou gaan werken is het volgende. Als ik in het slechtste geval (maar) € 25,00 per uur zou kunnen rekenen dan zou ik per 4 weken € 4000,00 omzet draaien op basis van 40 uur per week. 40 uur per week x € 25,00 = € 1000,00 x 4 weken = € 4000,00 Als ik dan na wat ik hier gelezen heb de afgelopen jaren 50% als loon (priveopname) zou opemen dan zou ik € 500,00 per maand kunnen aflossen en hou ik € 1500,00 per maand over voor vaste lasten en boodschappen en eventueel wat sparen. Dat zou dan betekenen als ik € 500,00 x 52 weken werken doe dat ik er in het meest positieve geval met 1 jaar vanaf zou kunnen zijn. Mocht ik een verkeerde berekening maken dan lees ik die reactie graag.
 2. XiaoDi ook jij dank voor je reactie. Je hebt aardig wat geschreven en ik probeer er zo goed mogelijk op te reageren. Dat het normaal is om aan de dood te denken geloof ik best maar fijn is anders als ik heel eerlijk ben. Ik probeer ook zoveel mogelijk positieve oplossingen te bedenken maar op een gegeven moment houdt het op natuurlijk. Je moet bij het wissel uiteindelijk een keuze maken tussen linksaf en rechtsaf en de vraag is welke kant is de juiste bij het wissel. Je geeft een aantal leuke keuzes waarbij aan het strand van Spanje liggen de beste is maarja dan moet je er wel het geld voor hebben. Hoe wist je trouwens dat Spanje mijn lievelingsland is ? Echt diep in een depressie zitten doe ik nog niet voor mijn gevoel omdat er nog opties kunnen bestaan maar ik zit er wel dicht tegenaan voor zover ik dat kan inschatten. Ik ben heel benieuwd waarom jij mijn omstandigheden kan veranderen zodat ik er wel weer zin in heb. Je lijstje waarom ik het op wil geven klopt precies maar ik wil het zo lang mogelijk uitstellen. Dat ik schulden heb en dat het een probleem van de schuldeisers is ben ik niet met je eens. Ik heb het toendertijd zover laten komen en vind ook dat ze het terug moeten krijgen maar dan moet er wel een oplossing voor zijn en dat zie ik op dit moment even niet. Ik heb inderdaad hulp gezocht voor mijn schulden alleen komt er binnenkort een kink in de kabel omdat de WW aanvulling eind Juni stopt op de tot nu toe weinige uren die ik als oproepkracht maak en ik hoop dat als ik voor mezelf ga werken wel genoeg uren te werken zodat ik dat financiele probleem niet heb. En de Bijstand waar ik dan in beland geeft op zeker meer problemen. Ik kan me inderdaad snel vervelen met saaie dingen en dingen die ik geweldig vind ga ik ook vol voor dat klopt helemaal en daar kan ik me inderdaad goed op concentreren. Je laatste punt over wel of geen ondernemer worden snap ik gedeeltelijk om het nu niet te doen. Maar wat ik al aangaf als ik straks in de Bijstand zit is er niet eens genoeg geld om de vaste lasten te betalen en dat ik leefgeld krijg. En het vinden van fulltime werk werpt vooralsnog geen vruchten af dus ik moet wel een keuze gaan maken voor eind Juni a.s. En juist dat maakt mij onstabiel op dit moment daarom heb ik de gedachte om dan maar voor mezelf te gaan werken in de hoop dat ik dan wel genoeg werk heb en rond kan komen en beetje voor beetje mijn schulden kan aflossen.
 3. Phoenix ook jou wil ik bedanken voor je reactie. Persoonlijk heb ik niet het gevoel dat er nog veel zaken uit het verleden spelen dat heb ik de afgelopen jaren een plekje kunnen geven. Wat betreft het relationele vlak heb ik geen problemen meer. De mensen die mij gebruikt hebben die ik dacht te vertrouwen die kom ik in principe nooit meer tegen omdat die in een totaal andere regio wonen als waar ik woon hooguit puur toevallig als ik ergens aan het werk zou zijn. Maar die kans is voorals nog vrij klein eerlijk gezegd en hun opzoeken nee dat nooit. Het probleem dat sommigen de markt verzieken komt omdat men er maar van alles aandoet om een klant binnen te halen maar uiteindelijk zal dat ook veranderen omdat goedkoop vaak duurkoop betekend en de kwaliteit gewoon slechter is. Ik ben in iedergeval niet van plan om daaraan mee te doen omdat ik van mening ben dat je best een redelijke prijs mag vragen voor het werk wat je aflevert. Maar mocht ik dat verkeerd zien dan hoor / lees ik dat graag want ik sta overal voor open. Uiteraard is inkomen belangrijk want zonder geld kan je niks in het leven maar ik vind het werk echt leuk en ja er zijn diensten bij dat ik denk wat doe ik hier ( komt gelukkig niet dagelijks voor ) maar gelijk daarna denk ik het levert wel geld op en daar doe ik het ook voor. Wat dat aangaat ben ik het dus niet helemaal met je eens Phoenix. Ik snap dat het voor jullie niet makkelijk is om een goed en eensluitend advies te geven maar alle kleine beetjes helpen heb ik altijd geleerd. Dat je met een heleboel vragen zit kan ik me best indenken en ja ik heb heel wat keuzes moeten maken in me leven dat klopt. En de afgelopen jaren ging het ook goed met me alleen komt er nu weer een hele onzekere financiele periode aan en dat zorgt er helaas voor dat ik onrustig ben en er weer "verkeerde" gedachten naar boven komen. En op het moment dat ik financieel stabiel ben heb ik daar ook geen last van dat heb ik de afgelopen 1,5 jaar wel gemerkt. Dat het ondernemerschap gepaard kan gaan met onzekerheden ben ik ondertussen dankzij heel veel op dit forum te lezen al wel achter ja maar op een gegeven moment moet je ook wel iets doen want stil blijven zitten schiet al helemaal niets op natuurlijk. Mocht het jullie helpen om een beter advies te geven als ik met wat cijfers kom laat het dan weten en waar ik dat het beste kan doen want dat vind ik absoluut geen probleem.
 4. Christine ook voor jou dank voor het reageren, het is inderdaad een heel verhaal maar ik vond wel dat ik open en eerlijk moest zijn ookal zou het eventueel voor mijn toekomst wat negatieve problemen kunnen geven. Tevens voorkomt het dat er aanvullende vragen komen die ik denk ik hiermee heb ondervangen. Fijn dat je aangeeft dat je het beste kan beginnen in een vak wat je kent en ervaring in hebt, ik zou ook niet weten wat ik anders zou moeten beginnen als ik besluit voor mezelf te gaan werken eerlijk gezegd. Dat het misschien zeker op dit moment lastig is kan ik me wel indenken vanuit jou / jullie oogpunt na alles wat ik geschreven heb. Over het in loondienst werken heb ik echt al over nagedacht maar wat ik ook al aangaf je mag tegenwoordig al blij zijn als je een eventuele afwijzing krijgt. Ik kan solliciteren wat ik wil maar het enige wat je ontvangt is een automatisch mailtje dat je sollicitatie ontvangen is en meer niet. Maar mijn oprechte dank voor je meedenken en advies Christine
 5. PJ dank voor je bericht het heeft me wel een aantal maanden gekost voor ik de stap kon zetten om mijn verhaal te plaatsen maar nu het zo dicht bij komt dat er weer grote problemen financieel gezien dreigen te ontstaan had ik zoiets van laat ik het maar doen. Ik weet dat het heel moeilijk kan zijn voor mensen om mij nu een juist advies te geven en dan nog is de vraag wat is het juiste advies. Een afleider die ik moet hebben volgens jou denk ik gevonden te hebben door sinds begin april begonnen te zijn met sporten 3 x per week want hier haal ik wel wat positieve energie uit. Naast dat ik het een lekker gevoel vind om naar de sportschool te gaan was het gewoon nodig omdat ik gewoon te dik was geworden de afgelopen jaren ook mede door de medicatie die ik slik. Ik zou best de rit tot 2014 wel uit willen zitten zodat ik schulden vrij ben maar het grootste probleem is dat vanaf a.s. eind Juni mijn aanvullende WW stopt op de uurtjes die ik werk als oproepkracht en dat betekend dat ik de Bijstand in ga. Het gevolg van de Bijstand is dat er nog minder geld binnen komt om vaste lasten te betalen en dat ze geld kunnen sparen zodat ik in 2014 schulden vrij ben. De 3 opties die ik zie is 1: Hopen op fulltime werk, 2 Eenmanszaak beginnnen en ja dan hopen op veel werk, 3 Vul zelf maar in zoalng ik maar geen stress meer heb. Vrijwilligerswerk is allemaal leuk en aardig maar daar verdien ik geen rooie cent mee. Oké je bent onder de mensen en het wordt gewaardeerd maar financieel schiet het natuurlijk helemaal niets op. En juist dat is belangrijk. Ik vind het wel fijn om te lezen dat het om mij als mens gaat en niet als ondernemer maar aan de andere kant er moet wel geld binnen komen om van te eten en de vaste lasten te kunnen betalen kerel zo reeël moet ik ook blijven kijken.
 6. Beste Christine, Heel fijn dat ik alles ook even op me in mag laten werken en de juiste woorden zoeken om overal op te reageren. Er spoken allemaal dingen door mijn hoofd en geloof me die zijn niet allemaal positief op dit moment. Een PM heb ik niet ontvangen er staat bij mij 0 persoonlijke berichten en 0 openstaande connecties. Mijn email heb ik zichtbaar gemaakt dus via die weg zou ik vanaf nu wel bereikbaar moeten zijn.
 7. Allereerst mijn respect dat een hoop mensen zo open en eerlijk hun verhaal hebben verteld hier op het forum want je moet het wel maar durven. Ook weet je niet vooraf of het consequenties kan hebben voor jou als ondernemer / beginnend ondernemer om er zo open en eerlijk over te praten. Na heel lang nadenken en wikken en wegen en meerdere malen de column en reacties gelezen te hebben zet ook ik de stap om mijn verhaal hier neer te zetten omdat het voor mij helaas toch weer redelijk actueel blijkt te zijn. Op voorhand alvast mijn excuses voor als het wat chaotisch overkomt straks maar ik probeer het toch zo chronologisch neer te zetten. Sinds de begin 2009 ken ik het forum en sinds Augustus 2009 ben ik lid van dit mooie forum waar ik al heel veel informatie heb gevonden op vragen waar ik naar zocht omdat ik er aan dacht om voor mezelf te gaan beginnen maar helaas in Heel veel dank voor iedereen die hier zijn/haar informatie deelt. September 2009 ging het echt definitief fout met me. Echt heel mijn verleden vanaf mijn tienertijd kwam eruit en stortte ik in elkaar en was ik op en leeg en bijna was ik er niet meer. Het is dat ik tegengehouden ben waardoor ik er nu nog steeds ben. Maar sinds deze week is de vraag wel voor hoe lang ben ik er nog. Dat zal aan het eind van mijn verhaal duidelijk worden voor jullie. Sinds 1995 kamp ik met schulden ik was toen 23 jr maar door constant te werken in loondienst kon ik me hoofd boven water houden. In 2002 had ik na 7 jaar loondienst in de beveiliging zoiets van ik ga voor mezelf beginnen en me verhuren aan beveiligingsbedrijven alleen kwamen er niet genoeg opdrachten binnen om van rond te komen waardoor ik eind 2003 begin 2004 de stekker eruit heb getrokken en weer in loondienst ben gaan werken. Want er moest wel brood op de plan komen tenslotte. Waarom er niet genoeg werk binnen kwam ben ik nooit achter gekomen. Ik had meerdere bedrijven benaderd en offertes gestuurd met een duidelijk tariefoverzicht waardoor men gelijk wist waar men aan toe was. Ik ben eigenlijk altijd een harde werker geweest en heb ook altijd geleerd van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan. Alleen gaat die uitspraak voor mij niet op want ik was er wel bijna niet meer geweest. Heb ook geleerd om nooit meer zo hard ( 60 uur per week was normaal voor mij ) te werken. Waar ging het echt fout met mij. Dat was in November 2008 ik raakte me huurhuis kwijt door huurachterstand, vervolgens bij een oud collega ingetrokken waarvan ik het gevoel had die wil me echt erbovenop helpen. Per 1 Maart 2009 raakte ik ook me werk kwijt waar ik op payroll basis werkte omdat de branchemanager het met mij gehad had terwijl alle collega’s zeiden ook al is het een aparte vent hij is gewoon heel goed in zijn werk en staat er altijd voor iedereen. Dus per 1 Maart 2009 de WW in gegaan noodgedwongen. Vervolgens eind Mei 2009 door me oud collega in een paar uur tijd op straat gezet met 1 of andere rotsmoes maar gelukkig door een andere oud collega opgevangen. Die zei je weet ik ben van de kerk en laat mensen niet snel op straat staan. En daar was ik hartstikke blij om en had weer een dak boven mijn hoofd en vertrouwden hun ook. Juni / Juli 2009: Hij heeft me ook in contact gebracht met een schuldhulpbemiddelaar / bewindvoerder die van een landelijke organisatie was met kerkelijke achtergrond. Na kijken op internet geen slechte recensies gevonden een gesprek gehad en hij zou alles in kaart brengen en contact opnemen met de schuldeisers. Eindelijk na 24 jaar kwam er schot in de zaak en mijn WW zou bij hem binnen komen en ik zou leefgeld gaan ontvangen. Maar zo snel als dat ik dacht ging het niet maar daar kom ik later nog op terug. Dat ging allemaal goed totdat half September 2009 alles eruit kwam en ik mijn verhaal deed. Toen was voor hun ineens de maat vol en dreigde ik voor de 3e keer in 1 jaar dakloos te worden en puur omdat ik eerlijk was en mijn verhaal vertelde. 18 September 2009: Van de huisarts antidepressiva en slaap en kalmeringstabletten gekregen omdat dat ik heel duidelijk aangaf ik wil na al die jaren vechten niet meer verder leven en heb haast elke nacht nachtmerries. Ik was zoals de huisarts het zie na mijn verhaal gehoord te hebben een lopende tijdbom die elk moment kon exploderen. Ik lag gewoon het hele kabinet te vermoorden in mijn slaap en alle fractievoorzitters en noem maar op. Echt iedereen waar ik een hekel aan had kwam in mijn slaap aan de beurt bij mij. Van de huisarts nummer van de GGZ gekregen om hulp te zoeken. Tevens op dringend advies van de huisarts me bij het UWV officieel ziek gemeld en vanuit de WW de ZW ingegaan. 9 Oktober 2009: Twee weken later zat ik er maar daar zei men na het intakegesprek op dit moment zie ik geen acute reden om je op te nemen maar je hebt wel degelijk hulp nodig. Mijn oud collega kreeg wel het nummer van de crisisdienst mee voor als het echt fout zou gaan met me. Die zelfde avond zou ik op straat gezet worden en toen ging het begin van de avond dus fout met me na het avond eten wat ik echt als mijn laatste avondmaal had gezien. Door mijn hoofd ging alleen nog maar ik ben alles al kwijt. Geen werk meer, geen eigen huisje meer, mensen die ik dacht te vertrouwen laten me nu stikken, nu voor de 3e keer op straat gezet worden in 1 jaar tijd, weet je wat ik kan er net zo goed een einde aan maken dan ben ik van alles af. In de koelkast stond nog een fles Bacardi van me die ik gepakt had en ik wilde al mijn pillen van 1 maand innemen want dat moest genoeg zijn voor mijn gevoel. Ik had 3 doosjes van 30 stuks en een fles alcohol dat moest wel werken. Alleen op het moment dat ik de doosjes pakte werden de doosjes uit mijn hand geslagen en lag ik jankend op de grond vast geklemd als een klein kind. Ik was compleet over me toeren en heb bijna 1 uur onafgebroken liggen en zitten janken als 37 jarige vent. Eindelijk kwam alles er blijkbaar uit na ruim 20 jaar. Crisisdienst is gebeld en een uur later zat er een vrouw die na een kort gesprek zo’n 20 minuten schat ik zei Ik ga bellen of er plek is want dit gaat zo niet. En er kwam bericht om zo laat melden op locatie X afdeling Y en neem de belangrijkste spullen zoals genoeg kleding mee want je zit er wel een tijdje. Dus spullen ingepakt en op de afgesproken tijd ben ik door mijn oud collega naar de bewuste plek een gesloten/crisisopvang afdeling gebracht. En ik moet zeggen ik ben daar heel goed opgevangen geweest door het verplegend personeel. Voor het eerst had ik het gevoel deze mensen willen echt oprecht naar me luisteren en me helpen. 16 Oktober 2009: Na een week ben ik overgeplaatst naar een open afdeling ook met 24 uur per dag verpleging omdat het te goed met me ging voor de gesloten afdeling maar nog lang niet goed genoeg om ontslagen te worden. 20 Oktober 2009: 11 dagen na me opname zat ik in een rolstoel omdat ik tijdens het verplichte sporten me kniebanden zwaar had verrekt en haarscheurtjes in me hamstring had opgelopen. En daarna nog een tijdje op krukken gelopen en revalideren. Ach dat kon er ook nog wel bij tenslotte na wat ik allemaal had meegemaakt. Op de open afdeling bleek dat ik van een aantal dingen last had maar dat ik niet 1 vast iets had maar een mengelmoes zaken: ADHD / Aanpassingsstoornis / Autisme / Persoonlijkheidsstoornis / Onderdelen van Syndroom van Asperger / niet verwerkte dingen uit mijn jeugd / Januari 2010: Na 4 maanden het was Januari 2010 mocht ik weer een stapje verder van de open afdeling met 24 uur per dag verpleging om je heen naar een huisje waar je met maximaal 6 man/vrouw in zat en wat meer zelfstandigheid kreeg uiteraard met ondersteuning van verplegend personeel. Het grote verschil was dat je in de nacht een beroep kon doen door de nachtwacht te bellen i.p.v. dat je naar de verpleging kon gaan op de afdeling. Ook het eten veranderde ik mocht weer voor mezelf koken en kreeg boodschappengeld. Mijn god wat was ik blij want het eten was echt slecht geworden in de loop der tijd. Men kookte namelijk niet zelf meer maar werd door een cateraar verzorgd. Het enig wat ze nog hoefde te doen was opwarmen en verdelen over de afdelingen. Ondertussen zag ik me oud collega en zijn gezin ook steeds minder en nadat hij het geld had gekregen waarvan hij vond dat hij er recht op had heb ik hun ook nooit meer gezien. Maart 2010: Ik kreeg half Maart toestemming om te gaan kijken voor een eigen huisje omdat men mij zelfstandig genoeg vond ondertussen en er vertrouwen in had dat ik meer zelfstandigheid aan kon. Ook was ik door de medicatie heel erg stabiel geworden en kreeg ik meer zin in het leven. Ik begon weer te genieten van allerlei dingen die ik tegen kwam zowel op het terrein als erbuiten. Maar voor ik naar een huisje kon gaan kijken moest ik van me bewindvoerder weten hoe ver hij was met de voorstellen en hoe de schuldeisers erop gereageerd hadden. Aangezien ik van hem geen direct antwoord kreeg ben ik met de maatschappelijk werker van de afdeling zelf maar eens gaan bellen. En wat bleek ze hadden 1 brief ontvangen van hem maar meer niet. Ik was bloed link en kon hem wel wat aandoen maar ondertussen wel € 100,00 per maand rekenen maar er niets voor doen. Maar mijn spullen stonden ook nog opgeslagen bij die oud collega en die heb ik grotendeels terug gekregen na bemiddeling van mijn bewindvoerder en opgeslagen in een hok op het terrein waar ik opgenomen was. Wat hun ook maar enigszins konden gebruiken hebben ze achterover gedrukt de rotzakken om het netjes te zeggen. April 2010: Het was eindelijk gelukt om een huisje te vinden. Een leuk 3 kamerflatje in de stad waar ik geboren en getogen ben in Rotterdam. Maar er moest wel het e.e.a. aan gebeuren en daar ging wel wat tijd in zitten. Toen alles voor het huisje rond was gelijk ingeschreven bij de gemeente en omdat de bewindvoerder niets gedaan bleek te hebben ook gelijk informatie gehaald bij de Kredietbank Rotterdam en formulieren voor huisinrichtingskosten. In de maanden die volgende woonde ik tijdens het klussen eigenlijk parttime op mezelf en de dagen dat ik in me huisje was had ik om de dag contact en kreeg ook medicatie mee. En dat ging wonderbaarlijk goed eigenlijk. September 2010: Begin van de maand was de aanvraag voor huisinrichtingskosten goed gekeurd en kon ik me spulletjes bestellen en laten bezorgen. Uiteindelijk eind september 2010 verhuist naar me eigenhuisje en officieel ontslagen uit de instelling. Ik was zo blij als een klein kind, eindelijk na al het vechten en doen weer me eigen plekje. Ik voelde me de koning te rijk op dat moment. Uiteraard in al die maanden sinds mijn vrijwillige opname heel veel gesprekken gehad met verpleging en psychiaters waarvan ik het beste met de psychiater van de laatste afdeling kon opschieten toen ik wat meer zelfstandig woonde in het huisje op het terrein. Tevens heb ik geleerd om meer voor mezelf op te komen en te kiezen en dat ik mezelf op de 1e plek moet zetten i.p.v. alleen maar voor anderen klaar te staan en te rennen en te vliegen. Ik heb ook flink op mijn donder gehad van de psychiater en ander personeel en nu sla ik me nog wel eens voor me kop van waarom heb ik altijd zo veel en zo hard gewerkt. Het heeft me alleen maar ellende opgeleverd uiteindelijk. Leer gewoon om met minder ook genoegen te nemen in het leven. Geld maakt inderdaad niet gelukkig het is alleen verschrikkelijk handig om het te hebben. Sinds dat ik in September 2009 de ziektewet in ging bij het UWV heb ik meer rust gevonden in me leven en kon ik genieten van niks doen daar waar ik normaal gesproken gek werd van 3 weken niet werken kon ik nu eindelijk genieten van niks doen. Ik had het blijkbaar nodig na sinds 1991heel hard en veel werken en mezelf weinig vrije tijd gunnen en op vakantie gaan. Januari 2011: De aanvraag bij de Kredietbank is goedgekeurd en men gaat contact leggen met de schuldeisers en mijn ZW uitkering komt bij hun binnen en ik krijg wekelijks € 50,00 leefgeld en zij zorgen dat mijn vaste lasten betaald worden. En in Maart of April 2011 kreeg ik bericht dat de schuldeisers akkoord zijn gegaan dus eindelijk echt rust wat de schulden aangaat. Daar waar de bewindvoerder zijn werk niet goed deed kan de kredietbank het gelukkig wel snel wat mij het laatste beetje rust geeft wat ik nodig had. Als alles dus goed gaat ben ik uiterlijk zomer 2014 van alle schulden verlost. September 2011: Na 2 jaar in de ziektewet te hebben gezeten wordt je teruggeplaatst naar de WW want zo werkt de wet nu eenmaal. En dan begint het zoeken naar werk en dat is een hels karwei waarbij je blij mag zijn als je al een berichtje terug ontvangt na je sollicitatie. En daarbij kom ik weer op het punt van zal ik toch maar voor mezelf gaan beginnen. En dat is een moeilijke afweging want ik zit nog steeds met schulden. Maar mijn WW uitkering stopt ook per eind Juni 2012 en ergens vast in dienst komen is ook moeilijker dan ik dacht. Ik heb nu sinds kort eindelijk werk als oproepkracht gevonden wat nog wordt aangevuld door de WW en dit levert mij weer stress op die ik eigenlijk niet kan gebruiken. Maar als ik voor eind Juni 2012 niet fulltime kan werken in welke beroep dan ook al is het als vakkenvuller dan ga ik de bijstand in en daar zit ik ook niet op te wachten. Dus ik heb weer regelmatig stress aanvallen en helaas had ik begin van de week weer de gedachte van moet ik niet alsnog een eind aan me leven maken dan heb ik daar geen last meer van. Dus wat is verstandig ? Uiteraard blijf ik solliciteren in de hoop meer werk te vinden maar aan de andere kant wil ik ook voor mezelf beginnen. Wat kan ik ? Ik heb 14 jaar ervaring in de beveiliging en een kleine 2 jaar als verkeersregelaar en centralist en coördinator en teamleider bij evenementen. Ik heb ondertussen al een Excel overzicht met 43 bedrijven die verkeersregelaars leveren waarvan een aantal grote bedrijven zijn. En dan zijn er nog beveiligingsbedrijven die ook verkeersregelaars leveren. De meeste ( grote ) verkeersregelaar bedrijven rekenen naar de klant tussen de € 26,00 en max € 32,50 per uur. Ik weet dat als ik me ga laten inhuren als ZZP’er verkeersregelaar dat je een tarief tussen de € 25,00 en max € 28,50 per uur kan vragen. En om me te laten inhuren als beveiliger als ZZP’er moet ik eerst zelf een vergunning aanvragen wat 3 tot 6 maanden kan duren voor je die krijgt. Het tarief wat je als ZZP’er kan vragen is vanaf € 25,00 per uur mede dankzij heel veel ZZP’ers die daar nog onder gaan zitten en de markt verzieken voor andere eenmanszaken. Die tarieven zijn zonder eventuele reistijdvergoeding want als ik naar een klus onderweg ben kan ik niet voor een ander werken tenslotte dus dat moet ook betaald worden die tijd lijkt mij en € 0,19 per kilometer. Wat zouden jullie mij na dit hele verhaal adviseren. Ik zit heel erg te twijfelen mede omdat als ik voor mezelf ga beginnen de Kredietbank zich terugtrekt omdat ze alleen maar mensen helpen die in loondienst werken of een uitkering hebben. Dus dan komt men weer bij mij om de schuld af te lossen wat ik kan begrijpen. Om mezelf te verhuren heb ik niet veel spullen nodig eigenlijk alleen nog een goede werkjas die ex btw € 180,00 kost. Een auto heb ik en verkeerskegels, afzetlint en zaklamp met kegel die de politie ook heeft heb ik al net als een goede werkbroek. Kortom ik zit met een dilemma na alles wat ik heb meegemaakt en weet niet of ik er verstandig aan doe om nu wel of niet voor mezelf te beginnen.
 8. En behalve de App kan je het ook online bekijken via http://directlease.nl/tankservice/ Heb ze nog niet kunnen betrappen op verkeerde prijzen voordat je bij de pomp komt. Echt een hele handige inderdaad.
 9. Wat camerabewaking betreft let er AUB op dat als je het opneemt het wel in kleur is omdat mocht er onverhoopt iets gebeuren dit de opsporing stukken makkelijker maakt vergeleken met zwart/wit beelden. Plaats ook in elke hoek van de etalage een camera die het langslopend publiek opneemt omdat kwaadwillende dagen van te voren al een voorverkenning kunnen doen en soms pas op het laatste moment hun vermomming in orde maken om niet al te veel op te vallen in de straat voor ze binnen stappen. Plaats ook altijd en camera op 170 à 180 cm hoogte die op de deur gericht staat omdat je dan het beste een gezicht in beeld kan krijgen omdat via gezichtsherkenning de pakkans vergroot wordt en dus niet enkelt camera's die van schuin boven opnames maakt. In welke woonplaats en/of wijk ga je beginnen zonder direct de straat te noemen ? Ben zelf in redelijk wat plaatsen bekend omdat ik als mobiel surveillant heb gewerkt.
 10. Ik weet niet wat de kosten ervan zijn maar een mistgenerator zou een serieuze optie kunnen zijn. Als je op google de zoekwoorden Mistgenerator Inbraak intikt dan komen er genoeg bedrijven waar je een offerte kan opvragen. Goed voorbeeld van hoe het werkt vindt je op
 11. Arbeidsongeschiktheid zzp'er slecht afgedekt ma 23 jan 2012, 06:24 DEN HAAG Bijna 60 procent van de zelfstandigen zonder personeel (zzp) is deels of helemaal niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid vanwege de hoge kosten die de verzekering met zich meebrengt. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën om de consument te informeren over geldzaken. Een derde van de ondernemers blijkt een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een WIA-verzekering te hebben afgesloten. Verder is er een grote groep zzp'ers die zegt terug te kunnen vallen op de partner. Een kwart denkt genoeg financiële reserves te hebben in geval van arbeidsongeschiktheid. Het onderzoek is uitgevoerd onder 780 zzp'ers tussen de 18 en 64 jaar die minimaal 15 uur per week werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. BRON: http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/11356537/__Arbeidsongeschiktheid_zzp_er_slecht_afgedekt__.html
 12. Als dat je enige opdrachtgever zou zijn dan kan de Belastingdienst dat zien als een werkgever en jou als werknemer van dat bedrijf als ik het goed in mijn hoofd heb zitten daarom moet je altijd minimaal 3 opdrachtgevers hebben voor ze jou zien als ondernemer. Maar er zijn hier genoeg mensen die er nog veel meer over weten die het nog beter kunnen uitleggen.
 13. Ik hoop binnenkort een gesprek met mijn WW contactpersoon te hebben om mij te gaan orienteren zoals het zo mooi heet om als éénmanszaak te gaan beginnen. Dit zou voor mij in de toekomst wel een dilemma kunnen zijn want ik kom uit een branche Beveiliging en Verkeersregelaar en dan kan je echt op de meest onchristelijke tijdstippen gebeld worden. Nu vind ik het niet erg om gebeld te worden tijdens het werk als het werk het toelaat maar hoe ga ik het aanpakken als ik lig te slapen want ik heb toch echt 8 uur onafgebroken slaap nodig wil ik weer fris en fruitig aan het werk te kunnen gaan. Of het slim is om een voicemail bericht te laten afspelen met een tekst in de woorden van gelijke strekking van: "Op dit moment slaap ik om aan mijn nachtrust te komen maar als ik straks wakker ben bel ik terug. Spreek de boodschap in na de pieptoon". Wat zou in zo'n geval wijsheid zijn ? Adviezen zijn van harte welkom wat dat betreft.
 14. Toen ik in de periode 2003/2004 voor mezelf werkte in de beveiliging had ik ook totaal geen ervaring met boekhouden wat ik nu ondanks dat ik in 2004 gestopt ben nu ook nog niet heb maar ik kreeg van mijn boekhouder een mooi overzicht om in mijn ordner te stoppen. En volgens mij bestond toen ook het online boekhouden nog niet echt. Misschien is het voor alle starters handig als ze het bijgevoegde document opslaan en gebruiken. Ik was er erg blij mee toen en als ik binnenkort weer zou gaan beginnen zou ik het weer gebruiken. Boekhouding_opbergoverzicht.docx
 15. Voor iedereen een waanzinnig 2012 gewenst en dat het maar beter mag gaan dan 2011.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept