EversM

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door EversM

  1. Niet echt iets met ondernemen te maken, maar dat maakt het niet minder leuk. Buitenlandse stage geregeld! 4,5 maand Nepal. Residential Address: Banepa, Teen Dobato, Kavre, Bagmati Nepal Ga werken/stage lopen in een ziekenhuis: Hospital and Rehabilitation Center for Disabled Children HRDC The program offers an integrated approach to care for up to now more than 30,000 poor children with physical disabilities. Filmpje van ziekenhuis: Ik woon bij mijn stagementor die tevens fysiotherapeut is. Ben benieuwd. Hoop een flinke dosis levenservaring op te doen en natuurlijk veel kinderen te helpen daar. Maar stiekem zou het niet erg zijn als ik daar een onwijs gaaf ondernemers idee tegen kom wat ik kan verwezelijken ;)
  2. Ik vraag me dan gelijk af; "hoeveel extra klanten c.q. behandelingen krijg je er door. Prima dat mensen lachen i.c.m. met de naam van jou of je bedrijf, maar even overdreven (en) zwart wit gezegd; je betaald niet om mensen aan het lachen te maken.
  3. Zeker professioneel. Ook al heb je een budgetfitness mensen moeten niet na bijvoorbeeld 6 maanden op een crosstrainer staan die allemaal krakende geluiden maakt. Dan is 17 euro per maand nog veel te veel. Thuisfitness is zoals eerder genoemd goed voor incidenteel te gebruiken aangezien de meeste mensen die een crosstrainer voor thuis kopen heel enthousiast beginnen, maar na 2 maanden er nog nauwelijks gebruik van maken. Ook binnen de professionele apparatuur heb je nog genoeg prijsverschil. Waar ga jij je op vooral richten? - krachtsporters? veel losse gewichten die in verhouding goedkoop zijn. - huismoeders? hebben vaak niet veel aandacht voor moeilijke functies op apparatuur. Leveltje 4 en knallen. - alleen vrouwen? denk dan een circuittraining. In verhouding zeer goedkoop en binnen een 40 minuten heb je het gehele lichaam getraind. - anders ? Ik denk dat je bij budget vooral moet bezuinigen op personeelskosten, dus weinig begeleiding. Voor de rest vinden mensen het toch fijn om leuke muziek te horen in de gehele zaak en af en toe op een beeldscherm c.q. TV te kunnen kijken die ergens hangt. Kijken anders even hier Klik Misschien kun je hier iets leuks (en in verhouding goedkoop) tussen vinden. Succes! ps. In een branche die zo overvol is en waar naar schijnt 1 op de 5 bedrijven verlies draait... Wat gaat jou succes geven?
  4. [ik heb persoonlijk geen ervaring met gesprekken bij een bank en/of investeerders] Het wordt naar mijn idee niet lastig zonder een goed diploma, maar het wordt lastig zonder een goed, duidelijk en beargumenteerd verhaal. Indien je een goed ondernemersplan maakt en hier de tijd voor neemt komen je eigen kwaliteiten ook aan bod. Je geeft hierin aan welke kwaliteiten je hebt en welke minder ontwikkeld zijn. Daarna geef je aan hoe je deze mindere kwaliteiten gaat compenseren. Dit kan zijn door een cursus, maar ook door bijvoorbeeld externe mensen/vakspecialisten te benaderen. Je bent hierin vrij maar het totaal plaatje moet kloppen. Indien je niet goed bent in het financiële verhaal zul je bijvoorbeeld een accountant moeten inschakelen om dit samen tot een goed kloppend verhaal te krijgen. Ik heb er niet goed naar gekeken, maar neem even contact op met de opleiding. Persoonlijk denk ik dat het niet veel uit maakt. Je krijgt bij beide cursussen iets over ondernemersvaardigheden. (de basis)
  5. Hier kun je geen eenduidig antwoord op gegeven. Het blijft een discussie of het ondernemer überhaupt te leren valt. Bovendien ligt er het maar net aan met wie je praat. De hoogopgeleide zal je de tip geven om minimaal een HBO te kiezen en de selfmade ondernemer zal waarschijnlijk aangeven dat zelfs een thuisstudie niet echt nodig is. Wat is wijs? Momenteel doe ik naast mijn hoofdstudie de cursus/studie Praktijkondernemer MKB. Voor mij werkt dit prima en ik denk, naar mijn inschatting, dat dit voor jou om te starten ook voldoende is. Je krijgt de basis tools van het ondernemer onder de knie en voor de echte taaie stof zul je waarschijnlijk toch naar een specialist (bijvoorbeeld accountant) gaan. Succes!
  6. Ik sta haaks op de mening de TS'er. Ik irriteer me ook nog steeds over het hele rook gebeuren in de kroegen. Ik rook zelf niet, maar vind uit principe dat als mensen niet naar een kroeg willen waar gerookt mag worden ze dan maar niet naar de desbetreffende kroeg moeten gaan. Naar mijn idee bepaald de eigenaar of er in zijn kroeg gerookt mag worden of niet. Het is zijn zaak. Als mij het aanbod en randvoorwaarden bij webwinkel A niet aanstaat ga ik naar webwinkel B en zo zie ik het ook voor de kroeg. Wil ik niet naar de kroeg toe omdat er gerookt wordt? Prima, zal ik ergens anders naar toe moeten gaan waar ze niet roken. Nu spreekt een grote groep mensen over schande mbt roken in de kroeg, maar dat zijn juist de mensen die met moeite 1 x per week of 1 x per 2 weken naar de kroeg gaan. Imo bepaald de baas en gaat de mening van de vaste klant voor. Zo.. dat is er uit :) Dat gezegd hebbende komt het naar mijn idee redelijk in lijn met de tankstations. Zij willen gewoon hun omzet verhogen, meer winst maken etc. Alcohol is een product wat daar prima in past. Zeker gezien de tijden dat de tankstations open zijn. Indien ik een zaak heb en een product wat "veel" opbrengt wil ik het ook verkopen. Ik zou me meer richten op de bestuurder en dus de eventuele gebruiker van alcohol. Op verschillende technieken en methodieken duidelijk maken dat alcohol kopen een prima zaak is, maar thuis opdrinken nog beter! En misschien... ..is dat weer een business case voor een HL'er.
  7. Ook al heb je een dure machine, koffie is smaak. Ik vind een bepaalde smaak lekker, de andere niet. Dat ligt aan de koffie, niet aan de machine! Ik zou ook gewoon voor een Senseo achtig iets gaan. Al dan niet meer cappuccino functie. Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik zou geen rare/dure dingen gaan aanschaffen voor een vertegenwoordiger die de koffie wel of niet lekker vind. Senseo is zeker niet de beste koffie, maar het is in jou geval ideaal en ook zeker goed genoeg. Ik drink zelf zo'n 10 a 12 koppen koffie per dag. Dus heb wel enig idee over koffie, maar natuurlijk geen expert. Al blijft het maar een smaak en lekker is een relatief begrip. Bovendien zijn bij veel groot-koffie-drinkers de smaakpapillen dusdanig verpest dat ze het stiekem toch allemaal niet meer ECHT proeven ;) Grappig is wel dat mijn eerste gedachte was toen ik het topic zag. Waarom moeilijk doen? koop gewoon een simpel koffieapparaat. Zet 10 minuten voordat je afspraak binnenkomt het apparaat aan en knal 2 schepjes koffie in het apparaat voor iedere kop koffie die je wil qua water. Geef hem een echte ouderwetse grote mok en ga aan tafel zitten. Beetje "oldskoel" (voor zover ik dat mag zeggen). Ik hou daar wel van. Koffiedrinken is imo juist een van de dingen waarbij je even geen status wil hebben of laten zien. Het moet je dichter bij elkaar brengen.
  8. Dan ben ik wel benieuwd wat voor ''investering'' dat geweest mag zijn? Hier ben ik ook zeer benieuwd naar. Vertel eens iets meer over je bedrijf en hoe je zo'n start hebt kunnen maken. ;D ;D nice1
  9. Dit idd en daarom vind ik het niet gek dat mensen je niet serieus nemen. Met alle respect, maar dit denkt iedereen die net een idee bedacht heeft. Je verleden als schoonmaker geeft je idee en geloofwaardigheid niet bepaald kracht. Erg apart plan en je zult jezelf dus beter moet profileren wil je hier serieus genomen worden. Niet alleen op het forum, maar ook voor eventuele zakenpartners. Wat zijn jou kwaliteiten? Een dramatische typfout imo. Bovendien.. Welk verhaal heb je bij hem dan gehouden? Ik neem aan een beter verhaal dan dit. Het lijkt nu eerder een grap dan een serieus topic.
  10. Ik zou m'n openingsfeest gewoon houden op het moment dat hij mij het best uit zou komen. Hierin zou ik wel meenemen dat je het niet pland op dagen dat er in de regio "grote" activiteiten zijn. Ik heb een aantal jaren gewerkt in fitnesscentra en op alle feesten (inclusief openingsfeesten) moet je het niet hebben van je bestaande klanten. Deze komen over het algemeen niet (of nauwelijks) en als ze komen zijn ze over het algemeen het type dat via via gehoord heeft dat er iets gratis is. Ze zijn er smorgens om 09:00 als de verse broodjes er zijn. Kijken een uurtje rond en als de manden leeg zijn gaan ze verder met het vervolg van de dag. Of anders zetten ze zich neer in een hoekje met de vast groep en maken ze het zelf gezellig als sporters onder elkaar die elkaar ook eens spreken buiten het sporten. Ik overdrijf het wellicht een beetje, maar het zit toch niet ver af van mijn persoonlijke ervaringen. Wat ik verder bedoel aan te geven is dat de drukte van de opening valt of staat bij de marketing/bekendmaking die je hebt ingebracht. Laat je keuze niet afhangen van een datum, maar steek je energie in het aanspreken van mensen. Natuurlijk is mond op mond reclame belangrijk, maar dit is meer iets voor de lange termijn of als je al veel klanten hebt. Of je nu geen of 20 mensen hebt. Kun je dan spreken van mond op mond reclame? Verder - Bedenk een leuke inschrijfkorting en maak deze bekend. - I.p.v. korting op bijvoorbeeld inschrijfgeld kun je ook denken aan een 13de maand gratis als ze zich inschrijven voor een jaarcontract. - Indien iemand zich inschrijf mag de partner zich inschrijven tegen een X korting. - Organiseer iets voor kinderen (ook al is het niet jouw doelgroep) Indien je veel kinderen bij elkaar krijgt bijvoorbeeld door een ballonnenwedstrijd, dan krijg je ook veel ouders bij elkaar. De kinderen komen tenslotte niet zelf met de auto naar je toe. - Misschien kun je denken aan iets te eten of te drinken. Mensen blijven nu eenmaal langer staan als ze wat te drinken krijgen aan een leuke staantafel met een leuk uitzicht (jou demoles?). - Zorg dat er lessen worden gegeven op het feest. Ga er niet vanuit dat mensen mee doen. Verplaats je in de klant. Indien jij naar een openingsfeest gaat in je mooiste kleren, stap je dan op fitnessapparatuur? Succes ermee!
  11. Dit heb ik zelf ook al jaren. Willen willen willen, maar geen idee hebben wat te doen. Ik heb ook internet afgestroomd opzoek naar een goed idee. Helaas moet ik je meedelen dat je het op higherlevel waarschijnlijk niet gaat vinden. Naar mijn ervaring om 2 redenen. 1. Indien we zelf een goed idee hebben, waarom zouden we het jou dan vertellen? Dan kunnen we het toch beter zelf doen? (Hoewel het bijdehand klinkt is het toch de waarheid). 2. Indien je zelf niet weet waar je goed in bent (dat neem ik aan omdat je zelf niet weet waar je in moet ondernemen) hoe moeten wij het dan weten? We kennen je niet persoonlijk dus hoe moeten we dan vertellen wat je moet gaan doen? Ik zou dus de tijd niet teveel steken in het zoeken naar het gouden ei. Vooral omdat je zelf niet weet in welke richting je moet zoeken is dit niet erg rendabel naar mijn idee. Beter kun je de tijd steken in het opbeuren van je eigen CV. Misschien moet je het idee van ondernemen nog even laten liggen (je bent immers pas 16) en ga je beginnen met extra cursussen.(Praktijkondernemer MKB bijvoorbeeld). Zo ben je toch met je interesse bezig en krijg je een veel beter basis voor straks. Hopelijk heb ik je iets verder geholpen. Succes!
  12. Vrienden van mij werken bij een groot staalbouwbedrijf. Zij hebben zich zonder relevante diploma's gemeld met alleen de boodschap dat ze graag willen komen werken. Deze bedrijven vinden dit vaak geen probleem. Je wordt als hulpje (niet negatief bedoeld) gekoppeld aan een ervaren werknemer en zo kun je ervaring op doen in de bouw. Ik denk dus niet dat, indien je eisen niet te hoog zijn, het een probleem is om ervaring op te doen in de bouw. Misschien is het juist wel een van de makkelijkere branches waar je zonder diploma aan de slag kunt. Dus het is een kwestie van bedrijven zoeken en bellen. Leg je verhaal duidelijk uit en wat je plannen en ideeën zijn. Indien je bij het desbetreffende bedrijf niet aan de slag kunt kunnen zij je misschien wel verder helpen op zoek naar werk. Succes!
  13. Volgens mij hoort dit verhaaltje meer in het "voorstel topic" thuis. Om terug te komen op je vraag. a) Aangeven dat je geen ervaring hebt en hopen dat je wordt aangenomen (kleine kans) b) Heel klein sloopwerk gaan doen waar je geen ervaring voor nodig hebt (echt onderaan beginnen) b) Bij een bouwbedrijf c.q. ZZP'er solliciteren waar je ervaring op kunt doen. Imo heb je weinig andere keus. Je kunt moeilijk liegen dat je ervaring hebt en een 3 daagse LOI cursus "Ervaring op doen in de bouw" bestaat ook niet ;)
  14. Ik heb zelf nog nooit van zo'n bedrijven gehoord. Ook niet van mensen die met zo'n soort bedrijven werken. De instructeurs en personaltrainers die ik ken gaan zelf er op uit, bedenken zelf acties en vergroten zo hun klantenkring. Ik begrijp ook niet goed hoe je "dat bedrijf" wat je voor ogen hebt voor je ziet. Denk je dat zij een blik potentiële klanten voor personaltraining kunnen opentrekken waar jij gebruik van kunt maken? en dat jij aan het einde van de maand een geldbedrag overmaakt voor het aantal klanten wat je via hun hebt gekregen? Als het zo makkelijk was waren er zeker meer personaltrainers. (niet l*llig bedoeld) Imo moet je meer denken vanuit de klant. De klant wil doelen bereiken qua fitness en waar doe je dat? juist in een fitnesscentrum. De klant denkt niet gelijk aan een personaltrainer en als hij er al aan denkt associeert hij het met duur. Ik denk dat je dus niet aan een bedrijf moet denken, maar de energie moet steken in leuke marketingacties en deze moet neerleggen bij fitnesscentra. Spreek verschillende centra's aan. Misschien kun je gebruik maken van hun reclamekanalen? En ook niet te vergeten.. Misschien zit je nu wel aan de max. qua klanten? Wie garandeert jou dat het haalbaar is om een fulltime baan te krijgen met personaltraining? Eerlijk is eerlijk; personaltraining staat al jaren in fitnessbladen als de nieuwe hype en ieder jaar weer opnieuw vertellen de bladen "personaltraining is hot!". Ergens betwijfel ik of dat het ooit ECHT door gaat stoten. Veel succes!
  15. Ik dacht dat ik me al had voorgesteld, maar schijnbaar niet :) Ik ben Maikel Evers, 25 jaar en momenteel ben ik bezig met de laatste loodjes voor de opleiding Fysiotherapie. Voor deze opleiding ben ik afgestudeerd aan het CIOS te Sittard (richting; sporten met geestelijk en lichamelijk gehandicapten). Ik heb enige jaren in een fitnesscentrum gewerkt, maar vond dat het fitnesstrainersvak mijn niet genoeg prikkelde. Na de opleiding fysiotherapie wil ik iets met ondernemen gaan studeren. Ik heb me hier aangemeld omdat ik iedere week, een aantal keer per dag, een knagend gevoel van binnen krijg; Ik moet iets met ondernemen gaan doen! Hoe ik het precies ga invullen weet ik niet. Ik heb op dit moment niet de ambitie om tot mijn 67ste 40 pw als therapeut bezig te zijn. Een mooie combinatie tussen ondernemen en therapeut spelen lijkt me ideaal. Ik heb hier al veel geleerd en hoop nog veel meer te leren. Groeten! Ps. Alvast sorry voor al mijn komende spelfouten. Ik heb de negatieve eigenschap om een forum als kladblok te zien zoals vrienden die onder elkaar mailen en let niet altijd op de correcte spelling.
  16. Dit is zeker voor mensen met een maatje meer een optie. Een aantal losse gewichten en een pilatesbal kunnen voor deze mensen "wonderen" doen. Bovendien kun je het cardio gedeelte ook met de mensen samen doen door in de buitenlucht te gaan fietsen/rennen/snel wandelen/etc. Nu ik er zo over denk zou dit zeker een mogelijkheid zijn. Als personal trainer ben je wellicht ook zeer creatief met oefeningen die alleen gebruik maken van lichaamsgewicht en/of een tera-band. Je hebt de sportschool niet nodig als trainingscomplex. Door juist naar de mensen toe te gaan en lekker buiten te trainen kun je je onderscheiden van andere PT''s. Bovendien kun je de kosten voor de klant hierdoor een stuk omlaag brengen wat de drempel om naar jou te komen zal verlagen. Een tweede punt, waar ik zelf mee gewerkt heb, is het geven van een garantie. Je vind jezelf goed? je bent zeker van kwaliteit en behalen van resultaat? Maak dan een realistisch plan met je klant en beloof dat hij pas hoeft te betalen bij het behalen van een doel. Stel je wilt met klant X 15 kilo afvallen, spierkorset rond zijn rug versterken (i.v.m. lage rugklachten) en conditie verbeteren. Dit breng je dan onder in subdoelen die je per week/maand gaat behalen. Aan ieder subdoel koppel je een bepaald geldbedrag. 1ste maand; - Lichaamsgewicht met 2 kilo verminderen - Stabiliteits oefeningen voor lage rug; X herhalingen, X series kunnen uitvoeren - Conditie verbeteren dmv. > Kracht; Alle oefeningen van jou krachtprogramma naar behoren (jou inzicht) kunnen uitvoeren > Lenigheid; n.v.t. > Uithoudingsvermogen; Persoon moet X minuten kunnen fietsen met X omwentelingen per minuut > Coördinatie; zie stabiliteits oefeningen voor onderrug. > Snelheid; n.v.t. Deze punten koppel je aan geldbedragen. Of je maakt voor al deze punten 1 bedrag. Het bedrag en de doelstelling is natuurlijk gekoppeld aan het aantal keer dan de klant wenst te komen. Je ze zult op deze manier zeker meemaken dat je een klant een X aantal keer begeleidt en dat deze de doelstelling niet behaald > stopt > zich niet meer laat zien > niet betaald. Helaas, Iedere ondernemer krijgt te maken met mensen die niet betalen. Het gaat er om dat je op langer termijn meer klanten binnen krijgt. Edit; Nog een mogelijkheid is het om klanten in groepjes te laten komen. Indien klanten je uurtarief te duur vinden kun je ook voorstellen dat ze met een vriendin mogen komen. Stel jij kost 50 euro per uur. Iemand kan dit duur vinden maar als hij/zij met 2 vriendinnen mag komen en de kosten door 3 kunnen delen hebben ze het EN gezellig(er) EN goedkoper. Voor jou maakt het niet uit want jij krijgt je uurtarief en zeg eerlijk... 3 mensen bezig houden moet geen probleem zijn.
  17. Hallo, Ik zit al enige tijd in mijn hoofd met het idee om iets te gaan doen met alle mensen die masseren als hobby en/of "slecht" lopend eigen massagebedrijfje. Casus als voorbeeld; Dhr. A.S. heeft naast zijn baan een massagepraktijk(je). Hij doet dit vanuit thuis waar hij op een zolderkamertje een kleine ruimte heeft met een behandeltafel en wat spulletjes om te masseren. Natuurlijk is hij wel een gediplomeerd masseur. Tijd en/of geld voor een goede website en PR heeft hij niet. Echt een idee waar hij überhaupt zou moeten beginnen om dit te realiseren heeft hij ook niet. Eigenlijk wil hij gewoon op tijden dat het hem uitkomt zoveel mogelijk masseren en er zo min mogelijk werk mee hebben. Hij heeft immers al een baan als hoofdinkomen. Een casus zoals hierboven omschreven zijn er veel. Verwacht mag/kan worden dat met het nieuwe kabinet en hun bezuinigingen mensen/klanten minder vaak naar de fysiotherapeut zullen gaan voor een massage (ik weet dat een fysiotherapeut in theorie niet de functie van een masseur moet of kan gaan vervullen, maar dit is een andere discussie en is "helaas' in de praktijk dit wel het geval). Zonder teveel van mijn plannen op het internet te zetten vraag ik me het volgende af. Stel ik heb een goed en leuk concept waardoor het voor beide partijen interessant zou zijn om samen te gaan werken. Ik zou dan de klanten regelen, spullen en benodigdheden en alle rand zaken. De masseur hoeft dan alleen maar aan te geven wanneer hij tijd heeft om de klanten te ontvangen en de benodigde massage uit te voeren. Hoe kan ik dit dan het beste regelen m.b.t. betalingen? 1) Iedere masseur een eigen ZZPer laten worden/zijn en hun na iedere massage een factuur laten sturen naar mij die ik dan betaal. Nadeel is een beetje dan hun dan alsnog met de nodige papierwerk zitten. 2) Mensen in dienst nemen met een 0-uren contract en hun aan het einde van de maand uitbetalen? Hier heb ik totaal geen verstand van hoe dit verder zit. 3) Iemand een andere of beter optie? Wat misschien verder nog belangrijk is om te weten: - Alle betalingen gaan dus eerst via mij waarbij ik een x bedrag van iedere behandelingen tot mij neem. - Natuurlijk begint het kleinschalig en zal ik bij optie 2 niet gelijk 100 mensen in dienst hoeven nemen. - Ik moet dus wel een controle (contract?) hebben dat de masseurs niet buiten mijn weten om met klanten afspreken. Alvast bedankt voor de nodige input. Misschien komt het allemaal een beetje onduidelijk over, maar wil niet alles prijs geven. mvg, EversM edit: Ik weet niet of het voor iemand toegevoegde waarde heeft, maar ik ben zelf, i.v.m. mijn studie fysiotherapie, ook gediplomeerd masseur.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.